Felicitari Dana! Haide Ramo! Hai Stelutz!(30)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Olivette spune:

Ramona, merci. Tinem pumnii sa nasti pana vineri, cum vrei tu.

Bobuletz

Mami de Maya Cristina (06.09.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Olivette,

nici eu nu as da drumul la AC sa se faca 21-22 de grade. Noi stam la cat e in casa acum (cred ca vreo 24-25)- cu geamul deschis la bucatarie deci vine aerul si la noi si ea sta in body cu maneca scurta si o pereche de pantalonasi subtiri cu labute. Asa cum stau si eu (doar ca eu nu am labute la pantaloni)

Nici eu nu as duce-o la spital..daca sta tati cu ea afara e perfect...sau iei tu un taxi si te intorci intr-o ora ca nu cred ca dureaza mai mult....

De recuperat greutatea de la nastere....de fapt aici vroiam sa zic una alta. Noi avem cantar, care e o mare pacoste, recunosc....dar din cauza asta stiu ca Sophia nu a luat deloc in greutate vreo 4-5 zile de cand am adus-o acasa. Statea fix la 3,28 (cu toata scaderea fiziologica). Asa ca m-am apucat de citit si am aflat ca trebuie sa recupereze scaderea fiziologica (adica sa aiba cat avea la nastere) in termen de 10-14 zile. Daca nu, se poate sa fie o problema pe undeva...ori nu asimileaza bine ori nu e alimentata corespunzator. Asta cu 10-14 zile am citit-o pe toate siteurile unde am intrat....

La noi medicul de familie e si pediatru si a venit acasa. Medicii de familie au oricum ore de mers pe teren, deci intra in obligatia lor sa vina sa vada pacientii care nu pot fi transportati. Eu nu as duce bb asa mic la policlinica sau l-as baga direct in cabinet (nou nascutii au oricum peste tot prioritate).
Noi acasa am facut si toate vaccinurile lui David pana pe la un an....plus toate consulturile in caz de ceva.

Oana,mamica implinita de David Paul(17.09.2008) si de Sophia Teodora (22.08.2012)

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nu_mai_stiu spune:

Buna dimineata !

Felicitari Dana !!!
Cand ma gandesc ca aveam acelasi DPN ma ia cu groaza

Daniela,nu mai fi trista.Toate au o rezolvare.E greu departe de casa,dar si cand o sa va vedeti printesa o sa va dea o putere si un curaj de nu o sa va vina sa credeti.Ce sa zic....mult succes sotului tau sa-si gaseasca repede repede ceva de munca...

Olivia,te citesc zilnic cu mare drag !Iti raspund si eu ca si Kytana,desi nu sunt mamica,dar din experienta altor persoane.26 de grade este foarte cald pentru un bebelus.Daca tot e asa cald si nu poti sa faci nimic sa scazi temperatura ar trebui sa fie doar intr-un body si o pereche de pantaloni foarte subtiri.Fara caciula,manusi,infasata...etc...Doar noi romanii sufocam copiii cu temperaturi foarte ridicate....
Sora mea a tinut-o pe aia mica tot timpul intre 20 si 22 grade,iar la baie ii ridica temperatura la 24-25 grade maxim.In octombrie face un an cea mica si nu i-a racit niciodata.De scos afara fara probleme ...numai sa nu stai cu orele.ideal e sa se scoata treptat,la modul,azi 5 min,maine 10min,poimaine 15 min si tot asa.
Acum tu faci cum iti spune inimioara ta si instinctul tau de mama si nu uita ca bebelusii au temperatura corpului mai ridicata decat a unui adult.Adica daca tu stai invelita si iti e frig,s-ar putea ca pentru ea sa fie un disconfort.

Stela,multu succes pe vineri si sa ne transmiti si noua vestile care bineinteles vor fi cele mai bune!

Kytana,felicitari pentru maretul 7.Sa ai un bebe sanatos,la termen !
Eu de joi o sa am maretul 9

Adina,bine ai venit acasa !Ma bucur ca sunteti bine !

