Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (27)
Raspunsuri - Pagina 9
IuliaCospy spune:
Looana nu pot decat sa te imbratisez strans de tot si sa pt curajul si puterea ta! DD te va rasplati cu un bb minunat caruia sa ii poti oferi toata dragostea ta!
Eu de cateva zile il simt pe bb mult mai sus. pana acum doar sub buric, acum in toate directiile, si dupa we de puturos luni si-a luat revansa. Acum e ceva mai linistit, dar tot misuna si asa imi placeee...
Foarte buna ideea cu pungutele!
Cu congelatul laptelui nu va pot spune nimic, ca mie nu mi-a ajuns nici sa ii dau sa se sature dar sa mai si stochez. Il tineam in recipientele de care zicea Ioana, in frigider, intre 2 alaptari si il puneam in apa calduta ca sa i-l dau dupa ce termina de supt.
Fetele care se pricep, ca tot am discutat pe listuta propusa de Ioana, o poate pune cineva pe prima pagina ca sa o avem la indemana si sa adaugam ce ne mai amintim! asa, ca peria de bibe care e esentiala
si fug acasa
Iulia, mami de Sara Andreea si 24+
angelique_19 spune:
Onutz am incercat cu supozitoare cu glicerina ma ajuta un pic pe moment si doar atat.
Mena si mie mi-a curs prima picatura de colostru acum ceva timp si mi s-a parut devreme si de atunci nimic.Sper sa am laptic pentru licuriciul meu.
Eu tocmai ce am renuntat la dulapul meu unde imi tineam creme,oje,rujuri,farduri si i l-am lasat la pitic.Eu mi le-am inghesuit undeva la baie
25+ cu Stefan Lucian
Mami_de2 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Looana Inca o intrebare sotul meu pleaca maine in tara pt 3 zile,ce sa-i zic pt colici inafara de ceai de anason si chimen sa-mi ia din farmacie,nu stiu ce mai exista bun pt colici . Si inca o intrebare daca alaptezi bebele mai ai nevoie de sterilizator sau incalzitor pt sticulute la ceai si suzete sau nu e nevoie,astea inca nu mi-leam cumparat. Looana 30sapt. |
Looana eu de la prietenle mele stiu ca folosesc anticolici niste picaturi: Colief se numesc, sunt cam scumpite dar cica-s cele mai bune in materie.apoi ma sunt Espumisan sau Sab Simplex mai ieftine..cica ceaiul e frectie la picior de lemn...uneri si picaturile nu au efect dapai ceaiul :))) asta din experienta amicelor mele cu bebei!
Chiar daca alaptezi tot folosesti tetine sau biberoane pt ca ii mai dai apitza, ceiut,etc..
Citat: |
citat din mesajul lui Ina_3040 La maternitate am luat cu mine si perna de alaptat si am folosit-o mai mult sa dorm eu pe ea . Chiloti mi-am luat normali si model din ala "mamaie" dar cu o marime minim mai mari sa imi pot pune tamponul si sa nu ma stranga pe burta. |
asa stiu si eu..la mamicile care au ff mult lapte nu se baga pompa pt ca organismul va crea si mai mult lapte..se lasa rimele saptamani cica exact cat suge copilul..apoi corpul se regleaza in functie de cat suge ala micu'...
Cat priveste dulapul de haine..clar eu ii fac lu fii-miu ditamai dressingul la el in camera in care sigur voi mai baga si altele nu numai hainutele lui..pt ca acum in al nostru abia au loc ale noastre..deci avem bafta ca ii facem camera lui ca altfel le inghesuiam cne stie pe unde pe la noi ca sa abe si ale lui loc... si cum mie imi place sa le tin la dunga, pe umerase separat fiecare,etc.. imi trebuie ditamai spatiul :))
maine ma duc la Ghencea la Elite Center Mob sa ma uit de preturi sa vad cat mai e un dressing d-ala mar 2 pe 2m.. fratemiu anul trecut a dat pe el 22 de mil (cu fata din oglinda toate :cu 2 usi glisante si interior numai rafturi si sertare) sa vad anul asta cum mai sunt preturile si cum engociem.. l-as face albul ala wenge sa se potriveasca cu patutul care tot alb vreau sa i-l iau...sa vad paleta lor de culori.
