Eu te-am facut, eu te omor

Eu te-am facut, eu te omor | Autor: emanouela

Link direct la acest mesaj

Va recomand o carte, chiar asa se intituleaza "Eu te-am facut, eu te omor", un cod al bunelor maniere pentru parinti
http://www.isjbacau.ro/compartiment-management/educatie-permanenta-si-mentorat/educatia-parinailor/michiela-poenaru-eu-te-am-facut-eu-te-omor-ghidul-bunelor-maniere-pentru-parinti/view

Ps ...sper sa-mi iasa din prima

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

emanouela, tu scrii de pe telefonul mobil ? intreb, pentru ca, incepand chiar de la titlul subiectului, s-au strecurat cateva greseli de scriere...stiu ca de obicei asa se intampla, din cauza tastelor mici si apropiate. nu o lua in nume de rau, te rog, ok ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Am descarcat pdf-ul si il voi rasfoi. Multumesc, Emanuela!

subiectul asta e inspirat de ala cu "mama" ce cauta metode de aplicat "indemnuri din biblie" pe adolescentul rebel?

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

Corina....De pe tableta am scris. Nici nu stiu cum sa corectez acum. N-am de ce sa ti-o iau in nume de rau
Laura...oooo, daaaa

Mergi la inceput

Merci Marius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Ticul asta verbal l-au avut si parintii mei, si multi alti parinti din generatia lor.E tic, pentru ca, oricat de suparat ar fi un parinte pe copilul lui, nu ar fi in stare chiar sa-l omoare, daca e totusi cu toti boii acasa. Vorba spusa la manie, care racoreste pe parinte, asa ca o injuratura buna ( daca exista asa ceva , nu injur, dar am primit injuraturi si am vazut patosul si 'racoarea' pe care o aduce varsarea nadufului printr-o expresie oarecare) si, daca mai baga si groaza putin in prunc, e si mai bine! Cine a fost amenintat cu asta cel putin o data de copil (me! me! me! ) si dupa amenintare a ramas totusi in viata ( ups! ), stie ca e apa de ploaie mesajul si deja nu mai lucreaza asa eficient, decat daca e insotit de clopote si zurgalai (aka ceva obiect contondent sau elastic, menit a intari mesajul verbal prin lovitura fizica ).

In alta ordine de idei, pentru adultii nefamiliarizati inca din copilarie cu farmecul si flexibilitatea expresiei, expresia suna foarte dur. Si vine cu consecintele de rigoare. De exemplu, o familie din Viena ( oameni pe care ii stiu, incidental) si-au pierdut pentru cateva luni fata adolescenta ( luata de Protectia Copilului), dupa ce aceasta a povestit unei profesoare confidente ca s-a certat cu parintii si acestia i-au spus exact expresia in cauza. A urmat o ancheta, teste psihologice ale parintilor, caz social, ma rog... In concluzie, e un tic verbal bun de aruncat la gunoi, impreuna cu alte gunoaie din comportamentul de parinte inconstient, care ia parinteala ca pe un lucru de apucat.

Mergi la inceput

Da, bun de aruncat la gunoi, si ca sa citez din carte "este de-a dreptul barbar sa-ti ameninti copilul cu moartea. Sunt cuvinte foarte grele"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

ai si acordul autoarei si editurii?

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Parintii mei nu mi-au zis niciodata expresia asta, desi era suuuper la moda, maica-mea mai ales avea oroare de ea si de orice alaturare a verbului "a muri" sau a substantivului "moarte" cu "copil". Se supara groaznic si daca ziceam cum auzeam la alti copii:"sa mor io!" sau "mor de sete". Era o fobie-superstitie a ei pe care am preluat-o si eu, simt ca mi se intuneca ratiunea cand o aud pe soacra-mea zicand despre fiica-mea:"e moarta de somn!!" sau "e moarta de oboseala!" sau zice pur si simplu "e moarta!!" imi vine sa urlu si s-o casapesc, i-am si zis o data diplomat si finut dar a bulbucat ochii, n-a inteles ce bai am

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Eu am orare si cind anumite mamici isi striga copilul "ingeras" .....stiu e superstitie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianad spune:

Credeam ca doar eu am o problema cu ingerasii... am fost alaturi de mamici de aici care si-au pierdut copiii si din cauza asta nu pot spune unui copil ingeras, mai ales copilului meu.DianaD & Alexandru 12 04 2006www.snapped.ro

Mergi la inceput