copilul meu lovit in parc...
Raspunsuri - Pagina 6
natalia_nica spune:
Raza de soare, cred ca nu ai citit restul mesajelor... Nu ma cert cu tine, nu stiu care e problema ta. Copilul meu are 6 ani, nu 2. Nu se plimba printre bebelusi in parc, se plimba pe langa parc. Nu am scris ca a fost bine ca l-a lovit pe acel baietel. M-am ridicat de pe banca exact din momentul in care am vazut ca s-a oprit, tocmai pentru a vedea daca s-a intamplat ceva. Si da, nu mi-e rusine sa-mi cer scuze, nu i-am spus copilului meu ca a facut bine, din contra, i-am explicat ce a facut rau. Copilul meu nu era singur. Acum tu vrei sa-mi spui ca tu stai lipita in parc de copilul tau de 6 ani? Cand alearga cu copiii, cand se joaca in nisip, pe topogan, cand merge pe bicicleta? Si inca un lucru - nu avea copilul meu cum sa ajunga pe carosabil, pentru ca parcul (cu tot cu trotuarul din jurul lui) e intre blocuri, pana la drum mai e ceva.
Bine, fiecare intelege de vrea. Crezi cumva ca copilul meu nu a fost lovit de alti copii, imbrancit, muscat, impins de pe topogan etc? Iti dai seama cati copii ar fi trebuit sa lovesc si eu si cati parinti sa reclam pentru ca nu erau lipiti de copiii lor de 4-5-6 ani?
adinag spune:
Raza de soare, eu am inteles ca ea bineinteles se ridicase deja sa vada daca nu a patit ceva copilul respectiv...
Totusi ma intereseaza altceva: unde se pot da pana la urma cu bicicleta copiii in Romania? Ma refer la copiide gradinita, scoala primara. Unde pot invata sa mearga pe bicicleta? Da ca in parc nu, pe trotuar nu, pe strada clar nu... ei ce fac? Stau acasa si se uita la tv, sa invete sau cum?
inbox spune:
natalia_nica a spus ca-si asuma raspunderea pentru partea ei de vina. Plus ca bebelusul ala care merge prin parc este si el cu o mama, o bunica cu cineva....care este responsabil pentru el. Eu cred ca este in primul rand, datoria mea sa-mi feresec copilul, sa prevad si sa evit anumite accidente. Nu mai zic, ca nu ma opresc in mijlocul drumului sa imbrac copilul, restul lumii sa ma ocoleasca...sau daca o fac ma uit in jur ...
Palma femeii nu se justifica, clar. Iar cel mai bun lucru pentru natalia si copilul ei, este sa-si asume si sa faca reclamatia, cred ca asa se simte si copilul protejat de mama si de societatea asta in care traim si natalia_nica cu constiinta impacata. Eu asa vad lucrurile.
natalia_nica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adinag Raza de soare, eu am inteles ca ea bineinteles se ridicase deja sa vada daca nu a patit ceva copilul respectiv... Totusi ma intereseaza altceva: unde se pot da pana la urma cu bicicleta copiii in Romania? Ma refer la copiide gradinita, scoala primara. Unde pot invata sa mearga pe bicicleta? Da ca in parc nu, pe trotuar nu, pe strada clar nu... ei ce fac? Stau acasa si se uita la tv, sa invete sau cum? |
Nu se pot da cu bicicleta niciunde. Piste de bicicleta, cateva cate exista sunt in centrul orasului (pe trotuar chiar langa carosabil) unde nici nu se pune problema sa lasi un copil mic. In padure (cum spunea cineva) nici atat, n-avem alei amenajate, plus dai peste tot felul de ciudati pe acolo... Nu stiu cum e in alte locuri, aici e acceptat tacit ca se pot plimba cu bicicleta pe trotuare, supravegheati, normal.
ab5174 spune:
citat din mesajul lui adinag Raza de soare, eu am inteles ca ea bineinteles se ridicase deja sa vada daca nu a patit ceva copilul respectiv... Totusi ma intereseaza altceva: unde se pot da pana la urma cu bicicleta copiii in Romania? Ma refer la copiide gradinita, scoala primara. Unde pot invata sa mearga pe bicicleta? Da ca in parc nu, pe trotuar nu, pe strada clar nu... ei ce fac? Stau acasa si se uita la tv, sa invete sau cum? |
De exemplu in Timisoara
www.opiniatimisoarei.ro/singurele-trasee-de-biciclete-din-timis-sunt-la-padurea-verde-daca-ungaria-are-legaturi-cicliste-in-toata-tara-noi-abia-ne-putem-lauda-cu-4-trasee/27/05/2012" target="_blank">http://www.opiniatimisoarei.ro/singurele-trasee-de-biciclete-din-timis-sunt-la-padurea-verde-daca-ungaria-are-legaturi-cicliste-in-toata-tara-noi-abia-ne-putem-lauda-cu-4-trasee/27/05/2012
In rest parcul este pentru joca, si trotuarele daca nu sint special amenajate sint pentru pietoni.
