Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (7)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirela77a spune:

Deea am retinut un mesaj de al tau
Si ca sa va mai spun una(doar voi stiti), mi-a ghicit una odata si mi-a zis ca la 35 de ani dau coltu'... deci mai am 5 ani

parerea mea este ca sa mergi la duhovnic, sa-i marturisesti ce ai patit si sa te dezlege de aceasta povara diavoleasca.

nu stiu daca tu te-ai dus sa ti se ghiceasca sau daca ti s-a intamplat fara voia ta.

ce pot spune aici, e doar sa iti relatez ce am patit eu prin 2002.

eram cu o colega intr-un parc din constanta, terminasem cursurile mai devreme si am zis sa ne plimbam. acolo se afla o tiganca care s-a luat de noi asa cum o fac ele. noi am respins-o, dar ea s-a tinut scai de capul nostru si a venit in locul unde ne-am asezat. a spus ceva de genul - daca nu vrei sa iti ghicesc da-mi macar un banut ca sa ii dau copilului sa manance. in clipa aceea mi s-a intunecat mintea si un val de ceata mi-a cazut pe ochi. am cedat si i-am dat un banut si atunci obligat fortat a inceput sa turuie si sa scoata d ela mine 150 de lei, bani pe care ii aveam la mine pentru ca trebuia sa ajung o ora mai tarziu la dentist. norocul meu a fost ca a trecut o femeie prin dreptul nostru si a inceput sa tipe ca a inselat atatia oameni si ca fura banii d ela oameni, etc. atunci s-a produs declicul, m-am ridicat de pe banca si am plecat. am ajuns is la dentist iar cand am ajuns in eforie m-am dus ca din pusca la preot si i-am marturisit cele intamplate. nu sub forma de spovedanie ci pur si simplu intr-o discutie normala. nu mai stiu ce mi-a zis parintele atunci, cert e ca m-am luminat si am trecut de inselatoria diavolului si de apasarea sufleteasca. nu mai stiu ce imi ghicise tiganca, cert e ca de atunci, cand vad de-astea pe strada, trec pe trotuarul celalalt, numai ca sa evit o astfel de situatie.

sper sa fii inteles ce am vrut sa spun aici si sa iei decizia cea mai inteleapta. si ma repet, nimeni nu poate stii cand vine sfarsitul.

pupici si iti doresc sa iei cea mai inteleapta decizie!
domnul sa va aiba in paza!

Mirela, MTHFR C677T homozigot. A1298C normal. sarcina pierduta in 8w4d
--------------------------------------------------------------------------------------------
tratament pregatire: femibion I 1tb/zi, cetebe 2tb/zi, coenzima q10 1tb/zi, vita e 1tb/zi, magne b6 1tb/zi, acid folic 1tb/zi, aspenter 1tb la 2 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maiiunie2012 spune:

Virgi, uite povestea mea legata de EBV:
De mica am tot facut episoade de amigdalita acuta, cu febra mare, pe care le-am tratat cu antibioticele uzuale. Mi-a iesit de vreo 2-3 ori ASLO marit si am facut cate 3 luni de Moldamin de fiecare data, ultima oara la sfarsitul lui 2006. Dupa acest ultim tratament nu am mai facut amigdalita pultacee cu febra mare niciodata.
In 2008 in vara am racit si de atunci am sesizat ca temperatura mea ajungea seara la 37,2 (in mod normal aveam maxim 36,8) si am tinut-o asa zi de zi pana acum dupa sarcina, si ma rog sa nu mai vina inapoi.
Vazand ca nu imi trece cu nimic am inceput sa fac investigatii si sa merg din doctor in doctor si toti ridicau din umeri. Singurele analize modificate erau neutrofilele marite, mereu in jur de 70% si IgG pentru EBV in jur de 600, ceea ce in opinia unor medici ar fi o valoare cam mare comparativ cu restul populatiei care au avut aceasta infectie. Cert este ca acest virus imi tine imunitatea jos si tot fac infectii urinare si episoade de gastrita cu Helicobacter Pilory. Ultima oara am fost la directorul Spitalului de Boli Infectioase din Galati, poate poate aflu de unde febra si el s-a uitat pe tonele de investigatii facute si mi-a mai facut si el inca o tona si a concluzionat ca starea mea de subfebrilitate se datoreaza acestui virus, ca si diagnostic e mononucleoza cronica. Mi-a spus ca pot trece si 5 ani pana sa ma vindec. Intre timp mi-a recomandat sa am un stil de viata foarte sanatos pentru a-mi ridica imunitatea in mod natural.
Trebuie sa-mi verific periodic valorile IgG EBV si starea generala de sanatate pentru ca riscul de diverse afectiuni (gen limfom) este marit in aceste situatii. Am discutat si posibilitatea unei extirpari a amigdalelor, dar am decis ca mai bine e sa stea pe loc deoarece actioneaza ca o bariera protectoare pt organism, fara ele virusul s-ar replica in alte structuri ganglionare si atunci as fi si mai expusa. De afectat alte organe interne, e posibil sa se fi intamplat, mai ales ca nestiind cand am contactat virusul am facut diverse tratamente cu sulfamide, peniciline, cefalosporine si fluorochinolone. Se pare ca fac parte din acel procent infim al populatiei cu un "mic defect genetic" care nu se vindeca corespunzator de acest virus.