27+
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: Clexane; FembionII, Magne B6, Acid folic, Cetebe, Aspenter; NO SPA;
*posesoare a 3 mutatii heterozigote: MTHFR C677T, A1298C si PAI 14G
IuliaCospy spune:
Buna dimineata doamnelor! poftiti la cafea, suc, praji...
Dar ce liniste e pe aici. Pe unde umblati dragalaselor? Sper ca e toata lumea bine si doar profitati de racoarea de afara.
Adevar e ca ieri cand am ajuns acasa si eu m-am prabusit in pat de unde m-am ridicat abia pe la 9 seara ca sa mancam ceva si apoi la nani inapoi. Nu stiu ce am avut, dar m-am simtit f slabita si apatica.
In plus, de vreo cateva zile simt o presiunea mare in partea superioara a abdomenului, exact sub sani,si pieliea cum se intinde acolo. Mai jos, unde e bb e ok, dar acolo chiar ma deranjeaza si imi da senzatia ca nu pot respira. Probabil ca tot stomacul si organele mele sunt inghesuite acolo. Acum dau cu crema si de 2 ori pe zi in speranta ca nu ma voi alege cu vergeturi noi
Legat de colici, la Sara au functionat in ordine Colief (dar luat din UK nu din Ro - pe vremea aia nici nu il aduceau in Ro de altfel) si Bonisan. Restul apa de ploaie. Ii dadeam intr-un timp la fiecare masa altceva. Sab simplex si espumisan au aceeasi substanta de baza si fara efect. A! Si i-am mai dat si debritat, la recomandarea medicului - e o schema cu dozarea progresiva. O caut si va spun ce si cum, dar nu stiu daca merita sa ii indopam cu medicamente. Noua neonatoloaga la spital ne-a zis ca ea asteapta sa se inventeze solutia pt colici si propune inventatorul pt premiul nobel
Alte lucruri care au mai functionat:
- ceva cald pe burtica (sunt niste pungi cu gel care se pot fie incalzi in apa fierbinte, fie baga in congelator, dupa nevoie) sau pungute cu samburi de cirese care tot la fel se incalzesc in cuptorul de la aragaz (atentie nu microunde) sau pe calorifer;
- tinut in brate intr-o pozitie care se cheama a tigrului: pui puiul cu capul in pliul cotului de la mana stanga si burtica in palma stanga, iar cu dreapta, printre picioarele lui ii masezi burtica pe dedesubt, tot in sensul acelor de ceas; e testata si functioneaza destul de bine
- iar solutia extrema pe care am folosit-o o singura data in disperare de cauza: feonul dat pe cald si facut miscari de rotatie in sensul acelor de ceas in dreptul burticii, la o distante de vreo 20-30 cm. Are rezultate garantat, dar trebuie sa va tina si pe voi nervii sa auziti bazaitul ala ceva vreme.
Iar m-am intins! O zi frumoasa tuturor!
Iulia, mami de Sara Andreea si 24+
andie_n spune:
Hello fetelor! Scuze ca iar am lipsit atata timp, dar parca s-a vazut ca e ultima saptamana cand merg la munca (desi o sa mai lucrez de acasa vreo luna), n-am avut o clipa libera la serviciu (si acasa ajungeam asa obosita ca nu mai aveam chef de stat la calculator). Dar azi nu am somn, m-am trezit mai devreme, asa ca recuperez ce nu am avut timp sa citesc si va raspund.
Bubu, . Nasol ca nu poti sta comod la birou, dar lasa ca trece si luna asta si intri in concediu.
Gina, Alina, ce bine ca v-a venit colostrul, o sa aveti lapte pt bb. Mie inca nu mi-a aparut, dar sper sa nu am probleme.
Alina, si eu am simtit-o pe bb cand a sughitat si era asa amuzant . Sper ca te-ai simtit bine la nunta.
