Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (28)
Raspunsuri - Pagina 19
tnicoleta spune:
Buna fetele
Hop si eu. La multi ani! Mariilor si Anelor.
Scuzati intarzierea.
Eu am avut un we plin de smotru. Am fost sambata prin Europa sa iau Biei haine si rechizite. Apoi m-am apucat sa fac curatenie generale in dormitor, pe care l-am terminat abia duminica. Am triat iar hainele Biei si am un sac maaare de haine care i-au ramas mici. O pare o sa le dau si altele pe pastrez pentru Corina.
Asa ca acum suntem gata, ne-am pregatit de scoala.
pe burtici si sa aveti o saptamana frumoasa
Nicoleta 25+ Corina
angelique_19 spune:
La multi ani Mariilor si Anelor!Scuzati intarzierea
De doua zile nu am mai avut contractii si ma simt atat de bineIeri am fost la plimbare si m-a scos sotul la pizza si m-am simtit excelent.Acum sunt in pat ca nu vreau sa abuzez,am profitat si eu ca a fost duminica si ma plictiseam ingrozitor.
Epopeasca ai grija de tine si sa te menajezi
Bubu asteptam sa ne spui ce cumparaturi ai facut
Onutz relaxare maxima la tara
Bioana succes la curs
Mami la faza cu iubitul la noi e mai rarut ca-i mai dragut,dr. mi-a zis ca nu e nici o problema deocamdata dar noua ne e frica mai ales ca eu am mereu contractii.
Fetelor va pup,ma duc sa pap si ne auzim un picut mai incolo
26+ cu Stefan Lucian
ary_v spune:
Buna, burtici!
Am cam lipsit o perioada de acasa si la ai mei la tara nu am avut net. Mi-a fost f dor de voi, de ceva vreme citesc si nu reusesc sa recuperez din urma, ati fost harnicute ca de obicei.
Vad ca unele dintre voi ati trecut deja de sapt 30, parca nu imi vine sa cred, deja momentul mult asteptat e foarte aproape.
Am vazut ca deja se vorbeste de nastere. Eu am nascut natural ambii copii, la fel as vrea si acum. Nasterile nu au fost chiar f grele (prima un pic mai grea) dar recuperarea a durat ceva timp si la mine. Prima zi nici eu nu m-am putut ridica din pat, pierdusem mult sange si eram cam anemica. Colega mea de salon care nascuse fara epiziotomie a doua zi era fresh. Deci depinde de fiecare.
Si-a mai facut cineva testul pentru diabet gestational? In ce sapt ar trebui facut?
dannnah spune:
Ola fetelor!
pe saptamana ce trece vad cum ne apropiem...majoritatea vad ca aveti 31 de saptamani deja! Wow!
Nu va speriati de nasterea naturala. Epidurala face ca nici macar "taietura" de dupa impreuna cu cusatura sa nu doara! Eu nu am simtit nimic in timp ce ma cosea, nici macar dupa, cand am inceput sa merg la toaleta. Nicio usturime, nimic. Atata ca dupa aceea a trebuit sa am ceva moale sub fund, ma durea putin daca stateam in pozitie sezut. Dar exista un colac special.
Vroiam sa va intreb daca exista de cumparat clisme de unica folosinta, nu as vrea sa mi se faca din nou cea din spital....nu vreau sa va sperii, dar am ramas socata si marcata... de mizeria din sala respectiva si de "ustensilele" folosite. Trebuie sa existe de cumparat...
In weekend am avut o usoara depresie, am plans incontinuu mai exact...dar acum sunt OK Cum se intorcea barbatu-miu iar ma gasea inecata in lacrimi! La un moment dat a si ras de mine. Am avut un atac de panica cred, ma apucase disperarea ca nu ma voi descurca cu doi copii...ma rog, ganduri din astea..
Va pup cu drag!
mamica de Mara - 3 ani si 26+
vreausaninga spune:
Hey burticilor,
Ma avem putin timp sa fim burtici, o sa fim in curand mamici!
Noi suntem bine si veseli, slava Domnului! Eu dorm mai mult pe partea stanga, desi m-am obisnuit foarte greu,pt ca citisem ca asa este cel mai indicat. Pe spate n-am putut sa dorm niciodata....
Valicutza felicitari pt schimbarea saptamanii! Mai ai putin pana vine bebe
menics nu te mai supara pe dr., important este ca bebe e ok si sanatos. Abia asteptam sa primi sfaturi de la tine, am atatea emotii deja!
onutz83 imi pare rau ca nu poti sa te odihnesti, incearca si alte pozitii sau poate sa dormi cu capul mai sus sa nu ti se infunde nasul. Mai sunt niste uleiuri volatile de eucalipt care desfunda nasul, poate incerci.
