Bv Adina! Hai Adriana77, Mari, Stella, Ramona!

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns stella87 spune:

Buna dimi, dragi burtici!

Se pare ca burtica mea a devenit un veritabil pietroi... Cred ca bebe se propteste cumva cu fundul in ficatul meu si asta imi da asa o senzatie naspa in tot stomacul, parca ma arde, ma strange si nu pot respira, iar pe partea dreapta ma doare. Cine stie, poate bebe e deja prea mare pt burtica mea

Vero, Lulutza, Andreea, Anda, Mihaela (sper ca n-am uitat pe nimeni), imi pare rau ca aveti asa probleme cu somnul, ma mai lovesc si pe mine gandurile in toiul noptii, uneori mi-e greu sa adorm dupa ce ma intorc de la baie. Cred ca da, acum pe ultima suta de metri e cel mai greu, cum zice si Kytanutz.

Norma, cam asa am si eu programul de somn si cam cu aceleasi probleme... abia la 10 fac si eu ochi pt ca dupa vizita la baie de la 2 noaptea ma cam apuca gandurile.

Olivia, ma bucur mult ca bebelina ta a crescut cum trebuie si ati trecut cu bine peste toate aceste saptamani, iar acum sunteti amandoua gata de marea intalnire

Roxana, bine ai venit in Doctorita aia nu stiu de unde a scos limita de 10 kg. Cred ca habar n-are ca fiecare gravida tre sa nu intreaca un anumit nr de kilograme luate in sarcina in functie de indicele ei de masa corporala. Eu am fost la categoria sub medie, avand doar 45 kg la 1.60 si am pus 20 de kg deja, inca mai pun... Asa ca nu-i o regula generala asta cu 10 kg Oricum, n-ar trebui sa te necajeasca, eu cred ca fiecare gravida pune atat cat ii trebuie in sarcina, fiecare organism e unic

Lulutza, daca colul e deschis un cm, e dilatatie Sper sa nu te induc in eroare sau sa te sperii... E de bine oricum, esti la termen, deci n-ai de ce sa-ti faci griji

Oana, e super, super blogul, l-am salvat la linkuri utile si-l voi "frunzari"

Moro, te asteptam cu noutati

fericita 38+ cu

Intimitate de cuplu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MoRo_K spune:

Neata!PaulaFrida mai e valabil si azi milkshake-ul :D ?mi-ai tot facut pofta...
Stella aici sunt...am zis ca azi ma bag la scris :)
Intalnirea La Leche League a avut ca tema principala intarcatul...daaa...stiu pe dos am inceput :)) dar nu-i bai ca s-au discutat multe subiecte si cred ca din experientele mamicilor care vbeau am avut de prins cate ceva...au fost vreo 25-30 mamici cu picii la cineva acasa...deci ce-a fost acolo...si eu eram singura la prima sarcina :)...mai erau alte 2 mamici insarcinate care aveau deja cate un copilas acasa si inca alaptau ca si Elfica in sarcina si asa cum spunea si ea ni s-a spus ca e ok dc iti doresti sa continui cat esti insarcinata o poti face depinde de tine,de cum te simti tu si de cum merge sarcina pt ca dc e sarcina cu probleme ti se poate cere de catre medic sa intrerupi abrupt alaptarea...dar astea sunt doar cazuri..
Sincera sa fiu la inceput m-a cam speriat ce spuneau mamicile pt ca erau obosite,voiau somn fara intreruperi,voiau vacanta,voiau sa poata dormi cu sotul,voiau sa poata iesi din casa ca inainte...majoritatea aveau copii de peste un an pana la 3 si inca alaptau...dar exista solutii pt tot...eu asta am inteles...ca e nevoie de organizare,a modului in care inveti bb unde il obisnuiesti sa doarma(asta apropo de dormitul cu sotul) cu tine in pat,pat alipit multe dintre mamici recunosteau ca din comoditate s-a ajuns sa doarma copii cu mama si sotul pe canapea deci depinde de tine si de sot....;apoi la partea cu plecatul mai mult timp de acasa fie la munca fie la o plimbare fie in vacanta cateva zile ni s-a explicat despre banca de lapte...adica laptele matern rezista 9 zile la frigider si 6 luni in congelator...deci muls bagat la frig in sticlute de 50 ml(mulgi 15 ml bagi la frig peste cateva ore mulgi alti 30 bagi la frig in alta sticluta nu rece peste cald doar cand ajung in frigider la aceeasi temp se pot cumula intr-o sticluta...si la congelator fiecare sticluta cu data lipita pe ea)si i se va da lui bb cu seringa sau lingurita de catre cineva in care ai incredere si e obinuit copilul cu el....eu zic ca e interesant de stiut na...cand s-or mai mari bbii.
Mai spunea ca un bb pana intr-un an n-o sa fie el care sa-ti ceara sa-l intarci....deci ideal ar fi sa reusim un anisor sa-i alaptam..dc putem..
Lalu eu am intrebat pt prietena mea din Ro care are bb mai mic de o luna si are ceva probleme eu zic ca sunt pct comune si de asta vreau sa scriu si aici:Prietena mea are teama ca laptele ei e insuficient si nu stie dc e bun calitativ si cantitativ...cantareste bb inainte de masa si dp si dif e de 100 gr si copilul plange dp alaptat si ea ii da si Lp supliment cand plange...nu la fiecare alaptat,i se pare ca nu va lua cele 700 gr pana sa faca o luna desi fetita ia in greutate.Ce mi s-a spus:
1.Curbele de crestere ale copiilor alaptati la san sunt diferite de cele ale celor alaptati cu LP atat greutate cat si inaltime(mi-a zis ca poate sa-mi trimita sau sa caut pe net org amer.de pediatrie)
2.Copilul dc ii dai Lp incepi si pierzi jocul...pt ca ametesti bb cu 2 tipuri de lapte,pt ca ii e mult mai usor sa bea din biberon...chiar si suzeta e un mod de intarcare..
3.In prima luna chiar primele 2-3 luni pana se realizeaza un program pana se obisnuieste bb cu noua viata si tu la fel programul e haotic si bb poate plange din multe motive nu neaparat foame adica poate vrea pur si simplu sa-l tii la san sa-l muti de la unul la altul poate asa se linistete si se simte in siguranta simtind sanul ca pe suzeta in gura se poate sa stea agatat de tine cu orele dc asta il linisteste dc tu ii dai LP el o sa-l bea dar nu inseamna ca avea neaparata nevoie ...asa cum zicea si Elfica e cerere-oferta ...produci cat are nevoie si dc cere mai des vei produce mai mult/des si mereu in fct de varsta laptele are compozitia de care are nevoie bb.
Am intrebat si de alifii ceaiuri mi s-a spus ca nu-i nevoie...ei...acum aici cred ca tine de fiecare pt ca ceaiurile de la Plafar sigur rau nu fac...
Iarasi ce am vazut din celelalte povesti auzite e ca dc vrei poti (adidas torson mai tineti minte reclama :))) ?)sunt mamici la care totul a venit f firesc natural fara nici un fel de probleme si altele care s-au luptat chiar si luni de zile pana sa reuseasca sa intre intr-un ritm din cauza problemelor mamicilor sau a bbilor.
O sa mai merg la una-doua intalniri dc mai apuc...sper sa mai apuc si sa fie pe tema inceputului alaptarii care-i stringenta acum :)
Acum atat imi aduc aminte....

34

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MoRo_K spune:

Ohooo placinta moldoveneasca am fost si mai am :D
Lulutza ma bucur mult ca s-a intors printesa si ca nasti natural...probabil am pierdut cand ai spus ca s-a intors...si eu ma gandesc ca sunt bemotii constiente sau nu..si de-asta e mai greu cu somnul...Voiam de mult sa-ti scriu...mi-aduc aminte ca spuneai ca dp 12 ani ...dp cununia religioasa s-a intamplat minunea sa ramai insarcinata cu mandra ta si ca o s-o cheme Teodora...cred ca nu se putea sa fie un nume mai potrivit...inseamna "dar de la D-zeu"(Theos=D-zeu si dworo=dar)
Mirabelac si Lalu multumim mult pt povestile nasterilor!
Oana multam pt site-ul de alaptat!si sa dea Domnul sa treci cu bine peste toate reprizele de tratamente si peste operatie si sa se incheie pt totdewauna capitolul acesta dificil si sa te bucuri de familia ta mumoasa

Eu sunt ok...dimineata am program de la 11.30 la 1 am tensiunea picata mi se infunda urechile si am stare asa de lesin...mi-e bine intinsa...cu hemoroizii sunt mai bine...asa cum imi zicea doc ..."eii de la sarcina...pana nasti o sa-i ai" :) ,aciditate si eu inca am si cand nu mai pot iau malox...de trezit ma trezesc noaptea din 2 in 2 ore si oricum pana adorm uhuu...si ma trezesc dimi pe la 9.3-10...sper macar sa ma ajute cand vine bb ca na e deja programul se trezit format :))) cam atatica cred :D puuup mandrele si asteptam vestile bune de la fetele care nasc azi!!!

