Anul scolar incepe pe 17 septembrie

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui roli25

Concluzia e ca fiecare director de gradinita/cresa face cum il taie capul, din moment ce unii au anuntat ca ei deschid pe 17.
La gradinita noastra (DE STAT) copiii sunt deja la treaba.
Cum e asta...dam o lege si fiecare face cum vrea.
Aici e anomalia, cum unele unitati sunt deschise si altele inchise? Legea e doar pt unii?
Poate n-ar strica niste reclamatii pe la inspectorat.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Gradinita noastra, de stat, a inceput azi.
Nu vreau sa pun paie-pe-foc, dar la gradi a noastra ne-au cerut analize si ptr parinti. Exudat si copro. Cica au o circulara de la Dir.Sanatate. dar eu stiu 2gradi in orad care nu au cerut asta parintilor. Ce sa fac? Reclamatie la inspectorat, aiurea, am facut analizele.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Chiar ar fi prea de tot sa desfiinteze saptamana altfel. Stupid mi se pare sa spuna ca au amanat scoala la solicitarea parintilor si sa in mod traditional scoala incepe pe 15. Da, tot "traditional", "pe vremea noastra" cum am mai auzit, venea Mos Gerila si sarbatoream 23 august.

Nu este admisibil sa dai peste cap toate planurile facute acum jumatate de an (ca da, si la noi concediile sunt planificate de mult) si sa anunti senincu o saptamana inainte de termenul stabilit initial, ca faci un bine parintilor. Si ce mare branza or sa faca ei intr-o saptamana? Scolile vor fi la fel de nepregatite.

Sincer, imi e teama de ce mai pregateste Abramburica invatamantului romanesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Si pentru ca eram dator cu un raspuns, vin si cu el.

Toate unitatile de invatamant prescolar (gradinite/crese) din sistemul bugetar au program de functionare normal asa cum este prevazut pentru cele cu program scurt respectiv pentru cele cu program prelungit pe toata perioada lunii septembrie.
Pentru unitatile bugetare de invatamant prescolar, programul educational aferent fiecarei grupe de invatamant se va deschide si se va aplica in conformitate cu programele prescolare aferente acestora incepand cu data de 17 septembrie.

Pe scurt copiii pot sa mearga normal la crese sau gradinite si in acest moment.

Nu mai fac nici un comentariu pe aceasta tema.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Eu nu stiu de unde ai aceste informatii, insa nu concorda cu realitatea, cel putin nu cu realitatea mea.
ACUM am sunat la gradinita de stat la care am inscrisa fetita, mi s-a spus ca, asa cum scrie si pe site-ul ministerului (accentuat asta cu scrisul pe site, adica, te rugam casca ochii acolo si nu ne mai deranja), prescolarii au acelasi program cu scolarii din cursul primar. Astazi au fost anuntati oficial ca anul scolar 2012 - 2013 incepe pe pe data de 17 septembrie, prin urmare si gradinitele de stat la fel.
Am spus si ca am auzit de la alte mamici ca alte gradinite incep totusi mai devreme. Raspunsul a fost: doamna, acesta este programul dat de minister pe care noi suntem obligati sa il respectam. Probabil ca dvs. ati auzit de gradinite particulare. Acelea isi fac propriul program. Noi facem ceea ce ni se spune de la minister.

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui aschiutza

Mda, multzumesc de ironie Marius. Am uitat ca romanii isi permit cu totii bone sau cu totii au bunici care nu mai lucreaza.

------------------
Still looking for pieces of heaven...

