Floricele de liliac mai-iun-2010 ( 14 )
Raspunsuri - Pagina 14
NicoletaB spune:
Neatza!
Dau cafelutza!
Flory- in sarcina IR-ul conta cel mai mult. La mine ginecoloaga nu s-a bagat peste tratamentul prescris de hematolog. Doar informam ce iau ca sa stie cum va gestiona situatia in momentul nasterii. Alti ginecologi prescrieu ei sau hotarasc ei cand sa intrerupri Clexane si asa mai departe. Mi-a spus clar ca ginecologia e ginecologia, hematologia e hematologie.
Eu descoperind astea, mi-am dat seama ca le-am mostenit de la mama.
Nu se stie acum de riscrurile trombofiliei, dar acum 30 de ani. Mama a nascut 2 copii sanatosi fara tratament de rigoare, dar sufera de varice si dureri de cap (proasta irigare a creierului). Asa ca am trimis-o la medic. Ea ia trombostop iar durerile de cap au disparut. Depinde de cum s-a transmis gena, stil de viata, greutate, mutatii la mutatii si asa mai departe. Eu nu am vrut sa risc viata mea sau a copilului si am acceptat medicamentatia fara sa iau in calcul ca poate s-ar putea si fara. Nu accept astfel de riscuri caci ar putea fi o greseala pe care sa nu mai am ocazia sa o corectez. Ma bucur doar ca exista solutie si ca cu o atenta monitorizare se poate.
Momentan doar INR monitorizez ca sa-l stabilizez. Pot spune ca de cand am trecut pe medicamentatie am scapat si eu de migrenele teribile pe care le aveam exact ca si mama. In mare cam mostenesti predispozitia celui de la care "ai luat-o". In schimb varice momentan nu am si sper sa nu apara prea curand sau niciodata.
Tu de unde esti, din Galati parca?
O zi frumoasa!
NicoletaB spune:
Am uitat. Iau complex de vitamina B din cauza de MTHR heterozigot. Deci B-uri cat mai multe.
softurela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui flory_blanca Alina merci de incurajari. Oricum o sa va mai bat la cap pe cele cu experienta sa imi spuneti cum ati facut la al doilea copil. Legat de homeopate cred in ele si nu prea. As risca la ceva afectiuni mai usoare , dar in cazul celor mai grave as merge in paralel cu tratamentul clasic, nu cred ca as avea curaj sa renunt la cel alopat. Mami de fetita frumusica foc! 29.04.2010 MTHFR C667T heterozigot, PAI 4G/5G homozigot |
Nu cred ca se intampla ceva daca se renunta temporar la tratament alopat si daca INR-ul nu scade pe tratament homeopat se revine la tratamentul standard. Nu stiu dar Nicoleta, tu nu faci permanent Clexane, doar in sarcina, nu ? In cazul asta nu e nici un risc daca incerci homeopatia inafara sarcinii.
Tocmai asta e idea, ca Homeopatia trateaza boli la care alopatia poate sta in cap si nu are nici o sansa. Am vazut prea multe cazuri in ultimul timp ca sa nu o spun direct.
Dar, adevarat rezultatul depinde de multi factori ...
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
flory_blanca spune:
Nicoleta merci de info. Sunt din Hunedoara. Tocmai asta e problema ca sunt departe de Bucuresti si mai ales in sarcina nu ma incumet sa tot bat atata distanta. Am cautat in Cj hematolog, oricum e o varianta mult mai buna decat la noi,dar nu am fost foarte multumita de ea. Acum cred ca o sa incerc la dr Avram.
Softurela as incerca un tratament homeopat dar nu in sarcina. La mine extra sarcina imi ies analizele bune, deci nu am ce sa incerc ca nu s-ar vedea rezultate cred, si in sarcina mi-e foarte frica si cu tratamentul actual, apoi cu homeopate nici atat nu as sta linistita. Oricum eu sunt de parere ca sa functioneze un remediu ca e homeopat ca e alopat in primul rand trebuie sa creada bolnavul in el, asta e prima cale spre vindecare. Cred ca subconstientul/constientul face 90% si restul doar e tratamentul. Alt subiect, alta discutie...nu sunt contra homeopate oricum , dar ideea e ca in cazuri grave mi-ar fi frica sa merg numai pe tratament homeopat.
Mami de fetita frumusica foc!
