Anul scolar incepe pe 17 septembrie

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

exact asta am vrut sa spun, exact asta au dat de inteles cele de la gradinita sa ma uit mai bine pe site si sa nu le mai deranjez

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

pentru moderatorul care a indreptat...nedreptatea!

Dana

Mergi la inceput

multumesc si eu
imi pare rau ca s-a inteles altceva decat am spus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Asa cum bine s-a spus pana acum, este pana la urma si o chestiune de principiu. Nu este normal ca anumite lucruri sa nu fie stabilite si cunoscute cu un interval rezonabil de timp inainte. Chiar daca nu ne-am confruntat inca direct cu astfel de probleme iar schimbarea datei de incepere a anului scolar nu ne afecteaza direct, ii inteleg pe parintii care sunt ingrijorati de multitudinea de schimbari produse in ultimul timp, sau care sunt pusi in ipostaza dificila de a nu avea cu cine sa lase copilul, atunci cand se se intampla lucruri de genul asta.

Mi se pare lipsit de respect modul in care au comunicat decizia asta: cu cateva zile inainte ca evenimentul sa aiba loc, sub forma unui schimb (aparent nevinovat) de replici intr-o sedinta de Guvern, fara nici un argument clar care sa justifie 100% ceea ce se intampla. Ba ca au fost solicitari din partea parintilor, ba ca mai e cate ceva de facut astfel incat scolile sa fie pregatite... Se stie de cateva luni bune de toate problemele cu care se confrunta scolile in a gasi si amenaja un spatiu suplimentar, in a recruta cadre didactice care sa predea la clasele pregatitoare samd. Pt ca toate celelalte operatiuni (varuit, zugravit, etc) ar fi trebuit sa faca parte dintr-o rutina care se desfasoara an de an, planificata din timp.

Ma indoiesc ca vor putea "repara" intr-o saptamana tot ceea ce trebuia facut pana acum. Sunt multe lacune, mai ales pe partea de personal. Circulau prin presa, la sfarsitul lunii august, stiri / discutii cu oficiali din minister care sustineau ca in Bucuresti reusesc sa acopere putin peste 50% din necesarul de cadre didactice pt clasa pregatitoare. Si ca incerca sa atraga profesori si invatatori pensionar, studenti in ultimul an, etc. Cu siguranta nu este ceva ce se poate face de pe o zi pe alta.

Nimic din ceea ce se intampla nu ma convinge ca exista plan integrat prin care sa aduca invatamantul pe linia de plutire, tot ceea ce fac par mai degraba initiative haotice care ii vor afecta, intr-o forma sau alta, pe copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Citat:
citat din mesajul lui roli25

Citat:
citat din mesajul lui dana vio

Citat:

Concluzia e ca fiecare director de gradinita/cresa face cum il taie capul, din moment ce unii au anuntat ca ei deschid pe 17.
La gradinita noastra (DE STAT) copiii sunt deja la treaba.
Cum e asta...dam o lege si fiecare face cum vrea.
Aici e anomalia, cum unele unitati sunt deschise si altele inchise? Legea e doar pt unii?
Poate n-ar strica niste reclamatii pe la inspectorat.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Gradinita noastra, de stat, a inceput azi.
Nu vreau sa pun paie-pe-foc, dar la gradi a noastra ne-au cerut analize si ptr parinti. Exudat si copro. Cica au o circulara de la Dir.Sanatate. dar eu stiu 2gradi in orad care nu au cerut asta parintilor. Ce sa fac? Reclamatie la inspectorat, aiurea, am facut analizele.

Alexandra Maria
14.12.2007

Auuu..stai asa ca acum mi-a picat fisa...analizele sunt pt parinti sau pt copii???? Eu am vb azi cu educatoarea s-o anunt ca venim pe 17 si zice: sa nu uitati de analize"
Eu: "ce analize?"
Ea: "pai v-am spus la sf anului"
Eu; "imi cer scuze, am uitat"
Ea: exudat, coprocultura si parazitologic"
Eu: "am inteles, multumesc"
Dar acum imi dau seama ca nu am inteles nimic? Eu credem ca tb sa-i fac copilului analizele....
Va rog ajutor, cine ma lumineaza, ca mi-e cam rusine s-o mai sun odata

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

La noi si ptr copii si ptr parinti. In teorie, ar trebui doar ptr copii.
Edit. Eu zic sa n-o suni sa-ntrebi. Cine stie ce idei le mai vin. Fa analizele doar ptr copil.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Fetelor, adevarul este ca unoeri o saptamana petrecuta cu parintii este mai educativa decat o saptamana de scoala.
Lasati copiii sa se bucure de zilele extra de vacanta, mai ales ca e toamna si nu mai este canicula aia obositoare!

