Felicitari Dana! Haide Ramo! Hai Stelutz!(30)
Raspunsuri - Pagina 19
Kytana spune:
Buna dimineata fete dragi,
Cum stati cu somnul? Sper ca mai bine daca nu ati activat pe timp de noapte Haideti la painici cu miere si laptica delicios
Oliviuta Desi nu sunt mamica, primesti si raspunsurile mele?
La colici nu stiu sa iti raspund.
1. Eu zic sa nu iti faci griji prea multe cu temperatura. Doar pe vremea noastra nu era aer conditionat. Cred ca e mai important sa te uiti la Maya sa nu transpire. Mainile si piciorusele sunt mai reci "din fabrica" pana isi regleaza ea temperatura. Asa ne-a explicat si la curs
2. Cred ca ti-ai dat si tu raspunsul, doar cand a iesit de la spital, tot afara a fost. Daca va fi ceva rapid, cred ca nu ar fi problema. Am intrebat-o pe mama mea, m-a scos dupa o luna, dar atunci asa le spunea pediatrul. Le las pe fetele mai destoinice mai bine sa iti raspunda.
3. Cu cat mai repede, cu atat mai bine. Daca ar putea veni acasa, ar fi foarte bine. Asta stiu de la prietenele mele cu bebei
4. Eu zic ca da. Dr. de familie da retete, trimiteri etc. La pediatru e alta poveste. Eu asa stiu, daca in alte parti se face altfel, my bad
5. Greutatea se stabilizeaza in cursul a 17 - 21 de zile. Pana atunci poate avea fluctuatii. (asta tot la curs ne-a fost explicata). Dupa care ar trebui sa ia in jur de 200gr/saptamana. Dar fiecare copil este diferit si mananca fix cat are nevoie
Sper ca nu te-am incurcat in incercarea mea de a fi de ajutor
Pup fetele, astazi ma duc la jumulit, poate o mica plimbare, in rest stau cumintica, aseara ma luasera iarasi niscaiva dureri de burtica.
Stelutz, Ramo, va mai pun motzate?
Haide Ramo! Hai Stelutz!
Later edit: Astazi pun si eu maretul 7 in semnatura,
37+ cu
-= Love life, live love =-
sandy_2008 spune:
stella87, te rog sa imi spui si mie ce inseamna testul non stres. ce bine ca acum ai totul planificat!
olivette, iti raspund eu, cum ma pricep:
1. eu nu as da drumul la aerul conditionat. ai grija la bebe sa nu aiba manutele si piciorusele reci...in rest, nu cred ca tre sa fie termometrul batut in cuie la 22 g
2. unde iti scoti firele? la spital sau la cabinetul dr? eu nu cred ca e prea devreme sa o scoti afara, insa poate ar fi mai bine sa nu o plimbi prin spital...poate prinzi un moment dupa ce papa bebe bine si stii ca prinde o tura sanatoasa de somn, si fugi atunci...
3. La mine nu a venit nicioadata pediatrul acasa, noi am mers cu andrei la cateva zile la pediatru sa il cantareasca si sa il ia in evidenta...
4. habar am...noi avem un dr de familie si un pediatru...dar nu stiu care cum figuram...
va pup
bye
PaulaFrida spune:
Neata fetele
Noi stam si papam the usual,branza cu smantana si miere si-i ascultam pe Dobro si Craio
In general dorm f.bine,dar azi dimineata de pe la 4 si ceva,5 nu am mai reusit sa-mi gasescs locul,mutat perna pe toate directiile,dar nicicum nu am mai reusit sa adorm decat cu vreo 20-30 de min inainte sa sune alarma pe sotior,la ora 7.ma trezesc si eu deodata cu el si-i fac de papat.
In rest,nu mai ies deloc afara,la magazin sau plimbare ca obosesc numai coborand pana-n fata blocului.si in casa majoritatea timpului stau in pat.mai ales cand se misca prichindelul,ma inteapa in col de nu stiu cum sa ma asez mai repede.si ieri de ex,un pic m-am ridicat din pat si am mers pana la bucatarie si deja a inceput sa ma deranjeze spatele si putin sub burtica,asa ca si la menstra.Oare vrea prichindelul sa vina mai repede?
A mai aparut o bobocica
Felicitari Dana!!!Bine-ai venit pe lume Adela!!!
