Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 16

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

Danaang, eu alaptez si fumez, insa incerc sa nu depasesc 5-7 tigari pe zi si in general, sa fumez imediat dupa ce a supt bebe, ca pana la masa urmatoare se mai elimina nicotina...nu stiu daca face sens, insa asa am mai citit pe net.
Dana, multumim de urari.Da, eu ziceam de croaziera...eu visam sa lucrez pe vas de croaziera , nu la multinationala...dar tot ajung pe unul macar ca si turist

Miha, mamica fericita de Rares (11.03.2007) si Vlad (02.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaang spune:

Dana incearca la storcator de fructe si legume, iar apoi diluezi sucul cu apa .
Lady da fata mea este model....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_tm spune:

Dana, pt suc - storcator de fructe si legume (la Adri n-am diluat sucul de morcov cu nimic)

Danaang, ce bilant! ...se grabeste bebe sa creasca (si-n greutate si-n lungime), nu gluma!

Dara, ce patanii ai si tu cu soacra...uff... din pacate unii oameni nu itneleg ca nu "merge si asa", adica asa cum li se pare lor ca ar fi ok.

Ronina, zice sotul ca pt hemograma nu conteaza daca e pe nemancate sau dupa masa.

...eu credeam ca daca incepe Adri scoala o sa ajung mai des la net... nici gand pana acum. Lunia s fi putut, dar n-am avut net. Si luni seara am descoperit alte chestii care mai trebuie facute si cumparate pt scoala...vorba Adrianei: luni a primit temele pt mine.

Happy, nu-ti fa atatea griji! Suntem oamni si e normal...mai avem nevoie sid e un pioc timp pentru altceva, nu putem sta cu bebe 24h/zi non-stop, chiar daca lor le-ar place.

Si eu am cedat nervos ieri (si nu-i prima data) - Lavi maraia intr-una si am tot stat cu ea, pana pe la 14:00 cand am decretat ca nu mai rezist, si ca oricat ar plange, pus rufele la uscat (ca erau in masina de spalat de mai bine de 24h) si fac un dus... asa ca am certat-o , am pus-o in patut si-am lasat-o singura - in cateva minute dormea fata dusa...s-a trezit pe la 17:00.
Privind acum retroactiv ma iuntreb de ce n-am lasat-o singura in patut mai devreme (cand eram inca si cu nervii ok si macar nu m-as fi enervat).

Ieri seara am lasat-o pe iarba... fascinant! incerca non-stop sa bage cateva fire de iarba in gura - daca n-am lasat-o sa le duca cu manuta (ca i le-am tot luat din manuta), s-a intors pe burta si incerca sa le prinda direct cu gurtita - smechera fata .

gata, fug la ea, ca deja maraie...cica am stat destul la net...aproape jumatate de ora, lux, nu alta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Euan la 4 luni are 7 kg si 65,5 cm. mie imi place cum arata.

Anca, poate Nataliei ii plac gusturile mai deosebite. s-o fi saturat de lapte.

Danaang, ce bebe mare ai!

Mie pofta de fumat nu mi.e, cred ca atrecut prea mult timp de cand m/am lasat. Dupa ce s/a nascut Finn am fumat cateva tigari, dar am renuntat repede pentru ca nu imi placea mirosul.

Nici eu nu fac mare lucru ziua, desi am timp cateodata. Baietii se joaca impreuna - Finn ii arata jucariile lui Euan si rade de lesina - si eu mai intind o rufa, mai pun la spalat,mai strang prin casa. Oricum sotul se ocupa cu majoritatea prin casa. de gatit gatesc numai chestii super rapide - asiatice in general, sau le fac pe bucati.

Pentru iarna am luat haine super usor de imbracat - un base layer de merinos, un costum de fleece cu gluga si un impermeabil gros care merge pana la - 30C. super usor de imbracat. La fel am avut si pentru Finn, la fel are si acum. Mie mi se pare mult mai greu sa/l imbrac pe Finn decat pe Euan. Se ascunde, fuge, se zmuceste, vrea un tren, o masina, un ditamai dinozaurul in timp cel imbrac, nu/i da drumul, nu intra maneca, etc. Un adevarat circ. Ne stie tot blocul cand iesim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_cp spune:

Citeam despre adormitul copiilor dintr-un doc pe care il salvasem de la Dara, cred. Daca va e util:

Dupa cum am spus mai sus, exista mai multe metode. Insa toate aceste metode au niste elemente comune:
- nu toti copii au dezvoltat mecanismul de a adormi “singuri” – unora le trebuie tztzi, leganat, netezit etc. (insa odata cu trecerea timpului acestia se obisnuiesc sa adoarma doar in astfel de conditii, iar noi ii ajutam din cele mai bune considerente). Aceste metode au menirea de a-i invata pe copilasi ca atunci cand sunt obositi sa adoarma singuri, fara a fi nevoie de ajutor din exterior, in orice situatie (acasa in patut, intrun local, parc…).

