Clasa a I-a...2012-2013 (3)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anahadasa spune:

Buna tuturor!
Gabitza, imi pare rau pt micutul care a fost certat de doamna... Sper ca incurajarile si intelegerea mamei sa-l ajute sa depaseasca momentul, sa contribuie la maturizarea lui si sa-l motiveze sa fie cel mai bun!
Noi am avut ieri prima tema, 5 randuri de puncte, bineinteles ca le-a facut dintr-o suflare, usor plictisit, insa am stat langa el si l-am urmarit ca si cum era la un examen important!
In rest ii place f mult, a invatat deja 2 poezii si a facut 3 fise la portofoliu, doar ca inca nu s-a obisnuit cu restrictiile clasei si vorbeste neintrebat... Mi-a povestit ca ieri n-a fost atent in timp ce o fetita a recitat o poezie si la final a rugat-o (cu voce tare, in plina clasa ) s-o mai zica o data... Iar doamna i-a raspuns ca ea face regulile! Mi s-a parut corect, desi piciul meu a fost usor deranjat de expresia doamnei!
Abia astept sa vina la 12 sa-mi povesteasca ce s-a mai intamplat si azi... Va pup si spor la teme!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

'Neata
Ieri ai mei au spus ca le-a pus doamna invatatoare FB pe un caiet acolo la ea . Au facut o fisa de evaluare initiala la matematica intr-un auxiliar 'bun venit la scoala'. Au inceput maraielile la trezire dimineata, dar am reusit tot pe la 7:30 sa fim gata. am dat dimineata 245 lei /copil pt mobilier . numa' 700 de lei am lasat saptamana asta la scoala .. o bagatela ...

Au avut ieri si prima ora de religie si au zis ca le-a placut, ca e amuzat profesorul.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zer spune:

Citat:
citat din mesajul lui fran

Chiar este o prevedere legala ca ora de religie sa fie la inceputul sau sfarsitul zilei de scoala? Sau este doar o sugestie?

Fran

In 2010 era ceva prevedere suplimentara de la Minister, daca îmi aduc aminte bine. Initial a fost propusa ca parte din lege, dar a fost scoasa, probabil pe motiv ca e o chestie organizatorica si nu are ce cauta în lege.

Actualmente situatia nu e schimbata deloc în bine, ba chiar pedaleaza pe modul asta intolerant si fanatic de abordare pentru a fi introdus chiar si la gradinita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Calin, dupa incurajarile fratelui mai mare ca la scoala este plictistooor, mi-a zis ca acum este scolos. Habar n-are cum ii cheama pe colegi (exceptand unul pe care il stie de la gradi), nici macar pe colega de banca. Poate pana la sfarsitul anului scolar va sti...
In rest pare ok. N-a zis ca nu mai merge. Recunosc ca nu m-am invrednicit sa-i invelesc toate manualele inca - mai exact pentru ca ajung seara f tarziu acasa, n-am reusit sa ajung la librarie sa cumpar coperti pt cateva mai atipice si etichete. In weekend reglam.
Programul lui e: scoala dimineata, de la 13 la 14 inot zilnic si lunea si miercurea engleza de la 16.30 la 18.00. Dupa ce incepe serios cu lectiile vom vedea daca mai are timp si de baschet (el vrea..).
Cotizatia a fost de 100 lei cu tot cu auxiliare. Nu facem mobilier, nu luam videoproiectoare si alte minuni. Mai zicea ceva invatatoarea de niste poze...mai vedem.
Astazi am lasat la secretariat si cererile de retragere de la religie (pentru amandoi copiii) si n-a comentat secretara. Astept definitivarea orarului ca sa vad cum aranjez bunicii la luat copii .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Azi la pregatitoare au avut ora de religie ..copilul a fost incantat pt ca le-a spus o poveste cu un baietel care era cam lenes iar tatal lui muncea foarte mult. Pe strada a vazut un copil cu ghete noi si frumoase si i-a cerut si el tatalui o pereche. Tatal lui i-a spus ca trebuie sa-l ajute ca sa le obtina... asa ca l-a trimis sa pazeasca lanul de grau da' el a adormit si l-a mintit pe tatal sau ca a pazit... pana la urma a zis sa-si indrepte greseala si s-a dus iarasi in lanul de grau unde a gasit ghetele cele noi iar copilul s-a simtit rusinat pentru ca si-a mintit tatal. Si apoi mi-a zis ca de exemplu si ei pot face fapte bune.. sa isi ajute parintii ..de ex. sa duca gunoiul si apoi sa fie recompensati. Asa ca mi-a cerut sa-i dau si lui o "treaba"...si ca tot a pomenit...l-am trimis sa duca gunoiul (noi stam la curte) si la intoarcere i-am multumit si l-am pupat.

