Buburuze se 2009 **35**
Raspunsuri - Pagina 19
emanouela spune:
Ce crize de 30 bre??? Ia sa nu va aud cu din astea...sunteti tinere, frumoase, sanatoase, mame de copii minunati...eu, cea mai tanara din trib, da????
Va tin in suspans nitel, sa va creasca adrenalina...va zic cand se materializeaza...stiu, is rea si ma mai fac.
Azi cina n-a plans la gradi....iar dimineata, la despartire nu a mai stat agatat de picioarele mele, s-a dus singur, boscorodnd, la copii. Hai sa vedem cat il tine
Sori...nu-l tin mult cu mine in pat....tre sa ma mobilizez sa investesc in cateva chestii astfel incat sa pot sa ma mut eu din camera, sa ii reamenajez si lui camera iar mine viitoarea camera.
Ana....am grija fata, ma odihnesc....prea mult chiar. Aseara am adormit relativ devreme, m-am trezit la 7 si toata dimineata am fost cheauna....prea mult somn, nu se va mai repeta
Picky_toto spune:
Sal,
Am copile maraite, Stefi treaza de la 5 ca cica o durea degetul mare de la piciorul stang si am inteles de la educatoare ca asa a fost si la gradi, a plans, a fost suparata s-a retras in cate un colt si plangea...dar stiu ca totul a inceput de dimineata de cand am dus-o la gradi si a vazut-o pe o fetita Lena cu care se mai juca in curte, si bucuroasa a strigat-o si s-a dus catre ea sa o ia de manuta, dar surpriza Lena a respins-o, a fugit la alta fetita si a luat-o de mana si au continuat sa fuga de Alessia...a ramas singurica in mijlocul curtii cu lacrimi in ochisori...mi s-a rupt sufletul cand am vazut-o si am stigat-o, a venit la mine plangand si spunandu-mi ca Lena nu vrea sa se joace cu ea...iar mi-a frant inima...copilul meu sufera ca ceilalti copii nu se joaca cu ea...si mai ales ca ii placea de Lena dar ceva s-a intamplat de o evita pe Ale..Am intrebat si cum e cu ea la gradi, in activitati si mi-a zis ca e ok, se descurca, acum au inceput sa faca un joc de memorie. si a zis ca se pricepe ..dar insa azi a fost f trista si s-a jucat doar putin cu o fetita din clasa ei, Cara..am gasit-o la scoala plangand si asteptandu-ma ..cica s-a lovit, dar altceva a fost la ea plus si oboseala acumulata..
Anna merge de luni la dadaca noastra, Vera...gata cu Krystel..oricum amandoua is la fel , sa va zic ca imi luam copilul din usa? ca-i dadeam geaca sau hainele de ploaie in pragul usii? ca nu mi se permitea sa intru in casa?..da na, am avut unde sa o las si Anna rareori a plans cand am lasat-o..insa de luni ne pregatim sufleteste de horror .. Am vrut sa - schimb la dadaca cealata, Helga, la care a mai fost insa e bolnava cu dubla hernie de disc, si nu lucreaza miercuri si vineri si nu poate sa-i faca asa ceva prietenei ei Vera(ca-s prietene cica) ..deci multe minusuri insa la ea Anna a fost cel mai ok, gatea mancare, copii erau mai liberi, se jucau in curte, erau mai ingrijjiti..dar..asta e..cat mai e ptr cateva luni nu o sa murim...
Anna fac cu Stefi activitati acasa nu ptr a fi mai priceputa ca ai ei colegi ci ptr ca asta isi doreste..;pe langa jocurile inventate ale ei, cu zeci de personaje de unde nu lipeseste niciodata Diego(il mai tineti minte?), acum ea isi schimba numele, isi ia o alta persoanalitate..de multe ori raman uimita cand o aud si ce raspunsuri imi da daca deschid o conversatie cu repectivul personaj... a fost si Anamaria, si Maria, si x si y,(nume inventate de ea si grele de nu le tin minte nici pana a doua zi) si jocurile impreuna cu Anna, prinselea, taratul pe burta (adica Anna pe burta si Stefi o trage de picioare ..unde rand amandoua in hohote) , ascunselea, plimbatul bebeilor, certuri, cate o castana una la alta, ceva miorlaieri.. stefi isi doreste sa se joace si cu mine si cel mai mult vrea sa jucam rolul ca ea e printesa si eu vrajitoarea (am jucat o data, acum luni de zile in parc si de at tine minte si vrea mai mereu) dar facem si picturi pe care le-am pus pe perete, puzzeluri, iar anna vrea sa participe si ea si o lasam ,
Incearca sa nu te lasi doborata de depresie..ai 2 copii minunati, frumosi si inteligenti iar ei au nevoie de o mami fericita.
