Copii cu ticuri / Copii cu Sindromul Tourete
Raspunsuri - Pagina 5
Bogdan-Marin spune:
Multumesc Michelle pentru linkuri. Foarte utile de urmat.
Am fost plecat o saptamana cu familia si nu am mai raspuns la topic.
In primul rand baietelul meu nu mai tipa.
Dupa ce a tipat aproape o luna zilnic cateodata si de zece ori pe minut tipatul a disparut instantaneu printr-o intamplare incredibila pentru necredinciosi.
Multumesc lui Dumnezeu si Sf. Grigorie Decapolitul de la Manastirea Bistrita. A trecut de patru ori pe sub moastele Sfantului si s-a rugat.
La iesirea din biserica tipatul s-a transformat in sughit. De atunci nu mai tipa. Acum mai da din cap intr-o parte dar este pe drumul cel bun. Avem din nou liniste in casa.
Deasemeni am schimbat si medicatia cu alta care regleaza dopamina.
O saptamanaa a mancat sanatos de la manastire si doar de cateva ori a avut o inghetata.
O sa-i cautam si un psihoterapeut bun pentru ai creste echilibrul si increderea in sine.
Multumesc celor care ne-au sustinut si incurajat.
dana vio spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Bogdan-Marin Multumesc Michelle pentru linkuri. Foarte utile de urmat. Am fost plecat o saptamana cu familia si nu am mai raspuns la topic. In primul rand baietelul meu nu mai tipa. Dupa ce a tipat aproape o luna zilnic cateodata si de zece ori pe minut tipatul a disparut instantaneu printr-o intamplare incredibila pentru necredinciosi. Multumesc lui Dumnezeu si Sf. Grigorie Decapolitul de la Manastirea Bistrita. A trecut de patru ori pe sub moastele Sfantului si s-a rugat. La iesirea din biserica tipatul s-a transformat in sughit. De atunci nu mai tipa. Acum mai da din cap intr-o parte dar este pe drumul cel bun. Avem din nou liniste in casa. Deasemeni am schimbat si medicatia cu alta care regleaza dopamina. O saptamanaa a mancat sanatos de la manastire si doar de cateva ori a avut o inghetata. O sa-i cautam si un psihoterapeut bun pentru ai creste echilibrul si increderea in sine. Multumesc celor care ne-au sustinut si incurajat. |
Alexandra Maria
14.12.2007
olympia spune:
Ma bucur din suflet ca baietelul e mai bine! M-am tot gandit la voi in perioada asta. La suma de factori pe care i-ai amintit ca au contribuit la imbunatatire (puterea credintei, pacea din sanul manastirii, alimentatia sanatoasa, schmbarea medicatiei)si fara a face vreo ierarhie a importantei unuia sau altuia, eu as mai sublinia unul: ati fost acolo toata familia in primul rand pentru el, preocupati foarte tare de el si eu cred ca el a simtit toata aceasta energie buna adunata ca un suport pentru a se elibera de tensiune.
Bogdan-Marin spune:
La medicatie am renuntat. Dupa ce am vazut ce reactii adverse pot da neurolepticile (vezi linkul http://www.youtube.com/watch?v=wnI2WbbzC5s) prefer un baiat cu ticuri decat un baiat schilodit. O sa cautam alte metode de tratare a ticurilor.
Cu ajutorul lui Dumnezeu poate vom reusi sa scapam de ele.
michelle-usa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Bogdan-Marin La medicatie am renuntat. Dupa ce am vazut ce reactii adverse pot da neurolepticile (vezi linkul http://www.youtube.com/watch?v=wnI2WbbzC5s) prefer un baiat cu ticuri decat un baiat schilodit. O sa cautam alte metode de tratare a ticurilor. Cu ajutorul lui Dumnezeu poate vom reusi sa scapam de ele. |
a revenit ticul?
michelle
Bogdan-Marin spune:
Michelle ticul ingrozitor nu a revenit. Asa cum am mai spus a disparut brusc dupa ce am iesit din biserica de la Manastirea Bistrita. Probabil multi nu cred in minuni. Eu acum cred in puterea lui Dumnezeu. Acum mai are un tic motoriu in sensul ca da din cap intr-o parte. Dar asta este nimic in comparatie cum era inainte. Asa cum ai spus mai inainte cred ca si alimentatia are un rol deteriminant in aceasta boala. Incercam sa-l tinem departe de tot ce contine MSG, indulcitori sau coloranti artificiali. Cu obsesie, cere toate aceste produse in fiecare zi cu insistenta. I-au dat o dependenta puternica.
Altfel este un baiat inteligent si poate prea avansat pentru varsta lui in gandire. Este vesel si increzator.
Si am sa-ti povestesc o intamplare de acum doua zile. Stateam pe o banca afara si priveam la un pisicut care dadea in cap si isi lingea blana. Baietelul meu zice cu o deplina seninatate :
" Uite la asta cum da din cap ca mine "
Iti dai seama ca odata cu el am ras si noi dar cu oarecare retinere.
Dar am tras concluzia el priveste cu optimism ceea ce i se intampla si ca va trece peste acest episod din viata.
Pentru moment am observat ca in urma intreruperi medicatiei cu neoroliptice nu mai are miscri si torsionari involuntare are membrelor.
Asa cum am mai spus, decat un fiu ca o leguma si paralizat motoriu mai bine unu cu ticuri care este activ si pefect lucid.
Orice alte experiente traite, idei sau schimburi de opinii sunt binevenite pentru binele copiilor nostri.
Chuny spune:
Va urez un an scolar minunat cu cāt mai putine ticuri sau chiar deloc! Si da, daca el poate avea umor pe subiectul asta, īnseamna ca e un copil genial.
michelle-usa spune:
aici stiu ca doctorii recomanda parintilor sa tina un jurnal zilnic in care sa scrie absolut tot ce-i dau sa manince, eventual si firma si simptomele copilului din ziua respectiva.
si inca ceva interesant a fost sa aflu de la o mamica cand baietelul ei a fost bolnav ca nu-l mai intreba cum se simte...ii facuse si lui un jurnal in care punea stickere sau desena cum se simtea in ziua respectiva.
uneori punea o fatza zimbitoare, uneori una mai trista...dar ii era mai bine asa decat sa tot spuna parintilor.
Totul sta in mainile lui Dumnezeu,si sa nu te indoiesti niciodata de miracole, au existat si exista.
Are nevoie de o familie care sa gindeasca pozitiv, care sa rida din toata inima si sa-l ajute dar mai ales sa se roage pentru el Domnului.
Daca vrei eu il pot pune pe listele de rugaciune de la bisericile din zona mea. Te rog sa-mi spui numele lui (fara nume de familie)
daca mai aflu ceva iti spun.
Domnul sa fie cu voi
michelle