Democratia in vremuri USL

Democratia in vremuri USL | Autor: dyannna

Link direct la acest mesaj

M-am gandit sa discutam putin despre cum inteleg ,Ponta si Antonescu ,principiile democratice,din cand in cand ne surprind cu fel de fel de actiuni greu de inteles.De exemplu ,infiintarea unei comisii parlamentare care sa verifice activitatea DNA,lucru imposibil daca tinem cont de separatia puterilor in stat,parlamentul reprezinta puterea legislativa si nu poate subordona si controla justitia (CSM a inclus aici si procurorii,acestia nu pot fi trasi la raspundere de legislativ) http://www.gandul.info/puterea-gandului/antonescu-si-ponta-vor-sa-puna-justitiei-un-ochi-de-sticla-10036928http://www.gandul.info/gandul-live/exclusiv-interviu-gandul-live-cu-procurorul-general-codruta-kovesi-despre-dosarul-referendumului-ponta-si-antonescu-nu-sunt-in-acest-moment-cercetati-penal-10030874Toate aceste actiuni vin chiar inaintea datei de 12 septembrie ,cand in Parlamentul European se va discuta situatia creata in Romania, si nu va insemna in mod evident o bila alba ptr guvernarea actuala.Pana si mult trambitata la antene,Comisia de la Venetia ,vine saptamana viitoare in Romania la cererea Comisiei Europene ptr a analiza independenta justitiei.http://www.hotnews.ro/stiri-politic-13178697-mircea-toader-pdl-delegatie-comisiei-venetia-verifica-daca-romania-respecta-statul-drept.htm

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Parerea mea e ca toate aceste initiative sunt doar praf in ochi pentru propriul electorat. Au pierdut mult, si vor pierde si mai mult daca lasa propriilor sustinatori senzatia ca abandoneaza lupta.

Multe spun, putine fac, si aici nu ma refer doar la masuri economice sau la guvernarea efectiva, ci si la ideile "traznite", gen recensaminte din usa-n usa sa vezi daca nea ion mai traieste, autodenunturi la DNA din solidaritate politica cu Dragnea, comisii de anchete pentru justitie, etc. Nu spun ca nu sunt suficienti inconstienti in USL care chiar sa sustina si sa vrea asemnea aberatii puse in practica, dar pana si ei stiu ca exista totusi o limita peste care nu pot trece. Si nu neaparat pentru ca le-ar pasa de lege, ci pentru ca punand in practica acele aberatii, sunt constienti (cativa din ei cu suficienta influenta in partid, nu mascaricii aia 2 care conduc) ca vor pierde mai mult decat vor castiga.

Eu una ma bucur ca sunt din ce in ce mai multi oamenii care vad adevarata fata a usl-ului . Ramane de vazut daca pana la iarna vor fi suficienti de multi incat sa nu mai avem parte de un guvern USL pentru inca 4 ani.

Eu raman un optimist incurabil, si sper ca MRU va avea forta necesara sa construiasca o alternativa viabila pentru Romania.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Pe mine m-a socat stirea ca s-au falsificat 1.500.000 voturi la Referendum ...
Voi va dati seama ce cifra e asta???
Numai pentru asta, ar trebui sa isi dea demisia Primul ministru ...

http://www.evz.ro/detalii/stiri/1855-telefonul-USL-pentru-fraudarea-referendumului-999830.html

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

**************
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Pe mine nu m-a socat.
Ziarele au fost pline, inainte de referendum, cu exemple de la pregatirile USL pentru fraudare.
In timpul referendumului au curs garla plangerile.
Dupa, justitia a inceput sa lucreze. Evident, USL numeste asta "actiuni politice", iar membrii ei marcanti se antepronunta cu nerusinare, se apara ca lupii in haita si ataca justitia pe unde se intalnesc cu ea.
Daca esti om de rand ti se cere sa respecti legi, reguli...daca esti politruc ai cu totul alte drepturi.
Asta este democratia USL. Cu totul altceva decat pe vremea PDL, nu?

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Pe mine nu m-a socat nici prezenta la vot, nici afirmatia manipulatoare din titlul articolului, promovata in online si media.
In articl scrie ca se estimeaza o frauda de 1.500.000 ( nu spune cine si dupa ce metode face estimarea, si in titlu se face o afirmatie, dupa care afirmatia din titlu este raspandita dupa metoda "bulgarelui de zapada".

Citat:
O estimare a voturilor fraudate, fara sa punem la socoteala dosarele de la parchetele normale, ar indica o cifra de aproximativ 1,5 milioane.

