Clasa a I-a...2012-2013 (3)
Raspunsuri - Pagina 16
fran spune:
Raportam si noi ca am inceput scoala si ne place de doamna!
Ieri au vizitat scoala, au cunoscut-o pe doamna asistenta, pe directoare, pe profa de sport care le-a explicat ce regului sunt pentru ora de sport ( sa aduca adev cu apt pt sport, tricou alb, adidasi numai pentru interior- vor face sportul doar in sala- cu parul prins daca e lung, fara lantisoare/ceas, fara sa manance cu o ora inainte)
Cred ca a mea inca e bulversata, de exemplu ieri mi-a zis ca au facut "niste fise cu niste chestii" cand am insistat mi-a zis ca isi aduce aminte ca era si un labirint. De la gradi povestea mult mai mult...
Pe de alta parte, toti par cam debusolati, ieri colega de banca a rugat-o sa-i faca si ei fisa data de doamna ca ea vroia sa mai coloreze o carte de acasa A mea zice ca i-a facut cam jumate, ca o rugase foarte frumos...
Laura25 spune:
andre_ea, ar trebui sa o pun pe soacra'mea sa citeasca ce povestesti tu, ca ea ne face capul calendar de jumatate de an ca nenorocim viata copiilor pt ca vream sa ne mutam la casa, la 16 km de scoala (facem 15-20 de minute cu masina) . e bine daca reziststi in acest ritm, dar e oricum foarte mult timp pierdut pe drum.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
fran spune:
Laura- poti sa ma citezi si pe mine, noi facem minim 20-30 de min cu masina pana la scoala. Si stam in Bucuresti, relativ central, iar scoala e tot in centru :) Mai sunt si zile cu ambuteiaje/ ninsori etc cand facem peste 1 ora ( am fost la gradi langa scoala, tot drumul asta il faceam).
Timpul pierdut pe drum e relativ... a mea a invatat sa citeasca in timpul ala, la drumul de dimineata sotul conducea iar eu stateam langa ea si exersam cititul...Acasa nu ar fi avut rabdare sa stea juma' de ora cu cartea in mana. La intoarcere povestea de la gradi, acasa nu am fi stat juma' de ora de vorba pe indelete...
Laura25 spune:
Da, fran, ai drepate, timpul in masina poate fi valorificat foarte bine pentru a vorbi cu totii, pt a face planuri si a povesti (partea cu cititul la mine nu se poate, mi se face rau instant daca nu ma uit pe geam in fatza ).
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Ana71 spune:
Buna,
Am inceput si noi scoala si, deocamdata, pare foarte incantata. Niciun comentariu ca se trezeste devreme, ba chiar se trezeste fericita. Sper s-o tina.
Ii place mult de doamna si de noii colegi. I-a asezat in banci fetite cu baieti, dupa inaltime.
Aseara la sedinta ne-a dat caietele speciale, la romana, mate si cunoasterea mediului pentru ambele semestre si o culegere de mate, care nu trebuie luata la scoala decat atunci cand le va spune. Am primit si lista cu rechizite, ne-a spus doamna si de niste concursuri scolare. Vor avea profesori diferiti la sport, engleza si religie. In zilele cu sport trebuie sa vina in trening si cu tricou alb si tricou de schimb.
Astazi le-a spus doamna sa vina cu jucaria preferata la scoala. Probabil ca vor discuta despre ea. Erau tare dragalasi azi dimineata, care mai de care isi aratau colegilor jucaria.
Parca nu-mi vine sa cred ca am inceput deja!!!!
Mult succes tuturor scolareilor si scolaritelor!!!
gabitza2005 spune:
Prima zi de scoala a fost bine, copilul a placut-o pe doamna si seara mi-a zis ca este incantat ca a inceput scoala. Ieri era bucuros ca i-a anuntat doamna ca in zilele de vineri pot merge la scoala cu jucarii.
Un start bun pana astazi cand a fost dezastru pe toata linia: la certat doamna ca nu a facut cum trebuie ce le-a dat ea de facut (copilul a zis ca nu a inteles), scoala nu e frumoasa si uraste temele. DA, ati auzit(citit) bine, de astazi avem teme.
Ma duc sa fac tema -vroiam sa-l las singur dar nu stie ce are de facut asa ca trebuie sa stau pe langa el.
andre_ea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Laura25 La ei inca e un fel de vacanta, cu cateva ore de activitati care le plac si nu ii streseaza, nu ii obosesc. |
Foarte frumos. Imi aduc aminte ca si despre gradinita numai lucruri frumoase povesteai.
Cat despre programul nostru, inca suntem in perioada de adaptare. Pana acum am mers acasa cu un autobuz, dar e trafic-ul cam naspa si cred ca vom lua metroul de acum incolo. Mergem mai mult pe jos, dar cred ca e mai rapid.
Si cand ne vom obisnui vine tati cu masina :).
MIRCLAU spune:
buna ziua
si eu dupa servici,acu' fug sa iau copii de la after si de la gradi,sa vedem ce au facut,azi-dimineata baiatul meu i-a zis lui taica-su daca se poate sa mai faca si el o pauza la after ca s-a plictisit si il intreba cand avem vacanta..e inca mic puiul meu....abia astept sa vad ce zice d-na azi cand ajung la after
Laura ca sa fie la o scoala mai buna,trebuie sa te sacrifici cumva..si vorba ta timpul poate fi valorificat
revin cu impresii noi,fug sa ridic copii
Albinutzza spune:
Am inceput si noi, cu emotii, cu lacrimi (recunosc) cu aglomeratie, cu discursuri interminabile si care nici nu se auzeau, cu o sedinta de 3 ore, dar ne place si cred ca asta e cel mai important.
E fff incantat de scoala, a zis ca lectile il relaxeaza si ii place f tare.
Am vazut poze frumoase de scolari minunanti, pe unii ii stiu din prima zi de viata si uite cum trec anii:((
Dianami spune:
Buna dimineata!
Am trecut si noi cu bine peste primele zile de scoala, prima a fost taaare emotionanta, nu stiu cand a crescut fetita mea atat .
Ea este extrem de incantata, n-au avut teme pana acum asa ca si-a bibilit zilnic ghiozdanul, si-a reorganizat de nu stiu cate ori penarul, s-a uitat prin manuale.
La noi e complicat cu organizarea, zilele astea a avut sotul un examen f important si m-am ocupat singura de dus-adus de la gradi si scoala, sunt apropiate una de alta dar pana acasa mergem cu autobuzul, o adevarata aventura cu toti 4 .
De azi i-a dus el dimineata, cu masina.
In clasa sunt 23 de copilasi, ieri am avut prima sedinta. Avem fondul clasei 50 lei (pt. consumabile de tot felul), 79 lei au costat caietele auxiliare si mai dam cate 100 lei pt. un videoproiector si ecran.
Am aflat ca vom avea si uniforma, imi pare rau ca nu i-am spus doamnei ca am putea cumpara din afara uniforme (sarafanul ne va costa 85 lei, eu i-am luat Iuliei cu 4 lire si mi se pare bun calitativ si usor de intretinut).
Vor face sport martea si vinerea, doar vineri vor putea merge in trening, iar in sala de sport vor avea incaltaminte de schimb. Profesoara a fost capitan al echipei nationale de baschet, e f inalta si impunatoare, piticilor de clasa I cred ca le va fi putin teama .
Optional vom face religie si engleza.
Sper sa fie totul bine, sa invete cu drag si sa aiba acelasi entuziasm ca acum.
Andre_ea, Laura, Albinutzza, va pup, ma bucur sa ne reintalnim aici (desi e semn ca imbatranim ).