Idei de...refolosit mancarea

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Pai daca i fi citi cu atentzie mesajul meu(primul)ai fi vazut ca exact astea sunt mincarurile care le prepar pentru doua zile si din care mai si inghetz!


Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Pai daca i fi citi cu atentzie mesajul meu(primul)ai fi vazut ca exact astea sunt mincarurile care le prepar pentru doua zile si din care mai si inghetz!


Dana


scuze, citesc pe sarite si mai am niste date de centralizat intr-un excel..mi-a scapat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Eu am caine .

Sorry, nu vreau sa fac misto de subiect .


E in ordine, stiu sa fac diferenta intre gluma si ironie.


Am gasit ceva interesant intr-o carte de bucate:


*cozonac:
- se pot face bomboane. Mixezi cozonacul uscat si il amesteci cu cāteva linguri de gem/dulceata, stafide si nuci macinate. Modelezi apoi bilute mici, pe care le tavalesti prin fulgi de nuca de cocos
- prajitura delicioasa: tai cozonacul pe lungime, īn felii de un centimetru grosime si il umpli cu diverse creme
- inmoi cozonacul vechi īn lapte, apoi pui pe deasupra bucati de ciocolata neagra, scortisoara si bagi la cuptor, timp de 10-15 minute, obtii un desert excelent

Cunosc o doamna care, atunci cand curata legumele pentru ciorba, alege partile mai bune si le congeleaza, folosindu-le apoi la mancare. De ex, cozile mai atoase de la ceapa verde, care nu se mai pot manca proaspete.

Edit: am corectat diacriticele.

DE VANZARE

Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Si eu am caine si de obicei la el ajunge ceea ce nu mai vrem (in mare parte ciorbele sau mamaliga in exces).

Insa asta nu ma impiedica sa fac si eu pizza cu ce mi-a mai ramas prin frigider in materie de mezeluri (si eu iau 6 felii dar de fiecare data mai ramane cate ceva) sau bucatele de cascaval; completez cu branza framantata la borcan care nu-mi lipseste din casa.

Alta mancare "reciclata" este puiul cu smantana; daca mi se intampla sa fac prea mult sau sa nu se manance il prepar in felul urmator: scot carnea si o tai marunt dupa care o bag din nou in sosul cu smantana; adaug ciupercute taiate marunt, un pic de oregano si cascaval ras; fac niste clatite pe care le umplu cu ceea ce am zis mai inainte; ung un vas yena cu unt, cladesc clatitele, mai torn un pic de smantana pe deasupra (eventual din sosul puiului daca e mai mult) si cascaval ras si dau la cuptor cam jumate de ora la foc mediu. De obicei din asta nu mai ramane nimic, se ling si degetele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Si noi congelam daca se preteaza.

Mezeluri nu cumparam, deci nu raman...

Daca ramane branza, o radem si o punem in ciuperci mari la cuptor.

Legumele mai putin proaspete ajung crema de legume sau ghiveci la cuptor.

Fructele mai putin proaspete ajung placinta.

Cainele si pisicile mananca mancare de animale potrivita cu rasa lor, nu resturile noastre!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eveline spune:

Cainele meu refuza sa manance mancare de animale potrivita rasei ei...ultimii saci de hrana uscata ce i-am luat au ajuns la cainele vecinului....scuze, asta e o alta poveste dar nu m-am putut abtine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

nu pot da resturi alimentare cainelui meu, are o suta si una de alergii si de la carne gatita sau cruda face niste rani inspaimantatoare.

abia ce l-am recuperat din ultima isprava, datorata soacrei care i-a turnat peste hrana uscata niste carne de porc tocata.

insa in alta ordine de idei, de cate ori arunc ceva, imi doresc din suflet sa fi avut un purcel si sa am unde sa il tin.

tin minte cand crestea bunica, toate resturile si painea veche ajungeau la Gica. absolut nimic nu se pierdea, porcul ala parca era masina de mancat.

Edit to add: si off topic. mancarea de baza a porcului consta in cartofi copti cu tarate. miroseau bestial. bunica ne-a prins in ceaunul respectiv in mod repetat, spre groaza ei "o sa zica tac'tu ca te tin flamanda! de ce mananci de la porci?!!"

da ma rog, erau alte vremuri, in care ne permiteam sa dam cartofi copti la porci ;)
acu parca vad ca meniul asta (cartof copt si tarate de grau) se regaseste prin mai stiu eu ce meniu sau dieta ultramegabio. Ce-i drept, porcul nu parea s-o duca rau deloc.
Just derpin' around

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Citat:
citat din mesajul lui eveline
Alta mancare "reciclata" este puiul cu smantana; daca mi se intampla sa fac prea mult sau sa nu se manance il prepar in felul urmator: scot carnea si o tai marunt dupa care o bag din nou in sosul cu smantana; adaug ciupercute taiate marunt, un pic de oregano si cascaval ras; fac niste clatite pe care le umplu cu ceea ce am zis mai inainte; ung un vas yena cu unt, cladesc clatitele, mai torn un pic de smantana pe deasupra (eventual din sosul puiului daca e mai mult) si cascaval ras si dau la cuptor cam jumate de ora la foc mediu. De obicei din asta nu mai ramane nimic, se ling si degetele.

Wow, asta deja e serie "de lux". Deci...se poate! Stiam eu!

DE VANZARE

Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

carnea friptura, o toc marunt fac:
tacos, enchilade, si alte mancaruri mexicane
caserole (cu cartofi, sau alte vegetale in tava la cuptor),
sau o amestec cu carnea cruda si o pun la chiftelute.
salate cu maioneza, bouef
sandwich-uri
salate frunze(carne de pui)
mezeluri rar cand cumpar folosesc la mancaruri cu cartofi, sau varza

daca am o ciorba cu carne care s-a invechit , scot carnea si al fel o refolosesc.

cand mancam tocanitza a 2-a zi, ca sa para diferita ii fac o garnitura diferita din ziua precedenta(orez, piure, cartofi natur)

carnatii de casa ii tin in congelator

brinza cand se mai intareste la fel o refolosesc in sosuri,paste, quiches

fructele cand s-au mai muiat le fac smothie sau le pun in clatite, prajituri

cand fac tocanitza de pui, eu desosez pulpitzele si folosesc oasele la pilaf sau alte supe.
vegetalele, mai ales cand am rosii multe fac salsa, bruschetta



michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ina.click

nu pot da resturi alimentare cainelui meu, are o suta si una de alergii si de la carne gatita sau cruda face niste rani inspaimantatoare.

Al meu caine nu poate manca mancare de caini , nimic ce contine conservanti. Face o diaree saracul de nu se aduna cateva zile. Nu mananca resturi gatite pe post de hrana, ii dau cate putin sa guste si el ce a mai ramas prin farfurii.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput