Bv Adina! Hai Adriana77, Mari, Stella, Ramona!
Raspunsuri - Pagina 11
Kytana spune:
Am revenit de la recoltare. A fost mult mai putin traumatizant decat imi imaginam sau dureros. Am dus si urina pentru urocultura si acum astept cu mare interes rezultatele.
Si eu am citit ca nu se trateaza in sarcina, ci iti da antibiotic la nascare. Bine, pritenei mele i le-a cam facut pe dos, ea a facut prima recoltare de strep la 12s si de atunci a stat cu morcovul ca il are, ca ce face...Bine eu nu am vrut sa fac mai multe investigatii decat trebuie, am incredere in Dumnezeu ca pingu mic va fi bine!
Dupa ce va scriu, o trec si pe Mari in titlu. Ma rog pentru tine Mari sa fii bine, cu acea hemoragie si bebe sa vina pe lume usor si sa il poti tine in brate cat mai repede. Doamne ajuta!
Carmen, asa ma trezesc si eu cu pofte cateodata, incerc sa mi le stapanesc. Ce am observat este ca de la o vreme nu prea mai imi vine sa mananc, decat asa, frugal, o salata, un fruct, un iaurt; mancare gatita nu prea...
Mihaela, cum a fost acasica la mama? Mie imi place vremea din Bucuresti, nu a mai trecut de 30C, dorm invelita si parca pot in sfarsit respira. Asa de cald e la voi? :(
Olivia, vizionare placuta maine la doftor hihihi sa o vezi pe Maya (btw imi place tare numele) si poate iti face cu manuta sau o prinde cu degetelul in gura
Adrianadana, dar nu poti intra in medical? Iarta-ma daca ne-ai spus, nu am retinut. Imi pare tare rau pentru baietel, Doamne ajuta sa isi revina repede
Raluca, imi pare rau pentru contractii, dar sigur vei ajunge cu bebe la 37+
Multumesc de raspuns Carina Stiu ca pentru noi nu prezinta pericol ci pentru bebe, mai ales daca e nascut pe cale naturala. Poate face meningita si alte cele daca il ia
Elfica, bine ai revenit! Si noua ne-a fost tare dor de tine si ne bucuram sa auzim ca esti bine
Corinuka, ai ajuns pana la urma la doftor? Ce face buburuzu? A luat in greutate? Hehehe ma bucur ca nu e nimic suspicios pe acolo
Lulutza, ce rau imi pare pentru durerile acelea, cred ca e cumplit Cum mai esti acum? Te-a mai lasat pe timpul zilei?
Ce frumos Stelutz ca ai iesit cu sotiorul la terasa! Abia astept sa vina si Dl Pinguin sa ma scoata si el
Anka, sigurrrr va sta la caldurica. Daca e RECLAMA ILEGALA bine e tot ce conteaza. Inca un pic si ne vom vedea si noi ca fetele cu bebeii in brate si vom uita toate greutatile acestea
Mercic de info Bobuletz, am notat! Ce-ti face frumoasa Iris? Cum merge cu acomodarea?
Stelutz, da, la Elias asa e ... nu te poti duce si lua pe bebe cand vrei tu, iar daca plang cand nu e ora de vizita, le da automat LP Ma enerveaza situatia dar ce sa ii fac, ma duc pt doctor... altfel!!
Tzitziri, pe mine una nu ma intristezi, ma bucur ca putem sa iti fim aproape (chiar si asa virtual). Eu am luat biberoane 0+ de la Dr. Brown, am inteles ca ar fi foarte bune mai ales anti-colici. Acum, sa vedem ce-o fi. Te si bafta cu tratamentul.
Am fost acum pe seara la medicul de familie sa imi iau medicalul si nu mai avea imprimate M-am prapadit de ras... fereasca Dumnezeu in tara asta, fix tara lui papura voda...
Sper ca sunteti biine cu toatele, va pupic! O trec acum pe Mari in titlu
35+ cu
-= Love life, live love =-
tzitziri spune:
Eu ca biberoane sunt foarte incantata de Avent..acum sa vedem (cand/daca) o veni perioada colicilor. La David nu am stiut ce sunt aia...vad ca astia de la Avent se lauda cu nu stiu ce sistem Airflex (anticolici, anti nu stiu ce...) si sa vedem cat de eficient e.
