Japonezii altfel decat ii stim noi
Raspunsuri - Pagina 6
hannen spune:
Am sa te surprind spunindu-ti ca nu am avut nicio problema de adaptare!Am iubit japonia din prima clipa!Am iubit tara si am invatat sa inteleg oamenii.Am simtit ca mi-am gasit o a doua casa.
Nu sunt genul care tinjeste dupa sarbe si hore romanesti si dupa spart seminte la colt de strada cu vecina.Am tanjit dupa prieteni adevarati(am cativa dar eu iubesc oamenii si de as avea 100 de prieteni tot as mai vrea)pt ca asa sunt eu.Japonia ca tara ,japonezii ca oamenii nu mi s-au parut dificili ,greu de inteles sau de adaptat.Am invatat ca suntem diferiti si am incercat sa ne intilnim la jumatate de drum.
Repet,sunt o persoana foarte usor adaptabila.Foarte deschisa si spre oameni si spre locuri noi.Imi place sa explorez si culmea,acum stiu ca oriunde m-as duce o sa-mi lipseasca japonia.M-am adaptat mai mult decat normal si ma gindesc la japonia ca la "acasa".Da,eu sunt un caz mai ciudat.
Nu,nu am fost adaptata din prima zi.In primele zile/luni...am invatat,am descoperit.Am fost fascinata de o lume unde se poate altfel!De o lume unde se zambeste,unde se vorbeste frumos....stii tu,bunele maniere ,oameni care isi vad de treburile/vietile lor si nu stau sa te descoasa zi de zi ce ai mai facut si unde ai mai fost.
Sincer,consider ca nu am avut probleme de adaptare.Acum sigur voi avea indiferent unde voi merge .Stiu ca mereu voi compara acel alt loc cu japonia.
Whatever happens don`t let go of my hand!
Marox spune:
Pai si sotul tau de ce a trebuit sa se faca presh in fata aleia? Ca doar demisionase...De ce nu i-a zis si el citeva?
hannen spune:
Marox,pt. ca te da in judecata(daca vrea,are posibilitatea asta) iar legea este conceputa in asa fel incit protejeaza angajatul.Angajatorul nu are niciodata dreptate(sau aproape,ca nu cunosc legea litera de litera).Cind e vorba de cuvintul tau contra cuvintului lui,te-ai ars.
Asa cum e si in circulatie.Ala cu vehicolul mai mare e vinovat,chiar daca ala de pe bicicleta a vrut sa se sinucida si ti-a sarit in fata.Ca unii cam asa merg!Slava Domnului ca am instincte bune ca altfel ...pfiii,in cate situatii nu am fost pusa.(mi-a sarit efectiv in fata!!!)
Whatever happens don`t let go of my hand!
Danuka30 spune:
poate sa mi r#259;spund#259; cineva
La o intrebare inainte sa
Fac o gafa ?
Cat de mult sau pana unde am voie pe acest forum sa vb despre situatii care au o oarecare tenta sexuala?
Danuka30 spune:
Vreau sa va povestesc cu ce întreb#259;ri m au intampinat pe
Mine stafii japonezi cand am ajuns in Japonia si am facut cunostinta cu ei
szivarvany spune:
Danuka, tie iti place ceva acolo in Japonia aia ?
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_
Au nevoie de noi: Iulia Copiii Monicai Alex Luca
giulia71 spune:
Danuka, cand ti-e greu sau foarte greu, ar trebui sa te gandesti la relele din Romania.
Unele din lucrurile povestite de tine mi s-au parut de bun simt, sa stai la rand, sa ai unghiile taiate samd, dar cu siguranta atunci cand traiesti pe propria piele lucrurile se schimba si sunt percepute altfel.
In ceea ce priveste relatia angajat-angajator, nu ar fi mai la indemana cunoasterea legii: sa stii exact ce te apara ca angajat si ce il apara pe anjator. Legea trebuie sa fie impartiala totusi !
Adica atunci cand te da in judecata , ca anajator, trebuie sa aiba niste probe solide, nu mere asa pe vorbe, gresesc?
uneori gandesc prea mult....
Mik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Danuka30 poate sa mi r#259;spund#259; cineva La o intrebare inainte sa Fac o gafa ? Cat de mult sau pana unde am voie pe acest forum sa vb despre situatii care au o oarecare tenta sexuala? "Cine poate oase roade cine nu nici carne moale" Mami de Leon Mihail 12.09.2009 |
Da, noi murim de curiozitate sa aflam despre sexualitatea japonezilor.
