Floricele de liliac mai-iun-2010 ( 14 )
Raspunsuri - Pagina 6
flory_blanca spune:
Nicoleta bine ai revenit. Cum a fost? Nu trebuia sa pleci si la Viena?
Eu am avut o saptamana super aglomerata la servici la care i-a pus capac gradinita. La noi gradinita e deja capitol inchis pt ca dupa 4 zile de mers s-a lasat cu plans isteric si tavalit pe jos.Poate ca as mai fi insistat dar nu avea sens pt ca nu eram prea convinsa nici eu de educatoarea aceea ce sa mai si fortez copilul. A treia zi am gasit-o pe fiica-mea cu caca la fund si nimeni nu se sinchisise sa o duca la baie, noi nu am mai avut asemenea incidente de jumate de an. Apoi cate zile a fost la gradi personalul de acolo nu a fost in stare sa ii dea pachetelul sa manance la ora 10 cum ar fi trebuit, sau sa ii organizeze sa se joace ceva cu ei. Era o nebunie acolo in grupa, toti urlau, educatoarea nu reusea nici macar pe o perioada scurta sa ii organizeze sa mai uite de parinti si sa faca ceva cu ei. Cand am fost dupa fiica-mea un copil era singur la wc nu se mai putea da jos plangea de mama focului. L-am luat eu l-am sters si dus in sala. Nu mi s-a parut normala atitudinea educatoarei, chiar nu cred ca reusea sa gestioneze prea bine situatia. Asa ca am decis ca o lasam in pace si o sa mai incercam la primavara al o doamna cu mai multa experienta care stie sa lucreze cu copilasi asa de micuti.
Poate gresesc eu dar ma asteptat la cu totul altceva, la mai mult tact pedagogic si la o mai buna organizare din partea lor.
Mami de fetita frumusica foc!
29.04.2010
MTHFR C667T heterozigot, PAI 4G/5G homozigot
NicoletaB spune:
Neatza mai la pranz!
Flory- nasoala experienta cu gradinitza!
Eu l-am dat la o cresa de stat tocmai pt a-l stimula sa vorbeasca si sa invete sa anunte cand face caca/pipi. Asta a fost la noi motivatia, ca de stat acasa are cu cine.....
Iar rezultatele se vad, cuvinte noi in vocabular, iar cand vrea cere si la wc.
Ei sunt 13 in grupa cu 3 cadre didactice. 2 Dimineata si 1 dupa-amiaza. Plange de dorul nostru cred. caci la plecare le pupa pe educatoare. E sters bine la fund si schimbat atunci cand se pateaza.
faza noasala e ca nu doarme la pranz si are niste cearcane....Si plange si la dus si la plecare....
La Paris fu frumos, dar si dezamagitor....
La Viena plec duminica.
Revin!
cris_09 spune:
Salutare!
Flory ce nasol cu gradinita,dar ce bine ca ai de ales si puteti renunta
La anu'vom incerca si noi,cred ca va fi jale,eu nu am fost nevoita deloc sa-l las pe Sebi cu persoane straine.
Maine incep un job nou,sunt un pic stresata de program,(9-18:30),voi fi toata ziua plecata
Sper sa rezist,ma gandesc ca sunt alti copii care stau la bunici,la tara cu lunile...eu macar ma intorc seara
Nico dar acasa dormea de pranz?E prea galagie oare la cresa,de nu adoarme?
Va pup
Cris ,mami de pui nazdavan,Sebi ,www.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">14.05.2010
Ioanact spune:
Buna!
cris mult succes cu noul job!
Multa putere sa faci fata programului!
Voi vedea si eu de la sf lunii Octombrie ce voi face.
Deocamdata sunt angajata pe per det (6 luni).
Sunt in locul unei fete care se intoarce din CIC.
Voi vedea daca imi va prelungi contractul chiar daca se intoarce.
Intre timp am cautat si in alta parte.
Maine sper sa reusesc sa depun CV-ul.
Legat de Sebi..la anul va fi mai marisor si poate nu va plange, chiar nu a stat si cu alte persoane straine.
