copilul meu lovit in parc...
Raspunsuri - Pagina 9
ina.click spune:
ha, am uitat.
eu ma chinui de zor sa invat sa merg pe role, pentru a veni in intampinarea acelor vremuri in care propriile picere nu vor mai tine pasul cu Alex.
Adica da, recunosc, nu am de gand sa stau pe banca prea mult....sau deloc :/ Vreau sa ma tin cum pot, cat pot, dupa copil, desi considerand in ce hal progresez mi-e ca as provoca eu accidente in locul lui. Nema abilitati motrice.
emanouela spune:
Se pare ca asa de mult ne place sa interpretam si sa desfacem firul in 14, sa "bagam" cuvinte in gura celor cu care nu avem aceeasi opinie si sa ne aratam "socati" de propriile noastre interpretari, ni se pare asa de nefiresc cum de unele dintre noi nu am recurge la "pocnit" si pe ea...eu una nu am citit la nimeni ca ar sustine mama batausa si ca i-ar gasi circumstante, dimpotriva, o condamna, nu sunt de acord cu asa ceva...ce am incercat eu si cateva fete sa sugeram este si responsabilitatea Nataliei, ea a inteles.
Eu una, la violenta nu raspound prin violenta si nici nu ma consider raspunzatoare de lipsa de educatie a altora, nu am sa ma cobor in veci la acelasi nivel cu agresorul.
Natalia...ai procedat foarte corect, lucreaza acum cu copilul...el trebuie sa inteleaga ca a fost un accident nefericit, ca ai sa faci tot posibilul sa nu se mai repete...ceea ce i se intampla lui acum e firesc (nelinistea), si noi ca oameni adulti, daca am fi implicati in ceva de genul, la fel ni s-ar intampla...acum el trebuie ajutat
ina.click spune:
Nu cred, Emma, cred doar ca amintirea unor traumatisme reale e inca vie si foarte dureroasa pentru unele mamici
Si rezoneaza cu o situatie care nu a fost ca a lor, dar avea fix aceleasi premise, acelasi teren sa zic asa.
J.D. spune:
Eu nu merg in spatele lui Finn totdeauna. Nici nu am cum - mai trebuie sa/l alaptez pe bebe- si nici nu vreau. Il supraveghez de la distanta. Mi se pare normal sa fie independent. Si a mai avut accidente cu diversi copii, dar s/au rezolvat. In general lumea e mai relaxata aici si nu sare la bataie pentru ca se pedepseste conform legii.
Natalia, .
oanap85 spune:
eu pe bune daca va inteleg
si puteti sa-mi dati n..dezaprob ca m-am obisnuit deja :P
un copil este lovit de o nebuna si voi criticati ..pe cine?
pe mama care statea pe o banca ?dar ficamea are 1 an jumate si nu stau in urma ei tot timpul,copilul deja la 6 ani stie ce pericole sunt ,ca nu are voie in strada etc si cum spunea si Natalia ,maine pimaine merge la scoala doar nu va sta in urma lui! ce crede-ti ca acolo ii supravegheaza cineva asa de strict?
deci acel copil a luat o palma de la o straina si voi ziceti ca e vinovata Natalia ..
pai putea cucoana sa-i spuna ei ce vrea,sa-si verse frustrarile daca asta o facea sa se simta mai bine ,sa-i dea ei o palma na daca era vinovata:) de ce i-a dat copilului?cu ce era vinovat copilul ca din greseala a dat peste acel copil...
chiar pe bune acum,voi cum ati fi reactionat daca se intampla asta copilului vostru?daca primea o palma?
bine eu sunt inconstienta bla bla ptr cum m-am comportat ,dar spune-ti voi ce ar trebui de facut?in caz de nu exista martor si nu este decat cuvantul mamei impotriva agresoarei..?cum se rezolva?
Chiar serios Natalia,cum i-ai explicat tot ce s-a intamplat copilului tau?Nu stiu ma intreb oare nu simte ca a fost neprotejat?
nu-i va fi frica de acum sa se urce pe bicicleta ca sa nu mai primeasca si alte palme ?!
in tara asta mori cu dreptatea in mana,
tu Natalia sa ai grija sa primeasca nesimtita ce merita ,dar si asa ma gandesc ca daca nu ai un martor sau daca este si nu depune marturie nu stiu ce sa zic ,nu ai sa faci mare branza ca asa e la noi...
