Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (28)
Raspunsuri - Pagina 18
dana0000 spune:
Burtici salutare din tara vacutelor mov!Tara prietenoasa cu lifturi pt gravide peste tot,nu tre sa urci scari,aer curat si muuuuulta verdeata
Sa nu ma dati disparuta, vreo 2 sapt am un training si nu prea pot sa intru pe internet.Daca reusesc o sa va citesc cu drag.Tineti-mi pumnii sa nu pun multe kg ca aici sunt ca la all inclusive,mese regulate de 3ori pe zi bufetSi cat am fugit anul asta de all inclusive
In alta ordine de idei si eu dorm rau,cand ma intorc noaptea ma trezesc si ma chinui sa ma mut de pe o parte pe alta.
Daca aveti drum cu avionul sa-l evitati,desi zborul meu de azi nu a fost decat de 2ore piticul meu s-a agitat non stop,cred ca nu i-a placut deloc.Apoi in tren a dormit neintors
Va pup si numai vesti bune sa citesc aici, minunile sa stea bine la mamici in burtici pana la termen!
A.C spune:
8 kg am pus si eu in 30 de sapt...
Acum n-am somn si ma uit la poze cu bebelusi frumoooooosi !
Alina 30+ mami de Delia ( 6 ani)
Bubulina42 spune:
Dragelor, intrebare de 100 de puncte pentru mamicile care au, deja, bebelusi/copii:
care dintre pompele manuale urmatoare e mai buna, pe care o recomandati?:
- MEDELA
- AVENT
- LANSINOH?
- alta??
Multuuuu!
...Nu am reusit sa pun lista cu gramada de cumparaturi facute in weekend, ca nu am avut timp.
Nici acum nu am, dar am promis ca o pun si viiiin, ca sa vedeti ce harnicuti am fost (si ce buzunare golite aveeem)
va pup si scriu maine seara sau, daca am timp, va salut un pic inainte de plecarea la job; de la job no chances sa scriu
PS REf la partea de iubit acum, cand am pasit deja in trim 3, va pun un mic paragraf care spune cate ceva:"sperma contine niste substante numite prostaglandine, care pot stimula contractiile uterine. Adesea medicii folosesc creme cu prostaglandine pentru a induce travaliul in mod medical. In al doilea rand, stimularea mamelonara si orgasmul pot determina aparitia contractiilor uterine.".Just be careful, ok? Mai e atat de putin pana vin bebeii..
29 + cu Nicholas
Looana spune:
Buna dimineata!
O nou inceput de saptamana pe care il doresc pt noi toate sa fie unul bun si pe cit de usor sa-l avem
Epopeasca ma rog sa fii bine si contractile sa te fie lasat si acuma sa fii linistita,in cel mai rau caz daca apar de aici incolo sa nu stai acasa pt ca daca mergi la spital iti pot face perfuzii ca sa nu se declansaze ,dar doamne ajuta sa te lase in pace contactile si sa ne scrii numai de bine
Bubulina tu ce faci? Parca o saptamana mai ai de munca ,sau nu am retinut eu bine?Astept lista sa o vad cu nerabdare
Pentru colici eu am citit ca ar fi foarte bun COLIEF eu deja am doua sticlute,sper sa nu am nevoie de ele dar daca voi avea sper sa-mi ajnga.
Am mai cumparat ceai de Anason si Chimen,ma gindesc ca pot sa-le amestec cu putin ceai si sa i-le dau lui bebe inainte de lapte,pt ca am inteles ca se dau inainte de fiecare masa citeva picaturi.Eu vreau sa-i dau lapte de la mine,sper sa am si de data aceasta,cu primul copil am avut si iam dat pina am zis eu ca ajunge la un an si o luna
Sper si acuma sa am macar 10 luni laptic pt bebelin.
Fetelor voi ati luat putin unele ,eu am luat circa 19 kg ,sunt si inalta dar sper sa scap usor de ele,eu am luat in primele 4 luni cit am luat hormoni(estogen,predison si progesteron).Predisonul ma facut sa iau kg si plus retinerea de apa ,dupa ce l-am oprit laum cite un 1 kg pe luna dar pina in 18 sapt am explodat,daca raman cu 8-10 kg in plus le dau eu jos in primele luni sigur,nu i-mi fac probleme.
