copilul meu lovit in parc...
Raspunsuri - Pagina 8
ina.click spune:
Ok, hai sa despicam
1. Ieri, Denis, copilul meu (6 ani) se plimba cu bicileta pe trotuarul din jurul parcului de joaca din cartierul nostru
Din aceasta propozitie eu deduc ca:
a. probabil era parculet din ala de cartier deci nu parc gen Herastrau, etc, cu alei, copaci etc. Correct me if I'm wrong. Sau daca nu- zi in ce cartier stai ca ma mut si eu.
b. Copilul era pe un trotuar si atat, nici in parc (loc de joaca, impropriu zis parc as pr3supune) nici pe langa parc
2. observasem faza, eram la aprox. 20 metri si ma ridicasem sa vad ce-a patit copilul lovit de bicicleta
Eu de aici deduc ca Natalia statea si ea pe acelasi trotuar, pe o banca.
Deci nu e ca si cum copilul s-ar fi dat pe la Charles de Gaulle cu bicla si mamica-sa ar fi rontait popcorn la Trattoria.
E un incident regretabil; dar reactia tot exagerata si injusta mi se pare. Nu ca as considera ca in vreo situatie e just sa pocnesti un pici de 6 ani.
"copilul lovit nu a patit nimic, nu a plans, n-are urme"
Si daca avea o vanataie sau il rasturna ce-i facea doamna micului agresor fara voie , ii facea velocipedul fular sau cum?
Oricum as da-o, nu gasesc nici o scuza doamnei si nici mari acuze la adresa Nataliei.
Marina spune:
mie mi se pare absolut socant ca se gasesc scuze unei femei care da intr-un copil de 6 ani. ba ca nu tinem copilul de 6 ani legat cu lesa cand merge cu bicicleta, ba de ce merge cu bicicleta pe alea parcului dintre blocuri (de altfel perfect legal daca te uiti putin la legi) , de ce stai pe banca si nu alergi cu limba de un cot dupa bicicleta, de ce , de ce.
Banuiesc ca in mintea voastra exista o scuza pentru orice pocnitura a unui copil, sper sa nu va pocneasca nimeni niciodata copilul ca asa i se scoala, reactioneaza prost la stres, a enervat-o seful ieri sau economia mondiala.
In afara de politie eu o pocneam si pe ea sa fi dat in copilul meu. Las-o dracului de educatie, daca nu avem educatia sa nu dam intr-un copil de ce as fi eu educata sa nu dau in cine da in copilul meu.
oanap85 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Laura Ioana Marina, parca as fi scris eu! Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria Nasterea minunii Thea Maria (3.01.2008) , Filmulete La Mare - sept '09 Poze din Egipt tutu |
sau eu
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
Raza de soare spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Marina mie mi se pare absolut socant ca se gasesc scuze unei femei care da intr-un copil de 6 ani. ba ca nu tinem copilul de 6 ani legat cu lesa cand merge cu bicicleta, ba de ce merge cu bicicleta pe alea parcului dintre blocuri (de altfel perfect legal daca te uiti putin la legi) , de ce stai pe banca si nu alergi cu limba de un cot dupa bicicleta, de ce , de ce. Banuiesc ca in mintea voastra exista o scuza pentru orice pocnitura a unui copil, sper sa nu va pocneasca nimeni niciodata copilul ca asa i se scoala, reactioneaza prost la stres, a enervat-o seful ieri sau economia mondiala. In afara de politie eu o pocneam si pe ea sa fi dat in copilul meu. Las-o dracului de educatie, daca nu avem educatia sa nu dam intr-un copil de ce as fi eu educata sa nu dau in cine da in copilul meu. |
Eu sper ca TU, NICIODATA sa nu ajungi la urgenta cu copilul TAU, urland de durere, plin de sange, cu buza si nasul sparte si ochiul umflat si vanat, din cauza unui copil nesupravegheat!
Si apropos, pe mine ma socheaza exprimarea ta. Daca noi, membrii forumului folosim asemenea cuvinte, imediat suntem avertizati...Tie cine iti permite sa te adresezi altor persoane cu cuvinte gen "IN MINTEA VOASTRA"? In mintea noastra de...? CE? De TAMPITI, de PROSTI? Sau cum, eu, cu copilul mutilat, NU AM VOIE sa imi spun punctul de vedere?
Ai vazut cumva ca am spus ca as fi de acord cu lovitul copiilor? Ai citit macar partea cand spun ca nici macar nu am vorbit cu copilul sau mama lui, ci AM AJUNS DIRECT LA SPITAL?
Nu pot decat sa iti doresc inca o data, in mintea mea, sa te fereasca Dumnezeu sa treci prin asemenea clipe!
DE VANZARE
Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.
Selene_Bunny spune:
natalia, tu cu Denis trebuie sa discuti, mai mult decat sa reclami la Politie. Inteleg ce te preocupa, dar invata-l pe el ce sa faca. NU e vina lui Denis pentru ce s-a intamplat, insa tu trebuie sa il inveti cand si cum sa se opreasca.
In rest, unde dai si unde crapa...