La noi a fost ULTIMA ora de religie.

LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE

MONICA70 ARE NEVOIE DE NOI

"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anahadasa spune:

Care-i faza cu religia, de ce nu vreti sa lasati copiii sa participe?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Astazi ploaia ne-a zapacit de tot asa ca am uitat jucaria preferata acasa - jale mare asa ca a dat tati o fuga sa i-o duca.
De doua zile avem teme care se fac cu plansete - ca el cand mai termina ca sa aibe timp sa se joace, ca nu face bine si asa ca o sa repete clasa I la infinit . Se pare ca e perfectionist asa ca nici el nu e multumit de ceea ce face.

Ieri i-a pus doamna sa faca propozitii, lui i-a spus ca nu e bine dar el mi-a explicat ca nu l-a lasat sa termine. Adevarul e ca l-am intrebat ce ar fi spus in continuare si eu am ajuns la concluzia ca ar fi fost corect.

Eu sunt cu tensiunea la maxim, sunt obosita de parca am inceput scoala de o luna nu de o saptamana asa ca astept vacanta cu nerabdare.

Noi inca nu am avut sedinta si pana acum am platit 150 ron pentru carti si caiete speciale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Referitor la religie - noi suntem agnostici. Ma enerveaza faptul ca nu se face decat religie ortodoxa si singurul lucru care apare in manuale referitor la alte religii e sa se fereasca de ele (sa nu se joace decat cu copii ortodoxi si altele asemenea...). Depinde foarte mult si de profesorul pe care il au, cum interpreteaza manualul. La baiatul mai mare am avut pana acum un profesor ok si copilul a stat in clase la ore, fara sa aiba teme. Daca incep sa vad ca nu e ok ce pricepe copilul...il scot din ora. Am cunoscut copii care au avut probleme din cauza unor profesori de religie habotnici si am in maneca acest atu. E profesorul ok - copilul sta la ora si compensez eu acasa cu povestile despre diversitatea religilor, istoria religilor. Nu e profesorul ok- copilul pleaca acasa. La noi deocamdata religia e ultima ora.
Revenind la restul materiilor pana acum au colorat si cantat. Invatatoarea vrea sa vada ca nu depasesc conturul. Azi le-am aranjat dulapurile cu ce le trebuie la desen si abilitati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburuzica_2005 spune:

Au inceput si copilasii nostrii scoala.
In prima zi totul a fost bine , au fost fericiti ca au stat doar o jumatate de ora in clasa.
La sedinta cu parintii au fost ceva lucruri deranjante , de exemplu :
doamna invatatoare isi dorea azi sau maine un xerox performant , o vaza , o masa schimb .Noroc ca s-a oferit o mamica sa aduca de acasa o multifunctionala pe care nu o folosea .
Nu lasa copiii sa se spele pe maini ca se uda si fac zoaie , sa le dam servetele umede de acasa si neaparat sa manance pe servet de panza si sa nu ceara la toaleta in ora.
Erau parinti care sustineau sa nu ii lase pe copii sa bea laptele la scoala sa nu se murdareasca , si eu cred ca ai mei pot bea o cutiuta de lapte fara sa o dea pe haine.
Ieri i-a spus doamna fiului meu sa imi transmita sa ii schimb pantofii ca lasa urme pe parchet si ea are o singura femeie de serviciu.
Recunosc ca sunt putin socata de astfel de cereri , dar important este ca invatatoarea sa fie un bun pedagog si nu sa se poarte frumos cu mine.
Ma abtin de la comentarii , dar daca imi zice mie ceva am sa ii explic ca am gemeni , sunt gravida in 6 luni cu al treilea copil si daca nu ii convin pantofii nostrii , asta e .
Nu e problema mea lipsa de femei de serviciu din scoli.
Sper sa fie bine in final
Revenim cu impresii noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anahadasa

