Suedia (7)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Iri, pentru ca sa te poti inscrie la facultate, scrie ca ai nevoie de grundläggande behörighet ceea ce inseamna asta: http://www.hsv.se/download/18.36556afd1261af125707ffe290/gar-i-komvux.pdf deci Engelska A. Chiar nu stiu de ce ti-a zis de engelska B, poate e la anumite facultati, dar din cate inteleg eu pentru BMA nu ai nevoie decat de Engelska A. Nu stiu pe cine ai mai putea intreba...vad ca studievägledare ti-a spus asta... Hai ca poate reusesti pana la vara sa le iei si sa te poti inscrie. Apoi mai e nevoie de anumite materii pe care le cere facultatea si astea le gasesti pe site-ul fiecarei facultati, dar astea iti vor fi recunoscute de VHS. Tu nu ai facut engleza in Ro? Ca poate iti recunosc sudezii engleza aceea, cred ca lui Foxy i-au recunoscut-o.

Da, materiile de chimie ar trebui sa ti le recunoasca, asta mi-au recunoscut si mie...in plus biochimia, dar la noi a fost facultativa si eu am facut-o, pentru ca in Ro imi dadea dreptul sa muncesc in laborator la spital (de asta am crezut ca voi putea si aici, dar nah, suedezii au alte reguli, alta meserie...).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sarah_78 spune:

Buna seara,

sper sa ai dreptate Miha, cu engleza si sa-mi trebuiasca doar A-ul. Nu stiu ce sa zic de studievägledare, dar asa mi-a spus. O sa mai intreb, cand o sa mai am drum pe acolo.
Altfel,tu cum te simti la noul loc de practica? Ma tot gandesc uneori, de unde gasesti atata energie sa le faci pe toate?
Flory-le, merg calculele acum? Bafta multa la examen!
Florysya ceva vesti mai bune?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Iri, mai am doua saptamani pana sa incep practica, adica asta si urmatoarea. Vinerea viitoare am examen si lunea ce urmeaza trebuie sa fiu in Lyckeby. :) O sa va spun atunci cum e...

Cred ca am avantajul ca am copii mari. :) E mult diferit cu copii mici care au nevoie de mult mai multa atentie, sunt mai mult acasa...noi povestim cand vin ele de la scoala, mergem la cate o plimbare...apoi fiecare cu ale lui...Diana in camera ei, invata...Silvia ori scrie, ori deseneaza, ori face ceva cu mainile ei, mereu creaza cate ceva...
Acum de cand e mama la noi eu sunt boieroaica...cat sunt acasa invat, citesc pentru scoala sau scriu rapoarte de laborator, ea face tot restul. Exceptie we-urile cand fac eu mancare, mergem la cumparaturi, suntem impreuna cu totii...acasa imi incarc bateriile si in rest sunt la scoala si am timp pentru mine. Parca as trai doua vieti paralele...e ciudat uneori. Abia astept sa se termine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Foxy-le spune:

Seara buna. Ce discutii, mai,mai! tot la BMA vrei sa dai, Irina? Fain!
Nu, mie nu mi-au recunoscut engleza. Dupa 2004 si eu am terminat in 95, asa ca...! dar m-au testat si au spus ca am cunostinte de nivel A doar ca trebuie sa dau test (ei nu aveau cum sa puna betyg). Sau, sa fac cursul. am ales cursul pt ca nu eram sigura daca iau testul (asa am luat si bani de la csn )))
Nici eu nu stiu de engl a SI B! Mai intereseaza-te. MAi bine cauta info la VHS sau Studera, decat sa-i intrebi pe astia. Unii nu-s chiar plini de bunavointa sau sunt prost informati. NU te baza pe altii, ami ales pe birocratii de pe la vägledning.De multe ori noi stim mai multe decat ei. (Pai cred ca nici suedezii nu fac toti engl B.)
Celellate materii de liceu mi-au adus tot behörigetul necesar pt faculta. Eu am facut chimie -biologie in ro.
Iri, hai ca te chinui putin si mergeee! da-i bataie! Apropo de vidimerat - mie mi le-a semnat sotul, asa ca...nu trebuie sa fie profesor, nu te panica.
Ma omoara cu calcule de concentratii si constante de acizi, etc.! Nu inteleg mai deloc cum sta treaba cu spädningul 1 : 1000.
Am scapt de un lab. Maine spädningserie si joi venprovtagning (uh, misto!) Luni am examen practic! Cu ce se mananca ala , Mihaela? ce poate sa-ti dea? Mai tii minte? AA, tu cred ca ai sarit de primele cursuri, nu? Astea erau?
Baaai, ce vreme! toarna!
Sa va zic ca nu mai scap de ,,puricel'' din pat? S-a lichit acum mare, cat a foat mic nu-i trebuia.. Cred ca dorm dincolo asta seara, sa ma odihnesc si eu
va pup, succese!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