Merg in patuk ca nu pot sa mai stau pe scaun
pe toata lumea
Sa aveti o zii faina si usoara
Paulafericita sapt37 cu Roland
corinuka_g spune:
'neata!
felicitari dana pentru nastere si recuperare rapida cu mult laptic!
bune-ai venit pe lume adela! sa fii sanatoasa si papacioasa!
mirabela ma bucur ca ai mult laptic, iar calin papa de rupe!..cand iesi afara cu david cu cine-l lasi pe calin? cat poti lipsi?..sper sa se rezolve cat mai repede cu ochisorul...
kytana sper ca te simti mai bine ca ieri..
daniela imi pare rau de situatia in care sunteti...Doamne-ajuta sa-si gaseasca sotul de lucru si sa se mai rezolve din probleme..
lulutza ce-ai facut la dr?
stellutz felicitari pentru fixarea datei!!! AMR 3 zile! Doamne-ajuta sa fie totul cum e mai bine pentru tine si bebe!
olivette m-as baga si eu sa raspund, dar mi sa nu gresesc tare
1. in camera la bebe tre' sa fie 21-22 grade
2. n-ai cu cine s-o lasi acasa? lipsesti mult? mai mult de 3 ore?
3. mi-a zis dr de fam s-o sun cand ajung acasa si vine sa-l vada pe bebe...probabil e chestie de 1-3 zile..
4. bebe se inscrie la dr de fam si-ti poti cauta un pediatru la care sa mergi in caz de nevoie..
5. noua ne-a zis la curs ca la 2 saptamani bebe tre' sa aiba greutatea de la nastere...n-ai nici cantar normal? stiu mamici care se cantaresc inainte si apoi cu bebe in brate..
noi am avut cea mai nashpa noapte ever!..pishu la 10 minute si trezit de tzshpe ori cu burta pietroi...dureri de oase si burta la fiecare miscare si intoarcere ...adormit tarziu, dupa 2 si ridicat din pat la 7...sunt varza...
pupici
_
36+ David Gabriel Multumesc Doamne!
RamonaCopot spune:
Buna dimineata,
Merci de motate dragelor, se pare ca incep sa isi faca efectul. Aseara am facut o baie fierbinte si nu am prea putut dormi toata noaptea, ganduri peste ganduri. Nu am avut dureri, dar acum pe hartia igienica am vazut cateva firicele de sange si parca mai mult mucus. Dupa experienta mea cred ca incep sa elimin din dop. Ce bine ar fi sa nu ajung si eu ziua de vineri, ca asta inseamna ca scap de cezariana.
Stella merci de raspuns. Nici la mine vineri nu era bebe cu capul atat de jos cat trebuia, dar parca si la sarcina trecuta a inaintat doar in momentul cand mi s-au fisurat membranele. Sper sa fie ok cu pozitia caputului la voi si daca e de cezariana sa fie cat mai usor pentru amandoi.
Olivette, nu e nici o regula cu colicii. Fiecare copil, corp este unic. Unii au mai devreme, altii fac si pe la 4-5 luni, altii nu fac deloc. Depinde de stomacelul lui bebe, cat de repede si cum se acomodeaza la alimentatia externa si cum o poate prelucra el. In legatura cu scosul copilului afara, eu zic ca nu sunt restrictii, daca si mama se simte in stare, dar de preferat ar fi sa nu mergeti in aglomeratii, ca totusi el este un magnet pentru toate cele, nu chiar bune. Daca mergi la un cabinet privat, eu zic ca bebe poate merge cu tine, ca pe acolo nu sunt chiar atatia microbi ca intr-un spital, daca insa e vb de spital nu te-as sfatui sa o mai scoti afara, lasi lapticul muls si cineva sa incerce cu o seringa micuta sau cu o lingurita.
Ca si medic pentru fetita, ar trebui sa fie la un medic de familie care este si pediatru. Daca insa nu ai asa ceva, atunci merge inscrisa si numai la medicul de familie, dar de fiecare data va trebui sa mergi tu la un pediatru contra cost, apoi cu reteta de la el la medicul de familie sa ti-o transcrie. Tot mai mult de mers si mai costisitor.
Cu temperatura in camera o sa iti dai tu seama cat e optima pentru voi. Nu e batut in cuie la 22. Sotii Capraru, parca recomadau temp in camera copilului intre 22 si 25 grade, dar iarasi intervine preferinta fiecaruia.
Cu cantaritul, ca sa stai tu linistita ca incepe sa ia in greutate, poti sa o cantaresti la o saptamana. Daca stateati in spital ti-o cantareau zilnic si te stresau cu asta, dar asa poti sa iti faci tu programul tau. Iara daca cabinetul medicului de fam e vizavis de tine, eu zic sa mergi sa rogi asistenta sa iti imprumute cantarul 10 min, o cantaresti si il duci inapoi, ca e prea mult sa o imbraci, cobori cu ea, peste 5 min dezbrac-o iara, apoi imbrac-o....si tot asa.
Cam atata a retinut neuronul meu ca trebuie sa zica, eu fug cu copilul dupa rezulattul la analize si sa rezolv cu fisa pentru gradinita pentru Dominic, asa ca ne auzim mai tarziu.