Fraude au fost dar nu de amploarea celei estimate.
Fraude au fost la toate alegerile. EBA singurul europarlamentar independent si-a luat mandatul in urma nor fraude, prin care s-a demonstrat ca totul a fost planificat pana in cele mai mici amanunte, astfel incat sa adune suficiente votrui dar sa nu depaseasca foarte mult sa "erodeze" voturile PDL.
La vremea respectiva prezenta la vot masiva, dubla fata de media pe tara, in judete din jurul Bucurestiului, Teleorman si Ilfov, in Mehedinti si Salaj.
Cum de un partid ca PNTCD cu filiale si electorat in toata tara, nu a luat nici un mandat si EBA a reusit.

Eu am scris inainte de referendum ca cele doua forte politice au metode de fraudare diferite, unii prin turism electoral si vot multiplu(PDL-ul), PSD-ul prin mobilizare oamenenilor la vot de catre lideri locali. La referendum nu conta cum voteaza, importanta era prezenta. Indemnul sau punerea la dispozitie a mijloacelor de transpor sa mearga la vot nu constituie infractiuni.
Nici evidenta paralela a prezentei.
Am fost observator la alegerile si la referendumul din 2009 si cele trei partide mari PDL, PSD si PNL raportau din ora-n ora prezenta, iar activistii lor se duceau la oameni care nu au votat si ii trimteau la vot. Sotiile lor erau in comisie si prin telefon le spunea cine nu a fost inca sa voteze. Sigur actiunea se intensifica spre sfarsitul zilei. Afirmatia ca au influentat votul cu DA este ridicola, atata timp cat votanti iau fost singuri in cabina.
Am scris inainte de referendum ca PSD-ul "fraudeaza cu mainile curate", la limita legii si ca este dificil de demonstrat frauda.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus


Am scris inainte de referendum ca PSD-ul "fraudeaza cu mainile curate", la limita legii si ca este dificil de demonstrat frauda.


Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )


Si atunci CNP-urile inexistente aflate pe liste, pagini intregi de liste electorale cu aceeasi semnatura sau voturile multiple in cate 10 localitati ce sunt ? Tot cu mainile curate, sau pur si simplu le-ai uitat ?

Da, este foarte posibil ca si la alegerile trecute sa se fi fraudat de ambele parti (parca Ponta recunoscuse ca ceilalti au furat mai bine ca ei) dar asta nu scuza fraudele de acum. S-au anchetat si atunci cateva fraude, au fost si cateva condamnari dar e drept ca nu cu amploarea celor de acum. De undeva trebuie inceput insa mai serios, iar daca acesta este momentul, e foarte bine pentru noi toti ca poate se vor speria putin la toamna toti si vor fura mai putin sau deloc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Ei vedeti, ce va spuneam eu dupa Referendum!
Fraude se fac de cand sunt alegeri libere si de catre toate partidele pe acolo pe unde pot!
USL-ul in prostia lor nu si-au dat seama ca PDL-ul retragandu-se vor ramane descoperiti cu fraude cu tot, care intre noi fie vorba au fost exagerate la maxim in momentul in care si-au dat seama ca vor pierde!

Dupa ce ca au pierdut Referendumul ( nu credeau ca se va intampla asta!), USL-istii au mai si ramas descoperiti cu toate cotcariile penale!
Esec pe toata linia daca ne gandim si la scaderea din sondaje dupa ultima isprava cu huiduieli la nunta fetei lui Basescu.
Ii mai auziti pe stimabili ca repeta ca patefonul stricat pe la antene ca 7,6 milioane de romani i-au votat?
Acu' sa vedem in decembrie daca vor mai avea curaj sa aranjeze voturile.
Pe cat puneti pariu ca vor pune toti basmaua pe tambal si lupta la parlamentare se va duce in subsol!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali

Da, este foarte posibil ca si la alegerile trecute sa se fi fraudat de ambele parti (parca Ponta recunoscuse ca ceilalti au furat mai bine ca ei) dar asta nu scuza fraudele de acum. S-au anchetat si atunci cateva fraude, au fost si cateva condamnari dar e drept ca nu cu amploarea celor de acum. De undeva trebuie inceput insa mai serios, iar daca acesta este momentul, e foarte bine pentru noi toti ca poate se vor speria putin la toamna toti si vor fura mai putin sau deloc.



adevarul e ca a fost si momentul propice. pana acuma furau toti si nimeni n-avea interesul sa porneasca o investigatie, caci vorba aia, stii unde pornesti bulgarele de zapada, dar nu stii unde si cum se opreste. insa de tura asta, a fost ideal, clar ca a fraudat doar USL-ul :). adevarul e ca si eu, sa fiu in locul pdl-ului, puneam tunul pe ei, nu stii cand te mai intalnesti cu ocazia asta.

