CONCURS: Yo, bucuria fructelor
Raspunsuri - Pagina 3
mariana60 spune:
Macaroane cu branza si sirop
Se fierb macaroanele functie de timpul indicat pe ambalaj si se scurg bine de apa. Intr-o craticioara punem putin unt, adaugam macaroanele si branza de vaca. Se adauga si sare dupa gust. Se servesc cu sirop deasupra.
Cand eram copii mama ne punea peste ele zahar, doar ca acum cica nu e bun asa mult zahar si folosim siropurile... plus ca sunt si mai aromate
fluturas_ spune:
Ingrediente: 1 ceasca de faina, 2 oua, 1 pahar cu lapte, putina sare, 2 lingurite zahar, 2 lingurite de ulei si Sirop Yo
Mod de preparare: Se pune faina intr-un castron, se face un loc la mijloc unde se sparg ouale se adauga sarea,zaharul si laptele.
Se bate totul foarte bine cu telul ca sa nu se formeze cocoloase. Se adauga 2 lingurile de ulei si se bate in continuare. Pentru ca aluatul sa fie pufos se pune putina apa minerala.Compozitia trebuie sa fie de consistenta unei smantani subtiri. Se lasa sa se odihneasca o ora.
Se incinge o tigaie, se unge cu ulei, se toarna din compozitie cu polonicul, se roteste tigaia ca sa se acopere tot fundul. Se coace pe o parte dupa care se intoarce prin aruncare sau cu ajutorul unei spatule.
Dupa ce sunt gata,clatitele se pot umple cu dulceata iar deasupra de adauga sirop Yo.
Pofta Buna!
tutu81 spune:
Gogosi cu branza si sirop Yo
Se fomeaza un aluat nu foarte tare din branza proaspata de vaca, oua, faina, zahar dupa gust, un praf de copt si un varf de sare. Se formeaza gogosi de marimea unei nuci, sau inele nu foarte mari si de prajesc in ulei incins. Se servesc cu sirop deasupra, eventual si putina smantana.
Pofta buna!
cassady spune:
Cocktail Pink Tequila
50 ml tequila
suc yo zmeura
4 cuburi gheata
zmeura
zeama de lamaie
Se pun ingredientele in shaker se amesteca bine, apoi se toarna intr-un pahar se decoreaza cu lamaie si frisca si se da la rece pana la consum.
cassady spune:
Shake piersici
50 ml Sirop yo piersici
100 ml lapte dulce
50 ml frisca neindulcita
1 piersica
2 picaturi esenta migdale
4 cuburi de gheata maruntita
Se pun ingredientele in shaker si se agita bine pentru omogenizare. Se toarna apoi in pahar si se decoreaza cu felii proaspete de piersici rosii.
cassady spune:
Crema de zahar ars cu aroma de portocale
Ingrediente: 1 l lapte , 8 oua, 150 g zahar, zahar vanilat , 200 g suc yo de portocale.
Se caramelizeaza zaharul 150 g, intr-o cratita. Se tapeteaza cratita cu zaharul caramel, astfel incat sa se acopere cu zahar pana la inaltimea la care va ajunge crema. Ouale se amesteca la cald cu zahar vanilat,lapte si sucul de portocale. Aceasta compozitie se toarna in forma tapetata cu zahar caramel si se aseaza intr-un vas cu apa fierbinte. Vasul acoperit se introduce la cuptor la temperatura moderata, timp de 3 sferturi de ora.
Anda08 spune:
Reteta primita pe mail de la membra elenasandu:
Coctail de fructe cu sirop yo
cateva fructe de sezon: capsuni, zmeura. putin frisca, putina crema de vanilie si putin sirop.
se taie fructele marunt si se aseaza intr o cupa de sampanie sau pahar mai inalt pe straturi: 1 de fructe 1 de crema de vanilie, 1 de frisca si putin sirop si tot asa pana se umple paharul se poate rade putina ciocolata. este un delci.
www.desprecopii.com/Images/Upload/sirop.jpg" border="0">
O zi frumoasa tuturor!
Cea mai mare avere a omului e saracia deoarece nimeni nu va incerca vreodata sa ti-o ia , nimeni nu te invidiaza pentru ea si creste pe masura trecerii timpului ... Socrates
andreea_bv spune:
inca de cand eram copii mama ne pregatea des papanas fierti, iar acum, baietelul nostru este rasfatat cu aceasta reteta la cina. cel mai des ii servim cu sirop de capsuni. delicios!!!
biluta28 spune:
Mic dejun cu sirop Yo
200g cereale de ovaz( sau orice cereale va plac)
150g iaurt simplu cremos (tip smantana)
2 mere mari
1 pahar de tuica cu sirop YO orice aroma ( eu prefer fructe de padure)
1 mana stafide
1 lingura nuca pisata
1 praf de scortisoara
se pun seara la inmuiat in iaurt simplu fulgi de ovaz ( sau orice alte cereale si in functie de cat de moi vreti sa fie cerealele se pun de seara sau dimineata cu 30 min., eu pentru ovaz prefer seara) a doua zi se rad cele 2 mere se amesteca cu stafide si scortisoara si intr-un bol se pune un strat de cereale, unul de mere si sirop pe deasupra iar peste acesta niez de nuca pisat.Se poate servi optional si cu frisca si poate tine loc si de desert.
VIORICA27 spune:
intr-o cupa pun iaurt , bucatele de fructe , caise , capsuni , kiwi , iar ca topping sirop yo de cirese .