Eu te-am facut, eu te omor
Raspunsuri - Pagina 2
dianad spune:
Am salvat cartea, multumesc. Cat despre expresia din titlu am auzit-o si eu in copilarie.... Alex nu a a auzit-o. Alex nu aude nici ca-l bat daca face cine stie ce sau nu-si face ordine. Iar cand nu ma asculta si epuizez toate argumentele functioneaza foarte bine zanele, spiridusii, Mos Craciun si iepurasul care-l vad si aud.DianaD & Alexandru 12 04 2006www.snapped.ro
Ilinca_M. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ab5174 Eu am orare si cind anumite mamici isi striga copilul "ingeras" .....stiu e superstitie. |
Of, si asta mi se pare groanicaaa, macabra...cand mi-a postat cineva la o poza a fetitei pe FB:"e un ingeras!" era sa izbucnesc in plans!!!
cellia78 spune:
Am salvat si eu, multumesc!
De maine imi fac timp macar cateva minute sa incep sa citesc la ea.
Cat despre treaba cu "ingeras".....credeam ca numai eu am de-astea! Uite ca nu, ca lumea spune ca-s dusa, ca de ce fac asemenea analogii.
Imi amintesc, cat am fost gravida, aveam oful asta, ca era imposibil sa nu se gaseasca macar o tanti sa nu intrebe de "ingerasul" din burtica mea! Ce sa mai spun de soacra! Bebe era ingeras sau greieras pt ea Si dupa ce am nascut, numai de ingeras vorbea; pana i-am explicat ca bebele nostru chiar era sa fie ingeras, si inca de vreo 3 ori a luptat sa ramana la noi; abia atunci i-am explicat si ca urasc sincer cuvantul pus alaturi de bebele meu; de atunci a renuntat, dar tot mai avea "scapari". Nu stia femeia cum sa-i spuna fetei noastre; i-am spus ca bebe, inca din inceputuri, este Frusi, sau Frosa, sau Frusinica. Si dc-i spune asa si dupa ce se naste, nu ma supar.
Alizee spune:
Eu lu' fii-mea ii spun : "ingerasul meu iubit ".
Sa nu exageram. Uneori copilul mai zice : sunt moarta de foame sau de sete. Cred ca de la mine a preluat expresiile.
Si mie mi s-a spus in copilarie : " Eu te-am facut eu te omor ! ". De fiecare data m-a revoltat asemenea asociere de cuvinte. Nimeni nu are dreptul sa ameninte pe cineva cu moartea; mai ales daca este copilul sau.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
ab5174 spune:
citat din mesajul lui allinta Eu lu' fii-mea ii spun : "ingerasul meu iubit ". |
Mai bine suna "dragostea mea", "iubirea mea", etc
"ingeras" sa devina dupa 100 de ani
Alizee spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ab5174
Mai bine suna "dragostea mea", "iubirea mea", etc "ingeras" sa devina dupa 100 de ani |
I le spun si pe alea.
Hai sa va povestesc ce vis am avut eu la cateva luni dupa ce am nascut : se facea ca aveam vreo 25 de ani, eram o fata blonda, inalta, subtire, cu par des, lung peste umeri, o fata frumoasa, imbracata intr-o rochie de vara si ma plimbam pe o strada de oras, dar nu eram eu, ci fie-mea.
De atunci, nu mai ma tem de nimic, dar sunt la fel de atenta la siguranta ei fizica si emotionala.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
JuliaSM spune:
Mai, merge si ingeras, muuult mai bine, in antiteza cu dracani, cum ne blagoslovea bunica-mea paterna in fiecare vacanta de vara ... Suportam cu stoicism, de dragul dealurilor, al scaldelor in bulboana si al ceaunului de porumb fiert...
emanouela spune:
citat din mesajul lui desprecopii ai si acordul autoarei si editurii? Sanatate si o zi cu soare va doresc! ************** Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook |
Banuiesc ca o data ce e in format electronic, pe siteul unei unitati, free, e liber...si implicit autoarea si-a dat acordul, editura la fel. Daca se considera ca am gresit, suport consecintele si cine o mai doreste, o pot trimite asa cum am primit-o si eu, in format electronic.
Eu am citit-o, e usoara de citit si e bazata pe exemple din viata rela. Pe langa expresia asta, mai sunt si alte cateva expresii pe care marea majoritate le-am auzit, expresii ce nu trebuiesc spuse.
Pe mine, sincer, m-a ajutat sa invat sa-mi respect copilul mai mult si sa nu mai consider ca "e mic, eu sunt mare, stiu mai bine".
emanouela spune:
Eu imi alint copilul cu "pui de om", in rest ii spun pe nume. Nu stiu, am eu asa o 'pioneza' cu alinturile
ch_dana spune:
Mirela, pe pag 4 scrie asa:
"Edi#355;ie electronic#259; neprotejat#259;
DRM: se va difuza
gratuit exclusiv prin
www.elefant.ro"
Multumim Emanouela !