Eu, datorita doctorului care am inteles ca este mai permisiv, recunosc cinstit ca a doua zi dupa cezariana am mancat de dimi un iaurt si la pranz (de fapt pe la 3 - la ora de vizite) supa cu galusti si cu carne de pui si piure cu carnita (cu sos de usturoi). In afara de gaze (tratate cu carbune medicinal - am luat cred vreo 2 pastile pe zi dupa masa mai consistenta), nu am avut alte probleme. Scaun am avut cu ajutorul supozitorului si acasa mai bag de dimineata prune deshidratate si nu mai am probleme.
Stiu ca in general se recomanda sa se reia regimul alimentar usurel. Eu am profitat sa zic asa de sfatul doctorului si nu au fost probleme.Dar voi sa nu faceti musai ca mine
Oana,mamica implinita de David Paul(17.09.2008) si de Sophia Teodora (22.08.2012)
Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso
corinuka_g spune:
buna seara fetele!
vesti de la dr: avem col, avem lichid...si avem contractii...m-a intrebat dr cate am, i-am zis ca mai multe pe zi si noapte...m-am gandit de maine sa le notez...pe langa toate astea, se si intareste burta...pietroi...sa iau no-spa la fiecare contractie dureroasa, dar max 5/zi...in cateva zile termin gynipralul, daca apar contractii mai puternice ma interneaza si asta e! ...a zis dr ca se poate intampla mult mai repede decat ne gandim noi...
si vestea buna la urma: david are 2530g!!!...eu cred c-a fost o greseala de masuratori sau ecograf ultimele 2 dati...
pupici, mergem sa papam!
_
35+ David Gabriel Multumesc Doamne!
mami.ilinca spune:
PATRICBEBE:e o idee f buna cu perna de alaptare, cred ca de data asta o sa luam si noi.Sa ne mai povestesti ce face puiuta ta , prima bobocica a noastra!
MARIANA:Doamne ajuta sa fie totul bine! asteptam vesti cu un bobocel pufos!
OLIVETTE:sa te intorci mnaine cu vesti bune de la dr.
ADRIANADANA:poate se intampla o minune si isi revine puiul mic!
.cate saptamani de sarcina ai?
RALUCA: mult a fost , putin a ramasinca un pic si esti la termen. ce e bb 2, baietel sau fetita?
CARINABLANCA:la tine e si mai putin, cateva zile si esti la termen. nici eu nu mai supot, e asa de cald in casa incat deschid AC.
ELFICA:bine ai revenit!
CORINUKA;LULUTZA:ati fost la dr azi? cum sunt puii?
NORMA:am retinut si eu biberonul, multumim pt info.
STELLA: cred ca o sa te intorci cu bagajul tau neatins, sincer, la privat nu prea ai nevoie de nimic, iti dau ei tot...contracost.
ANKA:eu am DPNul pe 13 oct, asa ca mai ai rabdarica,lasa bb la caldurica;acum e cel mai greu pt noi dar c m bine ca ei sa se dezvolte ok.
BOB:Iris cum mai este? au aparut coliceii?poate ,Doamne ajuta, nu apar si sunteti fericiti.
OANA:pt tine, o sa fie bine, sunt convinsa.Noi tot Avent am avut prima data de 125 cu tetina 0+,dar colicii nu ne-au ocolit.
MADANAN:e foarte bine 2200g la 33sapt!tu cum te simti?
KYTANA:recoltarea pt streptococ se face pe la 36-37 sapt, eu am facut mai repede un pic, ca sa nu trec de 2 ori prin recoltare.mi-a iesit negativ, slava Domnului.
Elfica spune:
Am ajuns la zi cu cititul, dar nu pot sta mult, ca ma asteapta gaza sa ii dau sa pape si nu vreau sa o las sa ma astepte prea mult.
