Buburuze se 2009 **35**
Raspunsuri - Pagina 18
eumada spune:
Si mie azi dimineata mi-a zis ca trebuie sa dau 100 ron pentru rechizite si caiete speciale...ce sa faca ei cu caiete speciale?Daca trec direct la ele ..o sa ma uit in vreo librarie sa vad ce contin si probabil ca primele vor fi stricate ca doar nu ma astept acu` sa deseneze la linie....
O sa vad de care tip sunt,eventual o sa-i iau unul acasa sa o obisnuiesc cu el...
madyrizi spune:
hello!
vin si eu cu noutati: saptamana asta am contribuit la greu cu bani: la scoala am varsat pentru fonduri (care de fapt nu exista ) si la gradinita am de dat.... ta ra ra ra... 200 de lei pentru orice altceva numai auxiliare nu (pe alea le-am platit 19 lei + 5 lei/ luna apa). si trebuie sa duc in fiecare luna un porcoi de consumabile pentru igiena.
la alex am scapat mai "ieftin" ca am platit doar culegerile, adica 14+12+33 (caietul special de engleza) = 59 lei + 50 lei fondurile. manualele le-am cumparat din iunie (83 lei)+ alte culegeri (40lei), caietele + alte rechizite prin august, iar camasi de scoala am luat cu taraita toata vara de la elena . pantaloni de scoala aveam tot de la ea luati de anul trecut, dar i-au fost lungi.
deci pana aici sunt campioana la cheltuieli. nu-i de mirare ca-s iar falita. si se mai apropie si o nunta prin octombrie la care trebuie sa mergem musai.
eu sunt cam bolnava, racita cobza cu ceva febra la purtator. azi am stat acasa cica sa bolesc. n-ai sa vezi. au stat astia calare pe mine, parca azi le-a casunat pe chelia mea ca vor de toate. asa ca maine ma duc la serviciu sa bolesc (nici acolo n-am sanse) .
anna, eu te inteleg perfect. am fost si sunt intr-o depresie de ceva timp. am sperat ca intoarcerea la serviciu o sa mai duca din ea, dar n-a fost asa. parca m-am deprimat si mai tare: nu mai reusesc sa fac fata la ce trebuie sa fac, sunt vesnic obosita, nu reusesc sa gasesc ceva de care sa ma bucur, parca imi vine tot timpul sa urlu. si mai nou, daca ma enervez un pic mai tare mi se face rau . nu gasesc pe cineva suficient de apropiat sa ma asculte, n-am incredere in aproape nimeni. rutina parca ma sufoca si as vrea sa ma simt, macar pentru o jumatate de zi, femeie si nimic altceva. in fine, e greu de explicat si greu de inteles, dar eu am ajuns sa cred ca am ajuns la criza de 30 ani (nici nu cred ca exista asa ceva ) in care simt ca rolurile mele se cam termina si nu-mi gasesc locul si menirea.
picky, si eu mai fac afte de la lactate. in special branza. sunt tare dureroase, noroc ca fac 1-2 maxim si reusesc sa mananc. de obicei le dau cu glicerina boraxata si parca trec mai repede, dar am inteles ca trebuie tinut si un pic de regim in perioada respectiva, iar eu nu prea tin. sanatate multa .
sorina, sanatate multa sotului. stiu cat de greu e cu okii, avem experienta din nefericire. lui razvan sa fie baiat cuminte.
pe toate. ma duc la "lipitorul" meu (asa cica ii zice una din doamnele de la gradi lui mihaita ) ca scanceste de ceva. plangacios copil am, din orice se smiorcaie .
emanouela spune:
sara buna
mai fetili, am citit dar pe sarite..is nitel cam obosita si nu pot sa ma concentrez prea mult, ca ma doare
deci scriu din amintiri
V-am facut curioase, asa-i?? Nu-i nic, mai asteptati nitel, sa mi se concretizeze.
Mada...eu n-am inteles de ce sa ii iei tu caiet acasa ca sa "se obisnuiasca cu el". Tu, daca o duci cu lectia invatata de acasa, e logic si normal ca se va plictisi la gradi...dar na, faci cum crezi.