Sorina chiar lauda-te cu Razvi ca prea putini copii is pasionati de lumea oceanelor..iar eu cred ca e un copil f inteligent si ai sa vezi ca la gradi va fi pasionat si de alte activitati... fiecare copil e diferit si are pasiuni diferite.. tu incurajeaza-i pasiunea pe care o are, ajuta-l sa si-o dezvolte si ai sa vezi rezultate f mari in privinta asta... cum a fost gradi ptr el? si dai un vin?!
Fetelor o afta mica mai fac si eu de la citrice, dar pana a doau zi trecea, insa astea pe care le am is f pacatoase, si e prima oara in viata mea cand ma confrunt cu asta, de fapt nici nu stiu daca-s afte ca is ca niste bubite mici si rosii pe toata limba, in gat, in cerul gurii si doar pe varful limbi is doua albe..asa a avut si stefi si banuiesc ca si anna, insa la ele au trecut cu ios-betadina insa la mine nu a avut efect si ma incercat si daktozinul de la fete, amorteau dar inca erzau dureroase..
Ema te apuci mama de pictura?!
Mada felicitari Evei
Va las mi-a venit sotul acasa..wkd placut
Picky_toto spune:
neata
Dau cafea...cine vrea?!
Azi am multe de facut, da sa vedem ce realizam si nu, deocamdata suntem inca la cafea,Stefi la tv si face colage din actibilturi cu dora, ca e treaza cu noaptea-n cap si a tot tras de mine sa mergem sus, in conditiile in care mie mi-a fost rau azi-noapte, iar Anna inca doarme ca si-a luat portia de tatzi si s-a retras in patut..patut lipis de patul noastru, ca procedam ca la Stefi, am scos o margine si am "latit" patul...
Va urez o sambata placuta!
Ema daca nu de pictura te apuci de proiectat ceva, ca sigur tu numai idee de astea ai ...hai fata ca incep sa-mi treaca deci dupa ne putem pupaci
madyrizi spune:
eu as bea o cafea ( picky), dar n-am la ce s-o fac. am bucataria in renovare de 3 saptamani si deja mi s-a luat. de cand renovam la casa asta nimic nu a mers "ca uns", totul a mers chinuit.
in fine, noi suntem raciti 3/4 (adica fara alex, care mai stranuta si el cate putin). avand in vedere ca toti avem aceleasi simptome, inseamna ca unul din noi a adus-o si restul a preluat-o.
vineri mihaita a facut cel mai urat la gradinita. era ca la circ. doamna tragea de el sa-l ia, el se tinea strans de gatul meu. nu puteam nici sa stau prea mult ca cu cat stateam, cu atat se lungea suferinta.
astazi iar se lasa cu gratarel, asa ca va las si ma duc la treaba. maine nu stiu daca mai intru ca gatesc si calc (azi n-am nicio sansa).
Picky_toto spune:
Neata, dau cafea din nou..Mady special tie una din Senseo
Eu am trebaluit ieri mai mult prin bucatarie si cumparaturi, am mai stat si pe fb asteptand vesti de la fratimiu si am mai scriu una alta...
Is foarte suparata ca fratimiu a avut ieri accident de masina, a intrat unul in el in spate, el a oprit la trecere de pietoni si ala cica beat nu a oprit si direct in el a intrat..din pacate s-a facut doar constatarea pe loc fara sa fie chemata politia..mai ales ca ala era beat, insa fratimu era cu masina de firma si nu stiu ce s-a inteles seful lui cu soferul vinovat, insa el ieri toata ziua a stat numai in spital, i-au facut doua tomografe si inca nu e nimic clar si maine face rmn-ul, ca doctorul suspecteaza o fixura cervicala, fix unde a mai avut inainte probleme cu gatul.. acum e cu guler cervical si ma rog din tot sufetul sa nu fie nimic grav...stau ca pe ghimpi si astept rmn-ul de maine cu inima stransa.
