Piersicute de iulie-august 2012 (58)
Raspunsuri - Pagina 19
Fleurdelise spune:
Salve,
Aici e zi libera si abia 8 dimineata. Baietii mei dorm...eu bantui de la 7 cand bb a supt vreo 5 min si a adormit. Mi-am facut cafeaua etc.
Noi am decis sa nu mai plecam in afara orasului ca nu am rezervat din timp o camera intr-o cabana ceva si nu avem nici patut pliant.Nu ar fi comod pt bb. Asa ca ne vom rezuma la o plimbarica pe aici,pescuit, gratarel, ceva. Vremea e ff frumoasa cald dar nu excesiv.
Ieri am fost la biserica si Eric a luat prima impartasanie din viata lui de crestin: lingurita de vin cu o firimitura de anafura.A fost emotionant, preotul in timpul slujbei i-a pus mana pe frunte si i-a zis:"minunea lui Dumnezeu" (e cel care l-a botezat), la impartasit l-a laudat ce baiat cuminte este.
Cert e ca dupa ziua asta plina de emotii, a dormit flacaul meu de aseara de la 8, dupa baita, pana la 3, apoi treziri f scurte la 5 si acum la 7, acum doarme iar...a avut efect vinisorul.
Vorbeati de parfumuri: eu port unul singur + un body spray si folosesc roll on la subrat, de vreo 3 tipuri dar toate Nivea. Incerc sa folosesc din alea fara aluminiu. Pe bb nu il deranjeaza cum miros, oricum el detecteaza ca un copoi mirosul de laptic pe care nici un parfum nu il ascunde. Acum m-am dat cu Ben Gay la incheieturile mainilor mele obosite (ma dor cumplit tot timpul) si miroase de numa. O sa ma spal acusi ca asta chiar ca-i muta nasul lui bb.
Pantofi: am ramas cu o marime in plus dupa nastere. In timpul sarcinii purtam si mai mare, pe la final mi-am luat 2 perechi de slapi comozi si numai in ei umblam, acum mi-s mari dar tot ii port. Acum incap si eu in pantofi eleganti, am avut la botez 2 perechi unii inchisi cu toc f inalt in care am rezistat doar la biserica cu chiu cu vai, si unii decupati, cu toc, dar mai mic. Aia au fost comozi.
Zizou, mi-o imaginez pe Emma pe burtica cu ochii la motanila torcand langa ea. Sa faci poze please!
Ali, cred ca ai dreptate, mai greu e la primul copil, la inceput, cand e totul f nou. Eu cand vad bebei mai mari, care stau in fundulet etc mor de invidie de-abia astept sa ajungem si noi acolo. Parca e mai usor cand nu-i mai vezi asa de neajutorati si de dependenti 100% de tine, nu ca la 6-7 luni nu ar fi, dar...intelegeti voi.
Laura si cine-a mai avut botezul, asteptam vesti si poze.
Pupici trupei.
Mami de Eric Ioan (21.06.2012)
Cine-ti saruta genele-n somn,
Si cine-i acolo cand ingerii dorm?
Toate zanele bune sa te ocroteasca,
Toate florile campului sa te infloreasca!
maria0408 spune:
Buna fetelor. Mie dor sa stau de vorba cu voi dar am avut o perioada foarte aglomerata si grea.
Repet urarea pentru micii crestini sa fie sanatosi si cu credinta in viata.
Ali, ti-am citit odiseea cu socrii, sunt de cosmar ma mir ca rezisti asa bine cu ei.
Kimmy inteleg perfect ce simti si pe mine m-a transformat cel mic in suzi personal, nu mai voia sa adoarma decat la san, sa se rasfete cand era treaz doar la san, la fel cand il durea burtica etc. Asa ca eu care nu eram absolut deloc adepta suzetei, dupa trei nopti in care de la 1 la 5 dimineata a stat treaz la tata fiindca dormise toata ziua, am cedat si am cumparat un set. O folosim doar cand vrea sa adoarma dar este muuuult mai bine.
La fel cu alaptatul, dupa ragade mi s-au infundat canalele la ambii sani ca eram prea obosita si nu mi-am dat seama sa scot laptele cu pompa. Asa ca o saptamana am tras, mie mi-a spus medicul sa iau cate o asprina si sa dau cu diclofenac pe locul inrosit si sa scot la greu cu pompa. Dar de la prea multa folosire a pompei am trecut in cealalta extrema, era prea mult laptic si am luat-o de la capat, san inrosit, tare si dureros, iar cateva zile de cosmar. In fine, acum suntem mai bine, astept si eu zilele in care alaptatul sa fie pe deplin o placere fara niciun stres sau durere.