Pupici si sanatate Ioanei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Pentru cine este interesat uitati un grup de pe facebook despre Dermatita atopica la bebelusi:
https://www.facebook.com/groups/466692533351371/?bookmark_t=group

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmamita spune:

hello hello!

Raportez dupa controlul de azi, la fix 3 luni - bebe sanatos tun, 62 cm ( de la 51 la nastere), siiiiii... 7,450kg..Deci...ce primesc pentru record? ( niste pastile de slabit, hahahaha)

Mirela, multu' de urari!

Virgi pupiloi pt scorkie!

Andra..pe 28 vom fi in Buc daca totul merge conform planului!


Pupici tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joana2672001 spune:

Dragelor ma bucur mult ca s a abordat acest subiect,de altfel pt ca si eu am ceva de marturisit.

Dupa ce l am nascut pe Cristian nu stiu ce m a apucat sa ma uit in palma lui stanga sa vad linia vietii. M am ingrozit si nu am dormit ulte nopti cand am vazut ca parca nu e prea lunga pana i capatul palmei, si Doamne cat ma rog in fiecare seara sa aiba viata lunga si frumoasa. Eram tare speriata si faceam ce facem si ma tot uitatm sa vad daca a mai crescut ca sa vad dupa langa ea o alta linie care este lunga si ma gandesc ca aia este linia.

Habar nu am cum am eu impresia ca asa ceva poate fi real, insa ma rog in fiecare seara la Doamne Doamne, sa fie sanatos si sa aiba o viata lunga si plina de implinire.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Dragele mele eu am constatat dupa ce am nascut ca de acum nu o sa mai pot pune capul pe perna linistita niciodata, mereu o sa ma gandesc la bebe si o sa ma rog sa ii fie bine.
Dar pe de alta parte am realizat ca e cea mai mare bucurie si realizare a vietii mele si o sa incerc sa nu-mi umplu mintea de ganduri neplacute si o sa ma bucur de fiecare clipa petrecuta impreuna si de fiecare privire, zambet si gangurit al lui. Tare il mai iubesc, cum spunea bine cineva, e inima mea in afara corpului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shoshonik spune:

