copilul meu lovit in parc...
Raspunsuri - Pagina 10
m_ella2005 spune:
Referitor la copii cu bicicletele pe trotuare:
In primul rand, copilul tau a dat cu bicileta peste un copil mai mic pe trotuar. Deja faptul ca tu consideri ca acel acel copil ''nu a patit nimic'' nu mai are relevanta. De ce nu te pui si in pielea acelui copil si a mamei sale? Cun crezi tu ca se simte acel copil cand, real vorbind, el este frumos pe trotuar, cu mama sa langa el si, deodata, un biciclist nesupravegheat, care nu are ce cauta acolo il loveste peste picioare? Unde este sentimentul lui de sigurata? Mai poti macar tu acum sa-l convingi pe acel copil ca mama sa il poate apara?
Pe de alta parte:
Esti foarte revoltata ca al tau copil a incasat o palma. Nu aprob gestul acelei mame, dar Tu, ca mama, te-ai intrebat ce s-ar fi intamplat daca i-ar fi fracturat piciorul copilului respectiv? Nu uita ca pentru faptele minorilor raspund parintii sai.
In momentul in care alegi sa-i cumperi copilului o bicicleta si esti constienta ca nu exista spatiu special amenajat pentru asta, iar singura optiune ramane trotuarul, ii explici din start cum sa circule pe trotuar, nu dupa ce accidenteaza pe altii.
Invata-l sa mearga incet, eventual mergi si tu pe langa bicicleta, nu stai la taclale pe banca. Daca nu esti in stare sa ti-l educi si nu ai chef sa stai dupa el pe afara, ori nu-i mai scoti bicicleta, ori mergi la stadion si lasa-l sa pedaleze pana-si rupe picioarele sale, nu pe ale altora.
Ma uimeste ce am citit pe aici. Cum puteti afirma unele dintre voi ca ordonanta privind circulatia pe drumurile publice se refera la ADULTI nu si la copii? Regulile sunt pentru toti participantii la trafic, indiferent de varsta si punct. Cu asa mentalitate, lasati-va copiii sa circule nestingheriti pe carosabil, si nu va plangeti de repercursiuni. Nu uitati ca micii biciclisti de astazi sunt conducatorii (auto)de maine.
roli25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui m_ella2005 Referitor la copii cu bicicletele pe trotuare: In primul rand, copilul tau a dat cu bicileta peste un copil mai mic pe trotuar. Deja faptul ca tu consideri ca acel acel copil ''nu a patit nimic'' nu mai are relevanta. De ce nu te pui si in pielea acelui copil si a mamei sale? Cun crezi tu ca se simte acel copil cand, real vorbind, el este frumos pe trotuar, cu mama sa langa el si, deodata, un biciclist nesupravegheat, care nu are ce cauta acolo il loveste peste picioare? Unde este sentimentul lui de sigurata? Mai poti macar tu acum sa-l convingi pe acel copil ca mama sa il poate apara? Pe de alta parte: Esti foarte revoltata ca al tau copil a incasat o palma. Nu aprob gestul acelei mame, dar Tu, ca mama, te-ai intrebat ce s-ar fi intamplat daca i-ar fi fracturat piciorul copilului respectiv? Nu uita ca pentru faptele minorilor raspund parintii sai. In momentul in care alegi sa-i cumperi copilului o bicicleta si esti constienta ca nu exista spatiu special amenajat pentru asta, iar singura optiune ramane trotuarul, ii explici din start cum sa circule pe trotuar, nu dupa ce accidenteaza pe altii. Invata-l sa mearga incet, eventual mergi si tu pe langa bicicleta, nu stai la taclale pe banca. Daca nu esti in stare sa ti-l educi si nu ai chef sa stai dupa el pe afara, ori nu-i mai scoti bicicleta, ori mergi la stadion si lasa-l sa pedaleze pana-si rupe picioarele sale, nu pe ale altora. Ma uimeste ce am citit pe aici. Cum puteti afirma unele dintre voi ca ordonanta privind circulatia pe drumurile publice se refera la ADULTI nu si la copii? Regulile sunt pentru toti participantii la trafic, indiferent de varsta si punct. Cu asa mentalitate, lasati-va copiii sa circule nestingheriti pe carosabil, si nu va plangeti de repercursiuni. Nu uitati ca micii biciclisti de astazi sunt conducatorii (auto)de maine. |
Plin de intelepciune acest mesaj
Oare ai copii? si daca da, unde se plimba cu bicicleta? Ori alergi dupa bicicleta?
J.D. spune:
m-ella, ai cam depasit limitele bunului simt. ti.ar trebui un avertisment. cum poti sa faci asemenea afirmatii?
szivarvany spune:
Mnoah ca cineva a aprobat mesajul :D Un mesaj plin de "scenarita".
Ai citit macar ce s-a intamplat la politie ? Nu prea.
Speram sa nu te intalnim prin parcuri !!!
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_
Au nevoie de noi: Iulia Copiii Monicai Alex
m_ella2005 spune:
Pot sa fac asemenea afirmatii in calitate de simplu pieton care merge frumos pe trotuar, unde se considera in sigurata, si ma trezesc ca cineva din spate ma injurata si ma claxoneaza de mama focului ca am nesimtirea si tupeul sa sa merg pe trotuar si nu ma dau la o parte din calea masinii sale, ca deh, mai nou si masinile circula pe trotuar. Acum ce mi-e o bicicleta, ce mi-e o masina?