Stella87: Rezolvat, am dat deja fw. prietenilor, sper sa inregistrezi o crestere evidenta, asa a fost de cate ori am dat fw. cu diverse rugaminti (de vot sau alte chestii unde se putea cuantifica). In rest, spor la scris acum, ca in scurt timp vei avea alte prioritati. Eu am fost tare obosita dupa prima nastere, dar pentru ca simteam ca nu mai fac nimic altceva decat sa am grija de bebe, seara, tarziu, la 12 sau chiar 1 noaptea, tot intram si citeam relatarile fetelor de pe forum. Eram dependenta + imi doream sa stiu de fiecare cum a depasit momentul. Atunci eram la inceputul odiseii, acum sunt spre final si am timp sa urmaresc. Teoretic, ca nu se stie ce planuri are micuta, ca socoteala medicilor nu se potriveste cu a micutilor, dupa cum bine vedem.
Sa va spun pe scurt ce spuneau doua mamici de la intalnirea de vineri.
Prima spunea ca o tot programa medicul pentru cezariana la rece, iar ea vroia la cald si nu se ducea la programare. Ma sfatuia sa fac la fel, dar nu e genul meu sa fac lumea sa ma critice, mor de suparare daca ii dau prilejul cuiva sa spuna ceva negativ, ma consum, asa ca zic pas la varianta asta. A doua spunea ca a nascut primul baiat la 41 de saptamani, prin inducerea nasterii si ca a fost groaznic de dureros, nemaidorindu-si varianta aceasta si excluzand-o la a doua nastere. Dar bebele doi a fost la fel de incapatanat ca primul si s-a lasat mult asteptat. Cand i s-a spus la 41 de saptamani sa vina pentru inducere de nastere, a cautat rapid alt medic care sa o accepte in ultima clipa si cu conditiile impuse de ea (nastere cat mai naturala, fara medicamente etc). Si astfel l-a gasit pe dr. Massoud Ahmed, care a fost super, a acceptat-o si cu care a nascut excelent, incomparabil fata de prima data la 42 de saptamani! Asa ca nu va grabiti si nu acceptati variantele medicilor, nu stiu de ce unii se tem de nasteri intarziate, or fi si probleme la unele mame, nu stiu.... Stiu ca unii medici dupa ce s-a incheiat saptamana 40, daca nasterea nu s-a declansat de la sine, programeaza direct pentru cezariana! Fugiti de astfel de medici, ca gasiti si cu alte mentalitati! Acest medic i-a acceptat si alte doleante mai speciale cum ar fi: bebelul dupa ce se scoate din burta sa fie pus imediat pe burta mamei, pana i se taie cordonul ombilical, iar acesta sa nu fie taiat imediat, cum se practica, ci dupa cateva clipe, dupa ce cordonul nu mai pulseaza (sunt niste tehnici mai moderne, puteti studia si daca vreti, incercati). La nasteri naturale merge, ca la ceza e cu camp steril si nu se poate (zic eu, nu am verificat, dar o sa o fac). A doua doleanta a fost sa il lase pe bebe mai mult timp cu vernixul pe el, sa il maseze, sa ii intre in piele. Bine, nu ca in Belgia, cum ne povestea Lulutza, parca, 24 de ore, dar orisicat, e un progres pentru Romania. Pe acest medic incerc sa il caut, sa vad daca e dispus sa ma ia in observatie, acum, la final de sarcina (sper ca daca pe aceasta tipa a luat-o in ultima saptamana, ma ia si pe mine din saptamana 35!
Kytana si cine mai doreste: Inca ceva sugestii de gatit papa bun, click pe poza si aveti detalii: http://vasepentrugatit.ro/retete-amp-sfaturi.
Cam atat pentru moment, revin maine!