- Dupa 3 luni (datorita modificarilor sistemulul digestiv) copilul trebuie sa aiba urmatorul regim “somn-mancare-joaca” si nu “joaca-mancare-somn”, cum avea inainte

- In timpul aplicarii metodei evitati contactul vizual si discutiile cu copilul (sau replica adresate lui) : ideal ar fi sa-l culcati cu spinarea la Dvs, daca acesta se intoarce, intorceti-va capul (continuand sa-i cantati sau sa facet ce faceti de obicei cand incercati sa-l adormiti); pentru orice metoda ati alege veti avea nevoie de : timp, multa rabdare, voita si incredere absoluta ca faceti acest lucru spre binele copilului vostru. Va explic pentru ce aveti nevoie de vointa – orice metoda ati alege copilul va plange putin. Inteleg, este ingrozitor, iar eu tot timpul am fost (si voi fi in continuare) impotriva plansului fara rost, neajutorat si suparat. Dar ce este important – in acest caz nu va exista un copil parasit, copilul va simti tot timpul prezenta si sustinerea mamei. Trebuie sa fiti foarte sigure de ceea ce faceti si sa tineti minte ca astfel il ajutati pe copil. In acest caz metodad va da roade foarte repede. Cu cat sunteti mai calme si sigure de actiunile voastre, cu atat mai usor si mai repede va functiona colaborarea voastra. Specialistii considera ca in maxim 3 saptamani copilul invata sa adoarma singur. Autoarea acestui articol spune ca a observat inbunatatiri clare deja din a 2a zi. Copiii inceteaza sa mai planga foarte curand. Important este sa actionati in acelasi mod atat pentru somnul de peste zi, cat si pentru cel de noapte, si pentru trezirile in timpul noptii.

- !!! nu incepeti cursul daca sunteti stresata (oboseala, cearta cu partenerul…) sau daca aveti o agenda incarcata, sau daca bebelusul este bolnav, erup dintisorii etc. Daca o astfel de situatie intervine in timpul aplicarii metodei (de exemplu incep sa erupa dintisorii) opriti aplicarea metodei si actionati ca si inainte de a incepe aplicarea metodei (leganat etc.). Dupa eliminarea cauzei stresului (de exemplu dintisorul deja a erupt complet) mai asteptati inca 2-3 zile si incepeti aplicarea metodei de la inceput. Inainte de a trece la metoda in sine e bine de stiut urmatoarele – care sunt ciclurile somnului, nevoile de somn si semnalele de oboseala a copilului.

Ciclurile somnului
Noi toti avem anumite cicluri de somn; la adulti un ciclu complet dureaza aproximativ 90 minute, la sugari acesta dureaza in jur de 40 minute (0-3 luni – 40-45 minute, 3-6 – pana la 60 minute, dupa 12 luni – in jur de 70-80 minute). In timpul fiecarui ciclu trecem prin faza somnului rapid, superficial (REM) si faza NON-REM – somnul profound. Unii copii pot “omite” REM si sa intre in faza somnului pround foarte repede, alti copii insa au nevoie de mai mult timp (chiar si 20 minute) ca sa ajunga la aceasta faza. Noi toti ne trezim in timpul noptii dupa faza de somn profound si daca nu exista nimic ce ne-ar fi putut deranja in acel moment (sunete puternice, senzatie de frig/cald etc.) adormim la loc, in faza de somn superficial. Nici nu tinem minte astfel de treziri.