ANDREEA 38+ cu Andrei
http://lbdf.lilypie.com/poBpp3.png

UM 15.12.2011-DPN: intre 14 si 20.09.2012

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stella87 spune:

Buna dimineata, burtici si mamici!

Noi am dormit cam intrerupt din cauza ficatului si coastelor, plus o stare de greaata. Uitasem cum e sa-mi fie greata

Azi mi-am facut program de gatit si citit tot ce se poate despre cezariana si alaptarea dupa cezariana, ca deh, nu mi-am pus pb de cezariana pana acum. Mamicilor, la voi dupa cat timp a venit lapticul dupa operatie? Cand ati iesit din spital, in ce haine ati iesit? Sunt exclusi pantalonii, colantii? Sa nu apese pe operatie...

Si voiam sa va mai intreb in ce l-ati scos pe bebe din spital? Ati folosit un landou? Eu n-am decat scaunul de masina, care e tip scoica, pt 0-13 kg, nu are suprafata plana. Caruciorul e la alexandria si nu stiu daca are sens sa investesc intr-un landou. Trebuie sa intreb si medicul neontalog daca pot din maternitate sa merg cu bebele direct in alexandria. E un drum de 1 ora juma cu masina. Nu stiu daca eu dupa operatie il voi putea face sau daca e sigur pt bebe. Nu stiu, parca am o mie de intrebari si nimic nu e aranjat

Iar legat de fire si scosul lor dupa o sapt, iarasi nu stiu cum sa fac. Sa vin din alexandria pana in buc fara bebe, e imposibil. Ar trebui sa-l las 4,5 ore singurel Ufff, sper sa ma lamuresc si eu ce si cum. Parca cezariana complica totul

Ramona
, daca deja pierzi din dop, poate nu ajungi la bisturiu Iti tin pumnii sa se angajeze bebe pt nastere si sa fie natural, pana vineri

Corinuk, poza cred ca poti sa o vezi daca te deloghezi si loghezi din nou. Eu asa am facut. Imi pare rau ca ai avut asa o noapte de nesomn. Si eu sunt cam varza

Olivia, asa e, cred ca am avut aceeasi problema, mie mi-a depistat-o la consul,t iar joi seara vom vedea daca e tot la fel caputul. Oricum, sper sa fie totul bine, iar vineri sa-mi vaz si eu minunea de bebe.

Daniela, va tin pumnii sa treceti cu bine peste acest hop, iar sotul sa-si gaseasca repede ceva de lucru.

Kytanutz, Hai ca uite, si tu ai ajuns la termen, mai tre sa vina domnul pinguin si sunteti gata pt intalnirea cu scump.

Sandy, la testul nonstres te pune pe un pat unde tre sa stai vreo 20 de minute cu doua sonde la burtica care monitorizeaza bataile inimii si pulsul lui bebe. Ca testul sa fie concludent, bebele trebuie ca in acele 20 de minute sa se miste, iar tu sa ai eventual cateva contractii. Se urmareste sa se vada daca in timpul acestor miscari/contractii bataile inimii si pulsul copilului raman la valori normale. Asta inseamna ca bebe nu e stresat acolo in burtica. Eu a trebuit sa repet testul pt ca prima data bebe a dormit in cele 20 de minute. Am revenit dupa o cafea si o ciocolata, iar bebe a fost super miscator si s-a vazut ca ii e bine in burtica, chiar si cand misca sau am contractii. Cica am avut unele, dar eu n-am simtit nimic

Andreea, sigur va voi tine la curent, desi ramasese sa-i dau un semn Oliviei, care acum e busy mommy si n-as vrea sa o mai incarc. Poate una dintre voi cu dpn-ul mai indepartat sa-mi dea nr de tel pe PM sau incerc eu sa ma uit in listuta de telefoane si vaz pe cine voi informa

Adina, bine ai venit acasica cu bebe! Sa va acomodati numaidecat!

