copilul meu lovit in parc...
Raspunsuri - Pagina 7
natalia_nica spune:
Raza de soare, eram sigura ca ai patit ceva de genul acesta, de aceea nu poti fi obiectiva... Intrebare: l-ai lovit pe acel baiat de 12 ani?
Deci, la 6 ani stai la 1 metru in spatele ei? Ce pot sa spun, felicitari, n-am mai vazut pe cineva sa faca asta si nici n-am vazut norme scrise ca daca nu faci asa, legal ti-ai lasat copilul nesupravegheat... Copilul meu merge in clasa I peste 1 saptamana si 3 zile. N-o sa pot sta la 1 m in spatele lui, nici invatatoarea. Ce facem in cazul asta?
Te rog ceva, sincer, spune-mi ce problema reala crezi ca am eu? Pe asta, cu sinceritate spun, n-o inteleg... O problema am, e adevarat, ca si-a pierdut copilul increderea in mine, nu e convins ca-l pot apara no matter what...
szivarvany spune:
Nici vorba ca la 6 ani sa stai in dosul lor la joaca.
Da, pana la 5 ani da, apoi efectiv nu mai ai cum, copiii se dau cu troti, role, bici, se joaca de toate si alearga muuult, precum calutii si nu mai ai ce face in dosul lor decat sa i urmaresti si sa stie ca esti acolo.
Accidente de acest gen din pacate se intampla, pe viitor sunt sigura ca toata lumea va fi mai atenta
Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.
_
Au nevoie de noi: Iulia Copiii Monicai Alex
Raza de soare spune:
Citat: |
citat din mesajul lui natalia_nica Raza de soare, eram sigura ca ai patit ceva de genul acesta, de aceea nu poti fi obiectiva... Intrebare: l-ai lovit pe acel baiat de 12 ani? Deci, la 6 ani stai la 1 metru in spatele ei? Ce pot sa spun, felicitari, n-am mai vazut pe cineva sa faca asta |
Nu, nu l-am lovit (NICIODATA nu as face asa ceva unui copil), nici macar nu am vorbit cu el. Insa am ajuns cu fetita la urgenta. Cat despre mama respectivului... s-a descurcat cu multimea de parinti revoltati, nu stiu cine si cum a convins-o, dar nu i-am mai vazut de-atunci prin zona.
Cat despre ocrotit copilul...nu stiu daca e o ironie fina sau chiar ma feliciti...oricum, multumesc, dar nu sunt singura mama-closca.
P.S.: Hai sa nu transformam punctul meu de vedere in subiectul principal, vrei?
DE VANZARE
Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.
oana_lex82 spune:
Wow, eu am un copil mic (2 ani) care frecvent in parc e impins, lovit de copii mai mari...Am avut si noi un incident in care un alt copil mai mare era sa mi-l loveasca cu bicicleta...cert e ca daca il loveste usor incerc sa imi iau copilul si sa plecam in alt loc mai linistit, dar cred ca daca mi l-ar lovi rau nu stiu cum as reactiona..nu cred ca as da in copil, dar cu insotitorul lui clar as avea de discutat..Daca ai copil mare si vrea sa mearga cu bicicleta, inainte sa plecati de acasa mi se pare de bun simt sa ii reamintesti ca trebuie sa respecte anumite reguli, sa nu mearga cu viteza prea mare, sa evite locurile aglomerate, sa aiba grija la celelalte persoane care circula sau stationeaza pe aleile parcului...E ff neplacut pt o mama sa isi vada copilul mic lovit de unul mare care se presupune ca are un pic mai "multa judecata" ca unul mic..Dar si noi care avem copii mici suntem obligati sa avem grija de ei, nu sa stam pe banca de vorba in timp ce micutii sunt expusi ff multor pericole (imi amintesc cu groaza de stirea din vara asta in care o fetita de 2 ani a fost gasita inecata in fantana arteziana in timp ce bunica statea de vorba cu alte mamici in parc)
Fereasca Dumnezeu, nu mi-as dori sa fiu nici in locul tau dar nici in locul celeilalte mamici...
ab5174 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oana_lex82 Wow, eu am un copil mic (2 ani) care frecvent in parc e impins, lovit de copii mai mari...Am avut si noi un incident in care un alt copil mai mare era sa mi-l loveasca cu bicicleta...cert e ca daca il loveste usor incerc sa imi iau copilul si sa plecam in alt loc mai linistit, dar cred ca daca mi l-ar lovi rau nu stiu cum as reactiona.. |
Oana, te inteleg ....
Ma duc in parc sau merg pe trotuar cu frica ca poate ne loveste un biciclist (nu conteaza citi ani are).