Am tot vazut ca vorbiti de felul cum sa o nasteti,eu vreau prin nastere naturala categoric,cezariana sub nici un caz nu vreau.Mie nu mie frica am mai nascut si a fost aceptabil,durerile le-am suportat ai pe atunci nu se facea epidurala decit eventual injectie pt a te ajuta sa te dilatii mai repede,si au trecut .De ce mie frica un pic este de momentul cind il voi primi pe bebe de fericire sa nu pot sa-l inping pe bebele afara ,dar sotul meu zice ca atunci voi avea o forta mare. Sotul meu va fi alaturi de mine tot timpul in sala de nastere ,dorinta lui este sa-l primeasca el pe bebe in brate prima data
Azi ma duc sa cumpar niste cutii mari cu capac care se inchid bine in care vreau sa asez toate lucrusoarele lui bebe dupa ce le voi spala si calca...incet incep sa le pregatesc ma gindesc ca prin sapt 34-35 sa le pregatesc.Ce trebuie sa fac este aa-mi cumpar pt mine pt spital sa-mi fac geanta mea cu cele necesare...nu se stie niciodata cind vine momentul si sa nu ne ia pe nepregatite.
Va doresc inceput de saptamana usoara si sa auzim numai vesti bune la fiecare
Looana 31sapt.
epopeasca spune:
Buna dimineata si de la vesnica somnoroasa - eu
De ieri inclusiv ma simt mai bine. Looana, stai linistita ca si eu sunt patita cu spitalizarile de la prima sarcina. Atunci era sa nasc prematur la 28 de saptamani. Acum, Doamne-ajuta, am scapat chiar si fara injectii si sper sa nici nu fie cazul.
Ieri am mai vorbit si eu cu sora-mea si ea mi-a zis ca Infacolul nu a ajutat-o prea mult. Cel mai bun i-a fost SaabSimplex (recomandat si de pediantra Andreei). La farmaciile naturiste se gasesc ceaiuri de colici fara indulcitori si alte porcarii in ele si se gasesc si ceaiuri pentru stimularea lactatiei (daca, Doamne fereste, e nevoie) care contin si plante anticolici, si atunci bebe bea de la titi laptic anticolici Abia astept sa vina peste 3 saptamani cu "arsenalul" pentru Sofi
Intre timp, saptamana asta mutam mobila si, sper eu, zugravim camera Andreei (de fapt, toate astea le vor face mama si husbandul, ca eu ii incurajez de pe margine )
Pupam mamicile si burticile
31 + Sofia Maria si mami de Andreea Luana
Mami_de2 spune:
Neata girls!
eu aseara am fost la un botez cu o bebelusha absolut formidabil de frumoasa si de cuminte! nu a zis nici carr in scaldatoare..nu a zis nici marr la petrecere..efectiv nu am auzit-o deloc! asa cuminte era si cica asa e si acasa (si are 4 luni)..se uita la fiecare cu ochii ei mari su superbi su cu buzele ei absolut fenomenale identice cu ale Angelinei Jolie! e asa frumoasa! si faceam comparatie cu botezul de luna trecuta la care am mai fost si bebelusa efectiv a zbierat din toti rarunchii toata petrecerea si tot botezul :)))) de la un mom.dat radeam cu totii pt ca ea de obicei nu are colici sa zici ca de la aia plange,efectiv de fitza cred ca plangea nonstop:)))
Mai am 2 botezuri si 1 nunta toamna asta pana in noiembrie si gata :))).. am bifat si anul asta 10 evenimente onorate de acest gen :))
28+
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: Clexane; FembionII, Magne B6, Acid folic, Cetebe, Aspenter; NO SPA;
*posesoare a 3 mutatii heterozigote: MTHFR C677T, A1298C si PAI 14G
allexinna spune:
neata mamici...schimbam si noi saptamana astazi si suntem bine. asteptam cu nerabdare urmatorul echo care se apropie sa vedem ce mai face gaza noastra.am avut musafiri in week ca sunt si Maria si n-am prea avut timp sa va scriu si sa va citesc dar am recuperat astazi.
de kg nu mai zic ca si eu am luat aproape 9 cam prea mult dar sper sa le pot da dupa, acu sa fie bebe bine ca rezolvam noi si problema asta.
cat de nastere nu mai zic, mi-e o frica de nu mai pot...ma trezesc noaptea, ca nu prea am somn si ma tot gandesc ce-oi face si cum o fi. mi-e putin frica ca am si sarcina jos si nu stiu cum oi duce-o cand voi fi mai aproape. ne rugam sa fie bine..
voi cum sunteti?
o saptamana buna sa aveti si multa sanatate!
