Dezastre in bucatarie

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Fetelor, sunteti mortale, rad cu lacrimi!...

DE VANZARE

Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

acum vreo 2 ani, cand am inceput sa fac aripi picante (k la fastfood), aveam musafiri si m-am gandit sa le fac si lor ca mi se parea mie ceva f. bun.
cu cateva zile inainte facusem aripi picante si pusesem jumatate din pachetul de chili, iar ai mei au zis ca nu-s asa picante ca la fastfood. asa ca am decis ca un pachet intreg de chili ar fi ok de data asta. cand am pus sa fac aripile, am gasit si jumatatea de pachet ramasa si m-am gandit ca sa nu ramana asa, singura, am pus si jumatatea.
foarte mandra de mine, am adus castronul mare cu aripi la masa, toata lumea manca cu pofta, dar se ducea si vinul/ apa/ sucul/ berea de pe masa intr-o vitezaaaaa.
la un moment dat mi-a zis fina ca totusi, aripi picante, dar nici chiar in halul asta , ca au fost nevoiti sa bea foarte mult din cauza focului din gura .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

faza mea cea mai memorabila a fost acum citiva ani cand m-am decis sa fac o piine.
am facut aluatul intr-un castron de plastic si fiind cam rece in casa am zis sa-l pun un pic in cuptorul incalzit un pic sa-l creasca mai repede. intentia a fost sa-l las 10 secunde.
dar m-a chemat cel mic, apoi am inceput sa ne jucam, sa coloram...cam dupa o ora se porneste alarma de pe hol.
copilul speriat de zgomot incepe sa tipe, eu pe moment am ramas incremenita si nu stiam ce se intimpla.
ma dezmetices putin si ma duc in bucatarie unde ma intimpina un nor gros de fum.
atunci imi amintesc de aluat.
deschid cuptorul si era castronul topit si aluatul scurs prin cuptor.
abia am reusit sa-l pun in gunoi si sa-l scot de acolo.
cat despre cuptor multe luni mai iesea fum din el ca mai era vreo bucata de plastic topita ramasa pe undeva

bine ca nu erau vecini acasa ca ii bagam in sperieti ca dau foc la bloc.


michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

alta faza a fost cand am scos un vas de iena din cuptor si l-am pus pe o gresie f. rece si s-a facut cioburi si ciobulete si cu tot ce era in ea.

am pus scortisoara in loc de boia in tocanitza.

oua in microunde, care au explodat in toata bucataria

ardei iuti pusi in ciorba de nu mai putea nimeni manca

mai recent mi-a curs un borcan cu icre in ulei in frigider de sus pana jos...asta dupa ce de-abia il curatasem.


tocanitze si fripturi arse se intimpla frecvent si forumul DC e de vina, ca stau pe aici si uit de mancare pe foc. sotul deja e obisnuit cu asta.
mama imi zicea ca nu a mai vazut pe cineva sa faca mancare si sa stea pe computer ca mine, ea pazea mancare non stop.








michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Cea mai tare patanie personala: ou fiert instant la microunde. A mirosit a ou clocit in casa cca 7 zile.

Madyrizi, vreau si eu reteta de aripicoare picante! Maine il sarbatoresc pe sot si as incerca puiul altfel.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackgirl0

Madyrizi, vreau si eu reteta de aripicoare picante! Maine il sarbatoresc pe sot si as incerca puiul altfel.


Cu juma' de punga de chili sau mai mult?
La multi ani pentru sot!



DE VANZARE

Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

offtopic: la o tavita cu 10 aripioare folosesc 1 plic usturoi granulat, 1 plic chili picant, 2 cani faina, 1 ou, 150 ml lapte (o canuta), ulei. aripioarele la spal, le tai in doua (tai doar varfurile si apoi in doua) si le pun la marinat vreo 2 ore, in frigider, in: 2 cani cu apa, sare, vegeta 1 lingurita, jumatate de pachet usturoi granulat. dupa aceste 2 ore le pun la fiert in acelasi amestec si le tin 10 minute din momentul in care au inceput sa fiarba. le scot si le pun intre servete sau servetele ca sa se absoarba apa.
intr-o cana bat oul si-l amestec cu laptele. intr-un castron amestec faina, chili picant, restul de usturoi granulat. pun un ceaun cu mult ulei la incins (trebuie sa fie f.f. incins si mult ca sa fie in baie de ulei. eu folosesc cam jumate de sticla, dar se poate pune si mai putin si se pun mai multe ture la prajit). bag bucatelele in amestecul cu faina, apoi in cel cu lapte si iar in cel cu faina. le pun la prajit in uleiul incins pentru maxim 3 minute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

puteti incerca sa tavaliti aripioarele in fulgi de porumb, sfaramati, inainte de a le praji. seamana cu cele de la KFC.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

puteti incerca sa tavaliti aripioarele in fulgi de porumb, sfaramati, inainte de a le praji. seamana cu cele de la KFC.

Corina - mamica printesei Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)


Sau bucatzele de piept de pui,marinate anterior!

Eu n-am prea dat rateuri la bucatarie,nu spun ca am fost specialista dar nici nimic de povestit urmasilor nu am!

Poate doar primul orez facut,cind am gatit atit d emult ca puteam face linistita o parastas d epomenire a mortzilor?(o cana de orez mi s-a parut putzin,cred ca am pus cam un kg de orez la fiert)

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Poate doar primul orez facut,cind am gatit atit d emult ca puteam face linistita o parastas d epomenire a mortzilor?(o cana de orez mi s-a parut putzin,cred ca am pus cam un kg de orez la fiert)



Apropos de cantitati... Cand era flacau, l-a pus soacra-mea pe fi-su (sotul meu ), sa aleaga niste fasole si s-o lase in apa, la inmuiat. Apoi a plecat cu treburi, lasandu-l singur. A ales sotul...si-a ales...si-a ales...vreo 3 kg, pentru ca nu ii spusese cat are nevoie. Inutil sa spun ca toata saptamana au mancat numai fasole, in diverse combinatii...

DE VANZARE

Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.

Mergi la inceput