Bv Adina! Hai Adriana77, Mari, Stella, Ramona!

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns stella87 spune:

Buna, burtici dragi si mamici scumpe!

Nu stiu ce se intampla in ultimele zile de nu mai apuc dimineata sa intru sa va servesc cu deja clasica cafeluta cu mult lapte :)) Azi am baut-o cu sotul la o terasa din cartier, sa mai ma aerisesc si eu putin

Azi mi-am transformat si eu bagajul de spital pt stat in bagaj pt medlife :))) Ceea ce inseamna ca bagajul bebelusului nu contine decat hainute de iesire din spital, 2 scutece finet, 2 prosopele. Am pregatit si scaunul de masina. Bagajelul meu a ramas la fel de mare, nu ma pot lipsi de nimic din ce e acolo, doar ca am pus deoparte tampoanele, vata... ca ma gandesc ca tot ce tine de farmaceutice primesc de la ei.

Oana, Lalu si Patric.bebe, citesc cu emotie tot ce scrieti despre micutii vostri si ma bucur mult ca ne tineti la curent Lalu, imi pare rau ca nu-ti pot oferi vreun sfat, desi fetele te-au sfatuit bine (la fel, zero experienta la). Oana, multa, multa sanatate! E foarte emotionant cum are grija David de surioara lui, cred ca-i o mai mare placere sa-i urmaresti Patric.bebe, heh, oare cand vom primi si noi in spitalele din ro mostre pt bebelusi, in loc sa venim noi si cu vata de acasa? Ma bucur ca tu si bebe va acomodati asa frumos!

Mami.ilinca,
imi pare rau c-ai avut probleme cu fetita cea mare, deh, tre sa trecem si prin astfel de momente ca mamici. Recunosc ca ma ia cu spaima cand ma gandesc ca bebe Matei va plange, iar eu nu voi stii cum sa-l alin. Cred ca asta-i cea mai mare temere pe care o am vizavi de rolul de mamica. Nu-i nicio suparare ca ai raspuns in locul meu, atat timp cat ne putem sfatui una pe cealalta, e tot ce conteaza

Olivia, bafta la medic! ... sa stii ca asa dorm si eu cu sotul, el invelit cu pilota, eu total dezvelita :))

Kytanutz, bafta cu analizele, sa iasa totul bine! Oricum, nu-ti face griji ca se va rezolva si fara sa-i faci rau lui bebe Raluca, bafta si tie la medic!

Fetelor, streptococ am facut si eu si a iesit negativ

Mariana, sper sa treci cu bine peste problemele de sanatate. Iti tin pumnii stransi, stransi pt cezariana, sa decurga totul perfect! In cateva zile vei fi mamica

Elfica, multumesc mult pentru vorbele frumoase, m-au emotionat! Sper sa pot veni sa va povesc despre o nastere naturala usoara, cam asa cum a povestit si Simonix. Noroc ca am un medic care mi-a inteles dorintele si ma va ajuta ca totul sa se petreaca cat mai natural. Nu voi ajunge la inducere decat daca nu vrea bebe Matei sa iasa si ma apropii de 42 sapt. Incerc sa las natura sa-si spuna cuvantul. La fel si in privinta alaptatului. Cei de la medlife pun imediat bebele la san la nastere naturala, iar in cazul unei cezariene ti-l aduc dupa 2 ore, deci f rapid. Iar din momentul in care esti in salon se practica rooming-in-ul, daca asta iti doresti. Voi primi info si sprijin despre alaptat, baita, abia astept Pfooi, hai ca m-am labartat si m-am emotionat

In legatura cu site-ul, multumesc de propunere, chiar m-ar ajuta promovarea, deci poti sa-l distribui fara retineri Mersi frumos!

