Tratament cu Cedax pt salmonela - ajutor !
Sunt disperata !!! puiul de 2,8 ani zace de 1 saptamana rapus de salmonella spp. De abia ieri am aflat rezulatul la copro ca nu stiam ce are exact.. Am trecut prin Ercefuryl , Sumetrilom (doar 1 zi ca ne-a fost teama de alergie) si acum medicul i-a prescris Cedax. Azi e prima zi de Cedax si as vrea sa stiu daca cineva s-a mai tratat asa si in cat timp as putea sa vad o ameliorare. Are febra mare (peste 39) de 1 saptamana, dureri groaznice de burta, doar de la Nurofen se mai linisteste dar luam deja de atata timp... Nu mananca mai nimic in afara de cateva linguri de supa si putin lapte fara lactoza. Nu vreau sa-l internez, ar fi o trauma prea mare.
Daca cineva stie ce as mai putea face sa-l ajut va rog mult sa-mi raspundeti.
Raspunsuri
roxanaz spune:
lasati copilul sa nu manance. debridat de 3 ori pe zi cate 5ml, obligatoriu. febra e si ea normala. alternati nurofen cu panadol.
sper ca e sensibila la antibioticul ales, da? aveti antibiograma?
lasati-l sa rontaie ce vrea, daca vrea. o bucatica de paine prajita, un pesmet, niste sitcks-uri. daca bea apa/ceai de menta e in regula. va slabi dar va recupera apoi. nu are rost internarea daca nu are scaune diareice explozive mai multe de 7-8 pe zi.
sanatate multa!
Roxana
AlinaEmi spune:
Are scaune diareice dar acum s-au rarit la 1-2 pe zi. Nu inteleg de ce nu ni s-a recomandat Debridat, am insistat sa-i dea ceva de dureri de burta, are dureri crunte de atata timp... Am citit insa ca cica n-ar fi bine sa incerci sa stopezi diareea ca nu s-ar mai elimina infectia din corp... oare de aia nu ne-au dat Debridat ? sa-i dau eu cu de la mine putere ?
Febra nu cedeaza de atata timp, oare care este perioada maxima in care poate lua Nurofen ? Doar la asta cedeaza inclusiv durerile de burta, pentru 2-3 ore cat e Nurofenul in forta e viu si copilul meu, in rest zace si se muta de pe un pat pe altul. Este crunt..am trecut prin destule cu el dar asa ceva n-am patit. Cat poate sa mai dureze ??
Nu mananca nimic solid care trebuie mestecat. Doar supa f putina, azi am reusit cu cateva linguri de orez+morcov+ carnita pasat. Si lapte fara lactoza desi inteleg ca nici asta nu e prea bun dar n-am incotro...de o saptamana face foamea. Dupa fiecare masa il doare burta .
Cedax-ul se pare ca este pe antibiograma (desi sub alta denumire). Mi-e teama de el, sa nu-i provoace dureri si mai mari de burta, nu stiu cat mai poate indura saracul.
Aveti mare grija, noi cred ca am luat-o de la piscina din alta parte nu-mi explic n-am auzit sa fie vreo epidemie !!
Raza de soare spune:
AlinaEmi, ai pm. Sanatate multa!
DE VANZARE
Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.
roxanaz spune:
stiu ca nu e usor - dureaza cam 7 zile cu totul. dar infectia cu salmonella e agresiva.
debridat-ul singur nu poate sa ii opreasca diareea si e intr-adevar bine sa nu fie oprita (de aceea nu se da smecta, furzolidon, ercefuryl, etc).
poti da si un supliment probiotic de tipul ecoflorinei - mai lucreaza putin la re-echilibrarea florei intestinale.
sanatate multa.
AlinaEmi spune:
Multumesc pt. PM
Da, o sa-i dau Debridat.
Din pacate el a primit vreo 2-3 zile tratament cu Ercefuryl inainte sa stim ca e Salmonela cand se banuia ca e ceva viral in urma analizelor de sange facute la debut. Asta probabil ca i-a atenuat diareea si i-a intretinut febra care la un moment dat daduse sa mai scada.
Ii dau probiotice (Adrehyll, Enterol) dar vad ca si astea sunt antidiareice sper sa nu-i fac mai rau.
Asa citisem si eu, ca tine 7 zile de aia sunt si disperata ca suntem in a 7 a zi si nu se schimba nimic in bine ( e drept ca Cedax i-am dat abia azi)
Stie cineva cate zile consecutive pot administra copilului Nurofen ? ia de 7 zile deja si este singurul care ne salveaza.
AlinaEmi spune:
Stie cineva unde as putea da spre analiza apa dintr-o piscina ? as vrea sa ma conving daca piscina a fost de vina si daca da sa fac o reclamatie.
Mersi.
lucillegrl spune:
Al meu a facut salmonela la 7 luni,i-a fost administrat sulcef injectabil, dupa administrare a inceput sa isi revina cam in 2-3 zile. eu l-am tinut pe regim cam 3 luni dupa ce am iesit din spital. Debridat nu i-am dat nici eu, dar i-am dat espumisan (se linistea de la el), hidrasect pt hidratare, si protectis
Febra mare a facut si al meu, chiar si convulsii de cateva ori.
La noi a tinut 3 saptamani... in spital i-au dat smecta, furazolidon, calciu carbonic etc etc ( el avea cam 20 scaune diareice cu sange pe zi), diareea inceteaza atunci cand bacteria incepe sa dispara, pana atunci ... poti sa ii dai orice de diaree ca oricum nu au nici un efect.
iulia_b spune:
Hidrasec NU este pt hidratare (pt ca incepe cu hidra), contine racecadotril si este un antidiareic, nu inteleg de ce chiar unii medici fac aceasta confuzie. Sarurile de rehidratare contin saruri, normal (glucoza, clorura de sodiu, bicarbonat de sodiu, clorura de potasiu.
AlinaEmi spune:
Medicul ne-a interzis Debridat . Se pare ca nu este indicat in acest caz si apucasem sa-i dau vreo 2 doze. Offf are saracul niste dureri de burtica... suntem intr-a 8 a zi
Raza de soare spune:
Si totusi, cred ca ar fi bine sa mergeti la spital si daca este cazul de internare, sa nu refuzi. Sanatate puiului mic!
DE VANZARE
Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.