Picky...eu sper sa nu ajung sa nu ne mai pupacimmmm
Fetele...puteti cere chitantele la ceea ce cumpara si va lamuriti pe ce se duc banii. Am dat si eu 200...au schimbat mocheta care era de 2 generatii, ceea ce mi se parea ft normal avand in vedere ca activitatea lor se desfasoara mai mult pe jos, s-a luat dozator de apa ca sa nu ne mai trambalam cu sticluta, jucarii, rechizite, s-au pus geamurile si inca cateva, nu le mai retin.
Mady...si al meu, tot miorlait...dar speculant, le cere atentia
SoriLea spune:
Salutare dragelor
Va citesc tot pe fuga.
Va multumesc mult pt urari. Pot spune ca sunt amandoi bn acum. Pe Razvan l-am dat la brazda cu a doua tura de aerosoli.
Anna - si noi folosim aerosolii, dar de data asta nu-si faceau efectul, iar tusea era ff suparatoare. Tusea pana vomita Capul sus si iesi din starea asta.
Picky - sanatate multa. Stiu cat de uracioase sunt aftele. si eu fac des, dar la fel cum a zis si Mady, fac doar 1-2. Caietele speciale sunt in numar de 4 si le vor folosi tot anul (despre cunoastere/mediu...chestii din astea), iar restul banilor, la fel cum a spus si Ema, rechizite/ jucarii. Acum mult/putin, asta e. Am inteles ac la toate gradi este asa.
EuMada - mai spun si eu odata, desi a zis-o Ema, dc trebuie sa-i cumperi un caiet special acasa?? Nu are nici unh examen important peste 1 luna si nu e STAS.
Vad ca ai vostrii copii au inclinatii catre scris, desenat, modelat, decupat...etc
Al meu spune PAS la tot. Nu vrea sa fac si pace. Ce sa-i fac, sa-l omor?!? Si nu ma panichez deloc ca nu stie bn sa tina nici creionul in mana. Dar sunt mandra de el in alte privinte (si nu ma apuc sa le enumar, dar eu cred ca la varsta lui putini copii stiu/cunosc si mai ales stiu sa explice despre viata care e in oceane si pe pamant, cum s-a format pamantul...sunt adulti acre raman cu gura acscata ca nu stiu atatea detalii cate stie el - asta ca sa mi-l laud totusi putin)
Eu zic sa iei gradi ca pe o joaca si mai mult pt socializare, decat pt a fi cel mai bun.
Lali - ai terminat cu treburile la camp?? Anul asta eu si sotul ne-am luptat cu via mamei (ea era in germania si a trebuit sa-i facem de petrecanie - pt prima data in viata noastar singuri si fara ajutor, doar cu indrumari prin tel. si a iesit un vin... Pupam si noi pe nora mea frumoasa (ma inebuneste cu ochii ei frumosi ) Ce face Vladut la gradi?
Ema - ai grija ca se obisnuieste langa tine si nu-l mai poti indeparta. Asa a fost la noi si acum ma doare sufletul cand il vad ca plange sa dorm cu el Si ma gandesc ac asa de rpd trece timpul, ac v-a veni ziua cand imi v-a cere el sa plec din patul lui (asa ca inca mai profit )
Si voi tot miorlaiti la gradi? Noi maine mergem dupa o absenta de o sapt si sunt curioasa ce reactie v-a avea, Azi cand am tot vb cu el, mi-a zis ca vrea, vedem maine dimi
Alynta - la tn ma refeream cand am zis ieri ca sunt curioasa ce s-a intamplat, dar am prins firul din discutii (ca n-am avut timp sa recupere). Eu zic sa-ti urmaresti bn copilul si sa-l intrebi mereu cum a fost la gradi, cine ce-i spune (chiar daca el nu poate vb sa-l intelegi, am gandesc ca se face cumva inteles) Si eu as merge pana in panzele albe sa-mi fac dreptate cu asfel de oameni, care mai lucreaza si cu copiii. ingerasii tai si sa ne spui ce-ai mai facut. Suntem alaturi de tn.