fericita 38+ cu

Intimitate de cuplu

Mergi la inceput

Lulutza, imi pare rau c-ai asa dureri nasoale... No-spa-ul nu e pt dureri de oase, este pentru calmarea crampelor, e antispasmic din cate stiu. Sincer, eu n-am asa dureri din senin. Doar daca fac efort, gen curat in toata casa si ma intind pe cateva ore, dupa, cand stau, incep sa ma ia si pe mine salele, mijlocul si am o senzatie de intepenire a muschilor, a oaselor... Ma dor chiar si degetele de la maini cand le indoi, tot asa daca fac lucru manual. Disconfortul ma tine cateva ore, poate chiar o zi. Dar dureri din senin nu am si nici asa puternice nu sunt cum le descrii. Ar fi bine sa vorbesti cu medicul tau, poate iti prescrie ceva, care sa mai ia din dureri.

fericita 38+ cu

Intimitate de cuplu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANKA-iasi spune:

Felicitari Adina pt bebe mic si scump!!!!!!!!!!!
Acum am fost la control,pana la urma imi face el cezariana,dar....nu stim cand,ma asteptam.Ma simt asa greoaie si uneori o simt asa de jos ca mi se pare ca se naste dintr-o clipa in alta,mi-a dat no-spa pt asta,3 pe zi,si sa mai stam la copt cica.Deci pana la urmatorul control,peste 2 saptamani,nu pot sa va spun o data fixa.Cica nu in septembrie,eu am dpn pe 16 oct,dar daca se intampla ca la fete si imi vine sorocul mai repede?Acum nu mi-a facut control pe masa,data viitoare vedem colul...Eu eram pregatita s-o fac si maine balena esuata mi se pare prea putin spus in comparatie cu felul cum ma simt dar daca trebuie sa mai stea acolo...n-am ce face.
Va pup si va doresc o zi racoroasa(desi vad ca iar ne-au napadit caldurile)!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bob_Pixel spune:

Despre "viata" la Elias:
- 2-3 camasi,
- papuci comozi (de incaltat imediat, nu slapi ficsi pe picior),
- chiloti cat mai comozi si inalti, ideal din microfibra, sa nu stranga burta pe nicaieri, dar sa tina pe loc torsoanele. Ideali cred ca-s aia gen chiloti modelatori, care nu strang operatia si nici burta. Eu in acest moment port chiloti de la sot, a avut cateva pachete de boxeri din microfibra fara cusaturi si sunt DIVINI!!!
- torsoanele trebuie sa fie late si lungi, sa asigure o acoperire cat mai buna. Eu le-am schimbat f des, sa fiu cat mai fresh acolo.
- dupa ceza se bea cu paiul, a doua zi nu, pt ca baga aer in stomac si NU vrem asta. Nu luati sticle de 2l, sunt incomode, luati de 0.5, sa le puteti ridica singure.
- ne trebuie ergomet, carbune medicinal, o solutie injectabila pt dureri (am uitat numele, sigur va spun ei), diclofenac supozitor pentru dureri.
- s-a mai racorit afara, eu recomand si sosete
- dupa ceza ni s-a dat "mancare" supa clara (apa in care au fiert morcovi si cred ca albitura. primim doar apa ), apoi niste br de vaci. Eu am primit si de acasa supa chioara, branza, putin pui fiert.
- mi-a facut sotul ceai de anason, chimion, fenicul sa stimulez lactatia
- bani a dat doar sotul, eu n-am pus mana, ca-s murdari si e mai nasol cu igiena la spital. I-am cerut in mod expres sa dea unor asitente, care erau chiar f ok. Am dat doctorilor, asistentelor, cam tuturor, sume mici comparativ cu ce am auzit ca au dat altii (nah, fiecare dupa posibilitati). Stiu clar ca anestezistului i-a dat sotul 3 mil (mie mi s-a parut scump, dar de ce sa mint, omul si-a facut treaba ca la carte).
- pt bebe ne-au cerut asa: pampersi (cred ca mai mult de 15-20 nu am dat), bepanten, servetele umede, baneocin. Toti bbeii sunt infasati ca omizile, la externare dam hainute si ii imbraca asistenta.
- la Elias turele se schimba la orele 7. Orele de alaptat sunt din 3 in 3 ore (12, 3, 6 etc.)
- mersul la toaleta cu ceza e un CHIN!!! nu te poti aseza, daca "ambalezi" vasul oricum wc-ul e prea jos si te doare de mori, patul e inalt si iarasi doare cand te misti. Dar te misti ca e OBLIGATORIU si-n plus, nu poti sta departe de bb , te duci si pe coate la vizita.
- mi-au dat sa ma mulg pompita manuala Avent (fara capac de silicon), e pompa spitalului. Mereu am primit-o "transpirata", deci chiar le sterilizeaza. Daca aveti pompa manuala acasa, veniti cu ea, pe unele pompe vedeam scrise nume, deci va gazduiesc ei pompele.
- toaleta mi s-a facut o singuradata de o asistenta pe tura, in rest a avut grija doc meu sa puna asistenta sa ma spele la fiecare vizita zilnica (un dragut, cum va ziceam )
- am primit antibiotic zilnic, dimineata si seara, in branula.
- bb primeste imediat la nastere un vaccin antihepatic si la externare i-au facut BCG-ul.
- la Elias se da lapte Nan, eu i-am dat cat am avut de supt si a primit completare.