Nici Justina nu a stat pana sa incep serviciul. Dar ea s-ar duce cu oricine, n-are treaba..daca e in interesul ei.
ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!
NicoletaB spune:
Neatza!
dau cafelutza!
Cris- bafta la noul loc de munca! Vad ca le tot schimbi....
Nu e galagie. Al meu adoarme cu preludiu: mangaiat pe spate, pe burta si intre niste sani daca se poate. La cresa acest ritual nu exista....
Alina- bafta si tie cu locul de munca, sa se rezolve cumva....
Despre Paris, ce sa zic, oras frumos, dar pacat ca e locuit.....
Obiectivele turistice sunt fenomenale, intretinute, ai ce vedea, dar nu dau, ATENTIE, curatenia din Bucuresti pe cea de Paris.
Acest oras PUTE. Sa nu nimeresti in vreo gara sau o statie de metrou mai mare cu mai multe legaturi acci versi matele de miros de pisat. Nici macar nu spala.... Vezi dara de pisat de la 1 m inaltime pe cladire si cat s-a dus pe asfalt.... Asta a fost cea mai mare dezamagire a mea. Au o retea de transport de ajungi oriunde in Paris foarte repede de nota 10, dar emigrantii lor arabi, algerieni, indieni nu sunt mai presus de ai nostri conationali....
Stiu sa faca turism si au cu ce....
O zi frumoasa fetelor!
Ioanact spune:
Buna!
Nicoleta multumesc!
Nici azi n-am depus CV-ul, ca e plecata acea persoana de ieri la Bucuresti.
Vom vedea maine.
Eu sper sa raman la actualul loc de munca.
Dar, nu sunt sigura ma interesez si in alta parte.
O zi buna!
ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!
cris_09 spune:
Salutare....
Da Nico,am nimerit intr-o perioada proasta sa=mi caut de munca...cererea muuuuult mai mare decat oferta,asa incat angajatorii vor sa te plateasca cu 2 lei pe 10 ore,ca daca nu-ti convine,mai astapta 10 la poarta
Cris ,mami de pui nazdavan,Sebi ,www.eticker.co.za/tickers/7raxakae7qnsuro8.png" target="_blank">14.05.2010
flory_blanca spune:
Cris bafta cu noul loc de munca. Cu cine ramane Sebi cat esti tu la munca?
Alina de ce nu vorbesti cu cei de la actualul loc de munca? Poate iti faci griji degeaba. Macar sti in ce ape te scalzi si ce ai de facut in continuare.
Nicoleta aceeasi senzatie am avut-o si eu la Paris. M-au terminat psihic si emigrantii lor iar la capitolul curatenie ne arata pe noi cu degetul dar sunt mult mai rau. In schimb Austria my love alta viata ca toate tarile germanice de altfel. M-as muta acolo si maine numai cu chilotii de pe mine si nu mi-ar parea rau.
Legat de gradinita sunt incantata ca are cu cine sta pitica si nu prea. Nadia se acomodeaza cu oamenii mari foarte repede si ne place foarte tare de tanti dar avem o problema cu copii. Azi am fost cu ea in parc si efectiv a facut crize cu tavalit pe jos ca nu vrea cu copii si ca nu ii plac. Imi venea sa ma bag sub banca de rusine nu stiam ce sa mai fac. Foarte greu socializeaza cu copii, efectiv parca ii e groaza de chestia asta. M-am simtit de ca..at.Oricum ma simt in continuare. Pana acum era foarte mandra ca copilul meu se adapteaza cu oricine ca eu m-am intors repede la lucru si nu sta dupa fusta mea si am ignorat unele aspecte de socializare. Nu mi se parea anormal ca dupa masa statea numai cu noi , nu prea cu copii, ziceam ca asa e normal ca nu ne-a vazut toata ziua. Acum ma simt rea si egoista ca am prefarat sa merg la lucru, sa inchid ochii la unele probleme si poate era mai bine sa fi stat cu ea acasa sa ma ocup ca lumea de ea. Eu n-am avut timp sa iei cu alte mamici in oras sa ne imprietenim sa facem schimb de experienta, am neglijat aspectul asta si vedeam numai lucru. chiar am crezut ca asa e mai bine pt toata lumea. Am senzatia ca totul a fost facut numai pe fuga si ca nu m-am ocupat cum trebuie de nimic, si acum m-am trezit ca am un copil care nu e in stare sa interactioneze cu alti copii. Dar care nici macar nu e dependenta de mine cum povestesc altele, vrea doar sa fie lasata in pace. Mi-am spus si eu oful ca nu stiu cum sa procedez si ce sa fac si nu stiu sunt asa de suparata si dezamagita de mine, simt ca nu am facut tot ce se putea sau trebuia pt copilul meu, pt ca el sa creasca armonios.
