copilul meu lovit in parc...

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Denis, stie ca a gresit. Stie ca trebuia sa fie atent, sau cel putin asa sper, ca realizeaza ca fiind neatent putea provoca o trauma si mai mare, putea lovi grav un copil si mai mic care poate nu avea mama langa el. Sunt sigura ca nu s-ar fi oprit sa-l ajute sa se adune de pe jos si sa-si ceara scuze. Deci nu, Denis nu a procedat corect si trebuia pedepsit. Nu prin palmuire de catre mama altuia insa. Mama celuilalt copil putea sa cheme ea politia si sa solicite daune, decat sa reactioneze direct. Nu sunt de acord cu teoria asta "a fost un accident"...cu pardonul omori omul se spune si tare adevarat este. Bunicul meu, fie iertat a fost omorat pe loc, aruncat la zece metri, spulberat, de pe trotuar din fata casei lui de o vitezomana care isi gasise sa caute ceva sub bord si a pierdut controlul volanului. "A fost doar un accident, n-am vrut". Copilul meu la 2 ani a luat in cap o minge de fotbal care l-a dat pe spate cu capul de betonul trotuarului, in parc, langa mine, de la un neatent de 7 ani care suta aiurea cat putea pe iarba din parc, printre banci. Sigur ca n-a vrut, nici nu si-a pus problema ca ar putea rani pe cineva, nu-i pasa.

Stiti ce este accident? accident este cand esti atent si mergi cu o viteza corecta si iti explodeaza/se rupe lantul, roata, bicicleta, masina, rola, pantoful si cazi. In cadere acrosezi poate pe cineva din apropiere. ala e accident.

accident este cand un copil cade de pe un leagan pt ca-si da drumul de sfori si isi pierde echilibrul.

accident este cand iti dai copilul cu leaganul si pt o fractiune de secunda te uiti dupa celalalt copil si nu observi un copil mic care intra in raza leaganului si este lovit. Este un accident insa ce putea fi prevenit daca si mama acelui copil era atenta si nu-l scapa din ochi pe micut.

la scoala cand alearga unii pe coridoare si dau cu cei mici de gresie, de calorifere, le crapa tamplele pt ca pot si au tupeu si nu se gandesc nici o secunda la nimic tot accident se numeste?

sub notiunea asta de "accident nevinovat" se ascund din ce in ce mai multe nereguli si lacune comportamentale atat ale adultilor cat si ale copiilor.

ajungem sa traim intr-un fel de jungla urbana in care rezista doar tupeistii, cei ce stiu sa tipe primii, sa loveasca primii, sa se vaite primii si sa o faca in cel mai credibil mod posibil.

vad copii in parc care incearca sa se impuna prin forta fizica si violenta verbala. Nu stiu sa comunice amical, prietenos. "Vrei sa te joci cu mine, ca daca nu vrei iti ard doua pe loc" sau "da-mi papusa ta ca vreau eu sa ma joc cu ea, altfel te spun lu mama ca nu-mi dai" sau sa vina si sa smulga fara preaviz din mana copilului meu ce-si doreste ca asa vrea pur si simplu, eventual sa-l si pocneasca daca nu-si cedeaza obiectul .... la asa ceva, cum sa-mi invat copilul sa reactioneze? sa-l indemn "trage-i tu instant doua palme peste ochi asa, preventiv, sa-i treaca cheful de amenintari si sa stie cine-i sefu` in zona?"

imi fac veacul prin parcuri de 8 ani de zile si am avut ocazia sa observ parinti si parinti, copii si copii, stiu ce vb si imi pare rau ca nu pot fi mai toleranta de atat.

si nu, copiii mei niciodata nu au ridicat mana asupra altui copil, nu au injurat, stropit, aruncat galeti de nisip, impins, tras de par, scuipat sau alte asemenea comportamente. De luat si-au luat de toate din cele enumerate insa ajung tot mai puternic la concluzia ca daca vrem ca si cei ca ei sa reziste in jungla urbana este imperios necesar sa le retusez putin bunele maniere si sa-i indemn sa se protejeze in acord cu noul trend social

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

"Denis nu a procedat corect si trebuia pedepsit"????

Mergi la inceput

da, trebuia dat jos de pe bicicleta de mama lui si pus putin la odihna pe o banca, sa se gandeasca de doua ori inainte sa mai goneasca cu bicicleta printre oameni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dorsilia

Sunt sigura ca nu s-ar fi oprit sa-l ajute sa se adune de pe jos si sa-si ceara scuze. Deci nu, Denis nu a procedat corect si trebuia pedepsit. Nu prin palmuire de catre mama altuia insa.

...

Stiti ce este accident? accident este cand esti atent si mergi cu o viteza corecta si iti explodeaza/se rupe lantul, roata, bicicleta, masina, rola, pantoful si cazi. In cadere acrosezi poate pe cineva din apropiere. ala e accident.