Sleep needs. Pe masura ce creste copilul nevoile acestuia de somn scad, iar perioada in care acesta sta treaz este tot mai lunga. 6 saptamani – sta treaz in jur de 1 ora, iar somnul ce urmeaza dureaza aprox. 2-3 ore, 12 saptamani pana la 20-22 saptamani – 1,5-2 ore sta treaz, 2-2,5 ore doarme, dupa 20-22 saptamani – 2-2,5 ore/2-2,5 ore doarme, dupa 6-8 luni – 2-3 ore treaz, 1,5-2 ore somn.
Copiii mai mari dorm 1 data pe zi pana la varsta de 3-4 ani .
Regimul copilului
Se propune urmatorul regim al zileo – este foarte important

SOMN-MANCARE-JOACA
Reglati regimul copilului vostru in asa fel, incat acesta sa manance imediat dup ace se trezeste. Daca (,) copilul mananca chir inainte de a dormi, i se va crea o asociere intre mancare si somn, si atunci cand copilul se trezeste in timpul fazei REM (nu conteaza dca e zi sau noapte), acesta asteapta urmatoarea masa, fie aceasta si una scurta.
Semnalele de oboseala
Copiii ne arata cand sunt obositi. Fie prin frecarea ochisorilor/nasucului, incetinirea activitatii, reducerea concentrarii si/sau coordonarii in timpul jocului, scancetele caracteristice, dau dinmaini/picioare, strang pumnisorii, casca – adica o mamica atenta recunoaste semnalele de oboseala transmise de copilul sau.
Principalele actiuni inaintea aplicarii oricarei metode:
-asigurati-va ca (,) copilul Dvs se simte confortabil – nu-l strang hainitele, este satul, temperatura in incapere este potrivita, are pampersul curat (in timpul aplicarei metodei pampersul se schimba doar daca s-a facut caca in el, pampersul ud nu se schimba (este un moment important)) etc.
- inainte de a-l culca pe bebelus efectuati cu acesta niste exercitii de “incetinire” a acestuia. Adica neteziti-l, spuneti-i o poveste, faceti-I un usor masaj, baie.
- puneti copilul in pat treaz. Evitati adormitul copilului in brate (prin leganare de exemplu) sau la piept – dupa ce-l veti pune in patut si dup ace copilul se va trezi in faza de somn rapid, copilul va crede ca este la Dvs in brate si va avea nevoie de ajutorul Dvs ca sa adoarma.
- Daca bebelusulu Dvs adoarme mai usor infasat (daca are manute prea active sau tresare puternic) – infasati-l nu strans de-asupra hainitelor. Cel mai bines a-l infasati cu manutele indoite de la coate (mainile sa fie aproape de fata) ca in caz ca va vrea sa-si suga pumnisorii s-o poata face.
- daca bebelusului nu-i place sa fie infasat, puteti sa-l acoperiti cu o plapumioara

METODA KARITANE PENTRU COPII DE 4-7 LUNI
1. Fiti atenti la semnalele de oboseala la copil
2. Petreceti 5-10 minute cu copilul facand activitati de linistire (povestiti-i, tineti-l la piept si cantati-i, etc.)
3. Puneti copilul in pat in pozitita preferata de el pentru somn, daca e nevoie inveliti-l
4. Neteziti-l, leganati-l usurel – alegeti o singura actiune, si spuneti-i ceva linistitor (sunetul sh-sh-sh-sh… sau un cantec de leagan). Iesiti din camera
5. Daca a inceput sa planga (in lipsa Dvs) – lasati-l 1-3 minute sa planga (puteti chiar cronometra)
6. Intoarceti-va in camera la copil si repetati actiunea de linistire (netezit, “sh”, cantec de leagan) in decurs de 3 minute
7. Parasiti iarasi camera pe 3 minute. Daca vi se pare prea mult, incepeti cu 1 minut, data urmatoare 2 minute, urmatoare – 3 minute
8. Unor copii cand dorm le ajuta un sunet monoton incet – poate fi radio, cantece de leagan, orice alta muzica linistitasau de relaxare.
9. Repetati punctul 6.
10. Repetati punctul 7.
In functie de varsta copilului puteti mari perioada in care nu sunteti in camera – treptat, cu cate 1 minut, si totodata in functie de cum rezistati Dvs sau partenerul Dvs la plansul copilului. Insa la aceasta varsta nu se recomanda sa parasiti camera pentru mai mult de 5 minute Ascultati cu atentie cum plange bebelusul Dvs si decideti singuri cand sa va intoarceti la el in camera sis a repetati pasul 6. Daca bebelusul plange atat de tare incat nu-l puteti linisti prin netezire, luati-l in brate si faceti ceea ce faceti de obicei pentru calmarea copilului (cu exceptia hranitului). Insa!!! – nu asteptati sa adoarma copilul in brate. Imediat ce copilul s-a linistit – puneti-l in patut (inca o data va atrag atentia – copilul treaz) si repetati procedeul de la inceput.
Pasii 4-10 nu trebuie sa dureze mai mult de 45 minute. Daca bebelusul dupa 45 minute nu s-a linistit si/sau adormit, scoateti-l la plimbare, faceti-i un masaj usor sau o baie pentru relaxare. Aceste actiuni nu trebuie sa dureze mai mult de 30 minuute. Dupa aceasta repetati actiunile descries la p.1-10. Daca a venit timpul pentru hranire, hraniti copilul, fara a repeat p.1-10, jucati-va putin si repetati p.1-10.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy25 spune:

