Dupa decizia Curtii ...(2)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus
"Scopul scuza mijloacele" nu este, draga Deceneus, similar cu democratia aia de care tot vorbesti. Puterea parlamentului, aia care dupa tine asigura democratia, nu poate fi folosita pentru a fabrica legi peste noapte pentru a schimba tot ce doresti, macar pentru faptul ca parlamentul votat de romani nu este ala din prezent, alcatuit dupa interese, cumetrii sau amenintari.

Eu sunt impotriva principiului "scopul scuza mijloacele", dar cand el a fost utilizat la cote maxime de catre Basescu si PDL, atunci exista o scuza cand li se aplica lor, duap proverbul "ce tie nu-ti place altuia nu-i face", sau dupa vorba "cine provoaca vant culege furtuna".

Citat:
citat din mesajul lui Rufus
Deci, parlamentul asta al rusinii ar trebui desfiintat, iar daca se permite miscarea asta caraghioasa dupa interese, migrarea asta deplorabila, atunci macar sa votam anual, sa stim o treaba.

De ce nu a fost desfintat Parlamentul in care s-au furat voturile in vazul lumii si nimeni nu a fost sanctionat? Acela nu era "parlamentul rusinii"? Acum voturile parlamentarilor s-au numarat corect, si toate procedurile au fost constitutionale. Problema a fost ca au schimbat procedurile sa-i avantajeze, asa cum si PDL-ul le schimbase anterior.

Citat:
citat din mesajul lui Rufus
Iar Basescu a fost sprijinit de occident pentru ca aia nu puteau avea in sanul, in familia lor o tara a crei democratie se construieste prin puci, iar judecatorii sunt amenintati ba de unii ba de altii.
Pur si simplu nu puteau.

Rufus, Tora si iadele

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Nu a fost sprijinit Basescu.
Au fost impuse niste norme nescrise ale democratiei occidentale, respectiv sa nu se ia decizii cu efect pe termen lung pe perioada interimatului.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Deceneus, nu vei putea fi privit ca un interlocutor serios daca la toate porcariile politicii din prezent vei veni cu justificari din trecut. Stii de ce? Pentru ca intotdeauna va exista un trecut al trecutului.
Voturile s-au furat de cand s-a infiintat Parlamentul, iar faptul ca amintesti doar de furaciunea PDL si nu sufli o vorba de PSD, cand se fura exact in acelasi fel, inseamna politica partizana, pe care tu nu o recunosti. Iar cand spui ca nu esti de acord cu principiul "Scopul scuza mijloacele", ei bine, nu mai trebuie sa existe nici un "dar...". Ori esti, ori nu esti de acord. Intelegi?

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Teoretic pare corect ce spui, dar lipsit de realism. Nu este vorba de trecut.
Democratia se aplica doar unde functioneaza democratia.
Cei care utilizeaza metode democrate si metode de forta sunt in avantaj fata de cei care se limiteaza la metode democrate.

In Romania fiecare si-a plasat oamenii in posturi cheie, si apoi au incercat sa-i apere acuzand pe adversari de "politizare" si solicitand masuri democrate.

Oficialii UE au recurs la metode democrate cand au impus sa nu se aplice legea, recurgand la amenintari cu sistarea fondurilor, sau cand le-a impus oficialilor din Grecia sa renunte la referendum?
Care metoda este mai democrata, dictatura majoritatii sau santajul, referendum sau decizia unor lideri in pozitii de putere?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Citat:
citat din mesajul lui danet

Deceneus, ma bucur sa vad ca mai sunt persoane care il apreciaza pe Ghise.
Eu l-am votat de fiecare data cand a candidat la primarie.
E unul din putinii politicieni onesti.
Poate pentru cei care nu sunt din Brasov e mai greu sa inteleaga asta,dar daca compari averea lui Scripcaru (PDL) si a acolitilor lui dupa doua mandate de primar , cu cea a lui Ghise ( tot cu doua mandate de primar ) poti ( in ciuda panselutelor din centru ) sa-ti dai seama de dimensiunile hotiei .


Nu il cunosc pe acest domn Ghise, habar n-aveam cine e daca nu l-ar fi mediatizat puternic televiziunile in perioada post-referendum. Si nici nu am de gand sa ma apuc sa ma documentez despre trecutul lui, pentru ca opiniile lui prezente au fost arhisuficiente pentru mine sa imi fac o parere despre el.
Am aflat ca aintrat de pe locul 3 in parlament, ceea ce denota ca oamenii din zona care-l cunosc nu il apreciaza - asta e primul criteriu de evaluare.
L-am vazut apoi protestand cu pancarde pe la Cotroceni. Iarta-ma Doamne, dar tu, ca politician care esti la guvernare, deci teoretic ai toate parghiile posibile sa faci treaba sa mearga, iesi in strada sa ce?? De cand lumea si pamantul protestele serioase le fac cei din opozitie, pentru ca puterea sa tina cont de solicitarile lor si sa schimbe legile proaste, sau lucrurile care nu merg.
L-am vazut apoi in interviuri la realitatea sau antene. Dupa primele 5 minute am cedat si am schimbat postul. E la fel de dezaxat ca si Crin Antonescu. Uite www.evz.ro/detalii/stiri/Medicamente-Senatorul-Ghie-998750.html" target="_blank">aici o mostra de isterie, manifestata contra jurnalistilor care culmea, sunt de aceeasi parte a baricadei ca si el, adica il vor PA pe Basescu.

asa ca pentru mine acest omulet, Ghise, e un neica nimeni care se baga in seama. Nu s-a facut remarcat cu absolut nimic in ultimele luni decat dorinta de-a fi gica contra la orice, cu orice pret, fara nicio logica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mickyyy
Iarta-ma Doamne, dar tu, ca politician care esti la guvernare, deci teoretic ai toate parghiile posibile sa faci treaba sa mearga, iesi in strada sa ce?? De cand lumea si pamantul protestele serioase le fac cei din opozitie, pentru ca puterea sa tina cont de solicitarile lor si sa schimbe legile proaste, sau lucrurile care nu merg.

www.realitatea.net/deputatul-ioan-ghise-a-votat-impotriva-propriei-legi-cea-a-stirilor-pozitive_305777.html" target="_blank">Ghise este intotdeauna in opozitie cu el insusi!

Mergi la inceput