Mady - tu ai stat acasa sa bolesti si n-ai pututsi spui ca mergi la munca pt asta. Si al mn e ceva asemanator Sunt de 1 luna jum acasa si probabil ca la munac ma asteapta ca painea calda sa ma ia de odihnita, iar eu abia astept sa merg la munac sa mai pot respira si sa ma odihnesc putin (asata daca voi putea ) La noi cheltuiala mare vine luna viitoare, cand voi scoate din buzunar (sa vad din al cui ca al meu e gol) 200 fondul clasei si 230 hrana = 430ron pe 10 oct
Asta e, ei sa fie sanatosi, ca de restul ne ingrijim noi
Am reusit sa scriu totusi cate ceva, acum merg la nani ca dimi ne asteapta gradi si mai mult ca sigur multe urlete.
pt fiecare.(scz daca am uitat pe cineva )
DanaMi spune:
hello fetelor
eu mai rarut pt ca sunt in pauza se laptop/tableta, primul e la sot al 2-lea e dat cu imprut, dar se recupereaza duminica.
vin si eu cu impresii de la gradi, Bia s-a integrat foarte bine, adica asa cum speram sa NU fie, i-a pus la respect pe toti si ea e sefa clasei, speram sa se gaseasca totusi un copilas mai "nazdravan" ca ea si poate s-ar mai fi potolit dar na... in fiecare zi am cate o reclamatie, insa avem si laude cum ca e foarte politicoasa, si vorbareata si isteata deci nu am pierdut degeaba 3 ani acasa cu ea; azi am avut si noi prima sedinta, rezultatul a fost 150 lei pt moment, 40 lei ceva caietele tipizate iar 100 pt tot felul de materiale pt ei (creioane, acuarele, bloc desen etc. ) plus ce va mai urma pt ca si la ea in clasa sunt foarte multe de schimbat si toate se fac din banii parintilor.
am citit tot de pe telefon dar nu am timp sa raspund fiecareia pt ca mai am de strans putin prin casa ( acum sunt in pauza de tigara )si dupa ma bag la somn ca sunt terminata. pup pe toata lumea
DanaMi spune:
Picky, nici Radu in comparatie cu Bia nu e prea vorbaret, spune doar cateva cuvinte: mami, tati, de-te, gata, papa, Bia, pipi desi nu vrea sa faca la olita dar ii place sa stea pe ea si nu il las, gogo (gogosi) dupa care e innebunit si cam atat in rest ii turuie gura non stop dar doar pe limba lui si cu foarte ulti nervi in fundulet cand nu inteleg ce vrea sa-i dau, ideea e sa nu te ingrijorezi ( cel putin eu nu sunt deloc) pt ca fiecare e cu ritmul lui.
off cand ma apuc de vb nu ma mai opresc
ps. La Bia ca si optionale am ales engleza si arte pt ca-i cam place sa mazgaleasca, avem o prietena care picteaza si sta chiar langa noi iar cand o prinde Bia ca picteaza sunt singurele momente in carte sta nemiscata si doar priveste, e fascinata , asa ca poate se prinde ceva de ea
anna-mama spune:
Neata!
Va las O zi buna micilor gradinarei si wkd frumos!
Incerc sa revin cu mai mult
anna-mama spune:
Alina, ce spui tu de Matei nu sunt deloc lucruri nefiresti pt un copil de 3 ani... eu cred ca tu i-ai scos scutecul un pic fortat si inca nu era pregatit pt asta, de aia mai are accidente, in ceea ce priveste somnul aici cred ca majoritatea sunt la fel (al meu sigur nu ar dormi la gradi), energie au toti (sa-ti spuna Dana de Bia)...poate un pic ciudat e ca inca baga asa mult in gura la varsta asta (dar si aici tu stii cat de mult ai lucrat cu el sa nu mai faca asta sau i-ai lasat libertatea, eu recunosc ca sunt obsedata de bagatul in gura si stau toata ziua cu gura pe ai mei sa nu mai faca, cu toate ca Eva e la varsta la care ce gaseste baga-n gura ) In fine, nu sunt lucruri anormale, copilul daca ar fi avut vreo problema sigur te-ai fi sesizat inaintea lor mai ales ca nu erai la primul copil, asa ca imi metin parerea legata de educatoare si de mutarea lui din grupa aia. Aaa, si la centru a mers de prea putine ori, dar sunt sigura ca or sa se vada progrese in timp (cred ca e foarte bine sa-l duci in continuare, e cineva acolo care ii dedica timp numai lui).