34

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

Aici www.facebook.com/media/set/?set=a.2367786052102.63550.1773983593&type=3" target="_blank">poze cu Calin si un www.facebook.com/photo.php?v=2367792092253" target="_blank"> filmulez dein a doua zi de viata.

*****************************************Mirabela, mamik de DAVID STEFAN (21.09.2006)
si CALIN ADRIAN (25.08.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Eu de regula dorm bine, ca ma culc tarzior, dupa 12 noaptea si pana in 1 si dorm pana dimineata pe la 8.30, cand ma trezeste Iulia. Am niste drumuri la toaleta pentru pishu si atat, adorm instantaneu. Ieri insa m-am certat cu sotul pe tema parintilor si m-a afectat atat de tare (asa patesc mereu, pun la suflet orice discutie), ca m-am culcat la 1, am dormit pana la 4 si apoi ganduri peste ganduri. El a plecat devreme la serviciu, putin inainte de ora 6 si vazand ca tot nu adorm, m-am dus in sufragerie si am calcat, am strans rufele puse la uscat si apoi mi-a dat strigare Iulia, care a depistat ca lipsesc de langa ea si m-am cuibarit langa ea. Am adormit si m-a trezit tot ea la 9.30, deci m-am mai refacut putin, dar tot obosita ma simt, pe langa ca sunt suparata si nici nu am vorbit cu el de la cearta incoace. A incercat sa converseze cu mine si pentru ca insista desi vedea ca eu nu raspund, i-am spus ca nu vreau sa discut cu el si sa ma lase in pace si sa imi respecte tacerea. Cat ne-o tine asa, nu stiu. Eu vreau sa clarificam problemele discutate, el vroia sa incheiem discutia si mi-a spus pe ton ridicat sa tac din gura. Am tacut, m-am conformat, acum sa astepte el sa vorbesc! Ce, daca avem o discutie in contradictoriu, nu putem prezenta fiecare argumentele civilizat? Ma gandesc sa ii scriu tot ce am pe suflet, dar mi se pare ca numai timp de asa ceva nu am... Of, si el e intr-o perioada foarte aglomerata la serviciu si tensionata totodata, se culca tarziu, se scoala devreme de tot (culcat la 12, trezit la 5.30) si normal ca e obosit si reactioneaza aiurea, dar nici eu nu merit sa se poarte urat cu mine. Cand ma lauda ca de unde mai pot, ca el innebunea de multa vreme in ritmul meu, cand se poarta ca aseara. Si de la ce prostie, ca macar daca era ceva important... Se plangea ca fata de la alte persoane noi nu avem cu cine sa lasam copiii si ca ai mei nu vor sa stea cu Iulia, asa cum pretind eu. (nu vorbea de ai lui, ca nu sunt in Bucuresti si ne vad rar). Ideea e ca noi nu am lasat-o pe Iulia fara noi decat o data si asta pentru a merge noi la un film. Dar niciodata nu i-am cerut mamei sa mai stea cu fata si ea sa ne fi refuzat! Iar el spune ca nu trebuie sa ii cerem noi, ca atunci cand vine ea la noi ar trebui sa spuna ea sa plecam noi unde vrem, ca sta ea cu Iulia. Si intr-adevar, ea sta cu Iulia, se joaca impreuna, ii da de mancare, si de drag, dar si ca sa putem face noi treburi nefacute. Vi se pare normal sa vina mama si sa ne "dea afara" din casa sa plecam undeva sau vi se pare normal sa cerem noi daca avem nevoie? Totodata, mama lucreaza si sta si peste program si de luni pana vineri e in activitate intensa. De regula vineri seara vine la noi si apoi o ducem noi acasa sambata la pranz sau dupa-amiaza. Mama ma intreaba mereu daca sa vina la noi, nici nu se autoinvita, sa nu deranjeze, nici nu asteapta sa o invitam noi. Eu il intreb mereu pe el daca e ok sa vina, deci nu i-o bag pe gat. E clar ca el sufera mai mult ca mine ca nu mai avem timp de altele, dar eu am tinut mult sa o alaptez pe Iulia, considerand ca timpul trece repede si binele daruit copiilor e sigur, avem timp si de distractii, iesiri etc. Si nici bani de cheltuit aiurea nu am avut in toata aceasta perioada, de regula am fost fix pe fix in fiecare luna (platim datoriile si mai ramanem cu putintel de cheltuiala, pe care il chivernisim cum stim mai bine). Deci, de ce sa ne agitam sa intarc copilul pentru o iesire la cine stie cat timp? In fine, nu va mai innebunesc, mi-am spus si eu oful! Altfel, sa stiti ca am un sot minunat, care gateste frecvent (eu in trei ani de cand ne-am mutat in casa noastra am facut doar 2 ciorbe, restul el, eu ii fac doar Iuliei, dar el face baza pentru noi), face curatenie (si ca lumea, nu de suprafata, spre ex. week-endul trecut a spalat toate geamurile, ca ne-au reabilitat blocul si erau stropite), a sters praful, a dat cu mopul si nu e o intamplare, de cand o avem pe Iulia, el face curatenie, ca se pricepe si ii e mai usor decat sa o stapaneasca pe Iulia, care e argint viu si il stoarce repede de puteri. Zice ca dupa o ora cu ea e terminat :) Asa ca are parti bune, gura aia insa e pacatoasa, cand se enerveaza ridica tonul, ceea ce pe mine ma enerveaza la culme, dupa care nu mai vrea sa discutam deloc si considera ca e cazul sa incheiem discutia, asa cum a fost aseara!