Ups, cam atat, trebuie sa fug. Pup

Lalu, Adina, felicitari !!!!!!!! Tinem pumnii celor din pole-position!!

Bebe dragonel Andrei sau dragonita Iris la bord !

Mergi la inceput

Bob, multumim frumos de informatii! Acum, cum e cu alaptatul? Ii mai dai si completare bebelinei Iris? Cam ce ne sfatuiesti sa facem pt alaptat?

Am mai auzit asta si nu ma duce capul sa pricep Cum adica program de alaptat? Daca bebelui meu i se face foame la 4 juma... rabda pana la 6?De la cursurile prenatale ni s-a zis ca cel putin in prima luna il lasam pe bebe sa-si faca programul de papa, nu i-l impunem noi

fericita 38+ cu

Intimitate de cuplu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Salutare

Lulutza - uite, pe mine nu stiu daca ma dor oasele, dar singura chestie care ma deranjeaza deocamdata la sarcina este la somn, cand ma intorc de pe o parte pe alta... nu pot sta mult pe o parte si ma "turtesc" asa si ma doare piciorul uf. Imi schimb pozitia, desi devine greu sa fac tumbe in pat si eu mai dorm si cu Robertel, uneori imi e teama sa nu se urce pe mine, caci are obiceiul asta Ideea e ca noaptea ma dor si pe mine toate cele, din cauza pozitiei destul de incomode de somn. Ziua insa nu am probleme, inainte de bebe aveam dureri de spate insa acum mi-au trecut - concluzia: 17 kile in plus au si efecte pozitive :D

Lalu - eu am avut copil inecacios - pana la varste maricele, nu vreti sa stiti cum il intorceam cu capul in jos sa scuipe chestia aia care il bloca Si a inceput din maternitate, si mie mi s-a inegrit vazand cu ochii in brate, in timp ce ii dadeam lapte. Eh, a trecut, fetele ti-au dat sfaturi bune, vezi cu tetina de la biberon cum este. Si pozitia de supt. Succes !