25 de saptamani cu
bioana spune:
neata,o saptamana excelenta la toata lumea!!
EPOPEASCA, spor la treaba.tu doar sa stai pe margine, sa dai sfaturi si sa critici, okż!
ONUTZ sa te relaxezi la tara!
DANA sa nu mananci multa ciocolata... sper sa nu te obosesti prea tare...
eu am luat 6,100. azi imi ridic rezultatele la analize.sa vedem ce si cum...si apoi la 4 la curs...azi invatam sa respiram...
embarazada de 26+
o fetita...
IuliaCospy spune:
Buna dimineata dragele mele!
Mi-a fost un dor de voi saptamana trecuta... Am intrat mereu pe fuga si am citit in diagonala. Saptamana asta sper sa fie mai bine.
Azi de dimineata am fost cu Sara la gradi, asa ca oficial suntem din nou in formatie completa acasa. Ea a stat toata vara (vacanta) cu bunicii la Snagov si ne-am vazut de 2-3 ori pe sap. Reintalnirea cu colegii si cu doamna a fost foarte draguta, si dupa ce a intrat in clasa a uitat cu desavarsire ca exist. S-a intors totusi dupa 1 min sa imi dea un pupic.
La multi ani Mariilor si Anelor si Ioachimilor! Noi am sarbatorit in varful muntelui la Piatra Arsa. Acum este drum asfaltat pana la 500m de hotel. Am inoptat ceva mai jos la Cuibul Dorului, iar ieri dimineata am urcat pe jos de la Piatra Arsa pana la Babele si inapoi. Cu mine si cu Sara pe jos. Spre surprinderea mea m-am simtit extraordinar de bine, fara nici macar o contractie.
Va doresc tuturor cat mai putine momente cu contractii nesuferite
Iulia, mami de Sara Andreea si 26+
IuliaCospy spune:
Am vazut ca vorbeati de cezariana. Nici Sara mea nu s-a dat iesita din burtica altfel, desi mi-am dorit foarte mult nastere naturala. Eu se pare ca am avut noroc, pt ca nici acum, cand se intinde burta nu simt absolut nimic. Cred ca v-am povestit ca la un moment dat, pe la vreo 15 sapt simteam ca ma tine putin, dar in rest nimic. Sonda este de departe cea mai neplacuta parte. De regula se monteaza dupa ce se face anestezia, asa ca nu prea mai simti mare lucru. Eu n-am simtit nimic. Mi-a fost insa frica de anestezie. Si acolo am avut super noroc. O doctorita cu o mana foarte buna si nu am simtit aproape nimic. Teoretic trebuie sa injecteze putina xilina in locul unde inteapa pt rahi. La mine au fost doua intepaturi, pt ca am cerut peri-rahi insa nu am avut trusa speciala. Avantajul la aceasta anestezie e ca dupa ce se duce efectul la rafi, ramane peridurala, unde in primele 12 ore dupa operatie conexteaza un injectomat (seringa automata) cu analgezic si nu simti durere.
Cand am ajuns in salon, am mai cerut o injectie cu diclofenac (cred) ca sa ma pot ridica, apoi am mai inghitit de vreo 2 ori algocalmin in prima zi. pe urma nimic. Erau nasoale momentele de ridicat din pat dar asta pt ca simti ca te rupi cand incordezi muschii, dar nu e durere propriu zisa.
E f nasol momentul de ridicat din pat dupa anestezie. Nu din cauza durerii, ci datorita anestezicelor si a faptului ca esti cam nemancata (cel putin o zi). Ideal ar fi sa va ridicati intai in sezut si dupa ce va trece ameteala asa, sa va ridicati si in picioare. Si sa si beti niste supa/ iaurt intre timp. La mine a fost nevoie sa ma tina mama, ca sa nu ma preling pe jos. Dar repet, nu din cauza durerii. Nu am avut timp sa ma pregatesc de ridicare, pt ca imi scosesera deja sonda si aveam urgente de rezolvat, pt ca dupa anestezie mi-a fost foarte, foarte sete.
Fetelor, ne propunem sa ne vedem peste 2 saptamana la targ?
toata gasca si sa aveti o saptamana minunata!
Iulia, mami de Sara Andreea si 26+