copilul meu lovit in parc...

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Citat:
citat din mesajul lui J.D.
fiti mai intelegatoare, intr/o zi s/ar putea sa fiti de partea cealalta a baricadei.

Corect! Dar intelegerea sa se plaseze de ambele parti ale "baricadei": si pentru copilul accidentat si pentru cel care a provocat accidentul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:

Cata inversunare importiva unui copilas! Este incredibil!

Finn Constantine 15.10.2009 si Euan Tudor 04.05.2012

Eu nu vad nicio inversunare,ci doar o proasta intzelegere(daca as fi si eu malitzioasa as spune intentzionat proasta intzelegere)a mesajelor care nu-s de partea baricadei voastre!

Nu am vazut niciun participant la subiect care sa spun despre femeia resopectiva ca...bine a facut !Toata lumea a fost UNANIM de acord ca a gresit,ca nu a procedat corect!

Asta nu inseamna ca autorul accidentului este nevinovat!Chiar mamica lui a precizat lucrul asta,ca-si asuma raspunderea!

Mai departe sunt extrapolari(tipice) nereusite din pacate!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

Citat:
citat din mesajul lui coracora

a "compara" traumele si-a decreta ca cea a lui Denis e mai profunda decat cea a copilului lovit.

Este la mintea cocosului ca trauma lui Denis este mai profunda decat cea a copilului (care de fapt NU a fost) lovit. Pentru ca a patit copilul a fost un accident nefericit iar Denis a avut parte de o reactie absurda a unui ADULT. Daca copilul de 4 ani i-ar fi dat o palma lui Denis cred ca altfel decurgea subiectul Sau nu ar fi fost deloc un subiect. DAR ca o femeie (adult da?), mama pe deasupra, a palmuit un copil este ceva de neconceput. Nici daca era copilul ei nu era normal, de acceptat, sa-l palmuiasca.

Accidente se intampla. S-au intamplat si se vor mai intampla. Intre copii cu atat mai mult. Reactia femeii insa nu este accident. NU are nici o scuza. PUNCT.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Citat:

Citat:
fiti mai intelegatoare, intr/o zi s/ar putea sa fiti de partea cealalta a baricadei.

Corect! Dar intelegerea sa se plaseze de ambele parti ale "baricadei": si pentru copilul accidentat si pentru cel care a provocat accidentul.

copilul nu a fost accidentat. si probabil va reactiona ca mama lui de acum inainte - va lovi primul ca asa a vazut el ca se face. - asta asa extrapoland.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Copilul accidentat a avut-o pe mama lui langa el. Si pentru mine treaba asta cantareste mult, foarte mult. Cel putin din prisma experientelor noastre, ale mele cu copiii mei.
Ce m-a socat la ai mei ( mai demult, la inceputuri, acum deja stiu cum merge treaba) este cata greutate dau ei faptului ca eu empatizez cu ei cand se lovesc, cand ii doare ceva, cand se bat intre ei si ies sifonati. Cam intotdeauna vin la mine si spun uite, mami, doa(r)e, pupa! si bineinteles ca ii pui, dupa care, culmea, SE OPRESC DIN PLANS, zambesc si alearga din nou la joaca. Stau ca trasnita si ma intreb care-i smecheria, nu-i mai doare?? Ba ii doare, dar nu le mai pasa, nu mai doare atat de tare, pentru ca au impartit durerea cu mine si stiu ca le sunt alaturi.
Asa ca... regret si mi-e mila de orice copil victima a altor copii, dar nu ii vad ca victime, daca parintii lor stiu sa ii aline, intr-un fel sau altul.

As mai scrie ceva, dar e musai sa ies.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Theo_2004, de acord cu delimitarea obiectiva intre accident si intentie,
insa traumele chiar nu se pot ierarhiza, fiind ceva subiectiv: 2 persoane carora li se intimpla acelasi lucru ramin (sau nu) traumatizate in mod diferit, in functie de particularitatile fiecaruia, daramite atunci cind evenimentele care produc trauma sunt diferite !

