Suplimente si alimente pentru anemici?
Raspunsuri - Pagina 2
GoldenBrown spune:
Si salate cu frunze verzi, cat mai spre negru.. De Kale stiu cel mai bine ca are mult Fe.
Eu cred ca anemia se numeste cand esti tare galben la fata nu cand esti alb ca branza.. Sau mai degraba o anumita albeata.. Usor pamantie.. Altfel e dragut ca suntem albi , albi albi :)
roxanaz spune:
nu toate formele de anemie sunt exprimate prin schimbarea culorii epidermei. deci nu e un simptom determinant.
msl1 spune:
ML,
Da eu sint si am fost anemica toata viata mea; nu prea ma omor cu carnea recunosc; la fel este si una din fetele mele, anemica cu cearcane si o bate vintul de slaba cei; nu vrea sa manince carne trebuie sa o ascund in altceva. Cred ca e genetic la modul ca nu ne dam in vint dupa carnuri ca lipsa de Fe nu are cum fi genetica.
roxanaz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui msl1 ca lipsa de Fe nu are cum fi genetica. |
ba da, tocmai ce am spus mai sus
dana vio spune:
Citat: |
citat din mesajul lui msl1 ML, Da eu sint si am fost anemica toata viata mea; nu prea ma omor cu carnea recunosc; la fel este si una din fetele mele, anemica cu cearcane si o bate vintul de slaba cei; nu vrea sa manince carne trebuie sa o ascund in altceva. Cred ca e genetic la modul ca nu ne dam in vint dupa carnuri ca lipsa de Fe nu are cum fi genetica. |
Nu cred ca trebuie neaparat sa manance carnea-in-sine, si zeama de carne sau mancarea cu carne e OK. Alex a mea de-abea acum mananca cu stiinta carne, pana acum ii gateam cu carne si manca ce era pe-acolo, dar carnea doar bine-ascunsa. Si n-a fost niciodata anemica, dar eu sunt foarte atenta sa manace 1ou/2zile, multa branza si Alex mananca foarte bine mancarurile care nu au carne deloc. Dar au multe legune. Eu pun broccoli si morcov si-n tocanita de cartofi.
Iar vitamice i-am dat doar 2ture, cand era mica (m-am prostit si eu) din complexul de B.
Alexandra Maria
14.12.2007
msl1 spune:
Eu cred ca conteaza f mult daca maninci carne sau nu; am perioade cind nu maninc carne deloc si dupa perioada asta ma simt extrem de obosita si musai sa maninc; dupa care ma simt mai bine; deci e clar ca conteaza; nu substitui carnea cu nimic altceva pt ca mie nu imi place soia. nici cu legumele nu ma imbuib ca sa zic ca iau fier de acolo; la fel nici fata mea dar ei ii mai dau vitamine. Am facut tot felul de analize si nici un medic nu a sugerat ca ar fi o chestie genetica;la noi e clar ca nu mincam destule chestii cu Fe
histamina spune:
toate vegetalele au fier nehemoglobinic.nu se asimileaza la nivelul intestinului nimic.
poti descarca tone de articole cum ca ierburile cu vitamina C te fac Popey.
poti sa adaugi un TIR cu vitamina C si doua vapoare de spanac, tot nu o sa se fixeza de hematie fierul ala.
roxanaz ar emar edreptate.
trebuie vazut ce anemie e.
polenul nu este recomandat.
galbenusul de ou d eprepelita are de 8 ori mai mult fier decat cel de gaina. apoi carnea rosie:vita, porc,organe, adica ficat. cel mai bun este ficatul de vitel de lapte.
Sabina spune:
exista si anemii neferiprive, unde suplimentele de fier sunt contrainidicate.
mare atentie. poti sa ai hemoglobina f scauzta, dar sa nu ai lipsa de fier, ci lipsa de celule rosii. intotdeauna corelati valoarea hemoglobinei cu cea a eritrocitelor si a reticulocitelor. Aceasta ultima masuratiare nu se face uzual, asa ca atunci cand banuiti anemie, sa o cereti in mod special. reticulocitele trebuie sa fie pana in 3%.
lintea, nautul, fasolea, mai contin fier cat de cat asimilabil.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
ladyJ spune:
Fetelor, lamuriti-ma si pe mine va rog cum sta treaba cu suplimentele. E OK sau nu e OK sa le iei? Trebuie musai sa faci analize detaliate inainte? Cat rau iti pot face, defapt, daca le iei fara sa ai neaparata nevoie?
Citisem de exemplu ca beta carotenul e periculos si ca e ok sa il iei doar din surse naturale.
Sigur, presupun ca orice mineral sau vitamina e mai ok sa le procuri din sursa naturale, ca se asimileaza mai bine, dar cat trebuie sa mancam ca sa reusim sa asimilam cantitatea zilnica recomandata?
Se recomanda cam 4-5 portii de legume si fructe pe zi. (daca nu mai mult). O portie are ...250 g ? Cred ca sunt putini cei care reusesc sa manance intr-o zi cel putin un kg de legume de tot felul. E si cantitatea mare e si diversitatea importanta..
Deci, cat rau ne putem face luand suplimente? Putem pune problema in modul asta sau nu?