Buna seara dragelor.
Virginia, imi pare rau ca Ioana e bolnavioara si sufera. Insanatosire grabnica ii doresc si tie multa putere si rabdare. De asemeni, oferim cazare gratuit lui Zen. de la Shoshonika, azi i-a taiat tata unghiile, sa fie draguta pt Zen.
Nu mai retin cine intreba, sunt putin zapacita, EDy e inca prieten cu Suzi, ii place si mai nou o musca.
Am tot citit insa sunt zapacita si am uitat toooot. Nu mai recitesc ca nu am timp , imi ocupa toata ziua Edy. E mai nervos si agitat acum, doarme jumatate de ora apoi tipa si se cearta cu mine, adoarme doar la tati in brate, la mine comenteaza... E putin mai obositor, insa tot ma cucereste cu zambetul si gangurelile lui.
Ieri am fost la policlinica si i-au recoltat secretie de la ochisor, luni aflam rezultatul.Sunt nerabdatoare si sper sa nu fie un stafilococ luat din spital (desi cam asta se preconizeaza).
Azi am fost si eu la dr, dermatolog. Am foarte multe alunite, iar trei sunt mai suspecte: una trebuie urmarita mereu( pe san), una pe sold-spate trebuie scoasa pentru ca e cu aspect neregulat si mai ciudatzica, si inca una pe burta care e activa si trebuie scoasa neaparat. Mi-e frica, sincer, si nu stiu ce sa fac. Mi-e frica sa nu fac mai mult rau umbland la ele. Si ca e "activa" iar nu inteleg ce inseamna si ma pune pe ganduri...
Va pup, incerc sa legan feciorashul ca tati e terminat de oboseala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutza83 spune:

doamne maica domnului:))) ce ati patit bre?ghicitori?linia vietii? nebuneala vi s-a urcat la cap.Eu de cand ma nascut nu am avut timp de ganduri din astea ca Tudor sigur o sa aiba o viata lunga plina de bucurii si impliniri,Poi daca pornim la drum asa negativ unde ajungem?Cum ii spuneam si Deei ieri:)) poi daca ea vede viata asa de negru grasanul ei cum o vede?plina de muci?:)Hai sa ne calmam cu astea ca puii nostrii sigur o sa fie bine.
Mamittooo mai poti cara maicaaaa???BV voua.
Mirela apoi mi se lungesc mainile pana atunci:))Azi a avut o zi tare nasoala.nu stiu cum sa mai fac
Andra nasol cu marea...si despre dintii lui tudor nu stiu ce sa zic.Ma duc marti la pediatru sa intreb si eu sa nu mor proasta.
Am sunat la dr de fam pt programarea vaccinului .Luna 4 se face Infarix Penta...m-a programat pe 24.La fel ca luna 2 tot gratuit.
Va pup si va doresc o noapte fara treziri
Am uitat! Virgi poate bb LC viseaza urat sau il deramjeaza ceva..cald,frig,vrea invelit sau dezvelit..eu iti zic de la Tudor ca si eu patesc la fel.PUpici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alma_alma spune:

Dragele mele, in primul rand va multumesc mult pentru toate gandurile bune si pentru ca ma reprimiti de fiecare data cu bratele deschise.

Elly, te rog sa nu te superi pe mine, dar nu am stiut ce sa zic despre Tzuky. Am vazut si eu discutia despre alaptare si termometru in fund de pe facebook si m-a deranjat, dar din cate tin minte Tzuky nu a fost singura care se amuza pe seama mamelor care alapteaza pana la varste inaintate. Va spun sincer ca nu mai stiu cine a participat la acea discutie, nu vreau sa creada cineva ca fac aluzii rautacioase. Nu am intervenit atunci si poate dintr-un soi de lasitate, dar si fiindca nu am stiut ca se referea la cineva anume (adica Elena). Am avut impresia ca vorea la modul general (a fost o perioada in care nu prea intram pe forum si nici pe facebook nu prindeam chiar tot). Tot ce pot spune e ca e normal sa nu avem mereu aceeasi parere dar ca la fel de normal e sa ne respectam reciproc. Cat despre pozele de pe picasa, cred ca singura care ar fi avut dreptul sa le stearga era Tzuky. Daca ea a facut-o si acum emite acuzatii in gol, foarte urat din partea ei. Daca altcineva a sters pozele, atunci cred ca aceea e persoana care nu ar trebui sa mai aiba acces la conturile comune. Eu nu am pus pana acum poze pe contul comun de picasa, iar ultimele evenimente mi-au taiat din elan tocmai cand voiam sa pun si eu cateva. Poate ma mobilizez totusi mai incolo. Daca se poate, va rog sa-mi dati si mie parola, as vrea sa vad si puii fetelor care nu sunt pe facebook.