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui dana vio

Citat:

Concluzia e ca fiecare director de gradinita/cresa face cum il taie capul, din moment ce unii au anuntat ca ei deschid pe 17.
La gradinita noastra (DE STAT) copiii sunt deja la treaba.
Cum e asta...dam o lege si fiecare face cum vrea.
Aici e anomalia, cum unele unitati sunt deschise si altele inchise? Legea e doar pt unii?
Poate n-ar strica niste reclamatii pe la inspectorat.

Gradinita noastra, de stat, a inceput azi.
Nu vreau sa pun paie-pe-foc, dar la gradi a noastra ne-au cerut analize si ptr parinti. Exudat si copro. Cica au o circulara de la Dir.Sanatate. dar eu stiu 2gradi in orad care nu au cerut asta parintilor. Ce sa fac? Reclamatie la inspectorat, aiurea, am facut analizele.

Alexandra Maria
14.12.2007

Auuu..stai asa ca acum mi-a picat fisa...analizele sunt pt parinti sau pt copii???? Eu am vb azi cu educatoarea s-o anunt ca venim pe 17 si zice: sa nu uitati de analize"
Eu: "ce analize?"
Ea: "pai v-am spus la sf anului"
Eu; "imi cer scuze, am uitat"
Ea: exudat, coprocultura si parazitologic"
Eu: "am inteles, multumesc"
Dar acum imi dau seama ca nu am inteles nimic? Eu credem ca tb sa-i fac copilului analizele....
Va rog ajutor, cine ma lumineaza, ca mi-e cam rusine s-o mai sun odata

cred ca mai bine o suni
am mai sunat si eu o data pentru analize
mi s-a spus asa, aduceti avizul epidemiologic pentru intrarea in colectivitate
eu: pai si analize? nimi, nimic?? exudat, coproparazitologic, nimic? nu trebuie??
ea: aaaaaaa, veniti cu avizul ala si va spune asistenta atunci ce sa aduceti
eu: pai si lasati copilul sa intre fara analizele alea numai cu avizul??
ea: aaaaaa cred ca da... stiti, la noi s-a schimbat directoarea acuma si nu mai stim exact ce si cum, abia saptamana asta avem sedinte si se stabilesc detaliile

eu ce fac? fac analize, nu fac analize? daca o duc numai cu avizul si imi zice pas, ia-o inapoi ca nu ai analize? ce fac cu ea? o mai tin o saptamana pana ies analizele unde? prin urmare, ca trebuie, ca nu trebuie, ca sa ma asigur, o sa mai sun peste doua zile, ma duc si personal peste 3 zile si ii pun sa imi dea hartie scrisa cu ce trebuie la intrarea copilului in colectivitate, nah! ca m-am saturat!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D

carmencat suntem oare la aceiasi gradinita ?!

roli la noi le-au cerut analizele acestea copiilor.Pentru noi parintii: nimic.

Pentru parinti ( la alte gradi) am auzit de radiografie la plamani

nu vreau radiografie la plamani, nu vreau!
nu mai vreau nimic in momentul asta
ma gandesc din ce in ce mai serios daca o fi tarziu sa emigram...
oriunde, nu cred ca am pretentii mari... o tara care sa nu schimbe legile mai des decat sosetele... atat... o fi mult?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Astazi s-a deschis si gradinita Dariei. NU pentru a supraveghea copiii, ci pentru a face inscrieri, cica mai sunt locuri disponibile. Asa aparea anuntul pe usa - din 3 septembrie, se fac inscrieri.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Astazi s-a deschis si gradinita Dariei. NU pentru a supraveghea copiii, ci pentru a face inscrieri, cica mai sunt locuri disponibile. Asa aparea anuntul pe usa - din 3 septembrie, se fac inscrieri.

Din putin se face mult - ajutor umanitar!

Lucrusoare de vanzare...

In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere.

m-a umflat un ras... intelectual, cum zice o colega, a se citi nervos
iata ca varianta asta nu era si, cu adevarat, nu putea lipsi!

Mergi la inceput