Onutz, stai linistita ca nici eu nu fac mare lucru prin casa. In weekend si eu doar am spalat cu masina niste rufe si am facut curat prin bucatarie, care era long overdue. A venit si soacra-mea pe la noi si ne-a mai ajutat si ea un pic. Am fost si la ikea duminica, am luat masuta de infasat, cadita, ne-am hotarat la patut, dar nu l-am cumparat inca ca nu era pe stoc si mai tb sa decidem ce combinatie de depozitare facem si cum le asezam.
Angelique, ai grija, nu face efort, chiar daca ti se pare ca ai multe de facut, o sa le faca sotul, chiar daca in ritmul lui.
Bubu, frumoase pozele.
Almy, ce dragut e bble tau!
Vali si menics, felicitari pentru saptamana 30!
Bubu, bafta la eco! Si enjoy si saptamana asta de vacanta!
Onutz, noua ne-a inregistrat ambele eco morfologice si ne-a dat DVD-urile, dar n-am putut sa fac decat tot vreo 3 print screen-uri din prima, ca la a doua a stat cu mainile la ochi , restul era tot foarte neclar.
Mami_de2, ce bine ca ai fost la mare si te-ai racorit si te-ai odihnit.
Dana, nasol cu testul ala cu glucoza. Mie nici nu mi l-a doctorita, desi am antecedente de diabet in familie, asa ca sper ca o sa fie ok (si eu am glicemia pe nemancate 67, e foarte aproape de limita minima).
menics, condoleante pentru bunicul tau. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace si voua sa va dea tarie!
Popi, si noi am luat niste carti despre bb de pe net si m-am apucat sa le citesc . Sunt curioasa, sunt multe diferente intre cele 2 editii din Mama si copilul? Eu o am doar pe cea veche, si acolo se recomanda tot felul de chestii care nu mai sunt de actualitate, cum ar fi inceperea diversificarii la 3 luni si ma intrebam daca in editia noua s-a schimbat. Bafta la urmatoarea eco, sa vezi fatza fetii si sa te linistesti .
Iulia, felicitari pentru eco, bine ca e bb in grafic, de la IR-urile mari cel mai mare risc e sa ramana in urma cu cresterea. E bine ca te-a trecut pe tratament cu aspenter, dar din cate stiu eu, asta nu se poate lua decat pana prin sapt 28-32, dupa care tb intrerupt. Dar o sa vezi tu atunci ce-ti spune doctorul, poate te trece pe altceva.
Alina, succes Deliutei in noua etapa la scoala.
vreausaninga, multumim de informatii despre aparatul de facut hrana la abur, o sa caut si eu.
bioana, ce bine ca ai fost in vacanta si te-ai odihnit si te-ai simtit bine!
Ina, cata vacanta ! Super ca te-ai odihnit, succes la eco morfologica.
Onutz, multumim de informatiile despre carucioare.
Ipraty, bine ai revenit! Lasa ca trece timpul asa repede si o sa ajungi si tu sa mai ai 10 saptamani pana la nastere, si apoi mai putin, si apoi o sa vina bb !
Popi, si eu fac liste peste liste cu ce tb cumparat, am primit si de la o colega un xls cu o lista de lucruri necesare pentru bb, dar n-am avut timp s-o studiez cu atentie. Poate in weekend o sa ma uit si pe urma va zic si voua ce spune.
Iulia si Dannnah, multumim mult de tot pentru sugestii si informatii. Parerile celor care mai au copii sunt foarte importante pentru noi care suntem incepatoare si nu avem de unde sa stim chestiile astea. Si bineinteles fiecare face cum vrea, dar mai multe informatii nu strica niciodata.
Dannnah, nasol cu durerile de spate. Si eu am auzit ca sunt utile incaltarile cu talpa ortopedica, incearca si asa.
Mami_de2, din ce ziceau colegele mele care au copii, intr-adevar de la targurile pentru bb poti sa-ti iei anumite produse cu reduceri importante. Acuma sa vedem daca o si fi asa . Multumim de informatia cu dragonul rosu, sa vad daca-l conving pe sotul meu. Noi cadita si salteluta de infasat am luat din ikea, sunt ieftine, sper sa fie si bune.