De ce trebuie sa pleci tu?
Este un loc public in care este interzis (parca)datul cu bicicleta.
Asta imi place aici, daca mergi cu bicicleta pe trotuare marcate, cum am mai spus, esti insotit de un adult ......si nu se merge cu viteza .....daca vrei sa faci ture in jurul parcului ......pentru mine este un mare NU, daca nu este amenajat .....
Duci copilul in locuri ca cele din link-uk dat de mine si se plimba pina nu mai poate.
missdarcey spune:
Hai ca multe raspunsuri sunt total deplasate .Voi ori nu aveti copii ori copiii vostri nu au biciclete ,role ,trotinete ,etc.Pai unde se dau copiii cu astea ????nu in parc? In parcurile centrale foarte aglomerate sunt piste pentru biciclisti ,dar si pentru ca pe acolo e zona de trafic dintr-o parte spre cealalta a parcului . In rest nu sunt asemenea piste in oricare parc. Adica eu sa alerg ca la maraton dupa al meu de 6 ani pe bicicleta sa nu-l loveasca pe bebele care invata sa mearga ,care are un adult langa el oricum.
Eu zic ca se despica firul in 10 degeaba ,pe trotuarul din parc au voie si minibiciclistii si pietonoii ,si DA ,accidente se mai intampla ,mai ales la inceput. Copilul trebuie obisnuit sa faca parte din peisaj. Noi mergem zilnic in parc cu rotile ,si ceilalti copii fac la fel ,ce ar trebui ,sa platim un autobuz sa ne duca la Silverstone ?Eu nu as face reclamatie la politie ,chiar nu as vrea sa mai intalnesc acea persoana.
B_Zara spune:
Departe de mine ideea de a fi de acord ca o alta persoana sa-mi bata copilul, dar, in cazul de fata, consider ca ai si tu partea ta de vina.Fiica-mea are 5 ani si da, si eu fac parte din categoria mamicilor care stau aproape lipite de copiii lor, fara a fi insa vreo persoana exagerata sau super mamoasa.Cind e vorba de mers cu bicicleta sau cu rolele, fata merge incet si eu la pas putin in urma ei; merge incet tocmai pentru ca nu stie sa mearga foarte bine si cu siguranta nu ar avea prezenta de spirit sa frineze brusc daca i-ar aparea ceva in fata.Daca puiul tau stia sa mearga bine-bine pe bicicleta, atunci ar fi frinat in timp util si nu ar mai fi lovit celalalt copil. Mai ales ca inteleg ca nu-i aparuse brusc in fata.Atita vreme cit el nu e capabil sa frineze, consider ca e de datoria parintilor sa stea linga el, tocmai pentru a preveni astfel de incidente neplacute.Incearca sa te pui si in pielea celeilalte mamici; cu siguranta a fost un gest necontrolat, de moment, sub furia si sperietura pe care a tras-o.
Natasa spune:
Nimeni, sub nicio forma nu are dreptul sa loveasca un copil, cu atat mai mult copilul altuia! As merge la politie nu pentru ca as mai rezolva ceva pentru copilul meu ci pentru ca data viitoare cucoana aia sa nu mai dea in copilul altuia macar de teama ca poate fi reclamata.
Dupa teoria ca s-a speriat si s-a infuriat, cand va pati ceva copilul la gradinita sau la scoala, ca de, accidente se intampla, o sa-i sparga capul celui care i-a gresit cu ceva.
ina.click spune:
in herastrau e voie si cu biciclete si cu segways si cu de toate.
sunt si biciclista si mamica de bebelus.
ca biciclista, merg incet si prudent, nu stiu ce sa zic de un copil de 6 ani si de autocontrol.
ca mamica, il pazesc ca pe cele sfinte, sa nu vina vreun segway sa mi-l faca parchet.
in curand intentionam sa-i luam si copilului bicicleta, role, etc , cat de curand va fi ok pt dezvoltarea sa fizica. cred ca il vom pazi tot la fel, si inca si mai si, si vom evita cu obstinatie locurile aglomerate - d ex la roata, in jurul locurilor de joaca pt copii, etc.
probabil vom face si noi ca natalia, optand pt rute ocolitoare.
desi, propriul sau exemplu o ilustreaza, accidente se pot produce oriunde.
A fost un accident, asta a fost, n-a fost ceva facut cu intentie, n-a fost o agresiune, n-a fost premeditat (nu?), deci reactia doamnei este totusi deplasata si condamnabila.
ab5174 spune:
Din cite am inteles eu, Natalia statea pe banca IN parc iar copilul era cu bicicleta pe trotuar IN AFARA parcului.
Eu nici asta nu vad normal.