Azi am de facut curetenie, din aceea mai generazla, sa vad cat timp imi ia ca vreau sa scot si fetele afara la soare cu dinti...asa ca va urez o duminica placuta si bafta maine la gradi cu copilasi
eumada spune:
Picky si ala care l-a lovit?A fugit ca era beat?
Asta e Romania si de aia nu trebuie sa te intorci aici...intre altele.
Eu am emotii cu ziua de maine,ca iar o sa faca circ asta mica...se obisnuieste pe joi vineri,apoi va urla iar luni....sper sa nu,totusi
madyrizi spune:
hai ca intru un pic si azi...
am gatit ieri (mai mult azi-noapte) si am calcat de dimineata. acum sunt intr-o pauza de spalat faianta si gresie, asa ca am citit un pic ce ati scris.
picky, din cate stiu eu (si nu ma pricep prea grozav) nu vine politia la constatare decat daca nu se inteleg partile si daca sunt victime. acuma voi stiti mai bine ce s-a intamplat, dar eu cred ca a fost un fel de intelegere intre patron si betiv... sanatate multa fratelui si sa treaca cu bine peste probleme !
mada, si eu ma gandesc cu groaza la ziua de maine. de fapt la toata saptamana. mihaita refuza sa manance si sa mearga la toaleta la gradinita , desi acasa mananca singur si merge la toaleta fara probleme.
de maine trebuie sa spunem la ce optionale vrem sa mearga. eu o sa-l inscriu la dezvoltare personala, unde cica fac sedinte cu un psihopedagog care ii ajuta sa se integreze si sa treaca peste diverse temeri. mai tarziu poate o sa optez si pentru alt curs, dar deocamdata nu-l vad in stare sa vrea la altceva. nu s-a obisnuit nici in grupa, cu doamnele, daramite sa-l trimit la alta clasa, cu alta doamna. savedem ce iese...
eu sunt obosita franta si maine incepe alta saptamana de munca. parca imi vine sa-mi iau campii si sa nu mai stiu de nimic. azi imi propusesem sa duc copiii la circ, aveam invitatii gratuite, dar s-a dus naibii planul meu. nu pot decat sa smotruiesc.
gata pauza...
Edit: am corectat o porcarie pe care o scrisesem mai sus. de, oboseala.
emanouela spune:
Picky...da, asa e cum spune Mady, daca nu sunt victime si partile se inteleg, nu vine politia. Acu....fiarele is fiare, sa auzim insa vesti bune in legatura cu fratele tau
Mady..si eu is varzuca de oboseala....cred ca si vremea ma "ajuta"...e mai cenusiu asa, cald dar nitel innorat. Spor la ce faci.
Mada...nu a fugit ala, doar ca nu a venit politia...partile s-au inteles si ca sa nu ramana si ala fara carnet, nu au implicat si politia. Chestiile astea se intampla peste tot, nu numai in Romania. Hai sa nu mai vedem Romania ca pe o jungla, e tara in care traim iar daca noi nu o respectam, nimeni n-o sa o respecte si implicit nici pe noi nu or sa ne respecte....e ca si respectul pt propria persoana.
Asaaa...maine incepe o noua saptamana...hai sa fie cu succes si vesela.
SoriLea spune:
Bunaa...
Am incercat sa adorm odata cu Razvan, dar n-am reusit (mai incerc odata dupa ce scriu 2 cuvinte)
Picky - saantate multa fratelui si sa ne dai vesti bune. Ce fac gazele tale, le-ai scos in parc? Sigur ca dau un vin, mai ales ca a iesit ff bun (asa il lauda cine bea, ca eu zic pas la capitolul asta)
EuMada - si mie mi-e frica de ziua de maine, mai ales ca-l v-a duce sotul pe razva la gradi si tare mii teama ca nu v-a vrea sa mearga. Asta e, se obisnuiesc ei pana la urma.
Mady si eu imi propusesem sa spal faianta si gresia azi, dar am zis pas si am spalat doar geamurile la balcon. La faianta, sper sa-l insel pe sot s-o spele el zilele astea Odihna placuta
Ema poate starea e si din cauza oboseli nu numai de la vreme. S-a obisnuit Darius la gradi? Vrea sa mearga maine?
si celelalte fete si merg sa ma odihnesc putin. Chiar de nu dorm, macar sa stau intinsa in pat.