Atunci si masinile au voie sa parcheze pe trotuar(de care sa vaitau anumite mamici), - nu ca sint de acord nici cu parcatul asa, ca doar nu sint suficiente locuri de parcare
ellej spune:
citat din mesajul lui Raza de soare [ Sigur nu o sa iti placa raspunsul, dar altul nu am. In primul rand, TU gresesti. NU lasi un copil de 6 ani singur, iar tu stai pe banca. Dar e mai comod, nu-i asa? DE VANZARE Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura. |
Adica alergi dupa un copil de 6 ani ca dupa unul de trei? si cam pe la ce varsta lasi copilul sa se joace fara sa-l tii de mana? 14-15?
Raza de soare spune:
citat din mesajul lui natalia_nica Acum tu vrei sa-mi spui ca tu stai lipita in parc de copilul tau de 6 ani? Cand alearga cu copiii, cand se joaca in nisip, pe topogan, cand merge pe bicicleta? |
Nu lipita, dar sunt la MAXIM 1 metru de ea mereu. Si NU stau NICIODATA pe banca.
Si vrei sa stii de ce? Pentru ca acum 4 ani, un pusti de vreo 12 ani a intrat cu bicicleta, cu viteza, fix in fetita mea, cand desenam impreuna, cu creta, pe alee. A crezut el ca e "cool" sa intorci din viteza... Si mama lui statea bine mersi la un mic si-o bere, stiind ca pustiu' se distreaza.
Cat despre probleme...eu cred ca tu ai acum o problema reala si nu vrei sa vezi si alte puncte de vedere.
Si da, am citit toate mesajele, asa cum fac de obicei. Asa am putut observa ca desi au mai fost pareri asemanatoare, doar a mea te-a deranjat.
DE VANZARE
Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.
Rufus spune:
Un eveniment nefericit.
Cred ca reactia (de neacceptat, subliniez) a femeii care ti-a lovit copilul poate fi o reactie a socului trait de lovirea propriului copil. Sunt persoane care actioneaza impulsiv in anumite momente, iar momentul in care copilul ii este agresat poate fi unul din acelea. Nu gandesti, reactionezi.
Au fost destule discutii aici la un subiect despre bicilistii din parcuri, atunci cand s-au introdus restrictii pentru ei. Imi amintesc ca am spus ca nu stiu cum as reactiona daca copilul meu ar fi lovit de un biciclist acolo unde se presupune ca esti relaxat, la joaca. Nu vreau sa stiu in continuare...
Pe strada...ca pe strada. Nu e in parc, dar nici nu poti spune ca ai mai putine responsabilitati.
Bicicletele in Romania pot fi folosite legal in prea putine locuri.
De aceea, la politie (daca te duci) evenimentul va fi tratat cu intentia de a va impaca, cu insistarea pe vina amandoura.
Cum am spus, un incident nefericit.
Rufus, Tora si iadele
Raza de soare spune:
citat din mesajul lui inbox Plus ca bebelusul ala care merge prin parc este si el cu o mama, o bunica cu cineva....care este responsabil pentru el. Eu cred ca este in primul rand, datoria mea sa-mi feresec copilul, sa prevad si sa evit anumite accidente. |
inbox, daca ai sti cate mame si bunici si mai ales BONE zac pe banci, la umbra...
Nu mai departe de acum cateva ore, am vazut un bebelus care abia pasea, lovit de un leagan. Si era cu...bona! Iar bona statea la taclale cu alta bona, despre salariu, ca nu prea e multumita, de-aia nici nu-si bate capu'... Iar bietii parinti habar nu au pe mainile cui isi lasa copiii. Eu pe astea imi vine sa le strang de gat, nu alta! Si cand le zic vreo 2, tot ele sar "ca de ce ma bag?".
DE VANZARE
Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.
Raza de soare spune:
citat din mesajul lui ellej Adica alergi dupa un copil de 6 ani ca dupa unul de trei? si cam pe la ce varsta lasi copilul sa se joace fara sa-l tii de mana? 14-15? |
Cand o sa am garantia ca un copil lasat nesupravegheat, nu o va mai umple de sange. Si daca la 15 ani se va intampla acest lucru, n-am nimic impotriva. De-aia sunt mama ei, sa o apar.
DE VANZARE