copilul meu lovit in parc...

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Nici nu vreau sa exprim cum consider eu o persoana, caremai e si mama pe deasupra si loveste un alt copil .
Mergi mai departe cu reclamatia.
Dar mai tare ma revolta nonsalanta celor plecati din tara, care se pare ca au uitat de unde au plecat.
Poate la voi e sigur pt un copil sa mearga pe carosabil. Daca memoria va joaca feste, in RO iti lasi copilul pe carosabil cu bicicleta doar daca vrei sa-l omori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

Citat:
citat din mesajul lui ab5174

Citat:
citat din mesajul lui oanap85
da si am noroc ca e un tip echilibrat si judecat ca aia din jur strigau la el" dai una babei ",spre deosebire de nesimtita aia care avea macar 50 de ani el nu s-a aruncat sa-i raspunda ,asa ca eu doar m-am aparat

Normal, circ gratis in parc

Gratis , gratis...dar macar sa fi fost educativ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

Citat:

Scuze Oana, dar te-ai coborit exact la nivelul ei.
Nu esti cu nimic mai breaza ....te-ai comportat la fel de inferior.

scuze ab5174 dar nu sunt de acord pentru ca ,repet,eu niciodata nu as lovi un copil..asta inseamna josnicie
da ,am spus ,poate nu trebuia sa reactionez astfel insa pentru copiii mei devin o scorpie daca e nevoie pentru ca nimeni,nimeni nu-i va apara mai tare decat eu si tatl lor
si doar pentru ca trebuie sa-mi fac datoria, de mama ,si sa le ofer o educatie ma va face sa gandesc inainte de a reactiona si nu altceva ..

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Citat:
citat din mesajul lui roli25
[Dar mai tare ma revolta nonsalanta celor plecati din tara, care se pare ca au uitat de unde au plecat.
Poate la voi e sigur pt un copil sa mearga pe carosabil. Daca memoria va joaca feste, in RO iti lasi copilul pe carosabil cu bicicleta doar daca vrei sa-l omori.

Nu, chiar unde locuiesc eu nu este prea sigur.
Exista citeva piste pentru biciclisti dar nu multe, si tot trebuie sa te muti pe carosabil cind se termina (iubesc Olanda la cite are).
Dar in weekend se pun bicicletele pe masina si se merge in padurici, unde copilul poate merge linistit.
Iar daca merge copilul pe trotuare amenajate este insotit de un parinte care merge pe bicicleta in fata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Citat:
citat din mesajul lui oanap85

Citat:

Scuze Oana, dar te-ai coborit exact la nivelul ei.
Nu esti cu nimic mai breaza ....te-ai comportat la fel de inferior.

scuze ab5174 dar nu sunt de acord pentru ca ,repet,eu niciodata nu as lovi un copil..asta inseamna josnicie
da ,am spus ,poate nu trebuia sa reactionez astfel insa pentru copiii mei devin o scorpie daca e nevoie pentru ca nimeni,nimeni nu-i va apara mai tare decat eu si tatl lor
si doar pentru ca trebuie sa-mi fac datoria, de mama ,si sa le ofer o educatie ma va face sa gandesc inainte de a reactiona si nu altceva ..

Nu incerc sa-i gasesc scuze femeii aleia ...domne fereste ....a facut o mare josnicie o gresala enorma.
Dar poate asa a gindit si ea ca tine cind copilul ei a fost lovit.....ceea ce eu condamn, la amindoua tu si ea.
Nu ridica mina daca nu vrei sa se ridice la tine sau la ai tai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Lala, eu din acel articol, pentru ca nu este facuta nicio specificare, consider ca biciclistii inseamna orice persoana pe bicicleta, indiferent de varsta. Daca se referea numai la adulti, ar fi scris ceva in acest sens. Plus ca de la 14 ani, daca bine imi amintesc (cel putin asa era pe vremea mea ), copiii au voie sa circule pe carosabil cu bicicleta. Unde se opreste atunci limita de varsta la "copii"?

pur si simplu...

Hobby

calator de profesie

In codul rutier e specificat clar ca sub 16 ani nu au voie pe carosabil.
Acea ordonanta a facut multe valuri acum vreo 3 ani si dupa multe proteste, cel putin in Bucuresti, primaria a scos copiii sub 16 ani din acea interdictie.
In majoritatea parcurilor mari sunt acum trasee marcate pentru biciclistii mari, copilasii cu triciclete, biciclete cu roti ajutatoare sunt insa lasati pe aleei nu pe aceste piste.

Este evident ca daca se accidenteaza cineva copil/adult sau copii intre ei exista mijloace legale sa fie trasi la raspundere.

NU mai suntem in jungla sa ne fie palmuiti copiii de orice nesimtit/nesimtita.

Si la scoala, de exemplu, daca un copil incalca regulamentul ( greseste) exista varianta de a fi sanctionant ( el sau parintele sau), nu sa-i dea invatatoarea o palma sau un parinte revoltat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

Citat:
citat din mesajul lui emanouela

Oana...degeaba, eu nu inteleg astfel de comportamente....daca unul se agita ca sprayul, intorc spatele si plec...ignor, nu dau apa la moara...iar tu, te-ai dus de bunavoie si nesilita de nimeni...pt ca ea tipa la sotul tau...mai exact te-ai dus sa faci ce????? pt ca era clar ca spiritele erau incinse si loc de aplanare a conflictului nu era. Daca in parc e un copil "violent" atunci il tin departe pe al meu, nu ma apuc sa fac eu disciplina cu alti copii. Nu stii daca al tau copil a vazut scena....bun, deci poate a vazut, poate nu....dar alti copii cu siguranta au vazut..plus ca in timp cat tu erai ocupata sa te racoresti, copilul tau era nesupravegheat.

Prea des noi ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii. John F. Kennedy

"daca unul se agita ca sprayul, intorc spatele si plec..."la fel fac si eu dar daca una se agita si-mi loveste copilul nu prea-mi vine sa-i intorc spatele si sa plec

aa m-am dus sa vad de ce tipa ca eu nu intelegeam de ce zbiara la el,si cand am vazut ca tipa ca i-a atins copilul i-am spus ca la adus ca doar nu era sa-i faca el morala dar ea a inceput sa se zbiere si la mine si atunci i-am zis ca nu ma impresioneaza daca tipa si sa-l tina acasa daca nu stie sa-l educe atunci i-a sarit mustarul si a vrut sa ma loveasca si a lovit copilul si uite asa a inceput ..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

roli25, unde locuiesc eu nu e voie sa mearga biciclistii pe carosabil, fie ei adulti sau copii. Am scris ca trotuarul e comun pentru pietoni si biciclisti, e lege. Exceptie fac orasele mari, unde exista piste de biciclete pe carosabil (in Stockholm sigur stiu ca exista, in altele nu stiu). Si e cum spune ab...copiii mici merg insotiti de un adult pe bicicleta, chiar si pe trotuar. Pana la 10 ani daca nu ma insel...

Lala, am inteles. Eu ma refeream strict la pasajul dat de cineva mai sus, credeam ca si tu la acela faci referire. Nu stiam de codul rutier.
Am spus foarte clar, de cateva ori, ca femeia nu avea dreptul sa loveasca baiatul Nataliei. Voiam doar ca Natalia sa stie daca a incalcat/sau nu regulamentul circulatiei cu bicicleta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_satena spune:

si eu m-am confruntat cu o situatie asemanatoare langa noi s-a deschis un parc si am mers acolo cu Delia se juca foarte frumos cand deodata a venit plangand si tremurand si spunandu-mi ca vrea acasa am intrebato ce s-a intamplat dar pe moment nu a vrut sa imi spuna.
Apoi dupa 5 minute mi-a spus ca un om in varsta i-a spus ca ii da o palma peste fata pentru ca nu a lasato pe nepoata lui sa se dea inaintea ei pe tobogdan.

Nu am chemat politia dar am facut un scandal monstru nu mi se pare normal sa imi fie ameninta copilul in conditiile in care noi nu o bruscam nu o amenintam cu bataia.
Natalia as fi chemat imediat politia si nu as fi lasato pe individa sa plece pana nu venea politia nu mi se pare drept sa traumatizeze un copil asa.
Eu l-am mai vazut pe individul care mi-a amenintat copilul chiar ieri in parc la Sebastian si Delia cand l-a vazut a inceput efectiv sa urle de se uita lumea ca la circ si sa spuna ca iar a venit nenea ala care a amenintato de se uita lumea foarte ciudat la noi si dansul a inceput sa ne injure fara motiv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Citat:
citat din mesajul lui natalia_nica

Ieri, Denis, copilul meu (6 ani) se plimba cu bicileta pe trotuarul din jurul parcului de joaca din cartierul nostru (pe acolo se plimba copiii cu bicicletele, alta varianta n-au, doar soseaua...). La un moment-dat s-a oprit cu bicicleta in picioarele unui alt copil de aprox. 4 ani, caruia maica-sa ii incheia fermoarul in mijlocul trotuarului, iar copilul meu nu a franat destul de repede. Buun, copilul lovit nu a patit nimic, nu a plans, n-are urme etc. Exact in momentul cand copilul meu s-a oprit, mama celuilalt copil s-a ridicat, l-a zguduit bine si i-a tras lui Denis o palma peste fata, inainte sa apuc eu sa ajung in locul respectiv (observasem faza, eram la aprox. 20 metri si ma ridicasem sa vad ce-a patit copilul lovit de bicicleta). M-am certat cu ea, nu vreau sa-mi amintesc, trist e ca ea considera ca a facut bine, ca de ce se plimba copilul meu cu bicileta, ca eu de ce stateam pe banca (trebuia sa fug dupa bicileta, probabil) etc. Normal ca i-am spus (strigat) ca trebuia sa vina sa-mi spuna mie, nu sa-mi loveasca copilul! Denis a fugit in cealalta parte a parcului, plangand, m-am dus dupa el, sa-l linistesc, plangea in hohote (noi nu-l batem), vroia acasa, ca-l bate "tanti". N-am vrut sa plec acasa, n-am vrut sa creada ca daca vine in parc il bate un adult, l-am asigurat ca nu-i va mai face nimeni nimic... si totusi simt ca n-am facut destul, ca el nu e convins ca eu il pot apara...

Ce ar fi trebuit sa mai fac? N-am chemat politia locala pentru ca acea "mama" era cu copilul, n-am vrut sa aiba cel mic de suferit... Imi venea sa-i dau si eu niste palme, cum a facut ea cu copilul meu, dar... din nou, n-am vrut circ pentru copii... Acum simt inca un gol in stomac, nu mi se pare ca am facut ceea ce trebuia...

P.S. Sa nu se inteleaga gresit, ulterior i-am explicat lui Denis ca ar fi trebuit sa fie mai atent sa nu lovesca pe cineva cu bicileta si ca, daca nu e atent, voi fi nevoita sa nu-l mai las sa se plimbe. I-am explicat ca nu e bine ce a facut, DAR si ca nici un adult nu are dreptul sa-l loveasca si ca acea mama trebuia sa vina sa vorbeasca cu mine.

Sigur nu o sa iti placa raspunsul, dar altul nu am.

In primul rand, TU gresesti. NU lasi un copil de 6 ani singur, iar tu stai pe banca. Dar e mai comod, nu-i asa?

Copilul tau putea sa loveasca vreun bebelus care abia merge si l-ar fi daramat direct...la fel de bine, putea sa piarda controlul si sa ajunga sub rotile vreunei masini. De astea esti constienta, atunci cand stai linistita pe banca?

In al doilea, chiar daca, din punctul tau de vedere, pustiul respectiv nu a patit nimic, nu trebuie sa vina mama la tine sa iti spuna, trebuie sa fugi tu sa iti ceri scuze si sa te asiguri ca e in regula. Desi, poate parea ok pe moment si acasa sa ii fie rau, la asta te-ai gandit? Luam din nou cazul unui bebelus care nu poate sa spuna daca il doare?

Daca e desteapta, mai intai iti face ea tie reclamatie si sa te vad dupa aia cum explici la politie nesupravegherea minorului aflat in locurile publice si vatamarea corporala a altui copil. Te-ai gandit ca poate si el s-a speriat cand s-a trezit cu bicicleta peste picioare? Mai ales ca e si mai mic.

Reclamatie poti sa-i faci, dar sa fii pregatita sa raspunzi si pentru partea ta de vina.

Edit: Sa nu intelegi gresit, NU sunt de acord cu faptul ca ti-a lovit copilul!

DE VANZARE

Uneori am impresia ca daca animalele ar putea vorbi, noua ne-ar fi rusine sa mai deschidem gura.

Mergi la inceput