Felicitari Dana! Haide Ramo! Hai Stelutz!(30)
Raspunsuri - Pagina 21
Elfica spune:
Lulutza: Frumoasa poza cu burtica la final de sarcina! Cat despre termen, foarte bine ca mai asteapta medicul, si eu stiu multe cazuri cu femei care au nascut fara probleme la 42 de saptamani, fara inducere, ci de la sine. Unii copii sunt mai lenesi, de regula baietii, dar.. nah, mai sunt si exceptii. Ca metoda de stimulat nasterea ar putea Kytana sa retrimita un link pus de ea la un moment dat (eu nu am intrat atunci pe el, dar stiu ca asta era subiectul). Fata de ce ai spus tu, stiu ca mai e stimulatul sanilor, dar nu stiu cat e de veridic. Pe mine ma suge Iulia in fiecare zi si nu am avut nicio contractie dureroasa pana acum, una din tipele care a nascut la 42 de saptamani alapta si ea copilul mare in timp ce era insarcinata si totusi a nascut la 42 de saptamani, deci nici la ea nu a functionat stimularea sanilor ca declansator al nasterii. Totusi, stiu ca povestea o tipa care nu mai nastea ca si-a stimulat sanii cu pompa de san si a reusit sa provoace nasterea! O fi fost coincidenta, o fi fost chiar stimulentrul cheie, Dumnezeu stie! Legat de make love, eu cu sotul am incercat in week-end si a fost tare bine pt amandoi.... ne-am gandit ca va fi ultima data si ne cumintim, dar... sa vedem si ce spune medicul (la prima sarcina mie mi-a spus medicul care mi-a urmarit atunci sarcina ca e ok pana in 36 de saptamani, dupa aceea doar daca vrei sa nasti, ca riscul acesta exista).
DanielaBejan: Chiar ma gandeam la tine ca nu ai mai intrat de mult timp. Ma intrebam daca nu ai mai intrat din cauza discomfortului de a sta pe scaun la calculator sau pentru ca nasti. Imi pare tare rau sa aud care e motivul real. Fiti tari si rugati-va la Dumnezeu sa se rezolve intr-un fel, sa va scoata un job in cale si nu va pierdeti speranta, ca va fi bine. Of, si oamenii aia, banuiesc ca stiau ca in curand devine tatic si ca e unic intretinator al familiei, dar... oameni fara suflet exista peste tot, se gandesc doar la avantajele firmei, nimic mai mult. Moralul trebuie sa va fie bun si gandirea pozitiva, sa atrageti numai bine, ok? si
Olivette: Nu face asa cald, ca la inceput, copiii nu au sistemul de termoreglare format si cum ii inveti, asa ii ai. Mai ales ca e alaptat, primeste anticorpi de la tine si va raci mult mai greu decat alti copii, alaptati cu lapte praf. Asa ca tine-o sumar imbracata (raporteaza-te la voi si nu vei da gres). O mamica experimentata imi spunea ca regula ar fi cum suntem noi + inca o hainutza pe ei. Eu nu am aplicat, am tinut-o pe Iulia exact ca pe mine si mai tarziu, dupa ce i s-a reglat sistemul termic, chiar mai subtire decat pe mine, ca pe mine m-a infofolit mama si am ramas cu oaresce sechele (tocmai asta m-a determinat sa incerc altceva). Cu manusi am tinut-o doar pentru a nu se zgaria, pana i-am taiat unghiile, caciulita doar dupa baie, chiar si iarna. Stiu multi parinti care au tinut in permanenta copiii cu caciula, eu zic ca nu e cazul, asta era pe vremea parintilor nostri, cand era frig in camere. Sau se aplica daca ai diferente de temperatura dintr-o camera in alta, atunci mai pot raci. Afara o poti scoate in fiecare zi de acum incolo, ca vremea e perfecta, doar fa-o treptat, cresti timpul de la o zi la alta. Iesi cat il ai pe sot cu tine, ca singura va fi mai greu si poate mai zici pas intr-o zi sau poate mai vine ploaia, ca deh, e toamna. Pe ploaie si vant nu e atat de indicat sa iesi cu bebe, asa ca profita de vremea frumoasa si iesi zilnic. Nu o baga in magazine, in spatii aglomerate, ia-o la doctor, iar sotul o plimba pe afara, in curtea spitalului sau intr-un parc, ideal sa ia aer curat. Despre medic, la prima vizita e bine sa vina medicul acasa, ca e un consult mai amanuntit si e mai confortabil pentru toata lumea, apoi va puteti duce voi la cabinet (ideal sa fie privat, nu in policilinica, de acolo poti veni cu alte belele). Ideal e ca medicul de familie sa fie de formatie pediatru, ca ai 2 in 1, nu mai stai cu doi. Eu am pe cineva, medic foarte bun, are cabinetul pe la Pipera, statia de metrou Aurel Vlaicu, insa nu stiu daca mai accepta pacienti. Are program si seara si dimineata, vine si acasa, e foarte organizata, are evidenta copiilor in fisa luna de luna, asistenta e si ea super, noi am fost foarte multumiti de ea. Cine vrea, sa imi dea PM si va pot da nr. de tel., sa vedem daca mai primeste persoane. Punguta cu mostre am primit si eu de la Constanta, dar acolo era clinica privata si m-am gandit ca de asta. Si am mai auzit acum cativa ani la o prietena care a nascut la Polizu, ca a primit, dar de curand nu mai stiam. La cursul de puericultura am mai primit, voi nu? Chiar, ai rezolvat atunci cu sotul, a primit certificatul? Nu stiu daca am raspuns la tot, daca am omis ceva si imi amintesc, revin.