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE
33 +
gaitica78 spune:
Salut toate burticile si felicit toate mamicile! N-am mai intrat de ceva vreme pe forum asa ca n-am pretentii sa va amintiti de mine :) Incerc sa mai recuperez cate ceva, dar trebuie sa recunosc ca ati fost foarte active, nu stiu in cat timp as termina de citit, asa ca ma citesc "pe sarite". Cel putin, pe ultima suta, mi-am propus sa fiu mai activa, sper sa si reusesc :)
Pentru ca vreau sa ma laud si eu cu samburelul meu, voi avea o fetita (cat un ghemotoc, asta-i cant aproape zilnic :D) pe care o va chema Ruxandra Elena si ca si voi, sunt tare fericita si nerabdatoare sa fac cunostinta cu ea.
Am vazut ca si voi ati inceput pregatirile pentru bebe (si eu de la 20 de saptamani ma tot pregatesc :D) iar acum vreau sa cumpar si salteluta pentru patut si as vrea sa-mi spuneti voi ce ati cumparat, ce folositi? Eu ma gandeam sa cumpar o saltea cu fibra de nuca de cocos, doar ca parerile sunt impartite. Voi ce ziceti?
Va pup si va doresc o seara cat mai frumoasa!
34+
sept.oct2012 spune:
Bine ai revenit Gaitica! Am modificat datele pe prima pagina si te asteptam cu vesti bune despre sarcinuta si bobocica pe care o astepti
carinablanca spune:
Fetelor care ati recolta pentru streptococ, ca citind am vazut ca ati recoltat multe, in ce consta recoltare? E simpla recoltare de secretie sau e ceva mai special? Mie mi-au recoltat secretie la fiecare internare si ma gandeam ca oare au facut si analiza destreptococ? Ca pe fisa aparea doar daca era pozitiv la ceva, in cazul meu a fost la candida.
M-ati bagat in sperieti cu analiza asta. Vineri cand merg la control o intreb pe doctorita.
La Maria stiu ca mi-au recoltat ceva inainte de nastere si ma gandesc ca poate fac recoltare si analiza pe loc si daca iese ceva pozitiv baga perfuzia cu antibiotic? Nici eu nu stiu.
Elfica, multumim de intrebare, suntem rezonabil de bine. Contractiile le tin in frau cu gynipral. Sunt curioasa daca imi mai prelungeste tratamentul dupa 37 saptamani.
Mami de fetita cu fundita Maria si 36 + cu http://lmtf.lilypie.com/LuMCp3.png
mami.ilinca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gaitica78 Salut toate burticile si felicit toate mamicile! N-am mai intrat de ceva vreme pe forum asa ca n-am pretentii sa va amintiti de mine :) Incerc sa mai recuperez cate ceva, dar trebuie sa recunosc ca ati fost foarte active, nu stiu in cat timp as termina de citit, asa ca ma citesc "pe sarite". Cel putin, pe ultima suta, mi-am propus sa fiu mai activa, sper sa si reusesc :) Pentru ca vreau sa ma laud si eu cu samburelul meu, voi avea o fetita (cat un ghemotoc, asta-i cant aproape zilnic :D) pe care o va chema Ruxandra Elena si ca si voi, sunt tare fericita si nerabdatoare sa fac cunostinta cu ea. Am vazut ca si voi ati inceput pregatirile pentru bebe (si eu de la 20 de saptamani ma tot pregatesc :D) iar acum vreau sa cumpar si salteluta pentru patut si as vrea sa-mi spuneti voi ce ati cumparat, ce folositi? Eu ma gandeam sa cumpar o saltea cu fibra de nuca de cocos, doar ca parerile sunt impartite. Voi ce ziceti? Va pup si va doresc o seara cat mai frumoasa! 34+ |
felicitari pt bb cu fundita roz si bine ai revenit!
am luat salteluta de fb de cocos chiar wendul trecut cu 150 ron de la miniblu.am mai vazut in cora , mai ieftina dar materialul care acoperea salteaua era f subtire si se simtea tare neplacut la mana, nu era neteda suprafata...nu stiu sa explic...cert e ca tb sa fie mai tare salteluta, nu moale din burete simplu.
mi-a fost frica sa o comand online, am preferat sa vad si sa testez eu.
mami.ilinca spune:
CARINA:e o recoltare obisnuita, la mine scria''examen complex al secr.vaginale si de col'';sigur iti face inainte de nastere.
CORINUKA
Noapte buna