Ilinca_M. spune:
Cum naiba sa NU reclami la politie daca e o agresiune??? Si inca asupra unui copil de 6 ani! Doamne Dumnezeule, fetita mea are 3 ani si a primit destule ghionuturi, galeti de nisip in cap, imbranceli din goana altor copii mai maricei, veci pururi nu mi-ar fi trecut prin cap "s-o razbund" lovind vreun copil! Sincer va spun ca mie mi se urca tensiunea la 200 si daca aud vreo bunicutza sfatoasa ca-i zicei fetei mele "vai, nu ridica lopatica cu nisip asa sus!" (desi ea e la 3 m de alti copii), d'apoi sa vad ca al meu copil primeste o palma...Dumnezeule, inainte s-o reclam la politie o bateam de se kk pe ea si apoi ziceam ca e legitima aparare!!
(incredibil, aci pe forum sariti repede cand cineva "se exprima agresiv, dar unei nesimtite pocnitoare de copii ii gasiti circumstante atenuante, ca s-o fi speriat, ca s-o fi shocat, ca de ce-o mers cu bicicleta p'acolo, ca de ce mama statea pe banca etc)
Raza de soare, pai tu te contrazici: spui ca trebuie sa stai langa copil indiferent cati ani are ca sa nu i se intample ceva dar iaca, fetitei tale i s-a intamplat CU TINE langa ea, desenand pe asfalt...deci tot nu poti controla totul. Sugerezi ca daca mama copilului de 12 ani era mai in zona, nu pe terasa la mici, s-ar fi evitat accidentul?! No way, cred ca nici de statea muma'sa pe ghidonul bicicletei...
natalia_nica spune:
Ok, repsect toate opiniile, mai putin pe cele care sugereaza macar ca cineva ar fi avut dreptul sa-mi loveasca copilul.
Am fost la politie, am facut reclamatie si am dat declaratie. A fost intrebat si copilul meu ce s-a intamplat. De fapt, am aflat ca nici nu l-a lovit pe acel copil, ci, in urma franarii, bicicleta s-a oprit in dreptul acelui copil. Mama lui nici nu s-a uitat sa vada daca i s-a intamplat ceva copilului, prima ei reactie a fost ca s-a ridicat, l-a zgaltait pe copilul meu si i-a tras o palma peste fata (asta am vazut eu). Urmeaza sa o mai vad prin parc si sa sun la sectia de politie sa o legitimeze. Apoi va urma audierea ei si probabil o intalnire cu noi si cu ea pentru confruntare si probabil ca vom renunta la reclamatie. Pentru mine asta e suficient. Vreau doar sa stie ca nu poate face legea cum vrea ea.
In alta ordine de idei, azi-noapte, Denis, care n-a avut niciodata cosmaruri si nu se trezeste noaptea deloc, s-a trezit si mi-a zis sa-l iau in brate, ca a visat urat, ca l-a zgaltait un lucru mare si i-a tras un pumn in fata... Nici nu ma gandeam ca poate fi atat de sensibil...
Multumesc pentru toate opiniile!
monalac spune:
Cand Codrin avea doi ani,o fetita l a trantit cu capul de ciment..Tot asa,fetita era cu bicicleta pe o alee, eu stateam pe o banca ,iar Codrin statea langa mine,dar in picioare...Fetita a intrat in plin in Codrin,iar maica sa a motivat ca ''abia a invatat sa mearga pe doua roti si nu stie sa puna frana''...Efectiv n am avut timp sa reactionez...Imi venea s o omor pe mama copilului,nu pe copil,care e clar ca n avea nicio vina...Dar mama era clar vinovata...De ce sa ti lasi copilul nesupravegheat,daca stii ca poate sa loveasca alti copii?La noi in centru s a amenajat o ''pietonala'',unde sunt si banci,dar si pista pt biciclete...N ati vrea sa stiti ce haos e aici dupa amiaza pana seara,tarziu...Copii mici care abia invata sa mearga,copii pe role care merg cu o viteza ametitoare,copii cu biciclete care nu merg doar pe pista...Desi locuim in blocul de langa pietonala,nu stau niciodata cu copiii aici,iar baiatul cel mare e frustrat,pt ca aici se joaca toti prietenii lui...
ina.click spune:
Felicitari pentru o decizie corecta.
Si voila, caz castigat, onorata instanta. Nu exista victime in acest caz exceptand ....presupusul agresor.
Una e lovitura, cazatura, buza sparta, etc, contuzie, spaima, plansete si alta e "ha, daca parca poate era sa il lovesti? jap!"
Repet, in nici o situatie lovirea unui copil nu este ok.
Insa pana nu ma vad pusa personal ntr-o situatie de acest gen (ma refer acum la cazul Raza de Soare, acela chiar a fost un caz de lovire grava), nu indraznesc sa defilez pe-aici cu porumbelul pacii infipt in pardon, pentru ca nu stiu nici eu personal cum as reactiona.
Eu sper ca m-as stapani si ca as avea puterea sa nu reactionez violent, desi da, daca imi dai imaginea copilului meu insagerat, plangand, la pamant, mintea mea imediat ma duce la "va omor, va tai, pe ei, pe mama lor". Eu nu vad asta ca fiind anormal. Doar ca anormal ar fi sa ma las cucerita si condusa de acest impuls de moment. Sper sa am puterea sa il subminez prin ratiune , sa zic asa.
Si revenind la oile noastre (sa nu-ntelegi ca te fac oaie, Natalia, serios), acest caz este totusi diferit. Pana la urma copilul S-A OPRIT. Inainte sa loveasca pietonul. So what's the problem? De ce si-a luat bataie?
Inainte sa vina Natalia cu aceasta precizare, reiesea ca nu s-a oprit, sau ma rog, ca s-a oprit in picioarele micutului, insa fara sa il raneasca. Iar nu vad problema.