Stella: Si eu am plecat de la maternitate din Constanta si am venit in Bucuresti, nu e nicio problema. Pe Iulia am tinut-o in brate, ca o si alaptam din cand in cand, iar in scoica nu statea deloc bine. Dar pe autostrada altfel e drumul, mai putin riscant si mai putin deranjant pentru pasageri. Si tu vei fi mai sensibila din cauza operatiei si un drum cu gropi si cu frane la tot pasul e posibil sa te deranjeze. Gaseste un cosulet, ceva, pe care sa il tii si tu cu mana si sa il si ancorezi in centura de siguranta. Si eu am iesit din spital tot in pantalonii de gravida, cu burtica elastica, pentru ca burta nu se retrage atat de repede si chiar daca bebe dipare, uterul se micsoareaza treptat, asa cum si creste in sarcina. Si mie mi-a pus fire resorbabile si nu a fost nevoie sa ma duc sa mi le scoata nimeni, doar mi-a spus sa tai eu capetele, nodurile, dupa nu stiu cate zile.
Carinablanca, tot nimic? Parca nu ai mai dat niciun semn de ceva vreme, oare asteptam anuntul de la cineva? Trimit si eu nr. de tel. pe adresa de gmail, ca nu se stie, daca vedeti ca nu scriu cateva zile bune, dati-mi un semn, ca eu inca nu mi-am notat nr. nimanui.
Nu mai stiu daca mai vroiam sa scriu ceva, va pup pentru moment, ca am scris, nu gluma! Sper sa nu va plictisesc, stiu ca sunt vorba lunga... si asa scriu, ca nu mai am timp, daca as avea, as fi si eu precum Kytana, cu blog :) Tare mi-as dori! M-am invrednicit doar sa scriu cate o poezie pentru fiecare eveniment major din viata mea si normal ca a trebuit sa scriu si inainte de nasterea bebelinei :)
Gata, am tras fermoarul la gura si trimit mesajul, ca cine stie ce imi mai vine in cap sa povestesc!
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE
34 +
Kytana spune:
Ce lectura frumoasa am avut de la voi, dragi surate!
Sunt putin ingrijorata, am sunat-o pedoctorita si pleaca la un congres, abia de luni o gasesc la spital. Mi-a zis daca e ceva sa o sun, sangerari sau daca se declanseaza nasterea. Dar eu voiam sa o vaaaad saptamana asta
Sper sa stea bulinu mic in burtica pana saptamana viitoare pe luni-marti! E deja asa de jos burtica Stiu ca poate dura dar cand il simt cum se impinge jos, ma ia cu emotii!
Fug sa fac un capitolas nou si apoi raspund la fiecare in parte
37+ cu Pingu mic Luca
-= Love life, live love =-
sept.oct2012 spune:
Toamna a debutat frumos, cu soare bland, care sa ii imbie pe boboceii nostri pufosi sa iasa din coaja, curajosi si dulci pentru mamicile lor! Sa ne rugam ca tonul dat de gamaliile abia iesite afara sa continua in tonul vremii de afara, lin si dulce!
Va invit deci in casuta noua pe care o vom umple cu vesti bune!