fericita 39+ cu

Intimitate de cuplu

Mergi la inceput

Oana si Andreea

Cel mai bine o sa fac cum imi spune instinctul.
In spital o tineau cu body cu maneca scurta peste care avea costumas cu maneca lunga si picioruse cu labute. Mie mi s-a parut prea mult, asa ca acasa i-am dat doar un costumas si atat, fara body pe dedesubt. Noaptea o invelesc cu un scutec de finet pe care il bag in parti sub ea, de la piept in jos, sa fie asa putin putin stransa. Caciulita ii pun doar seara dupa baita, pentru ca are perisor lung si poate nu se usuca suficient cu prosopul. Cand se trezeste noaptea ii scot caciula. I-o las doar cat doarme si doar noaptea.

Manusi ii pun pt ca o dau cu crema de galbenele pe tot corpul dupa baie si nu vreau sa si-o linga de pe manute. In spital avea mainile si picioarele foarte-foarte uscate si pielea crapata. La un piciorus, din cauza bratarii de plastic cu numele avea 3 taieturi nasoale. Crema de galbenele a facut minuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Acum eu nu am nici un fir la cezariana de scos...si nu am cerut expres fire resorbabile....nu stiu care o fi treaba de la unele se pun fire de scos si la altele nu...

Stella, noi o ducem cu masina cu landoul (avem kit de masina de landou). Dar fetele care stau tot asa in afara Bucurestiului i-au dus pe bebi acasa cu scoica - iti da Adriana mai multe detalii.
Stiu ca daca faci pauza cam la jumatate de ora sa nu stea atat in scoica si sa il mai scoti de acolo, e ok.
Eu am iesit din spital in pantalonii de gravida (blugi cu burta si talie inalta) si nu m-a apasat pe nimic(operatia e oricum sub burta deci maxim chilotul umbla pe acolo...).

Oana,mamica implinita de David Paul(17.09.2008) si de Sophia Teodora (22.08.2012)

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulutza_1980 spune:

salut burtici !

am fost aseara la medic si vizita a fost fff ok . adica doar raspunsuri pozitive . singura problema ( pentru mine ) e ca don'soara nu vrea sa se grabeasca ; mi-a spus ca sigur pana saptamana viitoare nu se va naste . colul inchis , copila nu-i coborata , sta bine la mami in burtica si vrea sa respecte termenul de 16 .
nu stiu daca sa ma bucur sau sa intru in panica ...
deocamdata mi-a spus ca nu-i musai sa fac nimic special , dar daca trece data de 16 , sa nu intru in panica , pentru ca ei , de obicei mai stau 7-10 zile dupa care iti provoaca nasterea ... nici nu vor sa auda de cezariana daca nu-i nevoie ... adica , dupa ce au incercat in toate felurile pentru o nastere normala , doar daca sunt probleme se trece pe cezariana .
incepe sa-mi fie teama ...

lalu eu stiu ca ai nascut dupa a 40-a saptamana . dar nu reusesc sa-mi amintesc daca ai provocat nasterea sau "s-a intamplat" pur si simplu ?
am intrat in panica si nu mai judec atat de bine la "rece" .

ieri noapte am citit cam ce se poate face pentru a induce nastere naturala ... si sunt cateva ce mi se par posibile ; dar : de asta sotu nu vrea sa auda , i se pare ca ca nu-i ok ; de baut ceai de diferite plante , as bea , dar nu gasesc plantele ; de mancat picant , deja mananc din totdeauna - cel putin un ardei iute /zi ( nu m-am putut abtine , iar eu probleme cu constipatia nu am avut niciodata ) ...
nici nu mai stiu alceva in afara de miscare , dar asa am picioarele umflate si obosesc asa de repede , si cireasa pe tort : azi ploua ...

voi mai stiti alte metode ?