La Multi Ani Iulia cu multa intarziere, imi cer scuze!
Gina, si eu am fost foarte obosita zilele astea, dar am avut si mult de lucru la serviciu, m-am si trezit devreme si nu am reusit sa ma culc suficient de devreme. Felicitari pentru saptamana 30! Si incearca sa nu te stresezi, o sa va descurcati voi cumva.
Angelique, si eu ma chinui cu constipatia. A fost mai bine cat am putut manca fructe in fiecare zi, dar acuma nu am mai avut timp nici de asta la serviciu si iar ma simt rau. Eu iau si bifido-plus, niste pliculete cu extract de cicoare pentru reglarea tranzitului, sunt ok in sarcina, dar nu pot sa zic ca au avut efect prea mult. AI grija cu efortul si contractiile insa.
Alina, felicitari pentru apartament, sper sa reusiti sa va mutati pana vine bb.
Popi, listutele (si a ta si aia pe care am primit-o) o sa le studiez in weekend si revin cu impresii. Acuma trebuie sa plec la serviciu, scriu deja de o ora la mesajul asta .
Bine ai revenit aqua80, multumim pentru informatii.
Nicoleta, bine ai revenit si tu. Felicitari pentru schimbarea saptamanii!
lavida, bine ai revenit, sa ai o sarcina usoara in continuare si bb sanatos si venit la timp!
Silvia, multumim pentru informatii, e nasol rau cu constipatia chiar daca hemoroizi nu am (inca). Mie mi-a recomandat doctorul daca am nevoie supozitoare Hemorzon, a zis ca sunt ok in sarcina.
Vali, felicitari pentru bb maricel si care s-a intors, nasol ca s-a scurtat colul, ai grija, stai linistita acasa (ia-ti medical, nu te mai duce la munca) si sa speram ca bb o sa stea cuminte la locul lui pana la termen.
Looana, imi pare asa rau de pierderea ta! O imbratisare si de la mine!
Hai ca trebuie sa plec la munca, m-am intins ca o placinta cu mesajul asta, o saptamana buna in continuare sa aveti, cu sanatate si fara probleme!
Andreea 28+ cu Emilia
http://lmtf.lilypie.com/Vsxsp3.png
MTHFR C677T heterozigot, A1298C heterozigot, PAI-1 675 4G homozigot
Tratament: Clexane 0.4, Femibion2, Cetebe, 2 MagneB6, 2 Duphaston
epopeasca spune:
Buna dimineata burticile mele
Ideea cu pungutele este tare buna , insa la noi nu va fi cazul ca bebele e infasat la spital si e ok.
Si eu stiu ca daca ai lapte mult nu e bine sa bagi pompa ca mai mult stimulezi lactatia si dai de belele. Eventual, cand ai "furia laptelui" (care apare in primele zile dupa nastere, de ti se fac bidoanele butoaie ) poti folosi pompa intre alaptat, dar doar cat sa mai usurezi sanii - cate putin din fiecare. Pe mine m-a ajutat, ca simteam ca o sa-mi pocneasca, atat lapte am avut, si am nascut si prin cezariana (deci myth busted ca daca nasti prin cezariana n-ai lapte). Alte mituri pe tema laptelui: daca ai sanii mici n-ai lapte si invers (era una care nascuse natural cu o zi inainte si avea si ditamai dotarea de la natura si n-a avut suficient lapte); daca ai scurgeri de laptic in timpul sarcinii ai lapte (eu aveam doar picaturi de colostru daca prindeam de sfarcuri, in schimb o fata uda tricoul inainte si dupa ce a nascut - pauza, nimic). Deci nu va ingrijorati. Exista si ceaiuri pt stimularea lactatiei (sora-mea asa a rezolvat-o) si beti multe lichide in perioada alaptarii (ca oricum va va apuca o sete de parca ati fi in Sahara, eu asa pateam la inceput pana s-a obisnuit organismul).
Noi azi vom sta la pat, ca burtica face figuri in continuare Sper ca azi sa fie ultima zi asa nasoala.