Discutiile la subiect au inceput sa devina ridicole, e clar ca cele 2 tabere nu-si vor da veci pururi mina, eu in locul moderatorilor, din respect pentru initiatoarea subiectului l-as inchide si cine vrea sa continue dezbaterea despre mersul cu bicicleta sa initieze un subiect nou (de ex. ati auzit de "permis de circulat cu bicicleta" ?).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

[/quote]

Asta zici ca e o analiza obiectiva?! Deci in conditii de panica palma e o reactie fireasca si incontrolabila?! Uite, iti zic eu ce cred ca face o mama in asemenea conditii: daca e asa de speriata intai isi ia copilul in brate si-i verifica fiecare oscior, il pupa sa nu planga, il consoleaza, il intreaba daca-l doare ceva...nu se repede sa palmuiasca alt copil!! Natalia_nica nu a avut vreme sa ajunga in fuga la locul incidentului ca fiul sau a si fost "pedepsit"!!!! Daca lui Denis nu-i pasa de ce a facut isi incaleca bicicleta si dus era! El bietul a ramas sa vada ce a facut, ce a patit copilul si s-a trezit cu o palma!!
In plus pana la urma acel copil nici nu a apucat sa fie atins! Dar si de era, era in urma franei, nu e ca si cum ar fi fost spulberat! Si cum adica acel copil mai mic nu va mai avea incredere in mama lui, ca-l va apara, din moment ce a fost ceva neprevazut? Chiar crezi ca un copil de 4 ani e un cretin sa nu-si dea seama ca a fost o intamplare nefericita?! A mea nici la 2 ani nu "si-a pierdut increderea in mama ei" cand un copil mai mic i-a pus o galeata de nisip in cap, sub ochii mei si a celeilalte mame...

IULIA va invinge CANCERUL

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.
[/quote]

Asa reactioneaza multi oameni in conditii de panica maxima, fie ca-ti place tie sau nu. Asta e realitatea. Nu multi isi pot controla impulsurile in primele secunde dupa un eveniment dramatic (aici includ accidentele de masina, cele de munca dar si cele casnice - anul trecut am auzit de-o cunostinta de 18 ani care, tocand carne pentru carnati, si-a prins parul in masina electrica iar cei din jur nu au avut prezenta de spirit sau, ma rog, agilitatea, sa insface repede un foarfec sa-i taie parul; rezultatul a fost dramatic).

In alta ordine de idei, eu pariez ca nu curiozitatea l-a indemnat pe Denis sa ramana la locul faptei ci ... socul. Acelasi soc in care era si mama copilului lovit plus insusi copilul lovit. Orice psiholog iti va confirma acest lucru. In primele secunde de dupa un accident esti sub imperiul socului, nu cel al ... curiozitatii.

C-a fost "spulberat" sau nu, asa cum te exprimi tu, nu cred ca are importanta, bicicleta s-a oprit in picioarele lui.
La o adica, daca e sa fiu tendentioasa, si sa imi plasez discursul in acelasi registru subiectiv in care te afli tu, as putea spune ca nici palma acelei mame nu l-a "spulberat" pe Denis, nu? Asta asa, ca sa poti da "dezaprob" mai cu spor mesajului meu si, facand asta, poate recitesti si ceea ce ai scris tu si intelegi totodata ce se intelege din postarea ta.

Si inca o treaba. Nu cred ca esti tu in postura (profesionala la o adica) de-a "compara" traumele si-a decreta ca cea a lui Denis e mai profunda decat cea a copilului lovit. Fiecare copil e diferit, nu? Atunci sansele ca ei sa perceapa aceste traume in mod diferit sunt imense.
[/quote

Eu nu cred ca panica maxima a facut-o pe femeie sa palmuiasca un copil strain ci isteria combinata cu lasitatea. Pur si simplu este reactia omului prost si fara caracter care da intr-unul mai slab decit el! Atit! Toate nebunele de-si palia o pauzasc copiii pe strada pentru diverse nimicuri nu ar indrazni in veci sa ridice mina la barbatul lor de le agreseaza sau le injura, la soferul de le calca pe bombeuri sau la seful de matura cu ele pe jos. Dam in copii pentru ca ei nu pot riposta! Asta nu e scuza, ca panica a facut-o sa ridice palma, miine daca o pui pe nebuna intr-o situatie similara cu un adult, va injura in minte sau va discuta despre asta in fata scarii mincind seminte!
Sper ca politia sa o fi gasit si sa-i dea amenda, din pacate e putin, dar mai avem pina la legi ca cele din UK.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui theo_2004

Citat:

a "compara" traumele si-a decreta ca cea a lui Denis e mai profunda decat cea a copilului lovit.