OFF, tare rau e cand pierzi un capitol si trebuie sa citesti din urma. Am fost foarte ocupata vreo 2 zile si nu am ajuns sa citesc.
Kovacs al meu plange siroaie de lacrimi cand are ceva. De evitat intalnirea cuscrelor de obicei. Niciodata nu vor fi de acord.
Dana asa e cum zici tu. Cand vrea, vrea..... deci fara amanare!. Buna treaba cu bormasina.Istet socru ai!
Si..... fiindca stau la curte n-ar strica o oaie sa inteleg. Eu ii arat deja puii, cainele, pisica si ce mai avem pe aici.
Si eu zic ca imi iau lumea in cap dar daca ma vad fara el, imi vine sa mor.
Dara despre soacra n-am ce spune. Unghiutele le taiem cu multi nervi , treji si cu mana apropae pe pat sa nu-mi scape forfecuta. In somn nu merge. Daca stiam ieri de plasturele asta cumparam 1000 prin ce am trecut!
La multi ani Mirunei, cu intarziere
Magdalena si mie imi cade de chelesc. Sper sa se termine.
Si noi suntem la nr 74 si e cam fixut de acum.
Sovi asa e, demult i-au crescut tepi si muuuulti!
Danaang cum ai facut infanrix la vaccinarea de 4 luni??? Eu am facut Pentaxim caci mi s-a zis ca la cel de 4 luni nu se face Infanrix ca mai are si pentru hep B si ala se face la 6 luni...
mamaaa, ce bebeloi ai! sau poate e al meu pitic?
Anadisi cum adica face pediatra schema? N-au o logica? ce-mi scapa?
Dorinutza ai grija ce=i mai dai. Al meu a "muscat" o felie de mar si i-a bagat sotu degetul pe gat.
Ronina, ai dreptate la mine se vedea crescand 2 nepoti odata, al meu si a cumnata-mii.
Tala de ce nu incepi sa-i dai cate ceva? Mie mi se pare prostie mare asta cu diversificare la nu's ce luna. O tipa din Romania plecata in afara acum, mi-a zis ca acolo se da suc de la 2-3 luni si are un copil de mama-mama. Acum faci cum crezi, dar daca pofteste...
Monna bine ai venit!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy25 spune:

Dana ce tare esti! Si merge cu somnul asa?

Multumim de urari, n-am reusit sa citesc ieri nimic, am fost zombi.
Am vaccinat copilul de 4 luni chiar daca facuse 5, si ii multumesc multMirelei ca m-a ajutat sa-l achizitionez si sa il primesc.
Febra n-a facut dar a avut niste crize de plans ce au tinut de la 11 pana la 4 ziua. Am stat numai cu el in brate si nu stiam ce sa-i mai fac.
In rest, avem 7300g, si 64 cm. Eu insa astept sa-l mai masor si acasa ca mi s-a parut aiurea masuratoarea lor asa facuta.
Cu papica stam... binisor. Pireul il papa cu lingurita dar cel de fructe il vrea in biberon. Mai incerc azi.
Si... m-am cam saturat sa spal hainute la mana dupa fiecare papa.
Cu somnul e ideal ce zice Dana dar nu stiu daca va merge. Mai incercam.
Daca am uitat pe cineva sa ne ierte, in rest, o zi buna si va

