copilul meu lovit in parc...

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Sa zicem ca atat mama baiatului lovit sau aproape lovit cu bicicleta, cat si mama copilului palmuit depun plangere la politie - amandoua au acest drept.

Hai sa va zic eu ce se intampla aici in asemenea situatie: mama lui Denis poate sa fie nevoita sa plateasca anumite despagubiri mamei copilului in care baiatul ei aproape ca a intrat cu bicicleta din greseala - in sensul ca, daca hainele au fost murdarite/deteriorate acestea trebuiesc platite, daca e nevoie de ingrijiri medicale sau terapie acestea sunt decontate (se face proces civil si se decide ce si cum), daca se dovedeste ca baietelul nu avea ce cauta cu bicicleta pe trotuar legea prevede ce se intampla (avertisment sau amenda la parinti, in cel mai rau caz - pentru ca cel mic NU a fost ranit. a, ca daca il lovea, daca il dadea jos, daca facea mama atac de cord, daca, daca daca... se analizeaza cazul concret, ce s-a intamplat, nu ce s-ar fi putut intampla). Iar mama copilului care intentionat a lovit un copil de 6 ani o incurca rau de tot: dosar penal pentru agresiune (pedeapsa poate ajunge pana la inchisoare cu executare), plus probleme cu serviciile sociale, si, in functie de jobul pe care il are, mari sanse sa-si piarda serviciul. Eventual poate sa ceara circumstanta atenuanta la tribunal si sa spere ca va scapa mai usor pentru agresiunea comisa intentionat .

Ai voie sa lovesti doar in legitima aparare - ma indoiesc ca vreun judecator ar vedea in pustiul de 6 ani un agresor fata de care mama celui micut se afla in legitima aparare si a fost nevoita sa-l clapaceasca.

Nu exista societate perfecta, legile sunt respectate sau nu peste tot, accidente se intampla peste tot, neglijente au loc peste tot Dar repet, una e sa provoci un accident (din neatentie, din greseala, ca te-ai speriat, ca nu ai stiut sa te tii bine pe bicicleta etc) sau alta e sa lovesti pe cineva intentionat (cu bicicleta, cu palma, cu bata). Una e pedepsesti o greseala prin mustrare, prin retragerea unor privilegii ("nu mai ai voie sa te dai cu bicicleta on loc public pana nu inveti sa franezi cum trebuie") - pedeapsa pe care eventual o decide parintele (ca tot zicea cineva ca Denis musai trebuie pedepsit ), alta e sa LOVESTI un copil DE 6 ANI, care nici macar nu e al tau (nu ca daca ar fi copilul personal ai avea voie sa il lovesti, uite asa, ca tu l-ai facut, e al tau, cine ce treaba are ).

Dark Bendis
& The Goblin Prince (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Din acest moment orice postare pe langa subiect, tendentioasa si certareata este stearsa. Daca mai aveti ceva de lamurit despre "respectarea regulilor si civilizatie" in contradictoriu, va rog sa continuati la subsol.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Cineva scria ca nu s-a scris nici o lege , la prima cautare asta am gasit

Art. 161. -
(1) Se interzice conducatorilor de biciclete sau de mopede:
a) sa circule pe sectoarele de drum semnalizate cu indicatorul avand semnificatia "Accesul interzis bicicletelor" ;
b) sa invete sa conduca biciclete sau mopede pe drumurile intens circulate;
c) sa circule pe trotuare, cu exceptia cazului cand pe acestea sunt amenajate piste speciale destinate lor;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

Oana...cum este copilul? A trecut cat de cat peste situatie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

Citat:
citat din mesajul lui emanouela

Oana...cum este copilul? A trecut cat de cat peste situatie?

Prea des noi ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii. John F. Kennedy

nu ca as fi singura oanadar intreb si eu:pe cine intrebi?

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

...pe natalia, scuze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Emanouela, e ok Denis, doar ca a fost... mai agitat, mai nervos, de la incident incoace. L-am intrebat daca e suparat pe mine pentru ceva, daca crede ca n-am facut ce trebuie, mi-a spus ca nu are de ce sa fie suparat pe mine, doar pe tanti aia e suparat. Multumesc de intrebare, Emanouela !
Pe "tanti" n-am mai vazut-o prin parc, parca s-a evaporat...
N-am mai raspuns la subiect, pentru ca imi faceam inima rea (nu detaliez) si chiar n-am nevoie acum... Multumesc pentru raspunsuri, mamici!

Mergi la inceput

Natalia, da-i o imbratisare calda lui Denis si din partea noastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_ella2005 spune:

De o saptamana e atata polologhie pe aceasta tema si autoarea subiectului nu a mai dat nici macar un semn.