39 + Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Felicitari, Dana, multa sanatate tie si Adelei! Adriana77, esti declarata mesagerul vestilor bune! Cand ai DPN, sa vad daca ma inscriu si eu tot la tine :)

Azi am fost sa imi fac ultimele analize de sange din sarcina si a fost cu peripetii. Adica il rog pe sot sa ma trezeasca la 6, sa plec la 6.30, sa fiu la Medlife Unirii fix cand se deschide (la 7), sa scap repede, sa nu intarzie mult sotul la serviciu. Fix cu 10 secunde inainte sa ma anunte sotul ca e ora, se trezeste Iulia si incepe sa suga. N-are nimic, imi spun, ii dau sa pape si abia doarme linistita. De unde, a supt vreo 20 de minute, dupa care s-a dat jos din pat si mi-a spus ca vrea la olita. Am dezbracat-o, am lasat-o pe olita, m-am dus si eu la baie sa rezolv cu probele pt urocultura si sumar de urina. O aud la un moment dat iesind din camera, sotul imi spune sa imi vad de ale mele, ca ramane el langa ea. In final am aflat ca nu a vrut deloc sa mai doarma, iar cand m-am intors era moarta de somn si a plans ca a plecat ta'su la serv. si abia am linistit-o (doar cu tzatza si somn, alta solutie nu a fost). Revenim: noaptea ma gandesc eu ca nu am verificat la Medlife daca au fonduri de la CASMB, dar imi spun ca nu oi fi atat de ghinionista, ca e doar inceput de luna, nici macar mijloc si ca nu am auzit sa se epuizeze decat dupa 20 ale lunii. Ajung la Medlife, imi aleg sa stau la o coada de doua persoane (erau 3 tipe la care puteai astepta), scanez zona sa vad daca e vreun anunt ca nu au fonduri, nu era, ma linistesc, la TV anunta ora 7, totul era perfect. Vine randul meu si imi spune ca nu au fonduri Zic, luati-mi sange si imi dati rezultatul cand o sa aveti fonduri. Ea ca nu se poate, ca trebuie sa le platesc. Nu aveam niciun ban cu mine, imi vine sa mor ca am venit degeaba, dar tipa imi spune ca pot merge in alta parte, poate am noroc. Aflu tot de la ea ca in spatele mag. Unirea e Medas si sa incerc acolo. Mai stiam si de CMU, cat de cat aproape de Unirea, ma gandeam ca oi gasi pe undeva. Si, in sfarsit, la Medas ma linistesc ca se poate. Nu mai zic ca nu m-a lasat nimeni in fata, nicaieri, nici in tramvai sa stau jos, nici la Medlife la coada, nici la Medas la receptie sau la recoltare. Vin val vartej acasa, ma misc dimineata tare sprinten. Seara insa sunt o rata veritabila, abia, abia ma urnesc. Si cam asa cu ziua de azi.

Ieri seara vorbesc cu un medic recomandat, care avea program de consultatii in seara aceasta, dar vroiam sa ma asigur ca ma preia acum, la final de sarcina si ca accepta ceza la cald. A zis ca politica in Filantropia e ca daca medicul care a urmarit sarcina nu poate veni, sa intervina medicul de garda, nu alt medic sa vina de acasa. Of! Il intreb daca nu exista nicio sansa, ca totusi mai am cateva saptamani pana nasc si as vrea sa imi creez o relatie cu medicul, sa ma bazez pe el ca va veni, nu sa stau cu inima stransa si sa nimeresc la cine o fi. A zis ca daca medicul meu il roaga sa ma preia, ma preia cu placere si mi-a confirmat ca accepta si ceza la cald . Acum astept rezultatul analizelor si apoi ma programez la medicul meu, imi recolteaza si pentru streptococul B si vad cum il conving sa ma paseze la celalalt medic. Sper sa imi iasa pasenta, medicul celalalt mi-a facut o impresie foarte buna la telefon si mi-a fost recomandat si de cineva din familie care a nascut cu el. Sper sa scap de grija in curand!

Of, iar m-am intins ca o placinta, dar trebuia sa va povestesc ce am facut, nu?

