Floricele de liliac mai-iun-2010 ( 14 )
Raspunsuri - Pagina 5
r_ocsy spune:
Neata !
Prima zi de gradinita a Sofiei ... draga de ea , am lasat-o jucandu-se . Cum a intrat pe usa , a facut rapid un tur al salii si a intrat in sacii cu jucarii ( i-am zis sotului ... daca ar stii ea ca trebuie sa isi adune jucariile nu le-ar mai scoate pe toate ). Nu a plans supa noi, ne-a facut pa si la revedere. Peste primul moment a trecut, urmeaza restul . Vom afla dupa-masa daca a plans pe parcursul zilei si vom vedea daca nu se apuca de plans de maine incolo cand noul nu va mai fi nou si va realiza ca asta va fi programul ei de acum inainte .
Acum stau si ma gandesc la ea non-stop, mi-ar fi placut sa fie camere de supraveghere cum sunt la gradinitele particulare sa arunc si eu o privire , sau mai bine sa recunosc ca as sta cu ochii beliti in calculator roata ziua .... nu stiu daca mie sau ei imi e mai grea "separarea" asta .
si va doresc o zi cat mai placuta !
cris_09 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui r_ocsy Neata ! Prima zi de gradinita a Sofiei ... draga de ea , am lasat-o jucandu-se . Cum a intrat pe usa , a facut rapid un tur al salii si a intrat in sacii cu jucarii ( i-am zis sotului ... daca ar stii ea ca trebuie sa isi adune jucariile nu le-ar mai scoate pe toate ). Nu a plans supa noi, ne-a facut pa si la revedere. Peste primul moment a trecut, urmeaza restul . Vom afla dupa-masa daca a plans pe parcursul zilei si vom vedea daca nu se apuca de plans de maine incolo cand noul nu va mai fi nou si va realiza ca asta va fi programul ei de acum inainte . Acum stau si ma gandesc la ea non-stop, mi-ar fi placut sa fie camere de supraveghere cum sunt la gradinitele particulare sa arunc si eu o privire , sau mai bine sa recunosc ca as sta cu ochii beliti in calculator roata ziua .... nu stiu daca mie sau ei imi e mai grea "separarea" asta . si va doresc o zi cat mai placuta ! R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 ) si Maria Natalia (26.06.2012 ) "Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina." |
Rocsy,parca am eu emotii pentru voi,imi imaginez ca stai ca pe ace.
Gradinita noastra este peste strada,cred ca in prima zi eu voi sta numai la geam(deci la noi problema cu camerele e rezolvata)
Cris ,mami de pui nazdavan,Sebi ,www.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">14.05.2010
Ioanact spune:
Buna!
Si la noi a fost prima zi de gradi.
Ma asteptam la Justi sa planga, dar nu la Ioana.
N-am avut probleme cu Justi, un pic cand i-a dat florile D-nei a fost m retrasa, nu vroia sa-i dea. Apoi s-a imprietenit, si-a gasit un bebelus si se juca.
Dar Ioana plangea ca nu vroia sa plec.
I-a auzit si pe ceilalti copii ca plang.
Anul trecut n-am avut treaba..nu stiu ce-a patit.
Ma pregatesc sa le i-au de la gradi. (app, azi mi-am luat liber)
O zi buna!
ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!
Ioanact spune:
Gata! Le-am adus..Ioana m-a intampinat cu zambetul pe buze, spunandu-mi: mami nu mai plang! Imi place la gradi!
Justina n-avea nici o tb, se juca cu o masina.
Cateva cuvinte noi din vocabularul Justinei:
- gadi=gradi
- copilu = copilu, zice clar
- pipii = copii.
Copilu poata sa zica iar la copii zice pipii.
flory_blanca spune:
Cris foarte sociabil Sebi. Ne miram de evolutia lor zilnic. Nadia imparte si se joaca cu copii dar numai daca acestia sunt linistiti. Daca sunt agitati sau galagiosi sau i se pare ca ar avea vreo tentativa sa o bruscheze se retrage si nu se mai apropie de copilul respectiv. Nu face scandal, dar nici nu mai imparte jucariile si pur si simplu ignora copilul respectiv.
Rocsy si la noi in prima zi a fost ok, in sensul ca jucarii multe azi nu au ramas singuri. De maine vedem cum reactioneaza. Ma doare sufletul si pe mine, intr-un fel ma gandesc ca ii prinde bine colectivitatea alteori ma gandesc ca e prea mica.Oricum daca nu ii place si nu se acomodeaza nu o fortez sa mearga ca mai are timp.
Alina vroiam sa te intreb de cand poarta fetita ta ochelari. I-a acceptat usor ca si noi trebuie sa purtam. Nadia in general asculta ce ii zice dr dar nu stiu cum va reactiona ca trebuie sa ii poarte mereu. Legat de gradinita poate a fost prea emotionata Justina la inceput dar sigur isi revine. Soacra-mea e educatoare si are acum grupa mijlocie si chiar imi povestea azi ca a mai avut cativa care au plans la inceput dar apoi au fost foarte enuziasmati de revederea cu ceilalti copii.