Gata cu smiorcaiala mea, scuze! Abia asteptam vesti de la mamicile programate azi! Doamne ajuta sa fi decurs totul conform asteptarilor! In rest, numai de bine tuturor!

Kytana si Olivette: Unt de shea ati comandat din cel bucata, care apare in castron in poza sau in cutie? Sau nu conteaza, totul e sa fie nerafinat? Ca sa stiu ce sa recomand?

Lalu, felicitari pentru ca ai reusit sa nasti natural, e minunat, chiar daca a fost greu de tot! Spune-mi si mie pe PM, daca nu vrei sa postezi pe site sumele date la nastere si cum le-ai stabilit, ai intrebat in stanga si in dreapta in spital cam cat e mersul sau ai dat cat ai considerat tu? Ai dat inainte la medic, anestezist si moase/infirmiere sau dupa nastere? Cum a fost rezerva si cum a fost cu bebita, o data adus ti-l lasau continuu sau daca cereai sa ti-l ia, sa te mai odihnesti putin, ti-l luau? Si inca ceva, as vrea sa gasesc un medic de la Polizu, cum ma sfatuiesti sa procedez? Sa ma duc la camera de garda si sa intreb cand il gasesc sau sa ma duc intr-o dimineata si acolo o sa fie toti medicii, ca vin pentru raport si vizita de dimineata? Sau cum sa dau de el, ca nu reusesc sa dau de cabinetul lui privat deloc, desi mi s-a spus ca are asa ceva. E un nr. de telefon de la care sa pot afla cand ar fi de garda, stii ceva in legatura cu organizarea spitalului in acest sens?

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE

33 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

Nu mi-am dorit deloc sa nasc mai repede insa acum ma simt asa de bine fara burta, desi sunt extrem de obosita, pur si simplu nu pot sa dorm. Calin e foarte cuminte, il alaplez exclusiv, nici prin gand nu-mi trece sa-i dau lapte praf, chiar daca mananca si la juma de ora, asa e la inceput pana se invata ei cu sanul, acesta se digera foarte usor, atat timp cat bb ia in greutate poate manca si la o ora. Spre deosebire de David, Calin mananca la 3-4 ore si goleste ambii sani care sunt foarte plini. Din spital manca 65-70 ml la o masa, acum cred ca mai mult. De multe ori il trezesc eu ca nu mai pot sa sani. Mi-am luat biberoane sa-l stochez la congelator pt cand voi avea nevoie.

In spital am fost 6 mamici care am nascut la 36 sapt, bebeii toti sanatosi cu note mari la nastere.