Danuka30 spune:
la întrebarea moderatorului daca imi place ceva in tara asta raspunsul ar fi
Sigur ceva care imi place este si daca nu ar fi acest ceva probabil as fi fost plecata demult in Romania . Cand ai doua tari si le iubesti pe amandoua situatia este complicata . Cand esti in Japonia vrei sa fi in Romania cand esti in Romania vrei sa fi in Japonia . Fara sa vrei apar comparatiile . Cand iti spune un japonez : -pai suntem japonezi, pentru ca suntem japonezi , japonezii fac asa sau asa tu in momentul respectiv ce gandesti ? Nefiind japoneza sigur ca automat te gandesti la romanii tai care fac asa sau nu fac asa care sunt asa sau nu sunt asa .pentru ca iubesc si tara asta sunt dezamagita de aceasta latura mai putin placuta .
Julie
Desigur uneori te gandesti si la asta ; ca in Romania
Mi-ar fi ai mai greu dar doar din anumite puncte de vedere
De cand locuiesc aici in Japonia am inceput sa mi iubesc
Si mai mult tara de bastina si sa mi apreciez tara mea Romania pentru plusurile care le are . Totusi in Romania nu as iesi in evidenta la orice pas
Poate doar daca as iesi pe strada in costumul Evei .
Cand am fost in tara eram atat de multumita si de
Relaxata cu putinul pe care il aveam . Cat de placut era sa mi ascult limba
Sa vad la tv oameni cu care sunt familiarizata
Sa ascult stirile fara sa fie nevoie sa ma chinui sa inteleg despre ce este vorba sau sa mi traduc .stirile nu m#259; oboseau deloc nici emisiunile , m#259; simteam acasa si mi spuneam cat de bine este acasa nu neaparat la mama acasa ci acasa in Romania .
Deci stand aici am invatat sa mi apreciez tara mai mult si sa
Ma multumesc cu putinul pe care mi -l ofera . De ce sa ma condamn pentru sentimentele mele ? Asa am simtit si mi am accepat sentimentele fara sa ma jenez de ele. MUlti foarte MUlti romani care au plecat sa munceasca
In alte tari au spus "ca nicaieri nu este ca acasa " sunt multumiti de salariile lor din strainatate dar banii castigati tot in tara lor i-ar cheltui , deci MUlti romani ar ramane intr-o tara straina doar pentru salariul mai mare , tehnologia avansata . Curatenie , sigutanta , respect si cam atat . Eu acum cand colind strazile nipone daca vad o straina ma holbez la ea la fel ca japonezii si mi zic in gandul meu -wooow uite o straina !
Uitand ca de fapt ai eu sunt ca ea . Oglinda mea fiind japonezii ma identific cu ei , familia mea tot japoneza fiind m#259; identific cu ea . Uneori cand vad la tv o fata straina non asiatica ii spun sotului meu :-uite o straina , uite o straina Vai cat de frumoasa este ce ochi albastrii are ce par frumos si atunci sotul meu imi spune Si tu esti ca ea straina si tot frumoasa esti iar eu ii raspund da am uitat ca si eu sunt ca ea si ca fac parte din rasa alba . Sau daca este la tv un film american sar in sus de Bucurie ca mai vad si eu oameni din rasa alba . Doar oglinda care reflecfeaZa figura mea imi aminteste ca si eu fac parte din rasa alba si sotul din cand in cand cand imi spune ca si eu sunt la fel ca acei straini pe care ii vad in mare parte la TV . Ce vina am eu ca mi transmite creierul cat de mult imi lipsesc aceste lucruri simple ? Eu nu fac decat sa receptionez acest mesaj si recunosc ca m-am speriat si eu de reactiile mele .Uneori imi zic singura "cred ca m-am dus cu capul" dar incerc sa ma calmez ca sa evit panica . Nu stiam nici eu despre mine ca pot deveni o asa persoana slaba de inger . Ce m-a indus in eroare cel mai mult a fost remarca unor persoane cand eram cu soacra in diferite locatii , spunandui-se soacrei mele ca ea seamana cu mine si invers sau o prietena de-a mea o asiatica cu care eram la cumparaturi angajata din centrul respectiv admira asemanarea noastra mama-fiica . Am ramas cu gura cascata. Soacr#65345; mea si prietena mea erau in culmea fericirii cand au auzit asa ( mentionez ca la femeile japoneze ( unele) este un compliment extraordinar daca le spui ca au trasaturi europene si o mandrie mai ceva ca mandria de a fi din neam de samurai . Sincera sa
Fiu mi e mila de ele ca si subestimeaza trasaturile asiatice si n am vazut oameni mai complexati ca ei de trasaturile lor ca natie . Sa stiti ca intotdeauna le am schimbat parerea despre ele si le am ajutat sa se aprecieze pentru ceea ce sunt si sa se multumeasca si aa si iubeasca trasaturile lor asiatice
Danuka30 spune:
Mik , buna si gluma ta aproape ca te-am luat un serios
Nu asta aveam eu un vedere dar sa stii ca femeile cu care am stat eu de vorba erau taaare curioase de sexualitatea rasei albe . Acum depinde si de oameni . Curioasele cu care am stat eu de vorba m-au uimit crezandu-le pudice dupa felul in care se fastacesc ele de obicei am ajuns la concluzia ca eu eram mai pudica decat ele .