Stii tu sigur ca nu s-ar fi oprit sa isi ceara scuze

Il cunosti personal ?

Si imi pare rau sa iti spun dar ceea ce tu denumesti accident in justitie are alt nume ( in functie de imprejurari este ori fapt fortuit ori forta majora).

Accident = Eveniment intamplator si imprevizibil care intrerupe mersul normal al lucrurilor, produs fara vointa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dorsilia

da, trebuia dat jos de pe bicicleta de mama lui si pus putin la odihna pe o banca, sa se gandeasca de doua ori inainte sa mai goneasca cu bicicleta printre oameni

hm, ce rost ar mai fi avut o a doua pedeapsa, in conditiile in care saracul fusese palmuit deja de "tanti, asistase si la cearta dintre mama lui si acea tanti, plangea si voia in casa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Dorsilia, nu are treaba ce s-a intamplat bunicului tau cu ce a facut Denis. nu exista termen de comparatie. Scopul parintilor nu este sa le stie copiii de frica din cauza pedepselor. cel putin nu al meu si al altora.

Exemplul cu copilul de 7 ani este aiurea. si el tot copil e. tu trebuia sa/l iei pe al tau de 2 ani sa/l duci unde era ferit. e bine asa?

Mergi la inceput

prevad sprancene ridicate si persoane sifonate, insa, nu e cazul.
Nu ma bat cu caramida in piept ca ai mei sunt cei mai educati copii, insa cata vreme pana in prezent nu au pricinuit nici cel mai mic rau altui copil, nu vad de ce as abdica de la parerea mea.

Detest violenta si felul cum unii aleg sa isi educe copiii astfel ca toti ceilalti sa fie de vina in ciuda a ce genereaza tocmai proprii lor copii.

Denis a fost traumatizat de palma adultului insa in alta situatie putea fi si mai traumatizat daca un alt copil se accidenta grav din cauza lui ?

Eu numai cand vad copii cu mingi de piele in parc pe spatiul verde ma ia cu rau, parcul este un loc in care toti copiii trebuie sa incapa si sa se simta bine si in siguranta, nu e teren de fotbal, de tenis de camp, pista de biciclism viteza, arena de lupte etc.
Vin si copii cu dizabilitati, cu carucioare in parc, si batrani in baston care abia merg, si mame cu carucioare cu bebelusi ei nu merita sa ia aer in siguranta ?
E un loc pentru joaca pasnica, cu simtul masurii si cu grija pentru cel de langa tine.
Incapem cu totii daca nu ne expandam in activitati pe care nu le stapanim si care nu-si au locul intr-un simplu parc.

Oare sa ies si eu deseara cu copiii sa tragem cu arcul? In speranta ca nu vom nimeri pe nimeni, doar trunchiuri de copaci. Noi cel putin asa intentionam, dar na, ....daca nu va fi asa...va fi doar un accident.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Citat:
citat din mesajul lui J.D.

Dorsilia, nu are treaba ce s-a intamplat bunicului tau cu ce a facut Denis. nu exista termen de comparatie. Scopul parintilor nu este sa le stie copiii de frica din cauza pedepselor. cel putin nu al meu si al altora.

Exemplul cu copilul de 7 ani este aiurea. si el tot copil e. tu trebuia sa/l iei pe al tau de 2 ani sa/l duci unde era ferit. e bine asa?

Finn Constantine 15.10.2009 si Euan Tudor 04.05.2012

Scopul parintilor e sa-si educe copii pentru a putea trai in societate. (intre altele)
Eu cred ca nu e nici alb de o parte si nici negru de cealalta parte.

Mergi la inceput

am sa ma repet:

- Parcul este un loc public ce ar trebui sa fie sigur pt toti. (nu, nu trebuie sa imi tin copiii feriti in dosul blocului ca sa nu-si ia mingi in cap)

- Neatentia si neglijenta, indiferenta duc la accidente mai grave sau mai putin grave. Aici daca vor, parintii pot actiona, educandu-si copiii.

Eu nu-mi bat nici copiii mei, si nu ii bat nici pe ai altora dar nu voi mai sta cu mainile in san, imi voi reeduca copiii, daca e nevoie, sa stie sa se apere cand e cazul. daca asa e la moda acum....ne reorientam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

La noi in parcul mare de langa casa exista loc de joaca pt copii. si vin copii de la cateva zile pana la 12 ani. cu mingi, biciclete, freesbee, masinute, sabii de lemn, etc. nu tipa nimeni la ei sa iasa din parc. lumea e calma, linistita, copiii se joaca, se mai imping, mai cad, asta e. dar nu face nimeni asemenea comentarii ca cele intalnite pe aici.

Mergi la inceput