tot ce sper e sa intre multi la puscarie (chiar si printre alde nea ion, inocentii momiti cu o sticla de ulei si 10 lei) si sa se mediatizeze puternic condamnarile, ca sa patrunda in mintea incetosata a boborului ideea ca votul multiplu e o infractiune care te baga la parnaie. pentru ca sincer, altfel nu vad cum s-ar rezolva problema fraudei electorale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

In opinia mea, era mult mai interesant subiectul daca nu era partizan si discuta problema democratiei la noi. Parerea mea este ca, pentru a avea democratie la noi, trebuie mai intai sa stim exact ce este si sa ne-o dorim cu adevarat. Eu cred ca majoritatea dintre cetatenii tarii noastre nu stiu ce este si pe multi nu-i intereseaza si nu o spun ca sa blamez poporul. Sa ne amintim ca oficial nu mai avem democratie cam de la Consitutia din 1938, cand partidele politice erau compromise, iar poporul si-a indreptat toata nadejdea catre regele de atunci. Parca seamana un pic cu starea de spirit de astazi, nu credeti? Cum credeti ca ar reactiona poporul in majoritatea lui daca ar veni acum presedintele si ar propune desfiintarea partidelor politice sau a unor institutii ca Parlamentul? Fara o clasa politica decenta, nu prea poate fi vorba de democratie.
Democratia are la baza institutii, a caror independenta, la noi, este doar de suprafata. Deocamdata, sentimentul meu este ca in politica noastra se cultiva de ceva vreme profilul "jucatorului". Si in jocul asta, pionii sunt institutiile. Presedintele si-a impus de multe ori vointa ocolind institutiile, care nu s-au aratat interesate sa-si apere "dreptul" de a fi lasate sa-si faca treaba. Acum oponentii au in mana lor Parlamentul si Guvernul si e batalie si pe celelalte institutii. Indiferent cine va invinge dintre ei, democratia pierde. Nu am avut democratie sub nici un guvern, nu avem nici acum.
In tara noastra a fost dictatura, sub o forma sau alta, mai bine de 50 de ani, pana in '89, deci ar putea fi necesari cam tot atatia ani, cam cat ar dura schimbarea unei generatii cu alta, pentru a ne putea insusi dorinta de democratie. Dintre toti politicienii care s-au perindat la conducerea tarii de aproape 23 de ani, nu am vazut prea am vazut multi dispusi sa invete lectia asta. Ba mie chiar mi se pare ca le convine sa fim ignoranti pentru ca poporul sa nu inceapa sa le ceara sa-si faca treaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Glimmer, cu , nu poti sa convingi!
Subiectul este clar!
Ce d'acu democratie cand se manaresc voturile oamenilor?
Se trezesc oamenii cu "alesi" locali in inchisoare pt. FRAUDA, altii care se alesera asemenea cu bube mari in organizarea locala pe care ei ii stiu asa de bine, s.a.m.d.
Ce sa creada acei oameni de buna credinta? Ca sunt la mana unora care dispun de viata lor!
Pe cine sa voteze? Simplu: pe cei puternici local, ca daca se pun rau cu ei nu e de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Glimmer, cu , nu poti sa convingi!
Subiectul este clar!
Ce d'acu democratie cand se manaresc voturile oamenilor?
Se trezesc oamenii cu "alesi" locali in inchisoare pt. FRAUDA, altii care se alesera asemenea cu bube mari in organizarea locala pe care ei ii stiu asa de bine, s.a.m.d.
Ce sa creada acei oameni de buna credinta? Ca sunt la mana unora care dispun de viata lor!
Pe cine sa voteze? Simplu: pe cei puternici local, ca daca se pun rau cu ei nu e de bine!


B.nica, nu stiu de ce anume ti se pare tie ca vreau sa conving pe cineva. Eu pot sa te asigur ca nu vreau sa conving pe nimeni de nimic, mi-am exprimat doar opinia, legata de subiect, concluzionand ca nu avem democratie de multa vreme, pentru ca nu avem clasa politica de calitate.
Fraude la vot s-au comis dintotdeauna, nu sunt mai grave astea de acum decat altele din trecut de care cu totii am fost constienti. Toate fraudele, de orice natura, comise la nivel inalt sunt si ele expresia calitatii clasei noastre politice. Desigur, e bine ca se afla in fine adevarul, pacat doar ca acest proces este doar rezultatul unui joc politic, pentru ca ar fi fost si mai bine daca aflam ce fraude s-au comis de catre ambele parti de care s-a discutat aici (nu ma refer numai la referendum).

Mergi la inceput