Idei de...refolosit mancarea
Raspunsuri - Pagina 2
Raza de soare spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui andacos
Cauta carne de prepelitza bio pentru fetele de pe forum! Histamina ,am glumit,sper sa nu te superi! |
Buna asta! Histamina, !
Super idei de...reciclat mancarea, fetelor!
Mi-am amintit ceva, nu's cum de mi-a scapat, ca iese o bunatate...
*Branza o mai bag si la budinca: fierb repede niste paste (nu conteaza forma), rad branza intr-un castron, bat cateva oua si zahar (din ochi), eventual pun si niste stafide, arunc peste branza...dupa care ung o tava cu ulei, pun pastele si combinatia de mai sus, amestec bine si arunc in cuptor pana cand se face o crusta aurie.
ina, la subiectul histaminei, "retete cu 300 lei" (ceva de genul), am scris si eu cum rezolv cu puiul ala comunist. Deci se pune!
Fetelor, eu gatesc pentru 2-3 zile si daca mai ramane ceva, cutu meu abia asteapta. Insa de "uscaturi negatite" zau ca ma doare sufletul...ca mi-e rusine sa cer la magazin, "2 felii de salam de Sibiu/sunca, pentru copil" (de ex) si atunci iau mai mult si daca nu se mananca, imi amintesc instant cat e kg. Si desi cutu ar fi foarte fericit sa le pape, parca nu ma indur sa le dau...Si tot asa...
DE VANZARE
Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.
CorinaDani spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui andacos
Cauta carne de prepelitza bio pentru fetele de pe forum! Histamina ,am glumit,sper sa nu te superi! Strict la subiect,si eu prefer sa congelez mincarea neconsumata in doua zile,dar si in cazul meu foarte rar se intimpla pentru ca gatesc in fiecare zi!Sarmalutze,sos de bolognesse,uneori si varza gatita ,cam asta e ce am congelat! N-as recomanda nimanui sa amestece ciorba veche cu aia noua(brrr...numai cind ma gindesc mi s eincretzeste carnea),sau sa transforme o supa de 2 zile intr-o ciorba"prosaspata",e exact asa cum a spus burtocika! Ideile razei insa sunt ok,referitoare la brinzeturi,preparate! Dana |
pfii, nu ti se pare corvoada gatitul zilnic ? ma rog, nu stiu cum stai cu timpul liber, insa chiar daca as sta acasa toata ziua, tot nu m-ar incanta sa gatesc zilnic. gatesc de nevoie, nu de placere, e adevarat, si nici nu am timp, ajung acasa in jur de 18:30-19:00.
de gatit, gatesc cu simt de raspundere, adica imi iese mancarea foarte buna. pentru ca daca tot fac o treaba, chiar daca nu imi place, ma ambitionez sa iasa cat mai bine, cu consum minim de energie (fizica si nu numai). si ma rezum in general la feluri de mancare ce pot fi gatite foarte rapid, fara prea multe etape pregatitoare. dealtfel, citatul din semnatura ma caracterizeaza in mare masura .
on-topic : am ajuns la performanta de a nu mai arunca mancare gatita sau resturi vechi, cumpar/gatesc strict cat avem nevoie, iar la produsele cumparate verific cu mare atentie termenul de valabilitate, sa nu fiu nevoita sa arunc ceva dupa 1-2 zile.
dana vio spune:
Nu refolosesc nimic, adica scuze, mancarea ramasa o dau la cateii maica-mii. gatesc in cantitati ptr 2/3zile si ce ramane arunc.
Alexandra Maria
14.12.2007
bird70 spune:
Eu am caine .
Sorry, nu vreau sa fac misto de subiect .
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Raza de soare Fetelor, eu gatesc pentru 2-3 zile si daca mai ramane ceva, cutu meu abia asteapta. Insa de "uscaturi negatite" zau ca ma doare sufletul...ca mi-e rusine sa cer la magazin, "2 felii de salam de Sibiu/sunca, pentru copil" (de ex) si atunci iau mai mult si daca nu se mananca, imi amintesc instant cat e kg. Si desi cutu ar fi foarte fericit sa le pape, parca nu ma indur sa le dau...Si tot asa... DE VANZARE Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura. |
o solutie ar fi sa cumperi mezeluri deja feliate si ambalate/vidate. chiar daca aparent sunt mai scumpe, fa un calcul - cat te costa mezelurile vrac pe care le cumperi, cat mananci si cat arunci, imparte pretul la cantitatea mancata efectiv - vei vedea ca tot la pretul celor ambalate ajungi, daca nu mai mult chiar...
si pana la urma de ce ti-ar fi rusine sa cumperi cateva felii ? sunt banii tai munciti, nu i-ai furat, atatia ai, de atata iti permiti sa cumperi, de ce ti-ar pasa ce ar putea sa gandeasca vanzatoarea sau alti clienti din jurul tau ?
