copilul meu lovit in parc...
Raspunsuri - Pagina 21
emanouela spune:
Pe mine ma "lasa masca" imaginatia si inclinatia asta spre dezastre. Si unui profesionist i se poate intampla...si ala chiar merge cu viteza, atunci sa vezi dezastru.
Eu nu stiu, dar inclin si vreau sa cred ca eu traiesc in alta lume, o lume mai toleranta.
chris27 spune:
Eu nu stiu inca daca a-i simti pe ceilalti,adica a-i vedea atunci cand o sa faca o greseala e o chestie care se educa ori se simte!...
Inca nu am putut sa-mi dau seama,dat fiind faptul ca numai de 3 ani merg cu bicicleta,incerc sa le sadesc celor mici sentimentul de a nu deranja si totodata cel de a nu fi deranjat pe bicicleta.Cred ca bunul-simt e masura in toate.Ma gandesc mereu la cei din jurul meu,ma supara daca merg pe pista de bicicleta ,persoane care nu au ce cauta acolo..M-am gandit chiar si la batrani...o sa iau o jucarie piuitoare in loc de claxon,stiu ca pot avea probleme cardiace...
Ma ghidez in viata gandindu-ma sa nu ii deranjam pe ceilalti!Nu sunt de acord cu felul in care a reactionat mamica aceea,lovind!...
Dar nici tu nu ai procedat bine,sa stii ca ai un copil novice in pedalare si sa il lasi singur cand stii ca se poate lovi ori ca-i poate lovi pe ceilalti pentru ca el inca nu stapaneste atentia distributiva!
emanouela spune:
Ajung la trista concluzie, bine ca acel copil nu a patit nimic, daca Doamne fereste patea, putea sa fie linsat....banuiesc ca si atunci, acelei mame batause i se gaseau scuze iar Natalia era "paruita" si pusa la zid.
portocalia spune:
un profesionist nu ar merge pe trotuar! pe trotuar merg pietoni! devine amuzant, e pur si simplu uimitor cum pentru oameni diferiti aceeasi situatie se vede complet diferit :). asta pentru ca fiecare alege sa vada doar anumite detalii, iar restul ramane opac, in ceata.
in fine, whatever. pentru mine, esentialul e ca Denis in primul rand era in fault. de fapt nu el, ci mama lui, care nu realiza pericolul la care-l expune pe el si pe altii. si aici, inocenta cand s-a intamplat inevitabilul, datul vinei pe altii, etc etc...
edit: emanouela, nu prea inteleg la ce folosesc extrapolarile la extrem...
J.D. spune:
pistele de bicicleta sunt tot pe trotuar. cel putin aici la noi. copiii merg cu bicicleta peste tot si nu se mai da nimeni cu capul de pereti si nici nu face scenarii absurde.
emanouela spune:
Da...pt mine nu e amuzant deloc ca un matur a palmuit un copil, indiferent daca era vinovat ori ba, indiferent daca era supravegheat ori ba. Zi-mi in Be, acel matur bataus, ce patea???? Tu ca mama, daca iti lovesti copilul vinovat ori ba, te reclama vecinul...ce patesti????? Nu-mi zi mie, ca eu stiu, am trait acolo....raspunde-ti tie.
Lala_D spune:
Citat: |
citat din mesajul lui portocalia ca Denis in primul rand era in fault. de fapt nu el, ci mama lui |
Dupa 21 de pagini nimeni nu a reusit sa dea articolul de lege ce indica clar ca un copil fara discernamant legal ( minor) este in culpa ca merge cu bicicleta pe trotuar.
Eu inca il astept...
PS: si nu pe varianta ca raspunde mama lui pentru el deoarece mama raspunde pentru eventuala distrugere/vatamare etc, NU pentru ca a circulat altcineva ( copilul ei) cu bicicleta pe drumul public.
Ca un exercitiu de imaginatie:
- copilul minor fara discernamant legal ce se suie si pleaca cu masina parintelui si intra cu ea in gardul vecinului NU este amendat ca a circulat fara permis ci ii sunt amendati parintii pentru distrugere si eventual neglijenta.
portocalia spune:
pai, aici, "in BE", lumea respecta regulile. n-ai sa vezi biciclisti pe trotuare! ii vezi pe strada sau pe piste, cand sunt piste. si cred ca un biciclist care ar lovi un copil mic, pieton pe trotuar, si-ar lua o plangere de nu s-ar vedea! Fiindca aici lumea stie ca daca te plimbi cu bicicleta pe trotuar poti lovi un pieton. Din punctul meu de vedere, e chestie de logica, dar vad ca ptr multa lume nu e...
si emanouela, partea amuzanta nu se referea la incident, ci la parerile complet divergente din discutia de fatza. citeste mai atent, personal ma enerveaza incriminarile astea ilogice cu apel la emotii bazice, de mame eroine.
portocalia spune:
Lala D, presupun ca poti face plangere ca ti-a fost accidentat copilul pe trotuar de un biciclist, de ce nu? atata vreme cat nu te aflai pe pista de biciclete, era vina lui. Aici cuvantul de ordine e "plangere", cred.