Intre noi dragostea e mare, dar mai mult platonica, pt ca bebe e gelos si se agita de mama-mama!
Kg?.....well...vreo 10 in 30 saptamani ......dar am citit ca din aprox 15 kg luate in timpul sarcinii doar 6 sunt grasime, restul reprezinta bebe,placenta,lichidul, uterul....
Looana vad ca ai un plan bine pus la punct! Bravo tie, sa ai o nastere la fel de usoara ca prima.Nu-ti face griji in privinta kg, eu am o prietena care a luat 25 si a dat jos toate kg si inca si in plus.
Fetelor eu am citit ca nu-i bine sa mancam ananas si papaya pt ca poate declansa contractii. Iar pt stimularea lactatiei e bun ceaiul din ceapa, cine stie ce gust o avea.
IuliaCospy multumim ca ne-ai impartasit experienta ta cu cezariana! Nu suna chiar asa rau.
Succes mamicilor si piticilor care incep scoala si gradinita!
Pe mine ma apuca asa un sentiment de bucurie si de panica in acelasi timp de cate ori ma uit la lucrurile lui bebe, ma tot gandesc cum mai voi descurca cu el. Offf.
Va doresc zile usoare si sanatate!
Oare ce mai face micuta noastra Mena??
30+
"buburuzul"
menics spune:
am venit si eu... cam obosita , e din ce in ce mai greu la munca...ma misc cu incetinitorul, bb apasa, noaptea ma doare spatele si trosneste coloana...am refacut analizele... sunt ok, deci stau linistita...
abia astept morfofetala...
a sa nu uit, la noi dragaleala a incetat de cand a miscat bebe...ast apentru ca lui george i-a fost teama sa nu deranjeze copilul...deci am cam uitat cum e...
32
SuperMami_1 spune:
Scuze ca m-am bagat in seama
Am si eu de vanzare un wrap tesut aproape nou, in cutie si cu cd cu instructiuni de utilizare. Este ideal pentru bebe nou nascut;va puteti purta bebelusul în pozitia cea mai calmanta pentru el, la pieptul dumneavoastra, burtica pe burtica,aceasta pozitie fiind foarte indicata bebelusilor cu reflux si colici.
Detalii pe pm.
Miha, mamica fericita de Rares (11.03.2007) si Vlad (02.04.2012)
allexinna spune:
si la noi a incetat dragaleala , mai ales ca am avut interzis in primele 3 luni...
si eu am dureri de spate si noaptea e cam greu cu somnul , dar ce sa facem pt bebe orice sacrificiu.
cu
bioana spune:
buna seara,am terminat si eu pe ziua de azi...o zi de luni agitata.de dimineata am fost la consultatie si surpriza,o parte din analize s-au ratacit...cele de serologie au venit si am o mica anemie, deci iau fier.vaccinul de rh negativ nu mi l-au facut deoarece nu au ajuns analizele de anticoprpi si de grupa sanguina.asa ca maine le refac.si ma vaccinez martea viitoare.o adevarata nebunie...si timp pierdut...
la curs am invatat o gramada de lucruri utile-cum sa ne facem masaj perineal cu ulei de rosa mosqueta,ex. kegel-contractii scurte si lungi ale musculaturii vaginale(50 pe zi),si 3 tehnici de cum sa respiram cand incep contractiile....am exersat pana am obosit...o sa vad atunci cadn vine vremea cum ma descurc... in fiecare saptamana primim o foaie cu exercitii de facut acasa,un fel de teme... si am mai primit o cutie cu produse pt bebe,super utile si faine....oare en dau saptamanal?¿nu cred...
eu dorm destul de bine,pe partea stanga sau dreapta.pe spate nu reusesc...
embarazada de 27+
o fetita...
Mami_de2 spune:
Biona si eu incec sa fac kegel de fiecare data cand fac pishu..opresc jetul de urina cate 2-3 secunde de 2,3 ori in timpul unui sg pishulica..dar cum fac pipi des si putin, nu imi iese de fiecare data :))oricum macar incerc.. tu ai alta varianta?
sapy. asta incep si eu cursurile practice cu lamazele...abia astept.
29+
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: Clexane; FembionII, Magne B6, Acid folic, Cetebe, Aspenter; NO SPA;
*posesoare a 3 mutatii heterozigote: MTHFR C677T, A1298C si PAI 14G