CONCURS: Yo, bucuria fructelor
Raspunsuri - Pagina 4
anecika spune:
Buna tuturor mamicilor.Iata reteta noastra: se amesteca branzica de vaci cu smantana si putina miere(sau zahar),se pune intr-un bol si se toarna deasupra siropul YO!Pofta buna!
dendely spune:
Tortul cu menta este un dulce inedit, perfect pentru zilele de vara. Il insiropm cu sirop diluat se lemon- mint de la YO !!!
Ca sa-l faci ai nevoie de 250 de grame de unt, 5 oua, 300 de grame de faina, 300 de grame de zahar, trei plicuri cu ceai de menta, coaja de la o lamaie, un plic de praf de copt. Pentru glazura iti trebuie 100 de grame de ciocolata amaruie, trei linguri cu apa, 100 de grame de zahar pudra.
Incepe prin a freaca bine untul cu zaharul, circa 15 minute, pana devine spumos. Adauga galbenusurile de ou, pe rand si amesteca bine dupa fiecare. Scoate continutul a trei plicuri cu ceai de menta intr-un vas mic. Menta trebuie sa fie foarte fin macinata, ca o pudra. Opareste menta cu una, doua linguri de apa clocotita amesteca bine si pune totul in crema de unt, dupa ce s-a racorit putin. Adauga si coaja de lamaie si o lingura de suc de lamaie. Omogenizeza totul foarte bine. Adauga faina si un plic de praf de copt. Bate spuma albusurile si incorporeaza-le incet in compozitie. Pune compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si coace-l, la foc potrivit, in cuptorul incins in prealabil, circa 60 de minute. Lasa blatul sa se raceasca in tava lui, apoi scoate-l pe un platou.
In loc de menta poti pune, in acelasi fel si alte plante aromate, tot din plicuri cu ceai – tei, petale de trandafiri, levantica sau iasomie. Serveste tortul simplu, pudrat sau nu cu zahar sau alaturi de o portie de inghetata. Il poti insiropa cu un sirop in care adaugi suc de lamaie...SAU SIROP CU LAMAIE SI MENTA DE LA YO! Poti pune menta proaspata, pe care o toci toarte marunt inainte si o oparesti, ca si cea uscata cu o lingura de apa clocotita.
silvi8 spune:
propunerea noastra nr 1
CLATITE CU SIROP
pentru aluat> 2 oua, 2 linguri ulei, apa minerala, faina
Dupa ce se coc clatitele se ung cu miere sau dulceata (Crina le prefera cu miere iar eu cu dulceata sau gem de prune)si se impaturesc. Apoi se toarna sirop si se pudreaza cu zahar.
Pofta buna!
silvi8 spune:
propunerea noastra nr 2
IAURT DE BAUT
Peste iaurt simplu de baut se adauga sirop de fructe (de preferinta capsuni sau zmeura pentru ca fetitele trebuie sa bea roz - asa spune Crina)si se toarna intr-un pahar inalt. Se presara deasupra cateva bombonele ornament si se bea cu paiul.
Pofta buna!
Adellla spune:
Daca vrei sa prepari o salata de fructe vei avea nevoie in primul rand de fructe proaspete, de tipuri diferite: mere, ananas, kiwi, pepene, banane, portocale, struguri, mandarine , piersici, nectarine , stafide etc. Cantitatile de fructe le vei decide tu, in functie de cata salata vrei sa obtii si in functie de gustul pe care il vrei in final: daca vrei ca salata sa fie mai acrisoara, vei pune mai multe portocale, daca o vrei mai dulce, vei adauga mai multe fructe dulci, daca iti place mai aromata, vei folosi mai multe fructe de kiwi, portocale, avocado, ananas etc. Pentru inceput, curata fructele de coaja si samburi, iar daca folosesti fructe din conserve, desfa conservele si scurge fructele. Taie-le in cubulete si pune-le intr-un vas larg. Adauga si zeama care a curs in timp ce taiai fructele. Amesteca fructele usor.
Adauga cateva linguri de alcool (rom sau lichior) si amesteca din nou. Gusta sa vezi daca salata mai are nevoie de zahar, iar daca simti nevoia, adauga putin zahar.
Daca simti nevoia, poti adauga si putina esenta de vanilie.
Acopera vasul si da-l la frigider, unde va trebui sa il lasi cel putin o ora, astfel incat in fructe sa poata intra si aromele pe care tocmai le-ai adaugat. Dupa ce scoti salata de la frigider, o poti servi fie ca atare, fie ornata cu un mot de frisca si bineinteles cu nelipsitul sirop Yo.
anasv spune:
Shake de fructe de padure – lapte, fructe de padure (sirop YO), suc de mere si gheata.
sau
Chec pufos cu sirop
oua 10 buc.
zahar 2 cani
faina 2 cani
ulei 9 linguri
apa 9 linguri
praf de copt 1 plic
coaja de la o lamaie
sirop de fructe, dupa preferinta
Zahar vanilat 1-2 plicuri
Mod de preparare:
Se pregateste forma de copt, se unge cu ulei si apoi se tapeteaza cu faina.
Albusurile se bat spuma, fara zahar, ca pentru bezea.
Zaharul cu 9 linguri de apa se pune pe foc si se obtine un sirop concentrat.
Galbenusurile si cele 9 linguri de ulei se omogenizeaza, se obtine o maioneza.