Tocmai am furnizat un raspuns mai sus. Toate gradinitele si/sau cresele au program de functionare normal si in aceasta clipa, sunt deschise copiii sunt primiti singura diferenta este ca cei care sunt in grupe de gradinita mici/mijlocii/mari .. dupa caz incep programul educational (acele lectii) doar incepand cu data de 17 septembrie nu cu 10 septembrie.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

repet si eu, am sunat acum
gradinita este inchisa punct
cadrele didactice sunt in gradinita, au sedinte, pregatiri, treaba lor ce fac, dar copiii nu sunt admisi inauntru cu sau fara program educational decat de pe data de 17 septembrie

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D

Citat:

Toate gradinitele si/sau cresele au program de functionare normal si in aceasta clipa, sunt deschise, copiii sunt primiti

Te invit la noi la gradi unde "copiii" sunt primiti in aceasta clipa eventual sa zugraveasca .
Azi e prima zi cand educatoarele ( unele inca sunt in concediu) au venit in incinta si asta doar deoarece era sedinta sa hotarasca prelungirea inchiderii gradinitei pana pe 17.

Edit: nici macar nu este afisata componenta grupelor, nu se stiu la ce educatoare vor fi copiii, au cam 5 posturi ce nu sunt inca ocupate asa incat aceasta saptamana in plus le-a "picat din cer".

la fel si la noi, nici componenta grupelor nu o stiu, nici ce educatoare la ce grupe, nimic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui dana vio

Citat:
citat din mesajul lui roli25

Concluzia e ca fiecare director de gradinita/cresa face cum il taie capul, din moment ce unii au anuntat ca ei deschid pe 17.
La gradinita noastra (DE STAT) copiii sunt deja la treaba.
Cum e asta...dam o lege si fiecare face cum vrea.
Aici e anomalia, cum unele unitati sunt deschise si altele inchise? Legea e doar pt unii?
Poate n-ar strica niste reclamatii pe la inspectorat.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Gradinita noastra, de stat, a inceput azi.
Nu vreau sa pun paie-pe-foc, dar la gradi a noastra ne-au cerut analize si ptr parinti. Exudat si copro. Cica au o circulara de la Dir.Sanatate. dar eu stiu 2gradi in orad care nu au cerut asta parintilor. Ce sa fac? Reclamatie la inspectorat, aiurea, am facut analizele.

Alexandra Maria
14.12.2007

Auuu..stai asa ca acum mi-a picat fisa...analizele sunt pt parinti sau pt copii???? Eu am vb azi cu educatoarea s-o anunt ca venim pe 17 si zice: sa nu uitati de analize"
Eu: "ce analize?"
Ea: "pai v-am spus la sf anului"
Eu; "imi cer scuze, am uitat"
Ea: exudat, coprocultura si parazitologic"
Eu: "am inteles, multumesc"
Dar acum imi dau seama ca nu am inteles nimic? Eu credem ca tb sa-i fac copilului analizele....
Va rog ajutor, cine ma lumineaza, ca mi-e cam rusine s-o mai sun odata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

carmencat suntem oare la aceiasi gradinita ?!

roli la noi le-au cerut analizele acestea copiilor.Pentru noi parintii: nimic.

Pentru parinti ( la alte gradi) am auzit de radiografie la plamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

La noi gradinitele de stat incep pe 17 iar analizele :exudat faringian si nazal,coprocultura si coproparazitologic (doar copiilor)cu acestea trebuie mers la dr de familie de unde se ia avizul epidemiologic+vaccinarile.In schimb la cumnata mea la Br nu se cer analize ci doar o hartie de la dr cu avizul epidemiologic +vaccinarile pe care sa scrie apt pt colectivitate.

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!

Iulia va creste mare!
Doamne ajuta si lumineaza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaMi spune:

Cred ca tine de fiecare director de gradinita, la gradinita unde va merge fetita mea s-au stabilit grupele, aducatoarele si vor incepe de luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Total of topic:

Nu stiu cine i-a dat avertisment lui carmencat,insa e o perceptzie defectuoasa a mesajului pentru care si-a luat avertisment,efectiv nu se refera la Marius,ci la educatoarele de la gradinitza unde a sunat.

Ele au spus indirect citeste pe site ,casca ochii acolo si nu ne mai deranja.

Scuze de of topic!

Dana

Mergi la inceput