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

Danaang, da.. Alexia se mai scoala pt povesti. Minim 1h dureaza scenele astea.
Dana, la storcator de legume/ fructe l-am facut eu. Eu nu am indoit cu apa nimic.
Lady, ce povestesti tu acolo de Adrian k nu a stat la san, ca nu vrea in brate.. etc.. eu le-am trait cu Alexia. Ea nu a vrut sa suga, nu vroia iubita, nu vroia in brate.. era o fire fff independenta. Noi am suferit din cauza asta.. sin e bateam care sa o tina pe umar la scos aerul.. pt ca atunci ce statea mai mult in brate
Incet, incet.. a devenit mai iubacioasa, mai lipicioasa. Acum e de-a dreptul adorabila.
asa.. acum sa ma laud. azi e mare sarbatoare. avem mancare gatita, haine puse la uscat si copil cuminte in patut se joaca cu jucariile si chiuie. ei.. asa da.. aaaaa si vase spalate


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

fetele, ce parere aveti despre termosul pt mancare solida? eu am luat unul www.elfbebe.ro/accesorii-alimentatie/597-termos-pentru-mancare-solida-550-ml-jane.html?utm_source=shopmania&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link" target="_blank"> asa de pe okazii cu 15 ron. e nou, folosit de cateva ori.. dar e impecabil. le vazusem demult.. in jur de 50-60-100 ron. in fct de model. credeti ca va fi util?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Buna fetele!

Tala: la fel si la noi cu imbracatul, se enerveaza de numa', cel mai rau e cand imi iau picioare in sani Uneori se agita in halul in care o ia sughitul. Tot asa mi-e groaza ce va fi la iarna
Anca: hai, sus moralul! Ma bucur ca merge bine cu papica, vezi ca nu aveai de ce sa-ti faci griji?
Dara: asa e, ne seamana fetele la fire Diferenta e la inaltime si la papat solide. Bine, atat eu cat si sotul avem 1.63m n-avem ce pretentii avea de la ea la capitolul inaltime La fel nici la noi nu merg hainutele care se inchid la spate, decat daca suntem 2 si unul o ridica in brate celalalt inchide capsele.
Irinaelena: probabil a consumat mult prin miscari fizice, eu una m-am minunat cand am vazut-o intr-o poza pe burtica cu picioarele si capul ridicate simultan, efectiv facea cumpana! Asa ceva sigur ii consuma energie la greu.
Danaang: eu pot spune ca-s printre norocoase la capitolul trezit noaptea si nu sta mult treaza. Chiar ca-s tare haioase caciulitele.
Dana: cum au zis fetele, trebuie storcator pt suculet. Si eu am momente in care doar fac lista cu ce e de facut dar nu m-as mobiliza neam Legat de somn... teoria ca teoria dar pe mine practica m-a omorat. La prima incercare a adormit abia in 1:30h iar la a 2-a s-a prins de schema si efectiv nu a mai incetat din urlat pana nu am pus-o la san, n-a fost chip sa o calmez cat sa o mai pot aseza in patut. Sa ne zici daca la tine merge
Lady_X: ooo, ce fericita as fi eu sa adoarma Biancuta mea singurica, macar din cand in cand. Insa daca o ia somnul cand suntem plecati, nu ne mai intelegem cu ea. Sper ca de acum sa ne mai ajute manduca la fazele astea. Eu sunt cam convinsa ca n-o sa scap pe avion fara sa scot tzatza la interval Si mie imi plac hainutele de la Danina Line si intr-adevar sunt mai mari cele de la C&A, H&M, Takko.
Dia_tm: multumesc, buna veste! Atunci mai ramane doar sa ne urnim intr-o dimineata sa mergem sa o facem. Sunt convinsa ca nu scapam fara fier, ideea e cat ar trebui luat. Wow, cred ca ai batut recordul cu hainele in masina 24h, la performanta asta eu una inca n-am ajuns
JD, Amy: bravo pt bilant!
Amy: eu acum cat e cald o tin doar in pampers la masa si spal doar babetica si pe Bianca cu discheta demachianta umeda (ca ea isi baga mana in gura sa scoata mancarea si apoi se atinge cu manutele peste tot de se moscoleste toata).
Happy: oho ce harnicuta ai fost azi Cred ca e ok termosul pt cand plecati pe undeva si nu ajungeti inapoi pana la ora mesei, faci mai devreme, pui in termos si la plimbare. Ce ai gatit? Sunt cam in pana de idei...

Edit: la noi e la fel de rau cu papica, incep sa-mi pierd rabdarea

Mergi la inceput