Peste albusurile batute spuma bezea se toarna siropul de zahar cald, se amesteca, apoi galbenusurile,cele 2 cani de faina la care s-a adaugat si praful de copt, coaja de lamaie, siropul, dupa preferinta.
Se poate opri putin din compozitie si se adauga cacao (optional), astfel putem avea un chec marmorat.
m_mateiu spune:
Pancakes
4 oua
3 linguri de miere
1 lingura de zahar
180 gr faina
un praf de copt
sirop Yo
Punem intr-un vas ouale si le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam de jos in sus pana la omogenizare. La final se amesteca si mierea. Punem compozitia la frigider 30 min apoi intr-o tigaie fara ulei turnam cu un polonic in mijloc aluat. Cand clatita incepe sa faca bulbuci se intoarce. Se mai lasa un minut si se scoate din tigaie pe o farfurie. Peste se toarna din abundenta sirop Yo diluat cu putina apa.
miriem spune:
Fetita mea de 2 anisori adora dulcele iar aceasta reteta ia placut la nebunie. Am vazut aceasta reteta pe http://pemasadinbucatarie.blogspot.ro
Forma e aceeasi, de trandafiri cu branza dulce si stafide si am turnat din belsug 3 sortimente de sitop YO pt fiecare 2 bucati!
Eu am injumatatit cantitatea considerant ca 6 buc sunt destule .
Au fost deliciosi "trandafirasii".
Ingrediente:
250 g de f#259;in#259;,
15 g drojdie,
25 g zah#259;r,
3 ou#259;(1 pentru aluat,1 la umplutur#259;,1 pentru uns)
100-150 ml lapte,
50 g margarina Unirea,
1 lingur#259; coaja de l#259;mâie,
1 zahar vanilat
esenta de vanilie,
250 g brânz#259; proasp#259;t#259; de vaci,
30 g stafide mari "galbene",
putina sare.
Mod de preparare :
Se face o maia din drojdia desfacuta cu o lingura de zahar, 2-3 linguri de lapte si 1-2 linguri de faina. Se amesteca bine pana se formeaza o pasta.
Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul...
Intr-un vas se cerne faina, se presara o lingurita rasa de sare, 1-2 linguri de zahar, 1-2 oua mici, coaja de lamaie si zaharul vanilat si esenta de vanilie.
Se toarna maiaua peste toate aceste ingrediente #351;i se framanta bine, adaugand laptele si 25g margarina topita, lichida, pana se desprinde aluatul de pe mana.
Lasi la crescut intr-un vas pe care l-ai uns cu 25g margarina lichida, la loc caldut, acoperi bine.
Intre timp pregatesti umplutura de branza: amesteci branza dulce cu 1 ou, zaharul, cam 200g si stafidele spalate si curatate de codite.
Pregatim tavile , eu am folosit hartiea de copt dar puteti sa le ungem cu cele 25g de margarina daca v-a ramas.
Dupa ce aluatul a crescut, se împarte in 6 bucati egale.
Se intind cu sucitorul, se formeaz#259; cercuri, se cresteaza in 5 laturi ca niste petale, se aseaz#259; umplutura pe mijlocul cercului -cam doua linguri pline de branza, dar suprapuse si se ridica petalele peste umplutura dupa ce le-ati uns in prealabil cu ou batut.
Astfel se formeaza placintele sub forma de trandafirasi.
DAR PUTETI SA INTINDETI COCA SI SA LE FACETI CA PE POALE IN BRAU :P
Se aseaz#259; trandafirasii in tavi, se mai lasa putin la crescut(15min), timp in care se ung cu ou batut. Se coc la cuptor la foc potrivit pana se rumenesc.
Se mananca simple sau pudrate cu zahar.
EU AM TURNAT DIN BELSUG SIROPUL YO DE FRUCTE DE PADURE PE DOI "TRANDAFIRASI" , IAR PE ALTI DOI AM TURANT SIROPUL YO DE ZMEURA-LAMAIE SI IN FINAT ALTI DOU SE SCALDAU IN SIROP YO DE PORTOCALE!
pofta buna!
dulcetica spune:
Prajitura insiropata
Categoria Dulciuri si prajituri de casa
Ingrediente - Prajitura insiropata
blat:10 oua,10 lg zahar,10 lg faina,esenta vanilie.
sirop YO
glazura:200 gr ciocolata menaj,50 ml frisca lichida.
ornare:frisca lichida 200 ml
Mod de preparare - Prajitura insiropata
Se face un blat din ingrediente,blat padispan.
siropul YO ,la alegere ,se adauga peste pandispanul rece, taiat in cuburi,peste care se pune un strat de frisca si apoi fructe de padure,zmeura,etc.
dankutza spune:
Gogosele cu sirop Yo.
1 cana de faina cu agent de crestere incorporat
ulei
50g unt (ideal nesarat)
1 ou mare
2 linguri de lapte dulce
sirop Yo dupa preferinta
Amesteca faina cu bucatele mici de unt pana cand aluatul arata farimitos. Bate oul bine cu laptele si adauga peste faina. Framanta bine pana se formeaza un aluat. Formeaza gogoselele si prajeste-le in ulei incins. Se scot pe un servet de hartie pentru a absorbi uleiul in exces. Se servesc cateva gogosele intr-o farfurie un pic mai adanca peste care se adauga siropul Yo preferat (cirese, fructe de padure, capsuni).
Pofta mare!
cu 20+ ... si am ajuns la jumatate