Suedia (7)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sarah_78 spune:

Buna seara,

Florysya, imi pare foarte rau sa aud asa vesti de la tine! Nu se incadreaza sotul tau pentru somaj? Se poate tari dintr-un somaj mai mult de 1 an de zile si poate pana atunci terminai si tu SFI-ul, incepeai SAS la care puteai lua Ajutorul de studiu, si eventual imprumutul. Dupa SFI orice forma de studiu iti da dreptul la banii aceia. Te pup si sper sa gasiti o solutie sa treceti peste acest impas!


Bafta multa tuturor!Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florysya spune:

Mersi Sarah pt incurajari.Nu stiu ce sa spun de somaj.Sotul meu are firma lui si nu stiu daca el beneficiaza de somaj.trebuie sa vb cu contabilul sa vedem daca exista vreo forma de ajutor in cazul nostru.
Sunt foarte stresata acum incat nu stiu incotro sa o apuc.Eu nu vreau sa plec de aici din cauza copiilor.
Sper din tot sufletul sa gasim o rezolvare.Maine mergem la Arbetsförmedlingen sa vedem poate au ceva de lucru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Flory, imi pare rau de ceea ce citesc...nu stiu ce sfat sa va
dau...sotul tau nu isi poate cauta ceva de lucru daca firma nu merge?

Cred ca iti e foarte greu cu copii, scoala si munca...incercati asa cum spune Iri, sa ajungi la nivel SAS daca sotul tau poate primi somaj si de acolo iei bidrag si poti lua si imprumut pentru studii...tin pumnii sa vii cu vesti bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Foxy-le spune:

Oofff, mai Flory, greu le mai tragi si tu!!Imi pare rau de voi si-mi pare rau pt ca nu avem cum ajuta. Noi n-avem cunostinte si relatii sa putem pune o vorba. Poate va ganditi sa caute si mai departe de zona asta (cu aia de la Afm). Mult succes si capul sus, apare el iepurele!
DA Miha si noi avem föreläsning inainte de lab, dar 3 laboratoare inseamna si 3 lab rapoarte. Totusi, cred ca la venprovtagning o sa-l punem lasa dupa pt ca unele grupe au labul dupa tenta.
Acum am de invatat (repetat) doar chestiile cu molaritate, pH si Ka.., lösning si späd. Vad ca tot nu ma prind cum se fac exercitiile astea, parca-s cu pluta . Vad eu in seara asta.
Trenul face doar 40 de minute, nici nu apuc sa scot foaia . Asa e, as putea sta la biblioteca.
Edith - cum a fost cu actele??
Pup si ne auzim, o saptamana buna sa aveti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sarah_78 spune:

Fetelor, ce nivel de engleza v-au solicitat la inscriere la facultate? Am fost azi sa ma inscriu la svenska 1 (vechiul svenska A) si am aflat cu stupoare, ca pentru facultate imi trebuie engleza A si B . Asa ca, am luat si engleza grund, ca la mine-i cam nasol cu engleza. Inteleg ce se vorbeste si ce citesc, dar nu pot vorbi .
Maine vreau sa-mi trimit si eu actele de liceu la VHS, sper sa nu ma trezesc cu inca nu stiu cate materii de completat la komvux.
Voua la ce nivel v-au recunoscut biologia?
Miha, tu ai trimis la VHS diploma de facultate, foaia matricola si traducerile lor odata cu foaia de recunoastere a studiilor universitare din Romania? Asa vad ca scrie pe formular ca ar trebui.
Am inteles ca tie ti-au echivalat cateva materii la facultate, ai dus si programa cursurilor din Romania sau dupa foaia matricola au putut face lucrul asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Iri, la facultate se cere Engelska A. Mie, pentru ca am absolvit liceul inainte de 2004 (parca asa tin minte ca era data) nu mi-au echivalat engleza din liceu, pentru ca nu facusem si in generala...adica facusem 4 ani de engleza si atat. Am facut engleza aici la Komvux, eram deja la grund al doilea nivel si m-au lasat sa dau direct testul de engelska A ca sa nu pierd un termin...am avut mare bafta de niste profi minunati...am scris pe blog la vremea aceea...

Biologia e recunoscuta ca biologi B la mine, am facut liceu de mate-fizica, terminat in 1989...cred ca depinde de profilul liceului si anul in care ai terminat.

Eu mi-am trimis intai diploma de facultate la recunoscut...am sperat ca voi putea lucra cu ea ca BMA. Cand Socialstyrelsen mi-au raspuns ca nu se poate, atunci mi-am trimis diploma si foaia matricola de liceu la recunoscut, cand stiam ca trebuie sa ma inscriu la facultate...

Ca sa imi recunoasca materiile din Ro am completat un formular de pe site-ul facultatii, la indrumarea profesoarei noastre indrumatoare de an. Nu mai stiu ce a trebuit sa atasez, cred ca Utlåtandet (asa se numeste diploma de facultate recunoscuta si foaia matricola tradusa in engleza, de la facultate. Scria pe acel forumular ce trebuie atasat de asta nu imi mai amintesc...Oricum asta faci numai dupa ce ai intrat. Ti ce facultate ai facut in Ro? Incearca sa vezi daca nu e acceptata de Socialstyrelsen ca achivalent de BMA sau poate ai de facut numai completari...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Unde ai citit ca se cere Engelska B? Cred ca trebuie sa fie aceleasi conditii de intrare in toate centrele universitare...daca nu au schimbat cumva de cand am intrat eu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Acum vad ce ai intrebat Iri ...scuze ca e cam tarziu, ar trebui sa ma duc la culcare .

Eu am timis copii dupa toate: diploma de facultate in original, foaia matricola in original, plus copii dupa traducerile lor in engleza. Toate copiile xerox au fost facute la Komvux si vidimerade (semnate pentru conformitate cu originalul) de catre tipa de la Komvux care era studievägledare, ea m-a ajutat cu tot...eram inca la SAS grund si nu ma prea descurcam in hatisul hartiilor suedeze .

Programa cursurilor din Ro nu am avut de unde sa o aduc, desi tin minte ca o cereau pe formular...am timis numai foaia matricola si mi-au acceptat...am crezut ca nu va fi OK si chiar nu aveam de unde scoate programa analitica a cursurilor...de acum 20 de ani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Flory nicio veste?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sarah_78 spune:

Miha, asa mi-a spus un studievägledare ca-mi trebuie engleza A si B. Au schimbat conditiile de admitere si in ceea ce priveste svenska. Acum se numesc svenska 1, 2 si 3. Nu stiu daca sunt exact cele care au fost inainte si doar le-au impartit in 3. Problema mea era enggleza . Ma gandeam ca fac grund-ul repede si apoi A-ul, dar se pare ca trebuie sa ma pregatesc sufleteste si pt B .
In ceea ce priveste diploma mea de fac,eu am terminat Fizica-Chimie, nu cred ca pot lucra pe BMA, nu am facut deloc biologie. Poate doar sa-mi echivaleze cursurile ce tin de chimie, am facut cam de toate felurile, mai putin biochimie.
Oricum, eu speram in vara sa fiu gata cu toata suedeza si engleza, dar in conditiile acestea ma cam indoiesc ca o sa am timp sa le termin pe toate. Asta este, poate voi pierde inscrierea la facultate de anul viitor .
Merci mult de raspunsuri !Mergi la inceput