[las ca am vazut eu si la gradinite,eu mereu ii spun la al meu" David nu ai voie sa tragi,David vorbeste frumos ,David nu te certa " si copilu nu trage cand e lovit pentru ca stie ca nu e frumos ,azi asa,maine asa..ma intreb oare mamele alea educate ,ce-i invata acasa pe plozi?ca multe se cred mari doamne si au dreptate indiferent daca au gresit ori nu]
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
natalia_nica spune:
Cu Denis am stat de vorba dupa incident, cand s-au potolit apele. Primul lucru, i-am mai explicat inca o data ca trebuie sa aiba foarte mare grija sa nu loveasca oamenii/copiii. Ca daca nu e atent nu va mai avea voie cu bicicleta. DAR, i-am explicat si ca nu are voie nimeni sa-l loveasca, ca mama acelui copil trebuia sa vorbeasca cu mine, ca eu trebuie sa-i explic ce nu a facut bine. Primul lui gand a fost ca e vinovat si ca de aceea l-a lovit femeia si ca va veni iar dupa el. In mine si-a cam pierdut increderea ca-l pot apara, din moment ce nu am putut preveni... Dar faptul ca am fost cu el la politie azi i-a aratat, zic eu, cum se procedeaza de fapt si ca nu am stat cu mainile in san...
AgnesLuca spune:
Natalia , ma bucur ca s-a rezolvat in mod pozitiv la politie.
Eu zic ca acum in primul rind e important sa te linistesti tu si sa-ti reincapeti increderea in tine ca mama, iar restul vine de la sine.
Sa-i explici (daca nu ai facut-o deja) ca si adultii gresesc, ca probabil femeia respectiva a fost speriata si acum ii pare rau si ca daca inca nu si-a dat seama de greseala o sa vina politistul si o sa-i explice. Sa-i zici ca dupa incidente din astea neplacute important e ca fiecare parte sa-si dea seama cu ce a gresit si sa se gindeasca cum ar putea sa evite asa ceva pe viitor si sa elaborati impreuna o strategie de "avut grija" la mersul cu bicicleta (mama Giuliei a dat niste idei, nu stiu cit de potrivite sunt in cazul baietilor, insa sigur le gasiti voi pe alea care se potrivesc pustiului tau, claxonatul de exemplu ma gindesc ca ar fi o chestie de luat in seama).
filofteia spune:
Natalia ai procedat foarte bine. Ii face bine si lui Denis ca a fost cu tine, ca a vazut ca ai luat atitudine, ca nu ai ramas indiferenta.
Persoane de genul celei care ai intalnit-o trebuie sa stie ca nu pot agresa un copil fara consecinte. Chiar daca nu va primi amenda, cu siguranta se va gandi de doua ori atunci cand va ridica mana asupra unui copil.
Copilul meu (11 ani), impreuna cu alti copii a fost agresat de o femeie, care se afla in parc cu copilul mai mic. Intr-o fetita a dat cu piciorul, iar mama fetitei a facut plangere la politie. Au fost chemati si ceilalti copii sa dea declaratie, a fost identificata femeia (exact cum a spus cineva mai sus, mama fetitei a avut un nr de telefon si cand a gasit femeia in parc a sunat la politie). A fost dusa la sectie. Politistii au luat foarte in serios problema, spre surprinderea mea. I s-a facut dosar , nu a fost inceputa urmarirea penala, dar cu siguranta se va gandi de doua ori atunci cand va agresa alti copi.
Copii erau nesupravegheati si nu ne-a reprosat politia asta. La varsta asta si ei si tu te simti aiurea sa mergi in parc sa-i supraveghezi.
Ies cu bicicleta/rolele si bineinteles ca se plimba pe trotuar, pentru ca nu au unde in alta parte.
Ar trebui sa ne incurajam copiii sa faca miscare, dar daca ei nu au voie pe nicaieri cu bicicleta/ rolele, iar varsta de dat in tobogane/leagane a trecut, ce sa faca?
In parc se mai intampla accidente, copiii se mai lovesc unii pe altii si fara intentie.