Lala_D spune:
citat din mesajul lui m_ella2005 Pot sa fac asemenea afirmatii in calitate de simplu pieton care merge frumos pe trotuar, unde se considera in sigurata, si ma trezesc ca cineva din spate ma injurata si ma claxoneaza de mama focului ca am nesimtirea si tupeul sa sa merg pe trotuar si nu ma dau la o parte din calea masinii sale, ca deh, mai nou si masinile circula pe trotuar. Acum ce mi-e o bicicleta, ce mi-e o masina? |
Ok...daca pui semn de egalitate intre un sofer ( care este in exclusivitate ADULT, responsabil legal ) si un pici de 6 ani, pe bicicleta, atunci chiar nu ma mai mira mesajul tau
szivarvany spune:
E inutil sa ti se spuna ca e vorba de un copil de 6 ani sau ca celalalt copil NU a fost nici atins ...
Oricum, ca sa evitam, poate ar fi mai bine sa nu te plimbi pe trotuare
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_
Au nevoie de noi: Iulia Copiii Monicai Alex
AdiS spune:
citat din mesajul lui m_ella2005 Pot sa fac asemenea afirmatii in calitate de simplu pieton care merge frumos pe trotuar, unde se considera in sigurata, si ma trezesc ca cineva din spate ma injurata si ma claxoneaza de mama focului ca am nesimtirea si tupeul sa sa merg pe trotuar si nu ma dau la o parte din calea masinii sale, ca deh, mai nou si masinile circula pe trotuar. Acum ce mi-e o bicicleta, ce mi-e o masina? |
Atata doar ca in topic nu era vorba de o masina ci de o bicicleta si nu era condusa de un adult ci de un copil de 6 ani si nici nu a injurat ci s-a oprit in picioarele sau aproape de picioarele celuilalt copil de 4 ani. In plus nici nu s-a pus problema ce cauta copilul de 4 ani pe trotuar.
On topic: Mi se pare corect sa i se faca reclamatie. Chiar daca palma a fost data din cauza panicii. In general, cu copiii mici ai multe ocazii in care poti intra in panica. Un copil de 4 ani te pune de multe ori in asemenea situatii, acum ce sa inteleg ca ii mai zbura propriului copil cate una tot asa de panica si spre binele lui, desigur.
Natasa spune:
[quote]citat din mesajul lui m_ella2005
Invata-l sa mearga incet, eventual mergi si tu pe langa bicicleta, nu stai la taclale pe banca. Daca nu esti in stare sa ti-l educi si nu ai chef sa stai dupa el pe afara, ori nu-i mai scoti bicicleta, ori mergi la stadion si lasa-l sa pedaleze pana-si rupe picioarele sale, nu pe ale altora.
Ma uimeste ce am citit pe aici. Cum puteti afirma unele dintre voi ca ordonanta privind circulatia pe drumurile publice se refera la ADULTI nu si la copii? Regulile sunt pentru toti participantii la trafic, indiferent de varsta si punct. Cu asa mentalitate, lasati-va copiii sa circule nestingheriti pe carosabil, si nu va plangeti de repercursiuni. Nu uitati ca micii biciclisti de astazi sunt conducatorii (auto)de maine.
[/quote
Este unul dintre cele mai aberante si jignitoare mesaje de la topicul asta! Deci un copil care merge pe bicicleta fara un parinte care sa alerge dupa el, este un copil needucat! In lipsa conditiilor adecvate ar trebui sa invatam sa ne toleram reciproc in spatiul pe care il avem. Presupun ca nu esti la fel de vocala cind vezi un sofer parcind pe trotuar, dar un copil care merge cu bicicleta e bun de pus la zid daca nu invata sa mearga la pas. Tu ori ai copil mic si inca te poti tine dupa el, ori il tii in casa! Orice parinte cu copil mai mare il supravegheaza de la distanta, nu ai cum sa alergi cit alearga ei, sa fii pe bare, in copaci, pe role, pe biciclete etc. Nu ai cum! Ce-i drept, majoritatea parintilor moderni isi tin copilul la tv si computer, ca sa nu cumva sa se deranjeze, dar asta e alta poveste!
Noi trei (sotul, eu si copilul de 7 ani jumatate) iesim des cu bicicletele prin oras si mergem de cite ori se poate pe trotuar, copiii nu au voie pe carosabil. Copilul merge intre noi si incercam sa evitam orice incident si accident, dar si daca s-ar intimpla ceva asemanator cu povestea Nataliei, flacari ar minca imbecila care mi-ar atinge copilul! Daca provocam un accident, noi adultii raspundem, e clar, dar frustrile adultilor care se razbuna pe copii ar trebui pedepsite foarte dur.
emanouela spune:
Wow...superb! Semnul egal pus intre cele 2 m-a trantit in spagat...faptul ca un adult, voit, s-a urcat pe trotuar cu masina este acelasi lucru cu un pusti care se plimba cu bicicleta m-a lamurit. Tot asa de "inteleapta" si revoltata ai fost si in fata soferului??? sau numai aici, ca de, iti da mana fiind vb de un pusti. Si apropos....masinile au voie sa parcheze pe trotuar, legal, daca lasa 1 m spatiu pt pietoni.