La fel scrie si pe studera, link-ul dinainte era de pe HSV...
http://www.studera.nu/omstudier/omstudier/grundlaggandebehorighettillgrundniva.5.28308bac1321d2b50a580004005.html si mergi la betyg 2010-2013. Io zic ca nu ai nevoie de mai mult de A, nu vad sensul pentru B ca nu faci altceva decat sa citesti anumite carti de specialitate in engleza si atata ajunge A-ul. Oricum mai intereseaza-te, poate gasesti pe cineva cu care sa te consulti.

Foxy cu spädning e asa: daca ai nevoie sa späda 1 ml pana la 1 l (1:1000 spädning) atunci la 1 ml adaugi 999 ml apa (sau buffert, ce o fi). Asa se procedeaza la orice dilutie...daca e 1 la 20 atunci faci de ex. la 5 ml adaugi 95 ml diluent. Depinde insa si de volumul final, daca e dat, dar principiul e acelasi.
Da, laboratorul asta l-am sarit, facusem in facultate in Ro toate astea...asa ca nu stiu ce au primit colegii mei...:(. Bafta multa!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Ce mai faceti fetelor? Gata saptamana?

Foxy, cum trecura laboratoarele? Cand ai examen? Io am vinerea ce vine, apoi plec in practica...

Fetelor cu suedeza/engleza cum merge? Iri ai dat testele ce trebuia? A fost OK? Restul nu mai ziceti niciuna nimic? en_kvinna ce vesti ne mai dai? Edith? Nici nu mai stiu cine mai scria pe aici...?

Flory s-a rezolvat ceva? Cum e situatia voastra acum?

la toata lumea si trevlig helg på er allihopa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florysya spune:

Buna fetelor.
Nu am rezolvat nimic.Am fost si la fortele de munca si ne-am inscris dar nu imi pun mari sperante in ei.
Sunt la pamant.Nu stiu ce sa mai fac si unde sa ma duc.
Vreau sa fiu optimista pt copii dar simt ca nu mai pot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sarah_78 spune:

Buna fetelor!

Foxy-le, spune-mi si mie cum a fost testul la engleza, cel pe care l-ai dat inainte de a alege engl. A. Cam ce ti-a dat? A fost doar un test scris sau...?
Ma bate gandul sa renunt la kursul de engleza grund, la care m-am inscris, sa invat putin acasa si sa ma duc sa dau si eu testul, poate pot incepe cu engl A. sa mai castig ceva timp.
Conform, http://www.vhs.se/sv/Startsida-for-SYV/Regelverk/Nyheter-om-regelverk-och-tillampning/Nyheter-2012/Beslut-om-nivaer-for-/ si
12. Kan Svenska 2/Svenska som andraspråk 2 respektive Engelska 5 ge grundläggande behörighet?

Beslut: Sökande som har Svenska 2/Svenska som andraspråk 2 och Engelska 5 ska medges undantag från kraven i Svenska respektive engelska som anges i HSVFS 2012:6. Undantaget ska gälla antagning till utbildning vårterminen 2013.

Till sommarterminen 2013 och höstterminen 2013 gäller de höjda kraven i svenska och engelska enligt HSVFS 2012:6., nu cred ca am scapare de engleza A si B

Trevlig helg!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Flory, imi pare tare rau...nu stiu ce sa zic mai multe, decat ca va tin pumnii...cine stie de unde se iveste ceva....

Usch Iri, ma tot intreb de ce nu scrie undantag-urile astea si pe paginile de pe HSV si studera ce le-am citit eu...daca e asa cum scrie in raspuns, inseamna ca din toamna ce vine sunt reguli noi.... Tin pumnii sa poti face engleza cum iti doresti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sarah_78 spune:

Florysya, imi pare tare rau de situatie! Oricum, cuvintele sunt de prisos in situatia in care nu te pot ajuta cu ceva concret.
Vezi ca ti-am trimis un PM.Te pup

Mergi la inceput