Trimit ca nu vreau sa pierd si revin, daca mai pot
Mami de doi leuti - Ana si 36+ Silviu
ali24 spune:
Fleur trebuie sa merg si eu la impartasit daca zici ca are efect vinul
Si chiar daca nu e primul copil tot perioada asta de început e mai dificila.si eu abia astept sa înceap#259; sa stea in fundulet,sa gangureasca sa mearga in 4labute.sa se joace cu rafi....deja a#537;a frumos ii zambeste si se bucura cand vine langa el...ce mai!!!!!!!!!vor urma niste momente superrrrrrrrr a#537;a ca nu disperati fetelor si mai aveti putina r#259;bdare ca si a#537;a mi se pare ca a#537;a repede trece timpul....mult prea repede .....
maria0408 spune:
Revin ca am un pic de timp, fiindca am dus printesa azi la gradinita, pentru prima oara, am niste emotii pana la 4 cand ma duc sa o iau de imi sare inima in piept.
Referitor la marimile de la pantofi eu de la prima sarcina am ramas cu un numar in plus si picioarul nu si-a revenit nici dupa trei ani, in schimb la Silviu nu mi s-au mai umflat picioarele si nici nu au mai crescut.
Nici noi nu ne-am impacat prea bine cu pampers sensitive, pe langa faptul ca se lipea plasa respectiva de fundulet chiar daca bebe era dat cu ulei, ii si scapa foarte des pipi, ori nu cred ca de atat de multe ori am pus eu scutecul gresit, plus ca eu am o obsesie si il schimb foarte des, nu suport sa fie plin sa nu se irite copilul.Acum suntem pe pampers clasic, daca nu merge nici asa trecem si noi pe cel de la dm, ca l-am folosit ocazional la Ana si era foarte bun.
Eu folosesc si deodorant si parfum fara restrictie si nu vad nicio reactie la bebe, in general insa incerc sa spal sanul si intreaga zona, inainte de fiecare masa.
Si este adevarat la cel de-al doilea copil este mult mai usor, multe sunt rutina, nu mai exista acea panica creata de noutatea situatiei cand nu stii ce sa faci, nu stii ce urmeaza si iti e frica sa nu pateasca ceva copilul.
Este insa greu cu doi copii care stau acasa fiindca trebuie sa le faci un program compatibil, amandoi vor in acelasi timp sa manance, sa adoarma,cand bebe e la san fetita vrea sa sa se joace si nu poti sa o refuzi.
Dar este si foarte frumos cand ii vezi asa mici si dragalasi, puri si nevinovati, stand lipiti de tine sau spunand mami te iubesc.
dannett spune:
Salutare!
In sfarsit am reusit sa o pacalesc pe bebelina sa adoarma cu suzeta si sa imi mai lase sanii sa "res[ire".
Am ajuns la vaccinul de 2 luni.. Inca stau sa cantaresc pe care sa-l aleg: cel subventionat de stat sau pe cel cu plata. Voi ce parere aveti?
Eram aproape convinsa sa ii fac Rotarixul, dar dupa un search pe Google mi-a mai trecut..Astept parerile voastre!
maria0408 spune:
Sa nu uit Fleur multumim mult ca te-ai ocupat de predatul stafetei, mi-a placut tare mult mesajul.
michelle1981 spune:
Noi suntem tot cu suzeta dupa ce am vazut ca ma suzetea pe mine. Bine eu am si experienta Biancai unde tot asa la o saptamana deja avea suzeta
Clara nu adoarme la san, adoarme singura pe pat cu suzeta. Si daca ii mai pun si o paturica pufoasa deja adoarme instant.
Vaccinurile - i le fac doar pe cele obligatorii.
adarev spune:
Salutare fetele!E liniste si pe la mine si pot sa scriu. fleur tare frumos povestesti de Eric al tau. Parca te si vad cu el.Asa, acum pe rand..Porumbita, o sa merg sa-mi iau ce mi-ai recomandat.Kimmy, de tine imi pare tare rau, dar sper ca lucrurile o sa intre in normal si la tine. Dannete, si eu astept sa vad celelalte mamici ce fac cu vaccinul.Noi, mai avem de asteptat.Despre socru, clar e plecat rau. Nici nu am mai vorbit cu el. Asa ca, vorba voastra mai bine il evit. Cand ma gandesc la saraca soacra-mea, ce viata a dus cu el, nu as fi stat nici 5 minute. Acum vrea sa-si ridice o statuie in curte, i-am spus eu ce se intampla cu statuile.In fine...Da, Maria sunt tare dulci copii. Macar ai vostri sunt mai mici. Voi nu stiti ce gelozii exista pe Tudor al meu. In primul rand trebuie sa incerce tot ce primeste Nectarel , ma 4refer la jucarii. Va inchipuiti ca-l las.Iewri, l-am gasit cu cola in biberon si s-a ascuns in dulap sa bea acolo sa nu-l vada nimeni.Prefera sa lucreze la matematica cu mine, numai ca eu sa nu stau cu Nectarel. II place de el, ii zice ceva de genul<<<<<Ce faci, fratioare?>>>>>>, dar se plictiseste si pune imediat bot daca-l alint pe celalalt. Chiar nu ma gandeam , ca va fi asa de gelos. Sunt tare curioasa, ce va fi cun el la scoala. Cu suzeta, noi am luat-o si e tare fericit cu ea in gura.
Ada