Noi de maine vedem cum se va comporta la gradi, mai bine zis daca se va acomoda. Ea e la program scurt si saptamana asta oricum ne-a zis sa ii ducem numai de la 9 la 11 se se joace si sa se cunoasca. Eu am incredere ca se acomodeaza usor pt ca e sociabila si pana acum s-a adaptat cu oricine a stat cu ea, dar cei din jurul meu sunt asa de reticenti. Ma bulverseaza atitudinea lor, mai ales ca toti ii plang de mila de parca o abandonez sau mai stiu eu ce rau ii fac. Sper sa am dreptate si sa nu imi aud "ti-am spus eu" ca nu mai am nervii si pt asa ceva.
Mami de fetita frumusica foc!
29.04.2010
MTHFR C667T heterozigot, PAI 4G/5G homozigot
Ioanact spune:
Citat: |
citat din mesajul lui flory_blanca Alina vroiam sa te intreb de cand poarta fetita ta ochelari. I-a acceptat usor ca si noi trebuie sa purtam. Nadia in general asculta ce ii zice dr dar nu stiu cum va reactiona ca trebuie sa ii poarte mereu. Legat de gradinita poate a fost prea emotionata Justina la inceput dar sigur isi revine. Soacra-mea e educatoare si are acum grupa mijlocie si chiar imi povestea azi ca a mai avut cativa care au plans la inceput dar apoi au fost foarte enuziasmati de revederea cu ceilalti copii. Mami de fetita frumusica foc! 29.04.2010 MTHFR C667T heterozigot, PAI 4G/5G homozigot |
Buna!
Dupa 3 ani i-am facut control (am observat ca strangea din ochi cand se uita la tv)..si Justinei tot dupa 3 ani ne-a zis sa-i facem (sper sa nu fie cazul sa poarte ochelari), pt ca sa poata coopera..sa stie culorile..etc., bineinteles si sa stea la aparat.
Ea, a fost incantata, ba chiar are grija si de mine sa i-au ochelarii.
Are mereu grija sa-i i-a cand se uita la tv, si nu numai.
Cum se trezeste asta e primul lucru care il face.
Era vb de Ioana ca a plans la gradi..
Da, e m emotiva si mamoasa.
Azi a fost chiar bine la gradi, la amandoua.
O intreb pe Justina daca ii zice d-nei sau Marianei (femeia de servici) cand face pipi. La care ea zice: Da! Damna ac pipi. Aiana ac pipi.
Intreaba: ce faci mami?ce faci Iana?
Gata! Incepem sa vb cat m bine.
r_ocsy spune:
Neata !
A treia zi de gradinita .
Daca nu ar fi cativa copiii plangaciosi a mea nu s-ar smiorcai deloc, dar ii aude si incepe si ea cu vreau acasa si tata, tata ( tati o duce la gradinita ). Nu dureaza mult smiorcaiala ca intra in sala si uita ( episoadele astea sunt la vestiar ), sper sa nu invete sa se arunce si pe jos cum vede la copiii respectivi .
Noi suntem la program lung, pentru inceput ne ducem dupa ea la ora 3. Doarme, mananca ( e foamea in persoana, cere si supliment ) ... se descurca pitica.
Sofia la nou si la stress reactioneaza prin somn si luni dimineata a adormit pentru prima data in viata ei pe jos, pe covorul de la gradinita ; i-au desfacut rapid un pat si a dormit tun aproape o ora, pe tot zgomotul acela infernal si plansetele de rigoare. Cand sa doarma ceilalti copii, ea era fresh si se plimba de la patut la patut SI o enervau copiii care plangeau, se ducea la ei , le dadea o palma pe spate si le zice "ssshhh nani" , partea comica a fost ca piticii atentionati de dansa nu mai plangeau, se potoleau si se culcau ; dupa ce i-a potolit pe plangaciosi s-a urcat in patutul ei si a stat cuminte, s-a jucat cu o jucarie pana a adormit. Ieri nu a mai pleznit pe nimeni .
Va urez o zi cat mai placuta !
cris_09 spune:
Salutare!
Nico nu v-ati intors?
Rocsy ce draguta e Sofia.Ca o mamica in miniatura
Si ce tare esti tu,cica:"azi nu a mai pleznit pe nimeni"
Cris ,mami de pui nazdavan,Sebi ,www.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">14.05.2010
NicoletaB spune:
Buna dimineata!
M-am intors si eu pe plaiuri mioritice, dar si la birou!
Legat de cresa al plange si la dus si la intors. Intre cica nu!
Faza nasoala e ca nu doarme si are niste cearcane de mama, mama si astfel ca tot va invidiam am si eu copil care doarme de la 20.30
O zi buna fetelor!
Ioanact spune:
Buna!
Nicoleta bine-ai revenit!
Daca nu doarme ziua, "pica lat", seara m devreme.
Imi pare rau ca plange, Rares!
Cu timpul se va obisnui.
Poate prima sapt e m greu.
Acum 3 ani cand am dus-o pe Ioana la gradi, tb sa ma furisez la plecare sa nu ma vada, ca altfel plangea.
Daca nu ma vedea se lua cu jucariile si uita...asta prima saptamana.
De aia zic ca poate prima saptamana e m greu.
O zi buna!