Bulgarasi de ian_feb2013, cap21
Raspunsuri - Pagina 16
Mys spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Blue_sea Icterul care apare in incomparibilitatea de grup e mai prelungit decat cel normal. Fetita prietenei mele a avut vreo 6 sapt, de exemplu. 20+ |
Si la Matei a fost un icter cam lung, tot vreo 6-7 saptamani, eu avand 0 si ta'su A2; nu stiu acum ce-o fi, o sa intreb medicul cand merg la urmatoarea eco
Alina lui Matei si 20+ cu Amelia
http://matei-sansalaviata.blogspot.com
vikisor spune:
citat din mesajul lui Bubblegum Noi n-am avut eco azi ci doar intalnirea cu nenea doftorul. Control pe masa (de doua ori si el si stagiarul, o 'bucurie'..), concluzia toate bune frumoase, inchise nu nasc prea curand mi s-a zis. Pentru crampele musculare: magneziu adica fix ce luam in rest analizele perfecte pana acum + dupa interpretarea ecografiei de luni totul bine, ne vedem peste o luna pam pam:) A, interesant. stateam in sala de asteptare si citeam una din revistele de pe acolo. La inceputul verii astia din belgia au operat un fetus de 5 luni (intrauterine) insa in afara corpului mamei. deci au anesteziat mama, bebelususl, au scos fatul din burtica mamei (cum nu stiu ca nu era explicat asta)si l-au operat de (si acum scuze scriu in engelza ca in romana ma incurc in termeni) 'water head' si 'open back' (hidrocefalie si spina bifida??). Sansele ca bebelusul sa fi avut o viata normala ar fi fost 0, parintii au refuzat avortul, echipa de medici (ai spitalului din Anvers) au decis sa incerce in primor mondial o astfel de operatie (impreuna cu o echipa americana). Operatia a reusit si acum 2 saptamani bebelusul s-a nascut la termen (3.500 kg si 49 cm). Analizele de pana acum arata ca bebelusul este okey si nu s-au semnalat probleme motrice si de alt gen. copilul este insa in continuare tinut sub supraveghere medicala inca o vreme, just in case dar prognoza este favorabila. asadar medicina face progrese! 20+ cu |
bubble, felicitari pentru vizita la doctor cat despre articol... sa stii ca m-a impresionat pana la lacrimi... da, medicina face progrese
aseara vorbeam cu sotul de felul in care erau crescuti copiii inainte si de sfaturile pe care le tot primim de la diferite rude (inclusiv soacra) de genul: copilul trebuie infasat strans cel putin 2 luni ca altfel are picioarele strambe, trebuie sa stea cu caciulita in casa ca altfel raceste, trebuie acoperit cu patura groasa cand doarme ca altfel raceste etc etc... ca s-au schimbat vremurile si mentalitatile, s-au facut cercetari si studii si s-au schimbat lucrurile
si app... am vazut poze cu fetita colegei ce a nascut de curand, si era invelita cu 2 paturi pentru ca are muci normal ca face muci daca o tine la 31 de grade cu 2 paturi pe ea in casa, in carucior, in care mai pusese o patura groasa sub bebelina... mi se facuse mie cald cand am vazut poza mamicile cu experienta: am dreptate sau ma insel?
22+ cu printesa
Blue_sea spune:
Mys, e f posibil din cauza asta sa fi fost. Exact asa e si la prietena mea: ea 0, tati A. Nu e o chestie grava, dar e bine de stiut si e bine ca neonatologul sa aiba informatia asta.
Si eu mor cand vad copii infofoliti. Prin strainatate ii vezi asa flu-flu si parintii f relaxati.
20+
Mys spune:
Teoretic, pe copil il imbraci ca pe tine, doar iarna cu un strat in plus; si caciulita in functie de conditiile din casa; eu daca am tinut 25 grade in casa nu i-am pus lui Matei caciula (Matei fiind nascut in decembrie), doar dupa baie automat ceva pe capsor (dupa ce-l uscam la par cu uscatorul!!!)
Considera copilul ca fiind un OM MAI MIC ! asa ca daca tie ti-e cald, si lui ii e, daca tie ti-e frig, atunci si lui bb ii e frig !
Legat de sfaturile mamei, bunicii, etc -- documentati-va mai mult, aveti si info de la medici, vedeti ce rezoneaza cu simturile voastre (chiar daca nu sunteti constiente, veti sti instinctiv daca ceva e ok sau nu in legatura cu bebe) eu am primit multe sfaturi dar am actionat cum am crezut EU!
M-am convins eu cum sunt parintii p-afara, total INDIFERENTI, eu inteleg sa-i cresti independenti, dar sa-i lasi cu picioarele goale si cu o bluzica (si cu nasul rosu) in timp ce tu ai palton/ haina de blana pe tine in martie!!! scuza-ma, dar asta e culmea !