Picky, vorbesc cu sotul f des, ii spun ce ma supara, ce gandesc...dar de-geaba, asa cum am mai zis lui si altora f apropiati mie li se pare ca exagerez (asa o fi :D) in fine, nu e cine stie ce, doar o tristete, un gust amar, nostalgii...si ai dreptate, o mare parte din suparare vine si din cauza sotului, mai mult dezamagire ca nu intelege... Tu nu ai de ce sa mai faci cu Stefi acasa in conditiile in care ea merge la gradi si face acolo de toate, eu vreau ca Vladut sa nu piarda nimic din activitati daca sta acasa si in plus ii face mare placere sa faca activitati practice si activitati de deavoltare a gandirii (ar sta ore in siri sa facem asta, oboseste si refuza sa recunoasca). Tu pe Anna deja ai facut-o mare, nu-m vine sa cred ca pot face amandoua aceiasi activitate, cat de frumos poate sa fie :) Sanatate multa, stiu cum e, eu cand eram mica am avut stomatita si de atunci am ramas cu o sensibilitate pe limba si cum mananc ceva mai iute cum ar fi nuci, vinete, branza de burduf ... imi apar afte in gura de-mi paralizeaza gura (un remediu naturis este bicarbonatul pus pe afta)
Dana, ma bucur ca sunteti bine si sanatosi! te asteptam cu mai multe detalii despre micuti cand iti recuperezi tableta. Frumoase optionale ai ales, eu tot caut un curs de dans pt Vladut, dar nu as vrea sa fie prea departe de casa.
Mada, si eu sunt de aceiasi parere cu fetele, nu are rost sa-i cumperi caietul sa lucrezi pe el acasa, atunci plictiseala ei si dezinteresul fata de activitatile de la gradi se va accentua, las-o sa descopere si acolo lucruri noi si interesante.
Madi, tare bine le zici, draga mea si m-ai distrat cu criza de 30 de ani, nu de alta da la mine e asa aproape de-mi sufla inceafa eee, cam pe acolo sunt si eu cu ceva fobii in plus Sanatate multa! Plangacios e si al meu, mereu zice sotul ca numai din cauza mea ea asa ca-s prea mamoasa
Ema, spor, dar ai grija sa te si odihnesti. abia astept, fata, rezultatul!
Sorina, bravo, ma bucur ca ati scapat de tuse. Hai, incearca sa te mai si odihnesti, faceti in wkd-ul asta ceva relaxant care sa va deconecteze pe toti de la griji
SoriLea spune:
Neata'
Sunt intr-o mica pauza, asa ca am trecut sa va salut.
L-am dus pe junior la gradi de dimi si era destul de marait. Spune intr-una ca nu vrea la gradi ca o sa-i fie dor de casa lui si n-o s-o mai vada niciodata I-am explicat in fel si chip, nu inteleeg si basta.
Cand a intrat in clasa, dadea sa planga, dar l-a chemat doamna "s-o ajute la ceva" si a uitat rapid de noi (m-am dus impreuna cu sotul, pt al initia intr-ale gradinitei )
Acum sunt cu dormitorul nostru vraiste. Am aranjat sifonier (si nu-i deloc mic ), am tras mobila aspirat, iar acum asez si tot asez si nu se mai termina.
Trebuie sa fac si ceva mancare si nu prea stiu ce
Asa ca acum va las si merg la ale mele ca cica m-am odihnit destul.
eumada spune:
Eva mi-a facut o surpriza...sa-i zic ptiu,ptiu?Ieri a fost copil model....a mancat singura(paine),a spus frumos ca ea nu mananca lapte de ala,dar vrea o bucatica de paine,taiata cu cutitul.A participat la lectia de engleza,a dansat,a participat si la lectia de dans,a coborat la masa,a mancat frumos la masa de pranz(putin,doua guri de ardei umplut)Apoi s-a imbracat singura cu hainutele de somn(educatoarele se uitau blocate) si s-a culcat dupa ce si-a luat pe "bebi"..un biberon preferat cu o tetina speciala...s-a trezit,s-a imbracat la loc,apoi,s-a infipt in fata educatoarei,cu mainile in solduri si i-a zis"ai vazut ca pot si singura?sunt mare,da` eu stiu povestea de cand eram bebe asa ca iau copiii si ne ducem la masuta."Si au urmat-o trei copii,o fetita cu care(miracol0se intelege de minune si doi baietei.Sotul i-a gasit boscorodind ca mosnegii la o masa,cu un puzzle.
Azi la fel....am poze trimise de doamna educatoare la ora 9.32...da nu am cablul de la telefon si nici un cablu in zona...radea cu gura pana la urechi,cu prietena ei....