Ylari, imi pare rau ca nu mai vrei sa vii pe aici. Sper sa ti se faca dor de noi si sa te razgandesti.

Mmamita, oficial sunt invidioasa! Pai ale mele au 59-60 cm (deci foarte aproape de Mayutza ta) si doar 4500/4800 g la 2 luni si jumatate. Vreau si eu reteta pentru colacei! Am vazut si pozele, ai niste pufoase delicioase.

Andra, . Eu zic sa nu va faceti programul in functie de noi, ca nu ne mai vedem veci pururi. La noi e foarte imprevizibila treaba si nu as vrea sa va incurc. Dar va rog sa ma anuntati si pe mine de fiecare data cand mai organizati o intalneala si fac tot posibilul sa vin si eu.
Imi pare rau sa aud ca inca ai gaura in burta. Nu stiu cum poti functiona asa. Eu n-as putea.
Cat despre temeri... nu esti nebuna. Cred ca atunci cand afli de diverse cazuri nefericite e normal sa te gandesti cum ar fi daca ti s-ar intampla tie. Si te sperii cand iti dai seama ca unele probleme sunt imposibil sau greu de prevenit. Dar e important sa gandesti pozitiv si sa nu te sperii de vise.
Chiar voiam sa te intreb de autdiversificare fiindca stiam ca tu ai aplicat-o la Amana (de fapt, de la tine cred ca am auzit prima oara de asa ceva). Noi mai avem pana acolo, la fel ca si Aever, dar incec sa ma pregatesc din timp.
Pe gagici le cheama Anna si Thea, dar as prefera ca informatia asta sa nu apara pe prima pagina. Sper sa nu va suparati, dar sunt un pic paranoica.

Apropo de paranoia: Fetelor care puneti filmulete cu copiii pe net, poate ar fi bine sa va ganditi daca e ok sa faceti publice acele imagini. Mi-a atras atentia in special filmuletul cryssei, cel cu masajul. E foarte util, dar e pus pe youtube, din cate inteleg eu, la liber. Nu as vrea sa credeti ca m-a lovit pudoarea fiindca am vazut un baietel in fundul gol, dar netul e locul de intalnire al nebunilor si nu stii unde ajunge filmul tau. Sper sa nu se simte nimeni lezata. Repet, filmul mi-a fost util si am inteles ca nu sunt singura, dar poate reusesti sa ingradesti accesul la el.

Mirela, voiam sa-ti spun si si eu ca ma bucur ca ne scrii. Pana sa raman insarcinata eram si eu mereu pe drumuri si mi-e un pic dor de vremurile alea. Povestile tale ma duc macar cu gandul prin alte locuri. Imi pare rau de patania cu masina, sper sa reusiti sa rezolvati problema cat mai repede si fara sa va afecteze prea tare planurile.
Apropo de adoptat: la un moment dat ma gandeam si eu la asta. Sunt atatia copii care au nevoie de o familie... Dar am studiat un pic problema si am ajuns la concluzia ca, in afara de situatiile exceptionale in care problemele de fertilitate nu pot fi rezolvate deloc, e mai simplu sa-ti faci propriul copil decat sa adopti unul.

Diana, sa stii ca intr-adevar alea sunt momentele cele mai grele: cand sunt doar eu cu ele si sunt amandoua suparate. Nu stiu pe care s-o alin mai intai, pe care s-o pun mai intai la san. Mai ales ca nu vreau sa incep masa cu lapte praf, ca sa nu le dezobisnuiesc de san. Asta inseamna ca trebuie sa stea la coada. Le mai iau cu randul, cate 5-10 minute, pana se linistesc apele. Din fericire, am copii in general bine dispusi si necolicosi.