Mik spune:
Nu amestec niciodata mincarea proaspata cu alta de acelasi fel veche ! Nu reciclez o salata in ciorba sau alte minuni.
Astea pe motiv de de bacterii si ca efectiv urasc salata verde facuta peste un rest de alta salata verde (numai amintirea asta ma face sa ma urc pe plafon).
Gatesc in fiecare zi (azi o friptura pe 2 zile si o leguma, miine doar alta leguma si o prajitura, etc ..)
Carnea o gatesc mai multa decit se maninca la o masa, o pun in cutia ermetica si o scot a doua sau a treia zi.
Fierb mai mult fasole/mazare uscata/linet/bob uscat.
Din leguminoasele fierte, pe gatesc rapid in mincarica / salata (cu ceapa, cruditati si masline) / ciorba (ff rar).
Cind fac taitei de casa, fac mai multi, restul il usuc si-l pun in borcan. Pentru ciorba, sau pentru taitei cu lapte.
Prajiturile de casa le fac mai mari (de mincat de 2 ori, dar nu mai mult).
Se intimpla sa am in frigider cutii cu 2 portii de o chestie, 2 de alte, etc. Atunci facem o masa de "resturi", incalzesc mai mult si fiecare isi alege.
Un rest de pizza (de la o masa de seara, de ex) e taiat in patratele mici si servit cu un pahar de ceva la aperitiv.
Piinea veche e (foarte rar si la nevoie) transformata in pesmet.
Mincare gatita nu prea congelez ca nu-mi place gustul.
Ultima solutie : nu avem ciine, dar avem citeva gainuse - si ele maninca tot ce inseamna piine uscata, un rest de pilaf, coji de creveti, de castravete .... etc.
ina.click spune:
eu sunt fix aia cu dati-mi si mie O ceapa, DOI morcovi, DOUA felii de salam (teoretic vb, ca practic nu prea mai luam mezelarie) etc.
Soacra s-a rusinat toata "valei, la noi daca li ceri asa cate una cate doua ti faci di ras"
I-am raspuns ca nu le fur cate una cate doua, le cumpar. si sincera sa fiu, numa de prestanta mea in fata vanzatoarei de la carnatzarie nu mi-a ars :)
edit: 'mne fereste unde pusesem cratima aia prima data.
Just derpin' around
Mik spune:
Uitam : mai sunt mincaruri de "resturi proaspete" :
- merele si bananele uitate de lume, sunt transformate in tarta mixta/salata de fructe (daca mai am altceva de proaspat/uscat/congelat)/budinca "tutti-frutti".
- citeva legume care apar ofilite o termina in ciorba sau supa pasata
- 3 resturi disparate de mezeluri sunt puse in pizza sau quiche sau alta placinta cu carne
andacos spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui CorinaDani
pfii, nu ti se pare corvoada gatitul zilnic ? Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) |
Corina,nu am timp uneori nici sa respir!
Dar asa am invatzat familionul si drept sa spun si cu mina pe inima,eu personal strimb din nas(da' sa nu ma vada nimeni)cind trebuie sa maninc mincare reincalzita!
M-am specializat pe retzete rapide,nu gatesc decit un fel d emincare,dar stiu ca maninc mincare proaspat gatita!De preferintza,direct dupa ce opresc aragazul!
Ce congelez am spus in mesajul anterior,mincarurile astea chiar se merita sa le fac in cantitate mai mare,ce am uitat sa precizez este ca nu congelez decit mincarea preparata cu carne proaspata!
Dana
Dana
CorinaDani spune:
Dana, nu stiu altii cum sunt, insa mie personal anumite feluri de mancare mi se par mai gustoase a doua zi, nu imediat dupa preparare. de ex. sarmalele, varza calita, fasolea cu ciolan, tocanita de cartofi, orezul/pilaful cu legume sau carne...