Olivette spune:
Kytanutz, felicitari pentru cele 37s!!!
Inca 4 zile si vine tati pingu sau ma insel eu?
Merci frumos pt raspunsuri. Stiu ca nu avem nici una experienta, dar mi se par de bun simt unele lucruri si de multe ori intuitia ajuta mai mult decat regulile din carti.
Mami de Maya Cristina (06.09.2012)
Olivette spune:
Sandy, merci de raspunsuri. Merg la Medicover pt fire. Ma gandeam sa intru doar eu si sotul sa stea cu ea afara la aer.
Bob_Pixel spune:
Hello, bulinici & mamici & bebeluci !
Felicitari, Dana !! La multi ani, Adela !!
Citat: |
citat din mesajul lui Olivette Si mai am si eu cateva intrebari pt mamici 1. voi aveti in camera la bb 22 grade? Noi avem temperatura data de geamul intredeschis. Deci sunt multe, daca afara sunt 30 grade, dar nu bag AC-ul. O tin in body cu maneca scurta sau maieutz si atat. Tac-su e cam diliu si o infofoleste mereu, dar eu nu vreau o fleoscaita, incerc s-o tin cat mai normal. Ieri la plimbare am scandalizat socrii ca am scos-o cu capul gol !!! si in body cu maneca scurta si sosetele. Am crezut ca fac infarct aia... trebuie sa am o discutie cu ei sa-si bage parerile unde nu rasare soarele... 2. De asemenea, joi, la o saptamana dupa operatie, tre sa merg sa-mi scoata firele si o sa o iau pe bb cu mine, ca nu pot sa ma mulg si sa o las acasa si sa se trezeasca de foame, iar nu merge. E prea devreme sa o scot din casa? Ca ma gandesc si la 2 zile am scos-o din spital, ca doar nu ne-am teleportat. Firele o sa ti le scoata asa: taie cu forfecuta un capat si apoi apuca cu penseta de celalt capat si trage firul. Scosul dureaza 3 secunde (nu doare), palavrageala cu doctorul vreo 3-5 minute si cam atat se intampla la "scosul firelor". Puteti merge toti 3 la spital, tu urci la vizita si tati ramane cu bebe in masina (dar mai mare e deranjul pentru bb s-o carati dupa voi). Eu am lasat-o pe beib acasa cu sotul si, chiar daca a intarziat doctorul, am avut noroc si nu s-a trezit sa-i faca circ lui tac-su 3. La cate zile dupa externare trebuie sa o vada un dr? Pediatrul trebuie sa vina neaparat acasa sau putem merge noi la el? Noi am chemat pedi acasa a doua zi. I-am dat 1 mil pt vizita. Ne-a explicat schema de vaccinare, ne-a dat sfaturi, am discutat, a consultat-o etc. 4. Bb trebuie inscris si la medicul de familie si la pediatru? Noi o s-o inscriem la aceasta pediatra, la vizita de 1 luna. 5. In spital mi-a scazut 300g. La cate zile dupa externare sa o cantaresc ca sa vad daca a luat in greutate? Nu am cantar acasa si ar trebui sa o duc vis-a-vis la medicul meu de familie. Ti-au raspuns bine Kytanut si Corina. Important e sa creasca in mod constant. Cica e bine s-o cantaresti cam la aceeasi ora. La noi fluctueaza greutatea, ca nu suntem dupa ceas si odata avem burtica plina, alteori tocmai am golit in pampers si suntem mai usoare etc. |
Facem si noi galerie pentru viitoarele mamici !
Mami de dragonita Iris !
Olivette spune:
Corinuka, imi pare rau ca ai avut o noapte asa nasoala. La noi dupa noaptea trecuta alba, acum a fost super! Dormit 3 ore, plans juma de ore de burtica finalizat cu kk, supt, dormit iar 3 ore, plans de gaze... Acum suge
Mi-e frica sa plec si pt o ora, ca nu are un program fix de masa si daca se trezeste de foame, imi ia o ora sa ajung cu traficul si nu vreau sa o las sa planga o ora.
anidaz spune:
Buna dimineata dragelor!
Suntem acasa de ieri si prima zi si noapte a trecut cu brio,a papat la 11,30 si s-a mai trezit la 2 ,a tras de cateva ori apoi somnic pana la 5,30.
Suntem bine amandoi,va multumesc pentru ca mi-ati fost alaturi cand mi-a fost mai greu .
Felicitari proaspetelor mamici care ati nascut intre timp ,bun venit bebelusilor si le urez sa fie papaciosi si fara colici!
Nu am reusit sa citesc decat putin,dar voi recupera eu intr-o zi,va pup pe toate si mai intru ,dar acum merg sa dorm putin si eu.
Aaaaa doarme in cosulet fara probleme!
37+
AMR 1 ZI !