Revin separat cu postarea pentru raspunsuri, sa nu ocup toata pagina :)

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE

34 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANKA-iasi spune:

FELICITARI DANA!!!!!!!!!!
Cine urmeaza??? Credeam ca eu,de duminica ma simt rau,ameteli,stari de lesin,intepaturi jos si dureri ca la menstruatie,burta intarita rau si mi se parea ca asta mica e asezata transversal si se zbate,nu doar loveste....Azi la presiunile sotului,ca el se panicheaza rauuuuu,sun la medic,merg si imi face eco normal si vaginal.Col inchis,bebe ok ,cu capul in jos,dar nici un pericol iminent,mi-a dat no-spa si utrogestan vaginal de trei ori pe zi.De nascut inca nu,cica maru-i bun cand e copt.In rest la pat cuminte,fara stres,fara efort etc...nu stiu cum o sa reusesc asta,toata ziua imi gasesc ceva de facut,David vrea joaca,parc,copii...sa nu mai zic ca ma ia amorteala de atata stat in pat ,dar...
Daniela,toate o sa se rezolve pana la urma,ai sa vezi,nu-ti fa ganduri negre ca bebe simte tot.O sa vina si soarele cand nu te-astepti
Aaaaaa,uitam,imi zice dr fara mangaieri pe burtica,declanseaza contractii asta chiar n-am stiut-o,dar culmea,nu mi-a pomenit nimic de

Mergi la inceput

Stela, eu din spital am iesit in rohita larguta cu care am intrat
90% din bagaj nu l-am folosit. Am folosit doar 2 perechi de chiloto (2zile) pt ca in prima nu mi-au pus nimic doar torsoane si s-asa eram amortita. Am folosit o singura camasa de noapte. Am vrut sa mi-o schimb, dar infirmiera mi-zis ca pt o zi n-are rost sa o murdaresc. Oricum nici pe cea de pe mine nu am murdsrit-o deloc.
Gel de dus nu am folosit pt ca nu eram in stare de dus. M-am spalat pe alocuri cu sapun, stand pe wc sau in picioare putin. Dus efectiv am facut a treia zi acasa, asezata in cada si ajutata de sot. Am folosit un singur prosop de corp si unul de sani. Pt bb am avut nevoie doar de: haine, pampersi, gel dus sau sampon, oricum o spalau cu aceeasi chestie peste tot, sudocrem pt fundulet, servetele umede, paturica, prosop si atat.

Toata lumea care ma schimba in prima zi mi-a laudat torsoanele (cam 10x25 cm). Spuneau ca majoritatea isi fac niste chestii mici de trebuie sa le puna cate 3.

Stela, eu dupa cezariana a doua zi m-am ridicat in fund singura (cu greu!), ca dra zisese sa ma ridic la 10 si se facuse 12 si nu venise nimeni sa ma ajute. Am stat vreo 10 min in fund sa vad daca ametesc. A venit o asistenta, m-a ridicat, m-dus la baie, m-a asezat pe wc, mi-a dat cu niste apa pe fata si apoi m-a luat putin ameteala (imi era mai frica sa nu vomit, ca la asta sunt maestra).

Pana seara m-am mai ridicat singura de cateva ori si cand au venit vizitatorii seara la mine erau socati ca stau in picioare si ma plimb prin camera. Am fost si foarte hotarata sa ajung la puiul meu si m-a ajutat si corpul sa imi revin.

Faza e ca sambata cand am plecat cu masina acasa (de la Romexpo pana in Colentina), nu mai zic de gropi ca e de la sine inteles ca le-a ocolit sotul cat a putut, dar am constatat ca nu-mi era delic bine la curbe, simteam ca mi se misca toate prin burta. Acum retine ca eu am stat doar 2 zile in spital. Deci dupa 2 zile de la operatie nu mi-a placut drumul cu masina.

De la spital am adus-o pe bb in landou, dar nu prea mi-a convenit ca il aveam pus pe bancheta, nu se putea fixa. Joi cand ma duc la dr o pun in scaun de 0-13, s-o stiu fixata bine. O sa pun o paturica in el sa-l fac cat de cat ok. Ma gandesc ca fiind totusi de la 0 la 13 atunci e ok pt nou nascuti.

Mergi la inceput