Alina lui Matei si 20+ cu Amelia
http://matei-sansalaviata.blogspot.com
xtraordinary spune:
Buna fetelor,
ce sa zic Bubble m-ai lasat masca. Se pare ca si belgienii sunt chirurgi tari eu am auzit numai prin SUA sa se faca operatii in utero dar probabil e altfel publicitatea pe acolo.
Fetele care mai vor hainutze de gravi, la Lidl au intrat la reducere si la www. tarafashion. ro sunt haine maternity cu reducere 40-50%. Poate bagati un ochi
Va pup!
Blue_sea spune:
citat din mesajul lui xtraordinary Buna fetelor, ce sa zic Bubble m-ai lasat masca. Se pare ca si belgienii sunt chirurgi tari eu am auzit numai prin SUA sa se faca operatii in utero dar probabil e altfel publicitatea pe acolo. Fetele care mai vor hainutze de gravi, la Lidl au intrat la reducere si la www.tarafashion. ro sunt haine maternity cu reducere 40-50%. Poate bagati un ochi Va pup! MIHAITA ARE NEVOIE DE AJUTOR! |
Si la noi s-a facut o astfel de operatie. La RM a facut Haidi la un fat carea avea lichid in cavitatea toracica. Si bebele s-a nascut la termen, sanatos.
20+
denisamada spune:
citat din mesajul lui tweetisor blue : felicitari pt analize ...debia ashtept sa-l intreb si eu de anticorpii ashtia , am intrebat-o pe mama , ca ea are A si tata B si eu 0 shi a zis ca am cam avut icter ...eram cam colorata asha :)) ..bine e ciudat ca nu ma luat nicio grupa de la ei , am luat de la bunici |
Nu-i ciudat, la "combinatia"asta aveai sanse egale (25%) de 0/A/B/AB. Avand 01, nici motiv de icter prelungit nu ai avut (sau oricum nu asta).
Denisa-Madalina fericita de Adela Marisa, 16+
IULIA va invinge CANCERUL!
denisamada spune:
citat din mesajul lui Mys Teoretic, pe copil il imbraci ca pe tine, doar iarna cu un strat in plus; si caciulita in functie de conditiile din casa; eu daca am tinut 25 grade in casa nu i-am pus lui Matei caciula (Matei fiind nascut in decembrie), doar dupa baie automat ceva pe capsor (dupa ce-l uscam la par cu uscatorul!!!) |
Eu nu i-am pus caciulitza in casa deloc. Ii uscam perishorul (destul de putin perishor... ) si gata. E adevarat ca noi avem foarte cald in casa, kiar faceam eforturi cand era Adela bebe sa "racorim"... Acum ei ii place muuuuuult mai racoare decat noua...
Denisa-Madalina fericita de Adela Marisa, 16+
IULIA va invinge CANCERUL!
majia spune:
Eu nu i-am pus caciulita in casa (nascut in martie), nu l-am infasat (si are picioarele super drepte)...
Este foarte bine ca medicina evolueaza si poate salva o gramada de vieti, de aia mor eu de oamenii care se intorc la situatia de acum 100 de ani cu mamici care nasc acasa si asa mai departe...
lui Tudor si 21+ cu
monica_dicut spune:
SAlutare si de la noi dragele mele. Greu, tare greu pntru mine sa tin pasul cu voi dar va pe toate.
Am fost si eu azi la doc a mea. Nu am facut eco ci doar consult sus pe masa . M-am pricopsit fetelor cu o secretie urata si niste mancarimi/usturimi de simteam ca mor. Mi-a luat sa imi faca analiza dar a zis ca pana la 18 saptamani oricum nu imi da nici un tratament aka antibiotic (ca i se pare a fi ceva mai mult decat candida, gen e-coli). Mi-a dat canesten la exterior si ovule gynophilus. In fine, nasol, imi cam vine sa plang.
In schimb m-a linistit cu nasterea, se pare ca va fi la Filantropia, ceea ce ma bucura. Imi spunea ca doctora de la neonato din Polizu care a avut grija de Dragos s-a dus acolo, o doctora minunata (singura care a stat de vorba cu mine cat a stat la terapie).
In rest, toate bune, pe bebe nu prea il simt, rar de tot parca simt o fluturare dar nu sunt sigura daca e el sau niste gaze. M-am programat la o eco pe 24 sept la doc a mea si la recomandarea ei la morfologie la Filantropia pe 24 octombrie la doctorita Simionescu. Nu ma mai duc la Iosup nici daca imi da el bani
Cam atat despre noi. Urez si eu bafta celor ce vor merge la eco in zilele care vin caci nu stiu cand mai reusesc sa intru.
Va pup dulce pe burtici
Monica de Zgatie si 15+
Povestea noastra
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce",
trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Ingerasul Andrei