Bulgarasi de ian_feb2013, capitolul 20

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vikisor spune:

Citat:
citat din mesajul lui Katy82

Acum m-am uitat si am vazut ca la 8 sapt aveam 3,88 cm, deci? E ceva in neregula si de aceea si durerile?

13+
http://lmtf.lilypie.com/3ap2p3.png

Katy, daca nu ti-a spus doctorul nimic la ecografie ca ar fi vreo problema, nu este nici o problema. te rog sa nu te panichezi iar durerile e posibil sa fie de la faptul ca iti creste burta eu cam din 2 in 2 saptamani am astfel de dureri si ma mananca si pielea pentru ca se intinde prima oara m-a durut pe la 11 saptamani am o colega care este gravida si pe ea doar o doare burtica in partea de jos, fara sa o manance pielea, si ei ii creste burtica daca doare foarte tare, ia un no spa

22+ cu printesa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mys spune:

Citat:
citat din mesajul lui simina_kin

Citat:
citat din mesajul lui kasha_ro

nu retin numele fetelor care spuneau ca au simtit bebe la 12-13 sapt.e prea devreme.alea nu erau sigur miscari de bebe ci doar niste intestine mai active.deabia dupa 18 sapt chiar puteti sa le identificati exact.unele fete chiar si dupa 20.

Eu am spus ,ca am simtit bebe pt prima data sapt trecuta, si crede-ma ca stiu sa fac diferenta intre ligamente/gaze si bb, ca doar sunt la a 4-a sarcina!

Simina, wow, mama eroina cu 4 copii, sa fiti sanatosi

Si eu l-am simtit pe bebe2 pe la 14 sapt, fiind la al doilea copil am stiut si eu cand e bebe si cand nu (bebe1 pe la 19 sapt)

Alina lui Matei si 19+ cu Amelia

http://matei-sansalaviata.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui Katy82

Fetele daca in aceasta perioada ma doare f. putin burtica pe jos e de la ligamente, nu? Nu doare constant. Adica nici nu pot numi durere, ca o jena sa zic.
[...]
Ioanakkk eu la 12 sapt aveam colul de 2,62 cm. O fi ok? Stiti ca va spuneam de candida dar am observat ca pe langa ac scurgeri mai am si unele apoase chiar cand ma trezesc si sunt putin cam ingrijorata.

Ligamentele astea dor asa... ca mici intepaturi si lateral de uter (adik unde le e locul). o mica jena nu ar trebui sa ingrijoreze, dar cum nici contractiile mele nu sunt mai mult decat "jena", dar sunt al naibii de eficiente (in sens negativ ), nici nu le-as lasa necercetate. Eu zic sa iei legatura cu ginecologul care iti supravegheaza sarcina si sa-i povestesti despre semnele tale de intrebare. Punand alaturi examenul clinic si echografia cu siguranta iti va da raspunsul corect.

Denisa-Madalina fericita de Adela Marisa, 15+

IULIA va invinge CANCERUL!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca.b spune:

nah, ca am facut si morfo ... bebelina e ok, 500 grame, totul e la locul lui, are fix 22 sapt conform masuratorilor. col 4,5 cm, inchis. tensiunea mea a fost f normala, 12-7,m-a surprins si pe mine.

ma distreaza dr meu care imi zice de fiecare data sa am grija la ce mananc..."fara alimente albe" - adica fara fainoase albe :)...am uitat sa-l intreb daca e ok sa nu iau nimic in greutate la 5 luni de sarcina :)
mai merg peste o luna la eco, il intreb atunci :)

cris, tin pumnii

katy, e foarte posibil sa fie ligamentele. mai patesc si eu...ma doare o zi, doua, dupa care ma lasa. in general daca cedeaza cu no-spa nu cred sa fie vreo pb

simina, ce harniutza esti!

Anca si Stefan (13.01.2008) si 22+ cu
Povestea Nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubblegum spune:

Dankuta, la multi ani!!!!

19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Blue_sea spune:

Anca, felicitari pt morfo!

Cris, sper ca tortul e ok!

20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bubblegum spune:

Cu miscatul lui bebe eu sunt la prima sarcina dar pe cuvantul meu ca am simtit bebe la 14 saptamani, a fost prima oara in viata cand am simtit ca o zbatere puternica de pestiuc:) mi-au dat lacrimile instantaneu de emotii.

Eu cred ca trebuie sa imi refac analiza de calciu, pe langa carceii nocturni acum a inceput sa mi se blocheze si maxilarul in plina propozitie..foarte nasoala senzatie.

19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katy82 spune:

Multumesc fetele! Tb sa plec undeva in week-end dar am amanat plecarea. am zis ca o sa stau mai mult in pat si sa mai vb luni cu dr. sa vad ce zice. Initial am zis ca scurgerile sunt legate de candida doar ca sapt trecuta cand am fost pe la parinti, dimineata cand m-am trezit am observat o scurgere de lichid alb-galbui care mi-a curs pe picior. Eu de regula folosesc absotrbante zilnice din cauza candidei si cum at nu aveam am observat scurgerea asta. Scuze de detalii.

13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katy82 spune:

N-am luat no-spa, nu au fost atat de puternice ca sa iau. Probabil sunt ligamentele. vad eu luni.

13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kasha_ro spune:

Citat:
citat din mesajul lui ioanakkk

Buna fetelor!
Am fost si eu azi la eco doar de curiozitate(am 17 sapt curand)..nu mai facusem decat o singura eco la 12 sapt.
Fetita este bine(am primit confirmare) doar ca am colul scurtat si contractii(pe care eu nu le simt)...Adica la 12sapt aveam col 4.4cm si acum am 3.4cm(dar e inchis).Mi-a zis sa iau no-spa si sa merg la spital daca am burta tare(nu stiu cat de tare trebuie sa fie ca sa ma alarmez?!?!?) Problema nu e ca e scurt ci ca am pierdut 1 cm.Ma rog ...sper sa fie totul ok pana peste 2 sapt cand dau de doctorul meu.
Pe de alta parte am o prietena care a nascut anul trecut si a avut colul de 2cm de la inceput pana la sfarsit(la sfarsit a zis ca doc nu -i mai zicea nimic de col) dar doctorul ei a zis ca e ok cat e ferm si inchis.Si a nascut la 39 sapt.
Asa cu colul meu...Sper sa fie ok(Ah! si mi-a zis sa stau in pat ,fara efort...etc)
Va pup!

PS: Crismac!Iti tin pumnii!Sa fie bine...

16+

ioana sa iti monitorizezi un pic contractiile sa nu fie mai dese de 10 la cateva ore .contractie este si aceea nedureroasa adica atunci cand se intareste burtica pt cateva secunde.daca sunt dese contacteaza medicul.stai cat mai mult intinsa pt ca ayunci se relaxeaza colul cel mai bine si daca poti cu picioarele ridicate.
scuze mamicilor care simt bebeii precoce.nu vreau sa ma dau desteapta pe aici.am doar medici prin ofrada.studiile spun ca desi bebe misca de mic,mic e greu de identificat o miscare la 12 sapt.bineinteles fetele care au mai fost mamici pot diferentia mai usor miscarile bb avand deja experienta sarcinii.

Mergi la inceput