Este la mintea cocosului ca trauma lui Denis este mai profunda decat cea a copilului (care de fapt NU a fost) lovit. Pentru ca a patit copilul a fost un accident nefericit iar Denis a avut parte de o reactie absurda a unui ADULT. Daca copilul de 4 ani iar fi dat o palma lui Denis cred ca altfel decurgea subiectul Sau nu ar fi fost deloc un subiect. DAR ca o femeie (adult da?), mama pe deasupra, a palmuit un copil este ceva de neconceput. Nici daca era copilul ei nu era normal, de acceptat, sa-l palmuiasca.

Accidente se intampla. S-au intamplat si se vor mai intampla. Intre copii cu atat mai mult. Reactia femeii insa nu este accident. NU are nici o scuza. PUNCT.

mami de Theo (7.11.2004) si Chris (22.12.2010)
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Fara a se interpreta ca sunt de partea mamici care a lovit...te-ai gindit cum ar fi evoluat subiectul daca mamica batausa ar fi deschis subiectul si v-ar fi povestit varianta ei?

De unde stii tu ce trauma a suferit copilul "lovit",ma refer la trauma psihica?

Natalia,eu zic ca faci foarte bine ca nu mai intri la subiect,ai procedat corect,atit ca cetatzean al carui copil a fost lovit ,cit si ca mama!Si sper sa intzelegi(ca de citi e clar ca citesti)ca nimeni nu-tzi eticheteaza copilul in vreun fel!A fost un accident,cu urmari neplacute peste care trebuie sa trecem!Fiecare isi expune parerea ,insa nimeni nu a etichetat ca si corect gestul celeilalte mamici!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

asta cu palma din cauza panicii nu e o justificare. trebuie sa fi un anumit gen de persoana sa faci asa ceva. altfel ne-am palmui reciproc de cateva ori pe zi. pe aici nu auzi asa ceva pentru ca stii cam ce te asteapta - puscarie si ramas fara copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theo_2004 spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:
citat din mesajul lui theo_2004

Citat:

Este la mintea cocosului ca trauma lui Denis este mai profunda decat cea a copilului (care de fapt NU a fost) lovit. Pentru ca a patit copilul a fost un accident nefericit iar Denis a avut parte de o reactie absurda a unui ADULT. Daca copilul de 4 ani iar fi dat o palma lui Denis cred ca altfel decurgea subiectul Sau nu ar fi fost deloc un subiect. DAR ca o femeie (adult da?), mama pe deasupra, a palmuit un copil este ceva de neconceput. Nici daca era copilul ei nu era normal, de acceptat, sa-l palmuiasca.

Fara a se interpreta ca sunt de partea mamici care a lovit...te-ai gindit cum ar fi evoluat subiectul daca mamica batausa ar fi deschis subiectul si v-ar fi povestit varianta ei?

De unde stii tu ce trauma a suferit copilul "lovit",ma refer la trauma psihica?

Dana

Nu cred ca o persoana care palia o pauzaste [p a l m u i e s t e]copii pe strada si-ar povesti ispravile pe net.

Copilul probabil ca a uitat repede incidentul, mai ales ca NU a fost lovit de alt copil. Dar sigur Denis nu va uita (va trece peste speram curand) ca UN ADULT, mama unui altui copil, l-a palmuit in plina strada.

Luam si varianta 2. Copilul a suferit o trauma psihica in urma unui accident stupid cu alt copil. Dar Denis? A fost palmuit de un adult pe trotuar!!! Copilul a avut un incident cu alt copil. Denis? A avut un incident cu UN ADULT!!! Care-i raportul? Mai nasol pentru Denis. Clar.

Mergi la inceput