Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (27)
Raspunsuri - Pagina 8
bioana spune:
buna dimineata,
VALI stai in pat cat de mult poti!!!!!trebuie sa ai mare grija si sa ajungi pana la termen cu bine.ok??asa cum au spus toate fetele bebele e cel mai important acum.
ANGELIQUE
am scapat si de a doua curba de zahar!!!!cu doar 2 intepaturi,avand in vedere ca prima a iesit bine.
eu pe pitica o simt cand in stanga, cand in dreapta.uneori mai jos de buric dar de multe ori, in ultima vreme mai sus.si se umfla burtica intr-o parte si se intareste,depinde cum sta....
mi-e somn!!!!!!!!!!
embarazada de 26+
o fetita...
Ina_3040 spune:
Valicuta ai mare grija de tine, cat mai putin efort, fara ridicat si fara oboseala mare. La odiseea cu Robin am avut cateva fete cu col scurtat si chiar cu cerclaj facut care au dus cu bine sarcina pana dupa 35 si chiar 37 de saptamani si acuma au copilasi sanatosi si plini de energie. Niciuna dintre ele nu a avut nici o problema mai serioasa. Asta ca sa te incurajez. Urmand sfatul medicului si menajandu-te sunt sigura ca o sa mai duci minim inca 6 saptamani.
Looana uffff ce poveste trista draga mea, o imbratisare calda iti trimit! Si mie mi-e tare teama sarcina asta sa nu nasc mai repede, am abia 29 de saptmani, nu stiu de unde frica asta, cu Robin nu am avut-o.
Cu spalatul hainutelor sa va zic cum am facut (nu radeti, probabil ca am exagerat dar asa o sa fac si acuma): prin luna a 8-a m-am apucat si am spalat toate hainutele mici (1-3 luni) cu detergent antialergic adaptat pt copii (acuma se gasesc si detergenti BIO) si fara nici un fel de balsam. Am calcat apoi hainutele si am cumparat pungulite din alea sterile, transparente - ce se folosesc pt congelat care se inchid ermetic cu zip-lock (fermuar sau cum s-o spune). Pt maternitate mi-am pregatit pungulite cu schimburi: un schimb complet cu care sa il imbrac imediat ce se naste si pe care l-am luat in sala de nastere: pampers, pijamaluta cu picior, sosetute, caciulita si o paturica. Apoi am facut pungulite cu schimburi separate pt fiecare zi de maternitate.
La maternitate am luat cu mine si perna de alaptat si am folosit-o mai mult sa dorm eu pe ea . Chiloti mi-am luat normali si model din ala "mamaie" dar cu o marime minim mai mari sa imi pot pune tamponul si sa nu ma stranga pe burta.
Pt rani m-am dat cu garmastan de vreo doua ori, asta cand avea deja copilul vreo o sapt si incepusera mici ragade dar nu stiu cum cand simtea ca e ceva pe mamelon nu mai vroia sa suga asa ca ma dadeam doar dupa alaptat. Pt rani aici nu se sfatuieste sa stai cu sanii goi in aer, se zice ca asta usuca si mai tare, din contra de la maternitate mi-au dat un fel de tampoane din cauciuc moale si puneam crema si apoi tamponul ala din cauciuc si sutienul si lasam sa intre crema in mediul ala un pic umed, nu stiu sa explic.
Nu dati cu rosii dar aici la cursurile de alaptat nu se recomanda pompa de san decat in cazuri rare, adica dupa alaptat nu se mai baga pompa pt a goli sanul, pt ca atunci se produce si mai mult lapte si daca la urmatorul alaptat iara nu se golesc intram intr-un cerc vicios care duce usor la mastite. Ideea aici merge pe oferta se face in functie de cerere; o sa vedeti ca nu fiecare zi va fi la fel, uneori suge din doua in doua ore, alteori trec si 4 ore si doarme, sunt pusee de crestere.
Pt proaspetele mamici, insistati la spital sa va indrume o moasa pt pozitia de alaptat corecta, este f important pt a evita ragade care sunt dureroase la maxim.
nu mai stiu ce mai vroiam sa scriu, m-am intins iara cat o placinta
sa auzim numai de bine!
Ina mamica fericita de nazdravan Robin Sebastian 15/03/2010
asteptand inca o minune 29 s.
angelique_19 spune:
Valicutza stai linistita,Dumnezeu iti va ajuta puiul sa mai stea 6 saptamani la mami in burtica dar trebuie sa te odihnesti cat mai mult si fara mers la serviciu si efort.
Ina si mie mi-e frica sa nu nasc mai devreme dar Dumnezeu ne va ajuta sa ajungem la termen
25+ cu Stefan Lucian
tnicoleta spune:
Buna fetele
Valicuta - Relax. Lasa munca si fa ce a zis dr. Mai important acum este bb si sanatatea ta. pe burtica si sa stea printul cat mai mult la caldurica.
Looana - o imbratisare calda si de la mine.
Mena - Sunteti voi mici dar voinici. Si chiar daca nasti ultima din grup, te poti considera norocoasa pt ca din experientele noastre cu puiul in primele zile acasa vei stii cum sa te porti cu el.