Eu stau si ma intreb acum: daca acel copil de patru ani ar fi ajuns la urgente in urma incidentului, ar mai fi avut Natalia curajul sa vina si sa posteze toata scena (versiunea ei) aici? Ar mai fi avut curajul sa mearga la politie? Voi cele care ati postat cu inversunare pro mersului cu bicicleta pe trotuare, printre pietoni, ati mai fi catalogat consecintele ''forta majora'', sau ''caz fortuit'', ati mai fi avut aceeasi atitudine?
Apropo, LalaD, din punct de vedere legal, cauzele de forta majora nu pot fi decat calamitatile naturale. Iar faptul fortuit in inicdentul prezentat ar fi fost ca baiatul sa fi intrat copilul de patru ani daca acesta i-ar fi apurt brusc in fata sau ar fi intrat in copil incercand sa evite un obstacol iminent care ia-r fi pus viata in pericol. Dar asa, unde e calamitatea sau forta majora cand vezi pe trotuar ca o mama ii incheia copilului haina, iar tu te indrepti direct spre ei, nu faci vreo manvra sa ii ocolesti, nu franzi la timp, iar rezultatul il stiti toate.
Repet, nu sunt de acord cu rezultatul final al intregii povesti, consecinta a lipsei de vigilenta a Nataliei in a-si supraveghea copilul.

Sunt intru totul de acord cu Dorsilia. Am ajuns sa traim intr-un fel de jungla urbana. Atunci cand copiilor vostri li se intampla ceva (gen rezultatul final din versiunea Nataliei), vai de mine, sunteti victime, iar cand al vostru copil o comite, incadrati repede fapta la capitolul ''accdente'', doar sunt copii, nu?

Fetita mea, in parc cu tati. In timp ce se juca linistita, s-a bucurat cand a vazut ca un baietel se apropie de ea. Numai ca baietelul s-a repezit direct in capul fetei si a flocait-o bine in timp ce mama lui se uita la el si radea. Fetita a inceput sa tremure si sa suspine, tati a luat-o din parc fara sa comenteze. A doua zi, scena se repeta, baiatul se repde sa-mi flocaiasca fata, numai ca tati l-a prins de mana si nu l-a lasat. Mama baiatului a sarit ca arsa ca al ei copil este bruscat. Consecinta: fetita a fost si inca mai este traumatizata. O perioada buna, noptile au fost un chin, tipa prin somn si era foarte agitata, iar de atunci cand vede vreun copil ca se apropie de ea incepe sa strige ''nu'', ''nu'', nu mai lasa pe nimeni sa puna mana pe jucariile ei, si le ia si se retrage.

Si uite asa,am ajuns si eu la concluzia ca e mai bine sa-mi indemn copilul sa se poarte confrom noului trend,sa tipe prima, sa loveasca prima, sa se vaite prima, ba mai mult, ar trebui sa adopt si eu aceasta tendinta.

Apropo, Dorsilia, venim si noi la tras cu arcul doar in trunchiuri de copac. Si de-o fi sa nimerim pe cineva, nu-i bai nu va fi cu intentie, ci doar un simplu accident.

Mergi la inceput

m_ella2005, crosetezi scenarii ipotetice. Acel copil de 4 ani NU a ajuns la spital, natalia nu a aintrat la subiect pt ca nu mai are ce sa dezbata. Ea a povestit ce s-a intamplat, asa cum a vazut ea lucrurile si ce masuri a decis sa ia mai departe. Dar da, ai dreptate, daca o dita' femeia ajunge sa pocneasca peste fata un copilas si este scuzata si lumea e intelegatoare cu femeia, nu cu cel mic, atunci intr-adevar, traim intr-o jungla unde are dreptate doar cel mai puternic.

exemplul dat de tine nu are nici o relevanta in acest context. Tu povestesti despre un copil care ti-a lovit fata intentionat (Denis nu a intrat intentionat cu bicicleta in celelalt pusti) si de o mama care radea, in timp ce Natalia a spus clar ca a avut imediat dupa aia o discutie cu Denis in care i-a explicat ce a gresit si ce trebuie sa faca pe viitor. sotul tau nu a pocnit celalalt copil, pe cand Denis a fost plesnit peste fata. Sunt situatii total diferite si nimic, absolut nimic, nu scuza reactia femeii care l-a lovit pe Denis.

Poate ca opritul bicicletei lui Denis in piciorul celuilalt pusti (daca chiar s-a oprit in el sau doar s-a apropiat f, tare nu stim nici una sigur pt ca nu am fost nici una de fata) este si din vina Nataliei, dar in nici un caz lovirea lui Denis nu este vina ei sau a lui Denis, ci doar vina cucoanei cu nervi slabi si mana iute.

Mergi la inceput