29.04.2010
MTHFR C667T heterozigot, PAI 4G/5G homozigot
softurela spune:
citat din mesajul lui flory_blanca Softurela as incerca un tratament homeopat dar nu in sarcina. La mine extra sarcina imi ies analizele bune, deci nu am ce sa incerc ca nu s-ar vedea rezultate cred, si in sarcina mi-e foarte frica si cu tratamentul actual, apoi cu homeopate nici atat nu as sta linistita. |
Flori nu vreau sa plictisesc, ce am avut de spus am pus deja pe grupul de Facebook la Flori de Liliac, ideea e ca e pacat sa nu profitam de marele avantaj al Homeopatiei clasice.
In ceea ce priveste trombofilia, nu contest poate la voi e mai accentuata dar eu personal am tratat-o cu indiferenta.
Initial Uscatescu a reusit sa ma sperie si m-a transformat in clienta fidela si luna de luna a Institutului de Hematologie Fundeni. Mi-au dat de gandit anumite exagerari ale ei, ceva genul: "mai rau de atat nu se putea, pe langa trombofilie mai aveti si incompatibilitate de RH, grupa si subgrupa...rau, rau de tot. Si stim cu totii ca RH-ul la prima sarcina nu pune nici o problema". Am acceptat dozarile de anticorpi, aspenterul dar cand a venit momentul Clexanului am zis pas. Tot timpul am avut senzatia ca e doar exagerare in diagnosticul asta si la sarcina cu Bianca am schimbat ginecologul. Ginecologul m-a trimis la analize, au iesit la fel, s-a uitat pe ele si a zis ca nu am ce cauta la Fundeni, sunt prea mici abaterile. Si ca dna Uscatescu vede trombofilie la toate gravidele. Mi-a facut 3 ecografii in toata sarcina si nu a avut nici cel mai mic stres legat de inchipuita mea trombofilie. La Diana faceam doppler la 2 saptamani. Deci, diferenta de perceptie, acelasi pacient dar 2 ginecologi diferiti.
Multa sanatate la floricele si la mamici!
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
r_ocsy spune:
citat din mesajul lui flory_blanca Rocsy ce mai fac fetele, cum s-au mai acomodat una cu cealalata. Hai ca o sa te innebunesc acum, tu de cand i-ai zis Sofiei ca ai bb in burtica si cum faceai cu ridicatul in brate? Mami de fetita frumusica foc! 29.04.2010 MTHFR C667T heterozigot, PAI 4G/5G homozigot |
Salut !
Am revenit pe forum .
Flory : eu i-am spus Sofiei de surioara dupa 5 luni, cand incepea sa se vada ceva mai bine burtica ! Iar cu ridicatul , am inhamat destul de mult ca Sofia era micuta atunci. Cand vei avea tu burtica , Nadia va fi deja maricica si poate nu va mai vrea atat de mult in brate !
r_ocsy spune:
A adormit pisoiul . Azi mi-am propus cat stau acasa sa lenevesc si asa ca pierd vremea pe net si la tembelizor .
Va cuprins febra Craciunului sau inca nu ? Eu deja achizitionez cadouri , abia astept sa facem bradul !!!
flory_blanca spune:
Softurela ai PM.
Rocsy nu m-a cuprins nici un spirit deocamdata. La cat de rau ma simt nu ma pot gandi decat cum nimeresc patul sau cum sa scap de greturi. WC-ul mi-a devenit cel mai bun prieten de mi-e si groaza sa ma duc undeva. Nu mai suport nici un miros, asa incat si mersul la supermarket e un chin ca sigur miroase de la alimente sau trece pe langa mine vreo cucoana care s-a parfumat prea tare. Am senzatia ca mi s-a golit creierul de orice mai putin de senzatia de greata. Asa ca sper sa scap odata de starea asta, pe care eu la prima sarcina nu am avut-o si sa ma bucur de sarbatori si de tot ceea ce urmeaza.
29.04.2010
r_ocsy spune:
La mine a fost invers ... a doua sarcina a fost parfum , nu am crezut ca poate sa iti fie asa de bine intr-o sarcina, nu tu greturi, nu tu dureri ...
Cate saptamani ai ?
flory_blanca spune:
Maine fac 6 saptamani. Cu Nadia nu am avut nimic asa ca acum nici nu stie organismul cum sa reactioneze, nu sunt in stare de nimic, m-as odihni non stop. Plus ca ma doare putin si burta mai ales cand stau in picioare si ma streseaza si chestia asta de numai, sunt balonata, constipata, ce mai parca pe toate le am adunate. Sper ori sa treaca cat mai repede, ori macar sa ma obisnuiesc cu starea asta si sa ma simt a om normal. cum sunt si foarte balonata am impresia ca si iau proportii, ce mai sunt dereglata rau de tot. Nu ma asteptam la starile astea credeam ca se va asemana cu prima sarcina.
29.04.2010