Nicoleta 23+
silviad spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Looana Fetelor stii ce o sa fac ,am sa triez o parte din hainute si pe cele care sunt mai mici marimea 50 le pun separat intr- o alta cutie si in caz cind ma mut daca nu am apucat imediat dupa mutare sa le spal si ma ia bebelinu prim surprindere atunci am pe cine sa le spele si sa mi-le calce .As vrea sa mi-le fac eu dar nu se stie niciodata cind vine ceasul.Ca nici nu vreau cu doua luni inainte sa le preagateac.Si inca ceva parca vazuaem la Kaufland la mine de la firma Persil detergent special pt bebei,nu vorbesc de cel pt piele sensibila chiar scria ca e pt bebei pe el. Inca o intrebare sotul meu pleaca maine in tara pt 3 zile,ce sa-i zic pt colici inafara de ceai de anason si chimen sa-mi ia din farmacie,nu stiu ce mai exista bun pt colici . Si inca o intrebare daca alaptezi bebele mai ai nevoie de sterilizator sau incalzitor pt sticulute la ceai si suzete sau nu e nevoie,astea inca nu mi-leam cumparat. Looana 30sapt. |
Noi am folosit Bonnisan de la Himalaya. E din plante si calmeaza colici. L-am folosit pana s-a facut maricel impotriva durerilor, crampelor...
Silvia 30 mami de Maria si Petri 6 ani
silviad spune:
Scuze, ma corectez: calmeaza colicii.
Eu nu renunt la sterilizator. Trebuie unul mic, electric. Nu e util decat in primele 5-6 luni, dar mi se pare ca isi merita banii. Il mai am pe cel de la Petri (Tigex) care nu a fost prea scump si e pentru un biberon. Steriliza in 3 minute un biberon, tetina, suzeta, sau recipientul in care pastram laptele muls de la mine.
Aveti grija de voi. Nu faceti treburi care va obosesc. Trebuie sa trecem cu bine peste urmatoarele 6 saptamani (cel putin).
Silvia 30 mami de Maria si Petri 6 ani
onutz83 spune:
Hello, gagici
Looana, eu cred ca unghiera e mai buna decat forfecuta, pt ca forfecuta nu poate avea varful ascutit si astfel nu vad cum putem taia colturile cu ea
Referitor la remediu pentru colici am auzit ca Infacol e bunicel, dar absolut nimic nu calmeaza bebelusul 'cum trebuie'.
Despre sterilizator- chiar daca noi speram sa alaptam cat de mult, pentru biberoanele de ceai si apa, suzete si alte lucruri de genul eu cred ca trebuie unul oricum. Am tot citit despre mamici care zic ca nu au folosit sterilizator, ca au fiert tot ce a trebuit, dar eu o sa vreau sa-mi iau de grija asta, asa ca voi investi intr-un sterilizator
Incalzitor nu cred ca-mi iau, dar termos iau sigur
Meeenaaa esti o dulce
Asa, Popeasco, uitasem de perie de biberoane
(Popi, adauga pe lista )
Sunt perfect de acord cu tine in privinta spalatului hainutelor cat mai aproape de nastere (si eu mai planuiesc cateva sesiuni de admirat ) si cu Doura in privinta calcatului in primele saptamani
Vali, Looana are mare dreptate, nu va veni nimeni cu flori din partea firmei. La mine toata lumea (femei care nu au copii si barbati) a ridicat o spranceana cand a auzit ca intru in concediu de odihna si apoi prenatal ('deja???'). E, uite ca din ziua 1 de concediu am contractii BH sa-mi pun si-n cap. Macar sunt acasa si sunt linistita, nu-mi trebuie stresul de la serviciu.
Nu merita sa tragi de tine, nu merita, riscul e prea mare...
Nu te speria, nu te stresa, doar stai linistita acasa
Of, Looana, cat m-a intristat povestea ta... Nu-mi imaginez durere mai mare...
Angelique, mi-am mai amintit un leac: supozitoare cu glicerina- ai incercat?
Dana, al meu inghionteste peste tot, nu-mi dau seama exact unde e
Ina, super ideea cu pungutele
Onutz 27+ cu Lucian
ipraty spune:
Looana , multumim ca ne-ai impartasit experienta ta, cred ca a fost tare greu. Acum realizam mai bine cat de importante sunt odihna si controalele in perioada aceasta.
Ina, pompa chiar nu e indicata pentru mamicile care au lapte mult, insa sunt si mamici care se lupta sa mai scoata o picatura in plus si atunci e f important sa golesti sanul dupa fiecare alaptare daca bebe e lenes si nu trage tot.
Ce parere aveti de congelarea laptelui matern pentru zile mai putin productive?
Serul fiziologic e util pentru nasuc si trebuie pus mult ca sa desfunde nasul (2 ml in fiecare nara, nu doar 1-2 picaturi). Dar indicat e sa il folosim doar la nevoie pentru ca ingroasa mucoasa nazala.
Si exista ser la punga mare, folosit la perfuzii, exact aceeasi concentratie ca cele din fiolele de plastic care sunt scumpe. Tragi cu siringa cat ai nevoie si inauntru ramane steril.
Stie cineva daca mai e in vigoare legea care spune ca mamicile cu copii sub 2 ani pot lucra 6 ore pe zi si primesc salariul intreg?
Eu la primul bebe m-am intors dupa 10 luni si am lucrat 6 ore pana a facut 2 ani. Dar era pe sistemul vechi cand nu alegeai intre 1 an sau 2 ani.
Pupici la burtici
mena1906 spune:
Fetele...ieri a curs prima picatura de colostru. Mi se pare devreme, dar eu cu sanii am avut o problema inca de la inceputul sarcinii. Sunt super incarcati!
UM 06-04-2012; DPN 11-01-2013 21+ cu Eduard
In love with my little kid :X
bioana spune:
of LOOANA prin ce ai trecut.......foarte trist.
eu mi-am luat si folosesc deja sutienele de alaptat, pt ca imi sunt cele mai comode.le-am luat la oferta din H%M,unul alb si unul negru.mai trebuie sa imi mai iau vreo 2 seturi, cred eu. si am primit un set de 6 sticle de la nuk pt congelat lapte.
embarazada de 26+
o fetita...