Voua va doresc o zi cat mai frumoasa!
30 + Sofia Maria si mami de Andreea Luana
onutz83 spune:
'Neata, gagici
Iulia, cred ca fiecare dintre noi va avea pana la urma propria listuta, nu stiu ce sa zic, daca sa o punem pe prima pagina sau nu. Eu zic sa mai asteptam niste pareri- fiecare isi face propria versiune sau facem una pt prima pagina? Si, dsigur, asteptam acordul lui Popics
Abia astept sa terminati cu mersul la serviciu sa aveti si voi viata de pisica
Onutz 27+ cu Lucian
vreausaninga spune:
Neata frumoase si distinse doamne!
Ce dragut ca vorbim deja de alaptare si solutii anticolici! E clar ca avem bebei maricei! Toata noaptea buburuzul meu s-a distrat copios si se impingea asa tare in saltea ca m-am tot intors de pe o parte pe alta
Felicitari fetelor care au fost la intalnirea cu bebeii si au vesti buuuune!
Am primit ieri cateva lucrusoare dragute pt bebe de la o prietena, dar mi mi se par mici rau Am achizitionat perdeaua cu winnie the pooh si draperia !
IuliaCospy si eu sper sa nu fac vergeturi, dar cine stie, daca ma iau dupa mostenirea genetica, n-ar trebui, oricum ma creia o pauzasc de zor.
Noi cautam acum patut, si live nu prea am vazut nimic sa ne placa, sunt toate asa nefinisate si nush cum sa zic dar nu ne plac. Am vazut pe net oferta cu patut+saltea+comoda Jungle, oare e ok?
Sa aveti o zi minunata!
28+
"buburuzul"
IPopica spune:
Neata!
Onutz, bifat! (peria de bibe)
Si adugat si pungutele cu gel de care zicea Iulia (ne-a zis si la curs de ele, dar am uitaaaaat - neuronul stingher).
Andie, da, sunt destule diferente. Eu am citit deocamdata partea de nou nascut 0-28 zile, si am rasfoit anemic mai departe; diversificarea e propusa de la 4 luni daca e pe formula si de la 5,5 -6 daca e pe san. Mai sunt diferente si la infasat/scutece. Cele mai importante diferente sunt la remedii/leacuri. In editia mea veche ('80) nu existau prea multe medicamente. Asta e plina de exemple de chestii medicamentoase din farmacii - lucru care pe mine ma enerveaza - dati fratilor si varianta naturista si vad eu ce e mai bine si/sau mai comod. La parte de scutece mi s-a parut ca e reclama zdravana la marca Pampers (e un intreg istoric al companiei acolo + un minicatalog de produse de la ei).
La partea de alaptare totul este la fel: la cerere, nu program fix, si o droaie de sfaturi despre cum sa nu te lasi pagubasa.
Ce m-a frapat si trebuie sa cercetez: asistenta de ocrotire. In cea veche era denumita sora de ocrotire si avea rolul de a o ajuta/sprijini pe mama, atat inainte de nastere (necesar si amenajare spatiu bebe) cat si dupa: alaptare, imbaiere, vizite la doctor. Cea "noua" ar avea chipurile acelasi rol - dar exista pe bune? unde gasim asa ceva? E vorba despre moasele pe care le platesti de-ti sar capacele? Sau chiar tre' sa-ti puna statul la dispozitie asa ceva? (si-i dai tu cat poti/vrei/consideri - ca orice serviciu medical din RO)
Zi usoara fetele!
Si burti cuminti
gogoasa hormonizata
IPopica spune:
PS - faceti ce doriti cu orice informatii dau eu pe aici. Nu cer drepturi de autor
PPS - jumatatoiul are sarcina sa studieze si el cartile (mai toate au si necesar plodulet) si sa faca si el o lista; nefiind atat de implicat mormonal poate judeca mai drept si scrie mai stramb. Asa ca va tinem la curent cu ce mai modificam/schimbam pe acolo.
PPPS - pentru titulatura de "jumatatoi" cer drepturi de autor
gogoasa hormonizata