Care-i faza cu religia, de ce nu vreti sa lasati copiii sa participe?

Ana, mami de 4 nazdravani, doi pe rand (Darius & Sara), si doi odata (gemenasii Natalia & Matei - 26 dec 2011)

Eu nu i-as lasa pt ca mi se pare ca sunt prea mici pentru a fi indoctrinati. In principiu, la orele de religie se face dogma ortodoxa, nu istoria religiilor. Adica li se spune ceva de genul "Dumnezeu a facut lumea si pe Eva din coasta lui Adam si noi toti suntem, urmasii lor, asta e, asta e adevarul" (ori eu nu cred asta) sau "Daca nu te inchini si nu te duci duminica la biserica si nu esti cuminte si nu stiu ce nu mai faci, nu ai comportament crestin si te pedepseste dumnezeu". Ori ei mi se par prea mici sa faca diferenta acum intre ce cred si spun unii si ce cred si spun altii. Noi nu suntem crestini practicanti (de fapt suntem agnostici, nu credem in regulile bisericesti, nu credem ca Dumnezeu este asa cum zice biserica, razbunator, gelos si pus pe pedepsit si trimis in iad in stanga si in dreapta). Eu vreau ca ai mei copii sa aiba mintea si sufletul deschis, sa stie ca sunt mai multe versiuni, ca nu numai ce spune preotul ortodox sau manualul de religie este adevarat. Ca si altii au versiunea lor de credinta si asta nu inseamna ca numai unii au dreptate. Nu as vrea sa ajung sa contrazic cam tot ce spune proful de religie la scoala, pt ca probabil i-as bulversa destul de tare si ar fi o lupta in ei intre ce spune mama si ce spune proful.
Apoi nu vad ce rost are sa pierzi timpul invatand rugaciuni pe de rost. Daca vrei musai sa te rogi, sunt carti de rugaciu. 2-3 rugaciuni i-a invatat deja soacra'mea, ca ea e bisericoasa si ii duce si la impartasit si le citeste carti cu pilde crestine.

Na, nu stiu . Pur si simplu vreau sa aleaga cu mintea deschisa ce vor sa faca si sa creada. Ori sa le bagi in cap de la 7 ani pana la 18 o data pe saptamana numai dogma ortodoxa nu prea le da posibilitatea sa aleaga. Vreau sa stie istoria religiilor, ma voi bucura pentru ei daca vor crede in Dumnezeu si isi vor gasi alinare si confort in credinta. Dar vreau sa vina de la ei, nu sa le fie bagat cu polonicul in cap de la o varsta atat de frageda.

Vreau sa fie buni si generosi, sa respecte regulile de comportament pentru ca asa e bine sa te porti in societate, pentru ca asa vad la mine, pentru ca asa sunt educati, nu de frica unui Dumnezeu razbunator care te trimite in spital pt ca te-ai suit in copac sau pt ca ai vorbit in ora, pt ca duminca ai dormit pana la 10 apoi te-ai uitat la TV in loc sa te duci la biserica etc, etc. Vreau sa stie ca pentru a reusi ceva trebuie sa muncesti si sa te zbati pentru ceea ce vrei, ca nu e suficient sa te rogi si sa astepti sa iti pice din cer.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput