copilul meu lovit in parc...
Raspunsuri - Pagina 22
emanouela spune:
Oricat iti place sa crezi, acolo in Belgia ("BE") nu toata lumea respecta regulile, cel putin alea pt biciclisti. Ok, ala cu bicla, care incalca regula, primeste plangere si amenda, aia care isi bate copilul si e reclamata, primeste vizita politiei, a protectiei copilului si are mari sanse sa fie decazuta din drepturi, iar aia care bate copilul altcuiva infunda puscaria.
portocalia spune:
JD, inteleg ca acolo nu era pista. da, in buc in general, pistele sunt pe trotuar - o porcarie, din punctul meu de vedere. dar in incidentul de fatza, nu am auzit mentionata vreo pista pe trotuarul respectiv.
portocalia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui emanouela Oricat iti place sa crezi, acolo in Belgia ("BE") nu toata lumea respecta regulile, cel putin alea pt biciclisti. Ok, ala cu bicla, care incalca regula, primeste plangere si amenda, aia care isi bate copilul si e reclamata, primeste vizita politiei, a protectiei copilului si are mari sanse sa fie decazuta din drepturi, iar aia care bate copilul altcuiva infunda puscaria. |
ok, daca zici tu.. vad ca stii foarte bine ce se intampla. impresia mea era ca judecatorul decide, in functie de caz, dar ma rog...
emanouela spune:
Deci, tu crezi, cu adevarat, ca un adult care pocneste un minor are circumstante atenuante...no commment, ma depaseste
J.D. spune:
Portocalia, in multe tari pistele sunt pe trotuare. Pe strada e periculos si adulti, daramite pt un copil de 6 ani.
Sincer va rog - cate dintre voi si/ar lasa copilul sa pedaleze pe o strada circulata? Eu una nu l/as lasa.
Lala_D spune:
Citat: |
citat din mesajul lui portocalia accident e atunci cand respecti regulile si totusi, din neatentie, din cauza ca-i marti si-s 3 ceasuri rele sau din cauza ca ti-a taiat calea pisica neagra, se intampla ceva rau. accident nu e atunci cand incalci regulile cu buna stiinta sau cu inocenta (cazul nostru) si se intampla ceva rau. in acest caz vorbim de o consecinta fireasca a actiunilor tale. ah, ca-s multi inocenti pe lume, da! multi frate, prea multi! |
Mai dar ce definitii savante aveti la accidente
Ia sa deschidem niste site-uri guvernamentale si sa vedem azi, desi nu-i marti cam cate ceasuri rele si pisici negre au fost prin toata Belgia si de ce nu...prin UK.
Pe pariu ca sunt sute de accidente de la accidente de munca, auto la incidente stradale declarate numai azi in ambele tari?
Off...cate pisici negre lunea pe strada
emanouela spune:
Legea 272/2004
Art. 28. - (1) Copilul are dreptul la respectarea personalitatii si individualitatii sale si nu poate fi supus pedepselor fizice sau altor tratamente umilitoare ori degradante.
(2) Masurile de disciplinare a copilului nu pot fi stabilite decat in acord cu demnitatea copilului, nefiind permise sub nici un motiv pedepsele fizice ori acelea care se afla in legatura cu dezvoltarea fizica, psihica sau care afecteaza starea emotionala a copilului
Daca tot e vb de reguli si legi.
portocalia spune:
LalaD, chiar te rog! E oarecum off-topic, dar daca dai de niste statistici de accidente rutiere, Belgia vs Romania, poti sa mi le dai si mie. Sunt sigura ca voi deranja romanii verzi cu declaratia asta, dar exista clar o diferenta de "inocenta" intre soferii, biciclistii si chiar pietonii belgieni si cei romani. Si-n loc de belgieni, poti sa pui ce natie vrei tu, mai la vest de Ungaria.