Raluca, stiu ca ziceai ca e urgent, dar poate mai esti pe aici. La cum expui tu problema, cred ca e de mers la pediatru. Totusi, pentru ca ne-ai cerut sfatul, vin si eu cu trei contributii.
Prima nu este personala, ci este un sfat primit de Tzuky de la moasa ei: nu agita laptele praf in biberon, ca sa nu se faca prea multe bule de aer. In schimb, amesteca-l cu un tel intr-un castronel. Nu l-am testat, dar Tzuky zicea ca pe ea a ajutat-o.
In legatura directa cu intrebarea ta: noi folosim biberoane anticolici de la Mam. Spre deosebire de alte biberoane, aerul nu intra intra in biberon prin tetina, ci prin fundul sticlei, deci nu trece prin lapte. Sunt sigura ca o scurta cautare pe google dupa "biberoane Mam" sau "Mam bottles" te va edifica asupra mecanismului de functionare.
Pentru scos gazele, noua ne-a aratat un ortoped pediatru o pozitie foarte buna. Am mentionat faptul ca e ortoped fiindca te-ai putea intreba daca nu cumva e periculos pentru coloana (de departe pare ca bebelusul sta in fund). Tii copilul cu spatele la tine, lipit de pieptul si burta ta. Din pozitia asta iei cu o mana picioarele, le indoi si le ridici asa indoite (cu genunchii spre laterale). Poti chiar sa tii copilul doar de picioare si cu spatele sprijinit de tine (deci fara sa-i mai tii si toracele), dar e mai sigur sa-l sprijini si cu o mana pe torace. Nu stiu daca e clara explicatia mea. Pe ale mele pozitia asta le ajuta mai mult decat clasicul tinut pe umar si batut sau masat pe spate.
Asa cum ziceam, noi nu avem probleme serioase cu colicile: au gaze, se smiorcaie uneori un pic, dar pana la urma le elimina destul de eficient (si de zgomotos ). Nu stiu daca au ele noroc de un aparat digestiv sanatos sau functioneaza biberoanele si pozitia "micului Buddha" (asa o numea doctorul). Iti doresc multa sanatate.

Virgi, imi pare rau pentru Ioana si ii doresc multa sanatate, iar tie multa putere.
Eu am avut mononucleoza acum mult timp, in vara cand am dat admitere la facultate. Tin minte ca pe 1 iulie mi s-a facut rau, am facut febra mare (peste 39). Amigdalele nu aveau nimic, in schimb aveam ganglionii, ficatul si splina umflate. Dupa vreo 2 saptamani, cand credeam ca imi trecuse, am dat-o intr-o noua faza, si anume cea cu amigdalele pline de puroi si dureri urate in gat. Nu mai stiu ce analize am facut, dar stiu ca s-a ajuns la concluzia ca era in continuare mononucleoza. Pe 1 august inca aveam temperatura in mod constant in jur de 37.5, temperatura aia de nici nu e febra, dar nici bine nu-ti e cu ea. Totusi, am hotarat ca asta e, ma (re)pun cu burta pe carte, ca nu se intrevedea vreun final prea curand. Pana la sfarsitul lui septembrie am tot fost subfebrila. Slabisem foarte tare (dar am intrat la facultate printre primii ). Dupa aceea am tot avut amigdalite, deja erau caverne pline de puroi. Prin luna mai am scos pana la urma amigdalele, dupa ce am cantarit situatia cat de bine s-a putut. Elena are dreptate ca atata vreme cat ai amigdale cat de cat functionale, e mai bine sa le pastrezi ca sa se opreasca infectiile in ele. Doar ca la mine deja devenisera sursa de infectie. Dupa ce le-am scos nu am mai avut probleme. Nu stiu daca a fost bine sa-ti spun povestea mea, poate ca Ioana isi va reveni mult mai rapid si fara recidive. La mine a fost oricum o situatie speciala: eu am prostul obicei de a ma imbolnavi in preajma examenelor, cred ca stresul imi omoara sistemul imunitar si iau toate prostiile (apropo: prietenul meu de pe vremea aia nu s-a imbolnavit).

Iar am scris un roman si tot n-am apucat sa zic tot ce aveam de zis . Mai revin. Mi-a luat o zi sa scriu mesajul asta



Alma, mama floricelelor de cires

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alma_alma spune:

Pana nu uit iar: Joana, foarte frumos filmuletul. De mult vreau sa-ti spun ca ma emotionez de fiecare data cand te citesc cu "Cristian, dragul de el"

Alma, mama floricelelor de cires

Mergi la inceput