Am avut probleme cu alaptatul in sensul ca primele doua zile am mers la 3 ore la alaptat si el nu manca nik de la mine pt ca-i dadeau ei lapte praf, stateam si ma uitam jumate de ora la el cat e de frumos si el manca LP... foarte stresant... era sa-mi pierd laptele efectiv, a treia zi am avut furia laptelui si tocmai atunci au dezinfectat neonatologia si nu ne-au dat voie sa alaptam o zi intreaga, am zis ca mor in noaptea aia, nu reuseam sa scot nik nici cu pompa nici manual... pana la urma am reusit sa iau o rezerva si am stat cu el si s-a rezolvat, slava domnului. Nu ma gandeam ca a doua oara sa patesc asa ceva... la un moment dat, de la stors imi curgea pe un canal sange dar mi-a dat voie sa alaptez asa.

Am dat foarte repede din kg, din 20 puse mai am 6-7 kg de dat, ma bucur mult de asta.

*****************************************Mirabela, mamik de DAVID STEFAN (21.09.2006)
si CALIN ADRIAN (25.08.2012)

Mergi la inceput

Mirabelac: foarte dulce Calin Adrian, tare si povestea numelui. Eu nu am putut vedea pozele, ca nu suntem prietene pe FB, cred ca asta e motivul, dar am vazut filmuletul cu scumpul vostru. Felicitari, ce ne spui despre interactiunea fratiorilor, despre cum e puiul adus acasa, cum te-ai recuperat tu, e mult mai usor decat la prima nastere (nu recuperarea fizica, aici am inteles ca ai fost norocoasa), ci cea din oboseala, alaptat, avut grija de doi copii deodata etc.

33 +

Mergi la inceput

Multumim pentru amanunte, Mirabelac! Foarte utile informatiile mamicilor noi. La fel si de la tine, MoRo K, e bine sa le spunem fetelor sa nu cedeze repede in fata LP-ului! Si Tzitziri a avut interventii bune si ii multumim! Nu am apucat sa intru pe site, o sa intru cat de curand (oricum, i-am fw. tipei mesajul meu initial, merci mult de tot). V-am trimi si eu la un moment dat un link cu o tipa care a reusit sa relacteze dupa ce pierduse de tot laptele in urma unei interventii la san. Daca il mai are cineva, poate il postati din nou, eu l-am pierdut din pacate atunci cand am avut probleme cu calculatorul.

Va pup, inchid, ca tre' sa ii dau Iuliei papa si nani!

33 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PaulaFrida spune:

Morokbineinteles ca e valabil si azi,uite-l aici

MirabelaSa va traiasca feciorasul,e un scump si jumatate

Paulafericita 36+ cu Roland

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carinablanca spune:

Buna fetelor,

Ieri am lipsit e la apel dar am zis sa intru macar azi si sa va spun ca inca e totul ok. AM deja o saptamana de cand amm pierdut dopul si se pare ca Gynipralul asta are grija sa ne ajute sa mergem mai departe. Maine facem si 37 de saptamani asa ca eu zi ca e de bine.

Lulutza, ma bucur ca bebelina ta e ok!

Mirabela, bine ati venit acasa! Va asteptam cu vesti cand o sa ai timp.

Adriana,

Corinuka, decci asa cu Gynipralul. Acum m-am gandit cum a fost si la prima sarcina si eu asa tin minte ca am luat pana pe la 38 de saptamani si am nascut la 38 si 4 zile si zic ca a fost ok. Eu as vrea totusi sa mi-l opreasca la controlul de vineri.

Oana, multumim de info referitor la alaptat. EU nu am reusit prima data sa alaptez exclusiv deoarece ceaiul nu m-a ajutat si a durat 1 saptamana pana am reusit sa fac rost de Galactogil. Apoi laptele a inceput sa fie mai mult dar fetita mea deja s-a obinuit cu bibe si oricum era tare lenesa la supt asa ca la 4 luni s-a intarcat singura si a refuzat sanul.
De data asta am luat din timp Galacogil pe care l-am si pus in pachetul de maternitate sa il incep din prima clipa si apoi voi continua cu Galafor.

Stella, multumesc si tie de info.

Kytana, si eu am avut nastere indusa si nu a durat mult deloc, cam 2 ore de cand mi-a bagat perfuzia. dar durerile au fost mari in cele 2 ore. Oricum eu zic ca a fost rezonabil.

Madanan, mie imi crge aproape de la inceputul sarcinii, dar doar cand storc eu.

Mami de fetita cu fundita Maria si 36 + cu http://lmtf.lilypie.com/LuMCp3.png

Mergi la inceput