In urma cu ceva ani am fost martora la o scena in care un copil mai maricel (probabil de varsta de acum a copilui meu) a fost agresat de bunicul uni copil de 5-6 ani, pentru ca il lovise, fara intentie. Am sarit in ajutorul copilului atunci si am fost revoltata de ceilalti parinti din parc ca nu au intervenit. L-am intrebat acum pe politist ce ar fi trebuit sa fac si mi s-a spus ca trebuia sa sun la 112... clar.
Cred ca ar trebui sa invatam ca "violenta naste violenta". Sa invatam sa apelam si sa avem incredere in autoritatile statului.
Marina spune:
1. te socheaza exprimarea apesi butonul din dreapta cu raporteaza la moderator. Nu ai incredere in judecata lor poti sa-i dai PM lui desprecopii.
2. Poti sa-mi urezi sa nu mai ajung cu copilul la spital, ca am ajuns cu ambii iar cu fi-miu chiar de cateva ori si ca urmare a experientelor are o cusatura in barba si un dinte definitiv rupt. Nu m-am gandit in veci sa dau in copilul care a provocat accidentul. Mi se pare aiurea si pentru o secunda sa dau intr-un copil de cativa ani, sa-i demontrez ce ca am mai multa fortza fizica? Cand mi s-a intamplat nici macar nu m-a interesat sa ii fac morala copilului sau sa ma cert cu mama, in cele 3 cazuri traite parintii nu isi tineau copilul de mana evident dar la fel de evident a fost ca era accident nu intentie. Si m-am preocupat exclusiv de copilul meu sangerand.
Cum nu sunt o mama perfecta care isi tine copilul de mana de cate ori iese din casa mi s-a intamplat sa-mi duc ficiorul la spital si cand s-a lovit singur jucandu-se cu bicicleta pe strada.
3. Cand am spus in mintea voastra am spus in mintea voastra si atat. Orice epitete iti imaginezi sunt strict rolul imaginatiei tale
Citat: | ||
citat din mesajul lui Raza de soare
Eu sper ca TU, NICIODATA sa nu ajungi la urgenta cu copilul TAU, urland de durere, plin de sange, cu buza si nasul sparte si ochiul umflat si vanat, din cauza unui copil nesupravegheat! Si apropos, pe mine ma socheaza exprimarea ta. Daca noi, membrii forumului folosim asemenea cuvinte, imediat suntem avertizati...Tie cine iti permite sa te adresezi altor persoane cu cuvinte gen "IN MINTEA VOASTRA"? In mintea noastra de...? CE? De TAMPITI, de PROSTI? Sau cum, eu, cu copilul mutilat, NU AM VOIE sa imi spun punctul de vedere? Ai vazut cumva ca am spus ca as fi de acord cu lovitul copiilor? Ai citit macar partea cand spun ca nici macar nu am vorbit cu copilul sau mama lui, ci AM AJUNS DIRECT LA SPITAL? Nu pot decat sa iti doresc inca o data, in mintea mea, sa te fereasca Dumnezeu sa treci prin asemenea clipe! DE VANZARE Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura. |
ramonaa spune:
Natalia, bine ca s-a rezolvat. Nici eu nu stiu cum as reactiona daca cineva mi-ar lovi copiii.
Intrebare: cum mergi in urma a trei copii, de varsta diferita, care au bicicleta?
Sa va spun ce am patit eu. Cand eram la primul copil, Robert, ma "uitam" destul de urat la copiii mai mari care alergau prin parc, se urmareau, se catarau, fara sa fie foarte atenti la cei mici. Aveam impresia ca nu asa trebuie sa se joace, ca nu e locul lor in parc unde sunt multi copii mici. Mentionez ca accidente nu am avut, dar...asa gandeam ca cei mici au mai multe drepturi. Acum, baiatul are 8,7 ani si se joaca, alearga si se catara prin parc. L-am atentionat sa fie atent cu cei mici, sa nu se ia dupa cei obraznici care se joaca urat. Nu am avut probleme.
Acum ma gandesc ca ar trebui mult mai multe spatii de joaca, locuri speciale pentru biciclete, role. Noi avem 2 parcuri mici in oras. Ce-i de facut?