Mami.Ilinca - ah, crize de copii sau tantrumuri ... la noi au trecut alea cu tavaleli, le-am avut pe la 1 an si un pic, apoi inca o runda pe la 2, pana a vorbit bine pe la 2 si un pic si ne-am inteles cu el. Recunosc ca al meu la 3 ani s-a calmat si a fost o varsta super, ne-am inteles minunat. Insa pe la 4 iara nebuneli. Al meu a plangacios si santajist :d Are toleranta mica la frustrare, uneori nu reusim sa il impacam deloc si plaaangeeee ... A trecut si faza de agresivitate, pe la 2.5 ani pocnea pe cine se nimerea :D Ori aici e un comportament inacceptabil si la scoala madamele erau cam oripilate de el. Am reusit sa oprim chestia asta. Deci na, crizele vin si se duc, ingenere eu am remarcat ca sunt un factor declansator, am un baiet sensibilos tare, e oglinda mea, nu imi permit sa fiu stresata sau suparata :) Si ma simte cand nu sunt decisa asa ca ma taxeaza daca nu sunt in stare sa iau o hotarare ferma. Suntem foarte atashati unul de celalat, desi dupa cum ziceam, debutul nu a fost glorios - in maternitate si cam pana pe la 8 luni nu pot zice ca era mare amor intre noi.

Oki, fug sa termin munca pe azi si apoi la piticlontz, a fost prima zi de scoala la noi :) Nu va zic ce nebunieeeee !!!! De maien lucrez doar jumatate de zi, ca sa il iau mai devreme de la scoala pe animalutz. I-am priomis ca anul asta nu va sta la afterschool

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANKA-iasi spune:

Bob,multumim de sfaturi si sa dea domnul sa-ti treaca mai repede buba.Cu mersul la toaleta sa stii ca si dupa nasterea naturala e un chin,dar sa mai ai si epizotomie si tre sa te si stergi nu?!
Cand mai ai ceva vreme sa ne spui si daca ti-au facut clisma inainte de cezariana,macar sa stiu sa o caut pe tanti responsabila....Iris e o scumpa,asteptam poze!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianadana spune:

Fetele ma gandeam ca ar fi frumos sa le scriem si noi un mesaj de multumire si felicitare piersicutelor, mai ales ca avem fete asa talentate in domeniu

Adriana, mamica unei minuni - Daria Maria - 2 aprilie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Sa imi testez neuronul fost gravid si sa vad ce am retinut...

Elfica, eu am nascut miercuri dimineata si joi eram cu bebelina in camera. Deci a doua zi (24 de ore sa zic asa). Mie mi s-a parut taman bine sa ma mobilizez si eu....in primele 24 de ore nu as fi putut clar sa am singura grija de ea (de fapt primele 24 de ore am stat doar in pat)

Lalu, noi am luat doua seturi de bibe de la Avent - fiecare set cu 2 bibe mici (125 ml cred ca au) si 2 bibe mari (260 ml).Din prostie, nu am citit ca biberoanele mari aveau tetina cu 2 gauri, adica de +3 luni. Si le-am bagat la gramada. Se ineca si ea, am cercetat cauza si nu stiu cum mi-a picat pe net la descrierea setului asta...am identificat cele 4 tetine cu 2 gauri si le-am inlocuit cu tetine 0+. Se mai ineaca si acum dar mai rar si cand adoarme cu bibele in gura.

Azi am fost iar la tratament si am lipsit toata ziua (la 5 de-abia am ajuns acasa)....sa vedem ce o mai fi dar sper sa pot avea grija de Sophia pana la urmatoarea tura de tratament peste 3 saptamani. Teoretic pe la jumatatea lui noiembrie - inceput de decembrie ma operez (mastectomie)- o sa fie mai complicat pentru ca am inteles ca vreo luna o sa am nevoie de ajutor sa am grija de Sophia. Dar vedem ce o mai fi...asta asa ca fapt divers fara sa vreau sa intristez pe nimeni. O puneti la categoria: 'stiati ca..'

Oana,mamica implinita de David Paul(17.09.2008) si de Sophia Teodora (22.08.2012)

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madanan spune:

Felictari Adina si bine ai venit bebe Mihnea!
Astazi am fost si noi la eco si bebelina este bine, are 2,200 kg. Data cezarienei o voi stii doar dupa 37 de saptamani. Pt. streptococ B am recoltat si eu in trim.2 si a iesit negativ.
Revin cand mai am noutati.

+33 Maria

Mergi la inceput