Mami de fetita frumusica foc!
29.04.2010
MTHFR C667T heterozigot, PAI 4G/5G homozigot
r_ocsy spune:
Neata !
Sofia si-a reluat gradinita astazi, nu prea a vrut, m-a batut ieri toata ziua la cap ca "mane stau acasa, nu meg la gadinita" ; din prima saptamanaa reusit sa contacteze o viroza si de vineri a stat acasa ... a fost foarte darnica cu noi si ne-a impartit raceala la toti, inclusiv Natalia .
Flory : la gradi sunt 2 educatoare, una dimineata si una dupa-masa si cateva ingrijitoare. Eu nu stiu cum se pot descurca cumnata-mea si restul cu 32 de copiii , eu imi luam gatul de mult, dar din cate am remarcat au metode foarte bune de lucrat cu copiii si reusesc sa ii implice in activitati , putine pentru moment, multe tin de disciplina si reguli. Din ce mi-a zis ea, pentru inceput fiecare copil se joaca singur, interactioneaza foarte putin pentru ca inca nu stiu sa se joace unul cu altul, de aceea ele acum incearca sa ii imprieteneasca, deci eu sunt sigura ca nu Nadia era problema ci educatoarea. Intrebasem de Sofia si mi-a zis ca se joaca singura, ca din cand in cand merge la un copil si ii arata jucaria ei, apoi se intoarce la treburile ei; am intrebat daca doar ea e asa sau nu, si mi-a raspuns ca toti sunt la fel pentru ca inca nu se cunosc suficient si inca nu stiu sa se joace cu alti copiii.
Cris : bafta la noul job ! Eu ma gandeam ca de acum inainte , 3 zile pe saptamana cand sunt de dupa-masa la cabinet o voi vedea pe Sofia doar seara , dupa ora 19 . Fiind la program lung, cand vine ea acasa eu sunt la cabinet.
Nico : Viena e super misto, nu o sa fii dezamagita.
Si tot de la gradinita : dupa ce fetitele sunt incolonate in "trenulet" si merg la baie pentru pipi ( cine vrea ) si spalat pe maini , vine ora mesei si ghiciti voi cine e cea mai fomista din grupa si prima la masa ??? D-ra mea , care fuge, se urca singura pe scaun, isi ia tacamurile in mana, uneori le colecteaza si pe a vecinilor si asteapta impartirea painii ( unde vrea neaparat 2 felii de paine, daca nu se autoserveste din dreapta sau stanga ) , rade rapid castronul cu ciorba, cere supliment, mananca si felul 2 , termina si desertul .... se intreba cumnata-mea unde incape totul ? Cred ca voi ajunge sa platesc dublu mancarea
r_ocsy spune:
Si daca tot am timp ca sunt cu Natalia in brate ... sambata viitoare , pe 6 octombrie avem boteul Nataliei si ma gandeam ca pe Sofia sa o trimit la gradinita doar azi, maine si poimaine , saptamana viitoare sa o tin acasa ca sa nu mai colecteze vreo raceala si sa fie pitica bolnava la botez. Stiu ca in colectivitate, mai ales in primul an treci dintr-o boala in alta. Voi ce spuneti ? Ioana ... tu esti mai experimentata decat noi cu subiectul asta, care e parerea ta ?